Cum să tăiați gâtul unei cămașă

Dacă aveți un tricou vechi care se învârte în jurul valorii de acest lucru ar putea folosi o actualizare distractivă, tăierea gâtului este o modalitate rapidă și ușoară de a face să pară mai măgulitoare. Indiferent dacă preferați un gât de scoop sau un gât V, puteți personaliza cămașa dvs. pentru a se potrivi cu stilul dvs. Pentru o gât mai interesantă și unică, puteți chiar să faceți un gât de choker!

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând un gât sau un gât de scoop
  1. Imagine intitulată Tăiați gâtul unei cămașă Pasul 1
1. Pliați tricoul pentru a alinia cusăturile de umăr la gât. Țineți cămașa cu gulerul cu o mână în partea din față a gulerului și una pe etichetă. Când țineți cămașa, ar trebui să creeze o pliere în jos în centrul din față și din spate a cămășii. Apoi, puneți umărul pe o suprafață plană pentru a continua să lucrați.
  • Încercați să nu întindeți gulerul trăgând-o așa cum o țineți. Acest lucru poate răsuci tesatura și a face ca tăierea să arate inegal.
  • 2. Aplatizați țesătura pe o masă pentru a îndepărta ridurile și creasta. Poziționați cămașa pliată, astfel încât să puteți accesa cu ușurință gulerul cu o pereche de foarfece. Apoi, apăsați pe țesătură de-a lungul gulerului pentru a vă asigura că gulerul și zona pe care intenționați să o tăieți sunt plate. Dacă doriți să vă asigurați că cusăturile de umăr sunt aliniate, ridicați gulerul pentru a verifica dacă acestea sunt stivuite pe partea de sus unul de celălalt.
  • Este important ca cusăturile să fie aliniate deoarece noul neckline va fi strâmbă dacă nu sunt.
  • 3. Măsura 1 în (2.5 cm) sau mai mult sub partea de jos a gulerului. Utilizați un conducător pentru a decide unde doriți ca gâtul dvs. să se așeze pe creasta din partea din față a cămășii. Când găsiți un loc potrivit, marcați-l cu un știft sau trageți o linie cu o bucată de cretă. Acesta va fi locul pe cămașa în care începeți să tăiați în țesătură atât pentru un gât de scoop, cât și pentru un v-gât.
  • Puteți să vă faceți gâtul la fel de scăzut sau cât doriți, în funcție de preferința dvs. Doar asigurați-vă că începeți măsurarea sub partea inferioară a gulerului, mai degrabă decât partea de sus.
  • Veți tăiați diferite forme atât pentru un gât scoop, cât și pentru un gât V, dar pentru ambele tipuri de gâturi, veți începe să tăiați de-a lungul cresterii în fața cămășii.
  • 4. Îndepărtați țesătura într-o curbă după forma gulerului pentru un gât scoop. Folosind o pereche de foarfece de țesături ascuțite, faceți tăieturi lungi în țesătură în aceeași formă generală ca și gâtul original. Păstrați tăierea până la partea din spate a cămășii unde este localizată eticheta, apoi trageți gulerul de pe cămașă.
  • Acest lucru va face ca gâtul să fie mai larg și mai slăbit pentru o cămașă de gât de scoop măgulant.
  • Pe măsură ce tăiați, asigurați-vă că aveți ambele straturi ale cămășii în foarfece. Dacă tăiați o parte a cămășii la un moment dat, riscul că gâtul este strâmb.
  • Dacă tăieturile dvs. sunt prea scurte, marginea țesăturii poate deveni jagged. Încercați să faceți tăieturi mai lungi în timp ce curbați foarfecele și păstrați platforma.
  • 5. Tăiați într-o linie dreaptă până la cusăturile de umăr pentru a face un gât V. Poziționați foarfecele la punctul în care ați marcat și mențineți țesătura învățată. Orientați cămașa astfel încât foarfecele dvs. să fie îndreptate spre cusăturile de umăr, care este locul în care va începe gâtul vostru. Faceți tăieri lungi, drepte până la cusături și prin guler.
  • Pentru un gât V, asigurați-vă că tăieturile sunt cât mai mult posibil pentru a evita curbele în decoltare.
  • Poate fi util să țineți un conducător lângă foarfece pentru a le păstra drept pe măsură ce tăiați țesătura.
  • Imagine intitulată Tăiați gâtul unei cămașă Pasul 6
    6. Trageți pe gât pentru a slăbi țesătura și rotiți marginile. Ridicați cămașa de umeri și întindeți ușor țesătura. Țineți gâtul în câteva locuri diferite și trageți-l pentru a vă asigura că țesătura se rostogolește ușor pentru a ascunde orice margini jagged.
  • Asigurați-vă că nu vă întindeți sau rupeți cămașa trăgând prea tare. Doar remorchează ușor pe țesătura de gât de câteva ori.
  • Dacă aveți în continuare câteva muchii jagged după ce ați tras pe țesătură, executați cămașa prin spălătorie și uscător pentru a înmuia țesătura și a ascunde marginile.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unei cămașă de choke V-Neck
    1. Împingeți cămașa prin căptușirea cusăturilor de umăr la guler. Țineți cămașa cu o mână în partea din față a gulerului și o mână în partea din spate a gulerului, lângă etichetă. Acest lucru ar trebui să facă o creare în jos centrul din față a cămășii și centrul din spate a cămășii. Apoi, puneți cămașa pe o suprafață plană.
    • Pentru acest tip de gât, veți tăia doar partea frontală a cămășii până la cusăturile de umăr, astfel încât partea din spate nu trebuie să fie perfect aliniată.
  • Imagine intitulată Tăiați gâtul unei cămașă Pasul 8
    2. Utilizați o bucată de cretă pentru a marca unde doriți punctul de jos al gâtului dvs. Aplatizați țesătura cu mâna și asigurați-vă că cusăturile sunt aliniate. Apoi, alegeți un punct de-a lungul cresterii din partea din față a cămășii în care doriți ca partea de jos a gâtului dvs. să vină și să trageți o linie scurtă cu o bucată de cretă. Cele mai multe cămăși de choke au un 2-3 inci (5.1-7.6 cm) v-gât.
  • Dacă aveți un logo sau un design pe partea din față a cămășii, poate doriți să vă asigurați că nu veți tăia imprimarea.
  • 3. Marchează un punct între mijlocul gulerului și cusătura umărului. Utilizați bucata de cretă pentru a marca un punct între centrul gulerului și unul dintre cusăturile de umăr. Asigurați-vă că punctul este mai aproape de cusătura dacă doriți un gât v-gât superficial sau alegeți un loc în jurul jumătății gulerului și cusăturii pentru un v-gât mai triunghiular.
  • Asigurați-vă că punctul este în partea de jos a gulerului, deoarece nu veți scoate gulerul de la cămașă.
  • 4. Tăiați o linie dreaptă din punctul de jos până la guler. Utilizați o pereche de foarfece ascuțite pentru a face tăieturi lungi, drepte între partea inferioară a gâtului V și punctul pe care l-ați marcat sub guler. Încercați să faceți cât mai puține tăieturi posibil pentru a preveni muchiile jagged și nu tăiați în guler. Pe măsură ce tăiați, asigurați-vă că aveți ambele straturi ale cămășii în foarfece.
  • Dacă doriți să faceți o decupare mai rotunjită în neckline, puteți tăia o linie curbată între cele două puncte.
  • 5. Îndepărtați chiar sub guler pentru a tăia triunghiul țesăturii. Poziționați foarfecele de-a lungul cresterii, chiar sub gulerul cămășii. Faceți tăieturi lungi, urmând curba gulerului, până când ajungeți la punctul pe care l-ați marcat de-a lungul gulerului. Trageți bucata de țesătură departe de cămașă pentru a dezvălui decupajul.
  • Dacă doriți să personalizați cămașa chiar mai departe, puteți Fă-o fără mâneci.
  • Imaginea intitulată Tăiați gâtul unei cămașă Pasul 12
    6. Trageți pe marginile triunghiului ușor pentru a rula marginile. Puneți degetele în interiorul tăieturii și trageți ușor țesătura în ambele părți. Apoi, țineți gulerul în poziție și trageți punctul inferior al gâtului V în jos pentru a rula în marginile țesăturii, ascunzând orice margini jagged.
  • Când trageți țesătura, asigurați-vă că nu trageți prea tare și rupeți cămașa.
  • Dacă țesătura nu se va rostogoli, executați cămașa prin șaibă și uscător pentru a înmuia materialul, făcându-l mai ușor de ascuns orice margini.
  • Metoda 3 din 3:
    Tăierea unei cămașă la rece
    1. Imagine intitulată Tăiați gâtul unei cămașă Pasul 13
    1. Așezați tricoul plat pe spate și lăsați țesătura. Pentru o cămașă de umăr rece, poziționați cămașa pe o suprafață plană cu fața îndreptată spre dvs. Folosiți-vă mâinile pentru a aplatiza țesătura în jurul gulerului și pe mâneci, care este locul în care veți face majoritatea tăieturilor pentru cămașă.
    • Puteți utiliza o cămașă cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă pentru acest lucru. Cel mai bine este să utilizați o cămașă care are cusături de umăr, deoarece vă vor ajuta să vă ghideze tăierea.
  • 2. Faceți o 2-3 în (5.1-7.6 cm) tăiați în jurul liniei de guler pe ambele umeri. Lucrul cu un manșon la un moment dat, faceți o tăietură din partea superioară a umărului în jos de aproximativ 2 inci (5.1 cm), urmând forma gulerului. Tăiați la aproximativ ¼ din calea dintre partea superioară a umărului și centrul din față a gulerului, apoi faceți același lucru la partea din spate a umărului.
  • Dacă doriți ca găurile de umăr să fie mai mari, puteți tăia la aproximativ jumătate dintre vârful umărului și mijlocul gulerului de pe ambele părți ale cămășii.
  • 3. Marchează un loc care este de 4 inci (10.2 cm) departe de guler, spre umăr. Utilizați cretă sau degetul pentru a vă ajuta să urmăriți acest loc. Poate fi utilă utilizarea unui conducător pentru a măsura 4 inci (10.2 cm) pentru a vă ajuta să vă tăiați exact. Marcajul ar trebui să fie chiar în partea de sus a cămășii tale.
  • Marcați un loc care este mai departe pentru a crea o gaură mai mare pentru umărul dvs. sau dacă lucrați cu o cămașă de dimensiuni mai mari.
  • 4. Tăiați o linie diagonală de la locul marcat la prima tăiere la guler. Plasați foarfecele pe partea superioară a umărului și tăiați într-o linie până la punctul final al primei tăieri pe partea din față a gulerului. Tăiați linia diagonală din partea frontală a cămășii. Apoi, tăiați de-a lungul liniei naturale de umăr pentru a decupa o bucată de țesătură în formă de triunghi.
  • Odată ce ați terminat, repetați acest proces cu partea din spate a cămășii pe același manșon.
  • Acest manșon al cămășii este terminat, dar tot trebuie să taie celălalt umăr rece. Asigurați-vă că țesătura rămâne netedă și plată pe măsură ce lucrați!
  • 5. Aliniați triunghiul cu tăierea pe cealaltă manșon și utilizați-o ca ghid. Așezați triunghiul țesăturii, astfel încât un punct să se liniștească cu capătul tăierii pe partea din față a gulerului, iar celelalte linii în spate. Apoi, tăiați de-a lungul marginilor țesăturii pentru a vă asigura că ambele umeri au aceeași gaură de dimensiuni.
  • Când ați terminat tăierea, ar trebui să aveți 2 triunghiuri de țesătură din umerii cămășii, iar gulerul ar trebui să fie încă intact în jurul gâtului cămășii.
  • Imagine intitulată reduce gâtul unei cămașă Pasul 18
    6. Trageți pe părțile laterale ale găurilor umărului pentru a le întinde ușor. Trageți pe fiecare parte a orificiului de triunghi în formă de triunghi pentru a face ca materialul să se răcească și pentru a rula marginile, ascunzând orice puncte jagged de la foarfece. Faceți acest lucru pentru ambele părți ale cămășii pentru a vă asigura că găurile sunt de aproximativ aceeași dimensiune.
  • Dacă doriți să faceți materialul mai moale și lărgiți găurile, spălați și uscați cămașa pentru a rostogoli marginile gaurei chiar mai departe.
  • sfaturi

    Dacă sunteți îngrijorat de a face tăieturi strâmbe, utilizați un conducător și o bucată de cretă pentru a urmări forma gâtului pe care doriți. Apoi, urmați forma pe măsură ce tăiați.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • tricou
    • Foarfece de țesături
    • Cretă sau pini
    • Rigla
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar