Cum să atenuați vertijul

Experții sunt de acord că, în timp ce Vertijul este o condiție foarte frustrantă, există o serie de trucuri care vă ajută să ușurați senzația de amețeală sau de filare. Studiile au arătat că înțelegerea cauzei vertijului dvs. poate fi crucială pentru determinarea celor mai bune opțiuni de tratament, deci dacă aveți episoade persistente sau recurente de amețeală, veți dori să lucrați cu furnizorul dvs. de servicii medicale pentru a afla cea mai bună abordare Pentru dumneavoastră. Dacă manevrele fizice nu funcționează, este posibil să fie necesar să luați în considerare medicamentele sau procedurile chirurgicale.

Pași

Metoda 1 din 4:
Allviating vertij imediat
  1. Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 1
1. Misca-te incet. Dacă Vertigo Hits, cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să vă schimbați poziția rapid. Reduceți-vă sentimentele de amețeli, mișcându-vă extrem de încet. Aceste mișcări lente vă vor permite să vă concentrați mai ușor și să vă ștergeți capul. De asemenea, ar trebui să aveți ceva stabil (cum ar fi un perete sau balustradă) pentru a se sprijini când în picioare sau în mișcare.
  • Dacă aveți nevoie, luați pauze scurte între mișcările lente.
  • Vertigo nu trebuie să vă împiedice să vă mișcați sau să ieșiți din pat dimineața. Nu vă fie frică să vă mișcați - faceți acest lucru cu grijă și răbdare!
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 2
    2. Evitați activitățile care implică privirea în sus. Privind în sus pentru perioade lungi de timp, poate provoca dezorientarea și sentimentele de neplăcere. Vă veți simți mai bine dacă vă puteți păstra nivelul capului și paralel cu solul cât mai mult posibil. Utilizați mișcări lente ori de câte ori vă înclinați capul în orice direcție.
  • Deși nu ar trebui să vă facă simptomele prea rău dacă trebuie să căutați un moment sau două, evitați să faceți lucruri cum ar fi curățarea unui raft ridicat sau urmărind un ecran care este deasupra nivelului ochiului.
  • De asemenea, puteți experimenta disconfort atunci când priviți în jos.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 3
    3. Evitați concentrarea asupra obiectelor în mișcare. Privind la obiecte în mișcare rapidă, cum ar fi o mașină sau un tren care vă poate face să vă simțiți mai amețit. S-ar putea să aveți, de asemenea, probleme să vă concentrați asupra lucrurilor care sunt fie prea apropiate de dvs. sau de prea mult. Dacă vă luptați să vă concentrați asupra oricărui lucru, închideți-vă ochii și faceți câteva respirații adânci. Acest lucru vă poate îmbunătăți simptomele.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 4
    4. Se află într-o poziție înclinată. Liting-ul plat poate face ca vertijul tău mai rău, în timp ce ține capul ușor ridicat poate ajuta la reducerea sentimentului amețit. Stai sau stai la un unghi care te propun cu perne sau folosind un recliner.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 5
    5. Stați într-o cameră calmă. Plasându-vă într-o cameră liniștită, întunecată, poate ajuta la ușurarea amețeliului și a altor simptome neplăcute asociate cu vertijul. Se întinde pe patul dvs. sau pe un scaun. Opriți toate luminile și dispozitivele electronice. Tăiați televizorul și radioul. Acest mediu calm poate ajuta la reducerea vertijului.
  • Încercați să faceți acest lucru pentru un minim de douăzeci de minute. Acest lucru poate fi suficient timp pentru ca simptomele dvs. să treacă. Dacă încă mai simți amețit după douăzeci de minute, odihniți-vă încă douăzeci de ani.
  • Metoda 2 din 4:
    Încercarea manevrei eficiale
    1. Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 6
    1. Determinați ce ureche provoacă vertijul. Stai pe patul tău într-o poziție care îți va face capul să stea ușor de pe margine când te culci. Transformați capul spre dreapta în timp ce vă așezați, apoi întindeți repede. Așteptați un minut și vedeți dacă vă simțiți amețit. Repetați pe partea stângă. Dacă vă simțiți amețit când virați la dreapta, urechea dreaptă este urechea ta rea. Dacă se întâmplă amețeli când vă întoarceți la stânga, este urechea stângă.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 7
    2. Întoarceți încet capul la 45 de grade. Stai pe marginea patului tău. Transformați-vă capul la 45 de grade pentru a face ca partea care provoacă vertijul. Nu vă întoarceți capul atât de departe încât bărbia dvs. este peste umăr.
  • De exemplu, dacă vertijul dvs. vine de la urechea stângă, veți întoarce capul spre stânga. Dacă vine din dreapta, întoarceți-vă capul la 45 de grade spre dreapta.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 8
    3. Pune-ți capul înapoi. Apoi, înclinați rapid capul înapoi pe pat, cu o pernă sub umeri. Capul tău ar trebui să fie în continuare transformat. Păstrați-vă gâtul și umerii relaxați. Țineți-o pentru una până la două minute.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 9
    4. Întoarceți-vă capul la 90 de grade. În timp ce întindeți, întoarceți încet capul la 90 de grade în direcția opusă. Nu ridicați capul. În schimb, ar trebui să se odihnească pe marginea patului. Țineți-vă capul în această poziție timp de una până la două minute.
  • Dacă vertijul dvs. vine de la urechea stângă, veți întoarce capul la 90 de grade spre dreapta. Dacă este din dreapta, întoarceți-vă spre stânga.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 10
    5. Rulați pe "partea bună."Întoarceți-vă corpul astfel încât să vă culcați pe aceeași parte ca și urechea bună. Întoarceți-vă capul (menținându-vă corpul pe partea lui), așa că vă uitați la podea. Țineți această poziție timp de una până la două minute.
  • Dacă vertijul dvs. vine de la urechea stângă, vă veți mișca corpul pe partea dreaptă.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 11
    6. Repetați mișcările dacă aveți nevoie. Pentru unii oameni, această serie de poziții își va scuti imediat simptomele. Pentru alții, manevra ar putea fi necesar să se repete de câteva ori. Dacă încă mai experimentați simptome, continuați să faceți tratamentul de trei ori pe zi. Opriți când nu aveți simptome timp de 24 de ore.
  • Puteți face mișcările o dată când te trezești, o dată la prânz și o dată când te duci la culcare noaptea.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 12
    7. Evitați întinderea sau înclinarea capului în sus sau în jos timp de o săptămână. Utilizați un recliner sau mai multe perne în pat pentru a dormi la un unghi de 45 de grade. De asemenea, ar trebui să încercați să vă păstrați capul cât mai mult posibil. Acest lucru ar trebui să ajute la prevenirea revenirii simptomelor de vertij.
  • Este, de asemenea, o idee bună să evitați minciuna pe "partea rea."
  • Dacă trebuie să radeți sau să puneți picături de ochi, faceți acest lucru fără să vă înclinați capul înapoi.
  • Metoda 3 din 4:
    Folosind manevra foster
    1. Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 13
    1. Aflați ce ureche vă face să aveți vertij. Stai pe patul tău, astfel încât capul tău atârnă puțin de pe margine când te culci. În timp ce stai jos, întoarce-ți capul spre dreapta, apoi stai jos. Așteptați un minut și verificați pentru amețeli. Fă din nou pe partea stângă. Dacă vă simțiți amețit când virați la dreapta, urechea dreaptă este urechea ta rea. Dacă se întâmplă amețeli când vă întoarceți la stânga, este urechea stângă.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 14
    2. Îngenunchea pe podea. Începeți această metodă prin îngenunchierea pe podea. Nu vă odihniți picioarele și fesele superioare pe vițeii. Picioarele dvs. îndoite ar trebui să formeze în schimb un unghi drept. Puneți mâinile pe podea direct sub umeri. Ridicați bărbia și căutați în sus la plafon timp de aproximativ cinci până la zece secunde.
  • Puneți un prosop sau un tampon sub genunchi dacă nu aveți podele cu mochetă.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 15
    3. Înclinați-vă capul până la podea. În timp ce pe mâini și genunchi, vă puneți bărbia spre piept, în timp ce vă sprijiniți capul spre podea. Îndoiți înainte până când atingeți podeaua cu fruntea în timp ce păstrați șoldurile ridicate. Țineți această poziție timp de aproximativ 30 de secunde.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 16
    4. Întoarce-ți capul. În timpul acestei poziții, întoarceți-vă capul spre partea urechii cu vertijul. Ar trebui să vă confruntați cu umărul. Țineți această poziție timp de 30 de secunde.
  • De exemplu, dacă urechea stângă este urechea afectată, întoarceți-vă capul spre stânga.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 17
    5. Ridicați partea din față a corpului. Rapid, ridicați-vă capul și împingeți-vă până când spatele este plat. Capul tău ar trebui să fie la același nivel ca spatele tău, astfel încât urechea ta să fie paralelă cu podeaua. Capul tău ar trebui să fie ținut într-un unghi de 45 de grade pe măsură ce te odihnești pe toate patru. Țineți această poziție timp de 30 de secunde.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 18
    6. Ridicați-vă capul. Ridicați-vă capul, astfel încât partea de sus a capului dvs. îndreptată spre tavan și bărbia este îndreptată spre podea. Capul tău ar trebui să fie încă înclinat spre umărul urechii afectate. Se ridica foarte încet.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 19
    7. Repetați acest proces. Dacă nu simțiți ușurați, faceți din nou acești pași. Poate să ia mai multe încercări pentru ca vertijul tău să plece. Cu toate acestea, odihniți timp de 15 minute după prima încercare înainte de a încerca din nou. Deși nu există o limită a numărului de câte ori puteți încerca această manevră, poate doriți să consultați un medic dacă nu funcționează pentru dvs. după ce încercați trei sau mai multe ori.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 20
    8. Dormiți pe "partea bună", sprijinită timp de o săptămână. Se întinde astfel încât urechea afectată se confruntă cu sus. Utilizați două perne pentru a vă susține corpul în sus. Puteți utiliza o pernă suplimentară sub partea dvs. pentru a păstra la rulare în timpul nopții.
  • Metoda 4 din 4:
    Căutarea îngrijirii medicale
    1. Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 21
    1. Vizitați medicul dumneavoastră. Deși vertijul este adesea cauzat de ceva minor, este posibil să aveți o condiție subiacentă care provoacă simptomele. Vertijul poate indica o infecție sau poate fi un semn de ceva mai grav. Du-te să vezi medicul dacă Vertigo este o problemă recurentă.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 22
    2. Ia antibiotice. Vertijul apare adesea atunci când aveți o infecție interioară a urechii sau lichid în urechea dvs. medie. Acest lucru nu poate indica faptul că aveți o infecție. Acest lucru poate fi pur și simplu rezultatul alergiilor sau problemelor cu tuburile eustachiene. Infecțiile virale vor dispărea singure și nu pot fi tratate cu medicamente, dar dacă vertijul este legat de o infecție bacteriană, medicul dumneavoastră poate prescrie antibiotice pentru ao șterge.
  • Dacă lichidul din urechea interioară sau mijlocie este infectat, atunci un tratament adecvat pentru o infecție poate include antibiotice, un steroid nazal sau un spray salin.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 23
    3. Luați medicamente vertij. În unele cazuri de vertij, medicul va prescrie medicamente specifice de vertij pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor. Acest lucru este de obicei prescris numai dacă aveți anumite condiții, cum ar fi neuronita vestibulară, vertijul central sau boala Meniere. Medicamentele pe care medicul dumneavoastră le pot oferi sunt proclorperazine sau antihistaminice.
  • Aceste medicamente sunt luate oriunde între trei până la paisprezece zile. Dacă lucrează, medicul dumneavoastră poate decide să vă dea pastile pentru a vă menține acasă pentru a fi folosite la o bază ca necesară.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 24
    4. Obțineți o trimitere la un specialist. Dacă starea dvs. nu se îmbunătățește, medicul dumneavoastră vă poate face referire la un medic de ureche, nas și gât (ENT). Specialistul ENT va avea mai multe formări și experiență care se ocupă de aceste probleme specifice, astfel încât acestea să vă poată oferi un plan de tratament mai eficient.
  • Un specialist va fi de obicei consultat în cazul în care exercițiile de cap nu funcționează, simptomele durează mai mult de o lună sau simptomele sunt neobișnuite sau severe. Un specialist Ent va fi, de asemenea, numit dacă întâmpinați pierderea auzului.
  • ENT va folosi probabil o electronystagmogramă (ing) pentru a vedea dacă există probleme în conexiunile dintre urechea interioară, creier și nervi. De asemenea, pot comanda un RMN.
  • Un terapeut fizic vă poate ajuta, de asemenea, să faceți exercițiile în mod corespunzător, astfel încât să puteți întreba și medicul dumneavoastră pentru o trimitere la acest tip de specialist.
  • Imagine intitulată Allviate Vertigo Pasul 25
    5. Suferă o intervenție chirurgicală. În cazuri rare și extreme, medicul dumneavoastră vă poate sugera să faceți o operație. În timpul intervenției chirurgicale, acestea vor introduce un dop osos în ureche pentru a bloca părți ale urechii interioare care provoacă vertij.
  • Acest lucru este utilizat atunci când nici un alt tratament nu ajută și vertijul afectează calitatea vieții.
  • sfaturi

    Este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră și, în cazul în care medicamentele prescrise, este important să le luați în mod regulat.
  • Verificați întotdeauna cu medicul înainte de a începe orice tratament vertij.
  • Cele mai multe cazuri de vertij nu sunt rezultatul unei probleme medicale grave, iar simptomele de vertij sunt adesea ușor de atenuate de tratamente simple.
  • Dacă vi se oferă un regim de exerciții, tratament fizic terapie sau o dietă, urmați-o conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
  • Avertizări

    Aveți grijă la conducerea sau operarea mașinilor în timp ce întâmpinați simptomele vertijului.
  • Dacă apare vertijul dvs. sau apar simptome noi, solicitați imediat tratament medical.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar