Cum să mărturisiți să mințiți

Majoritatea oamenilor au mințit despre ceva la un moment dat.De cele mai multe ori aceste minciuni sunt mici și nesemnificative, dar uneori puteți spune o minciună mai mare care are unele consecințe grave.Indiferent dacă ați început cu un mic fibru care a ieșit din control sau dacă ați spus unui lucru pe care tocmai nu-l puteți ieși, poate fi un lucru dificil de a vă elibera de falsitate. Venind curat și încercând să fie o persoană mai cinstită este un impuls laudabil, dar să fie pregătit pentru ceea ce poate fi un drum stâncos la auto-îmbunătățire.

Pași

Metoda 1 din 3:
Confruntarea cu problema
  1. Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 1
1. Gândiți-vă de ce ați mințit.Luați ceva timp pentru a vă contempla acțiunile și pentru a pune la îndoială motivațiile dvs. subiacente.Nu este că încercați să găsiți o scuză pentru comportamentul dvs., ci mai degrabă că încercați să înțelegeți mai mult ceea ce sa întâmplat și de ce.Această autoevaluare vă poate ajuta să evitați comportamentul similar în viitor, precum și să ajutați persoana pe care o mărturisiți să o înțeleagă.
  • Discutați cu un prieten de încredere care vă cunoaște mult timp. Ei ar putea să vă ajute să vă dați seama de lucrurile.
  • Dacă vedeți în mod regulat un terapeut, puteți cere ajutor în instalarea problemei.Dacă nu, puteți încerca să scrieți despre minciuna dvs. într-un jurnal sau într-un exercițiu de auto-reflecție și să vedeți dacă acest lucru vă oferă o înțelegere.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 2
    2. Identificați cine ar trebui să audă mărturisirea dvs.Ar trebui să spui nimănui că ați rănit în cursul minciunii tale, precum și oricine căruia i-ai mințit.
  • Uneori acest lucru este simplu.De exemplu, dacă ați mințit o cerere de angajare, trebuie să spuneți ofițerului de recrutare cu care ați intervievat.Uneori, totuși, problema este mai puțin clară: ar putea exista oameni pe care nu l-ați mințit direct sau despre cine au fost sau ar putea fi afectați de înșelăciune.De exemplu, dacă ați înșelat un examen, ar trebui să spuneți nu numai profesorului dvs., ci și părinților sau tutorelui apropiat, care trebuie să fie conștienți de comportamentul dvs.
  • Dacă există mai multe părți cărora ar trebui să vă divultați minciuna, faceți acest lucru pe o singură bază, mai degrabă decât să le grupați împreună.Acest lucru vă va face mai ușor să fiți direct și de deschideți și va arăta, de asemenea, celor cărora le mărturisiți că respectați și îngrijiți suficient pentru a le dedica o singură dată pentru ei.
  • Imagine intitulată Mărturisit la minciuna Pasul 3
    3. Setați un timp și o dată pentru discuția dvs.Deși un chat impromptu poate fi productiv, este de obicei cel mai bine să alocați un timp special pentru discuția dvs.Acest lucru vă asigură că vă puteți aduna gândurile înainte de timp și evitați distragerile problematice precum conversațiile celorlalți sau obligațiile de muncă.
  • Alegeți un moment în care tu și cealaltă persoană se poate gândi clar.Aceasta înseamnă că probabil doriți să evitați pauza de prânz sau orele de dimineață când oamenii sunt adesea preocupați de problemele de lucru.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 4
    4. Alegeți o locație neutră.Ședința în camera de zi a cuiva poate face ca o persoană să aibă un avantaj față de cealaltă, deci gândiți-vă cu atenție la locația întâlnirii dvs. înainte de a face cesiunea.
  • Locurile publice precum cafenelele sau băncile de parc pot fi o idee bună, dar asigurați-vă că nu este atât de ocupat încât să vă distrați sau să vă simțiți incomod despre vorbirea despre lucrurile personale în apropierea străinilor.
  • Imagine denumită mărturisit la minciuna Pasul 5
    5. Mentine contactul vizual.Privind pe cineva din ochi denotă sinceritate și poate avea un impact mare cu privire la modul în care este primită mărturisirea dvs.
  • Acesta vă poate ajuta să vă amintiți că, în timp ce ați greșit să mințiți, este un act nobil de recunoscut și să recunoașteți greșit.Permiteți-vă să fiți mândri de decizia dvs. și să recunoașteți curajul.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 6
    6. Identificați-vă minciuna.Cât mai clar și concis posibil, schițați minciuna pe care ați spus-o.Oferiți un motiv sau un context pentru minciună dacă interlocutorul dvs. este dispus să asculte, dar asigurați-vă că nu se pare că încercați să vă raționalizați sau să vă scuzați greșelile.
  • Utilizați "declarațiile I" atunci când vorbim despre minciuna ta.Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu alunecați în modele de acuzare sau de vină.
  • De asemenea, asigurați-vă că conduceți cu o recunoaștere totală a responsabilității înainte de a vă aventura în explicații.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 7
    7. Spuneți întregul adevăr. Studiile au arătat că admiterea doar parțial minciună sau alt comportament necorespunzătoare se diminuează semnificativ de efectul pozitiv al mărturisirii atât asupra mărturisitorului, cât și asupra celui care mărturisește. Deci, în timp ce poate face conversația inconfortabilă inițial, încercați să nu omiteți nimic sau să înmuiați impactul mărturisirii dvs. în alte moduri. Chiar dacă credeți că anumite informații nu sunt necesare pentru a include, lăsați cealaltă parte să fie decidentul acestui lucru. Acest lucru ajută la reconstruirea încrederii lor în tine.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 8
    8. Scuza.Odată ce ți-ai explicat minciuna, încheiați-vă mărturisirea cu o expresie sinceră a regretului.Arată că înțelegi cât de rău și serios a fost încălcarea și că te-ai gândit cum a afectat pe alții în jurul tău. Nu puteți fi siguri că veți fi iertați, dar este încă important să vă arătați compuționarea.
  • Acesta poate ajuta la reasigurarea interlocutorului dvs. că nu aveți așteptări cu privire la acceptarea lor de scuze.Acest lucru îi permite să știe că vă cereți scuze pentru motivele potrivite - să recunoașteți culpabilitatea dvs. pentru simplul de onestitate - și nu pentru motive greșite, auto-servitoare, cum ar fi sentimentul ușurat sau absolvit de iertarea altcuiva.
  • Evitați frazele de hedging care se califică și subminează scuzele dvs.Lucruri de genul "Îmi pare rău dacă ai fi supărat de ceea ce am făcut" nu sunt scuze reale, ci expresii destul de slabe de milă sau compasiune.Trebuie să fii direct și să spui "Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut, perioadă."
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 9
    9. Stai calm.Deși subiectul ar putea fi unul emoțional pentru amândoi, încercați să păstrați tonul conversației măsurat în mod egal și la cheie scăzută.Obținerea emoțională poate să vă mulțumească abilitatea de a vă exprima, deci, de dragul mesajului dvs., încercați să păstrați calm și să continuați.
  • Dacă sunteți îngrijorat de a fi înflorit sau emoțional și, în consecință, ieșirea de pe pistă, aduceți o "foaie de cheat" cu dvs.Aceasta poate fi o cartelă sau o frunză de hârtie în care ați subliniat pe scurt punctele pe care doriți să le acoperiți.
  • Evitați consumul de alcool sau cafea înainte sau în timpul mărturisirii dvs., deoarece acest lucru vă poate face mai emoțional sau mai tensionat.Bea ceai verde sau musetel, deoarece acestea au efecte secundare naturale.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 10
    10. Asculta.Ar trebui să lăsați interlocutorul dvs. să vă spună cum se simt despre admiterea dvs. și cum vor să procedeze la relația dvs.Ai spus piesa ta și acum merită să spună cât mai puțin sau la fel de mult cum doresc.
  • Lăsați persoana să știe că pot lua timp pentru a reflecta asupra tuturor și a celor doi puteți vorbi mai târziu după ce și-au adunat gândurile. Este posibil să trebuiască să fie câteva conversații despre această minciună înainte ca totul să fie spus și făcut.
  • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să tolerați abuzul sau alte reacții violente.Doar pentru că ați făcut ceva greșit și ați admis acest lucru, nu meritați să faceți o măsuri prea punitive. Dacă persoana reacționează prost, cereți-vă scuze din nou pentru minciuna dvs. și vă retrageți cât mai repede posibil din situație.
  • Metoda 2 din 3:
    Scrie o scrisoare
    1. Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 11
    1. Reflectă de ce ai mințit.Dacă păstrați un jurnal, încercați să scrieți despre minciună într-o intrare care vă pune la îndoială motivele și ce impact a avut minciuna pe voi și pe alții. Scrierea ca un mijloc de reflecție personală sa dovedit a avea mai multe beneficii mentale și emoționale și poate fi una dintre cele mai bune modalități de a vă înțelege mai bine și de a vă organiza gândurile.
    • Nici un jurnal?Nici o problemă!Deschideți un cuvânt doctorat pe computerul dvs. și faceți o scriere liberă sau jot câteva idei într-un notebook vechi de școală.Dacă aveți un blog personal, încercați să scrieți despre minciună în blog.
    • Dacă vedeți în mod regulat un terapeut, puteți cere ajutorul lor în gândirea problemei.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 12
    2. Decideți dacă doriți să postați o scrisoare sau să trimiteți un e-mail.Gândiți-vă la ceea ce ar fi cel mai bine pentru persoana pe care o comunicați mai degrabă decât ceea ce vă simțiți cel mai confortabil. În timp ce se credea că e-mailul este un mod inadecvat pentru transmiterea unor emoții sau probleme serioase, acesta a devenit de atunci acceptabil ca un mediu adecvat atât pentru comunicațiile ocazionale, cât și pentru discuțiile serioase.Acestea fiind spuse, trimiterea unei scrisori reale poate fi un gest special, așa cum arată efortul și respectul.
  • Dacă nu aveți adresa de e-mail sau poștă a persoanei, încercați să verificați prietenii pentru o modalitate de a intra în contact.
  • Nu scrieți o scrisoare cu mâna dacă aveți scrieri de mână murdare.Îi ceri deja pe cineva să-ți citească mărturisirea și scuzele - nu vrei să-i cereți în plus să faceți puzzle peste scrisul de mână.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 13
    3. Faceți o schiță.Odată ce v-ați gândit la acțiunile voastre, gândiți-vă la ceea ce doriți să spuneți în scrisoarea dvs. și cum doriți să spuneți acest lucru.Puneți aceste gânduri într-o schiță structurată, astfel încât să nu vă dați drumul în cursul scrierii scrisorii dvs.
  • Schița dvs. nu ar trebui să fie mai mult de o pagină.Scrieți doar un glonț sau propoziția subiectului pentru fiecare paragraf și apoi completați textul înconjurător mai târziu.
  • Imagine denumită mărturisit la minciuna Pasul 14
    4. Scrieți un prim proiect.Carnează punctele de pe conturul dvs., astfel încât să aveți cel puțin trei paragrafe complete.Primul ar trebui să explice ceea ce ați mințit și de ce scrieți scrisoarea.Al doilea ar trebui să vă exprimăm remușcarea pentru acțiunile dvs. și o scuze.Al treilea ar trebui să-și exprime speranța că scuze vă ajută într-un fel, dar și clarifică faptul că nu vă așteptați să fiți iertați.
  • Puteți (și ar trebui!) Includeți detalii mai specifice și personale în scrisoarea dvs., dar nu vă bateți prea departe de formula simplă de dezvăluire, scuze și de concluzie.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 15
    5. Fi concis.Scrisoarea dvs. poate fi scrisă elegant, dar nu ar trebui să fie peste versos.Prea multe cuvinte vor diliiza impactul unei scuze clare, directe și de responsabilitate.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 16
    6. Ia o pauză.Toți am tras impulsiv un e-mail sau text când eram emoțional și, de cele mai multe ori, nu se termină bine.Mai des decât nu, ne găsim regretabil al erupției cutanate, deoarece, chiar dacă stați prin intenția sa, considerați în cele din urmă sincronizarea sau limba ca fiind mai puțin optimă. Deci, luați o lecție din trecutul dvs. și puneți-vă scrisoarea sau emailul deoparte pentru o noapte.
  • Dacă scrieți un e-mail, salvați-l ca un proiect, dar nu intrați în destinatarul încă.Acest lucru vă va asigura că nu trimiteți în mod greșit e-mailul înainte de a fi pregătit.
  • Dacă trimiteți o scrisoare scrisă, așteptați să cumpărați ștampilele de care aveți nevoie până în ziua următoare, astfel încât, chiar dacă obțineți nevoia de a le trimite imediat, nu veți putea aplica postația necesară.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 17
    7. Re-citiți și editați scrisoarea dvs.Găsiți ceva timp în dimineața următoare sau după-amiaza pentru a vă revizui scrisoarea.Veți putea reuși să remediați orice tavă ucidă sau expresii ciudate și, mai important, perspectiva dvs. proaspătă vă va permite să modificați probleme mai mari cum ar fi raționalizarea limbajului sau a plăților sentimentale, măsurate metalice.
  • Dacă aveți un prieten apropiat, de încredere care cunoaște situația, gândiți-vă la citirea scrisorii către ei și întrebarea feedback-ului lor.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 18
    8. Proiectați o copie finală și trimiteți-o.Poate fi tentant să editați ceva la moarte ca o modalitate de întârziere a pasului final și înfricoșător de apăsare a mesajului "Trimitere" pe e-mailul dvs. sau renunțând la litera în căsuța poștală.La un moment dat, trebuie să accepți proiectul final și să-l trimiteți pe drum.Cu cât faceți mai devreme, cu atât mai repede puteți începe să continuați.
  • Metoda 3 din 3:
    Angajarea unui profesionist
    1. Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 19
    1. Luați în considerare obținerea serviciilor unui mediator.Dacă doriți să vă mărturisiți minciuna și vă cereți scuze într-o conversație față-în-față, dar sunteți îngrijorat că nu aveți controlul emoțional sau, în ce, pentru a facilita discuția, puteți angaja un profesionist instruit pentru a vă ajuta.
    • Dacă sunteți în școală sau colegiu, instituția dvs. ar putea oferi un serviciu gratuit de consiliere care îndeplinește mediere și consiliere de relații de conflict.Uitați-vă peste site-ul școlii pentru informații despre această posibilitate sau discutați cu un oficial administrativ care vă poate direcționa la locul potrivit.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 20
    2. Alegeți un mediator.Indiferent dacă profitați de un serviciu gratuit oferit de universitatea dvs. sau plătiți un profesionist independent, baza deciziei dvs. cu privire la o varietate de factori, inclusiv costuri, compatibilitate personală și comoditate.
  • Simțiți-vă liber să vă consultați cu câțiva mediatori diferiți înainte de a alege unul.
  • Taxele pentru terapeuți care efectuează medierea variază semnificativ, deci obțineți un citat scris înainte de a vă angaja la unul.
  • Asigurați-vă că partea pe care o alegeți este o partidă dezinteresată și instruită în rezolvarea conflictelor.Chiar dacă părintele sau relativul dorește să ajute și crede că pot fi obiective, ele sunt doar o opțiune bună dacă sunt un avocat sau terapeut sau dacă au finalizat un fel de formare de rezolvare a conflictelor.
  • Chiar dacă vă place aspectul unui mediator, faceți puțin timp pentru a revizui feedback-ul clientului consilierului pe site-uri precum Yelp sau Biroul de afaceri mai bun.Acest lucru este deosebit de important deoarece unele state nu necesită mediatori profesioniști sau consilieri de rezolvare a conflictelor pentru a avea o licență sau afiliere specială pentru a practica, deci va trebui să faceți propriile cercetări pentru a vă asigura că ați găsit unul bun.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 21
    3. Faceți cunoștință cu mediatorul pentru a vă explica obiectivele.Înainte de a efectua medierea conflictelor, trebuie să vă așezați cu mediatorul pe care l-ați ales pentru a vă explica situația, nevoile și obiectivele dvs. pentru sesiune.Mediatorul vă poate informa, de asemenea, despre procedură și vă poate oferi câteva sfaturi utile pentru a vă pregăti.
  • Amintiți-vă că mediatorul dvs. este o resursă valoroasă și vă poate face referire la un profesionist psihologic pe termen lung, dacă sunteți interesat.Văzând pe cineva în mod regulat vă poate ajuta să lucrați la trăind mai sincer și evitarea unor greșeli similare în viitor.
  • Imagine denumită mărturisit la minciuna Pasul 22
    4. Mediatorul a stabilit o întâlnire pentru mediere.Mediatorul dvs. poate extinde o invitație la persoana cu care doriți să discutați și să găsiți un timp care funcționează pentru amândoi.
  • Dacă lucrați sau studiați cu normă întreagă, ar trebui să încercați să faceți numirea după muncă, mai degrabă decât în ​​timpul prânzului.Acest lucru va ajuta la evitarea stresului și stresul zilei de lucru.
  • Imagine intitulată mărturisește la minciuna Pasul 23
    5. Fi punctual și calm.Sosirea la timp și cu abordarea mentală corectă este crucială pentru succesul medierii dvs.
  • Nu beți cafea sau alcool înainte de întâlnirea dvs., deoarece acestea vă pot face să vă facă rău sau prea emoțională.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 24
    6. Abordați întâlnirea cu o mentalitate deschisă și pozitivă.Adunați-vă gândurile înainte de sesiune și asigurați-vă că vă păstrați emotiile în verificare.
  • Încercați să meditați, consumați ceai verde sau faceți exerciții de relaxare cum ar fi yoga sau respirația controlată în prealabil.O mentalitate centrată vă va ajuta să vă organizați gândurile și să fiți un participant mai bun la mediere.
  • De asemenea, puteți încerca să vizualizați întâlnirea care merge bine să vă liniștească nervii și să vă asigurați că vă apropiați de o minte deschisă.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 25
    7. Lăsați mediatorul dvs. să ghideze discuția.În loc să săriți și mărturisiți, mediatorul dvs. a stabilit unele reguli de bază și facilitează discuția.
  • Când este rândul tău, recunoașteți minciuna cât mai clar și mai concis posibil.Utilizați "I-afirmații" pentru a evita acuzarea sau vina.
  • Când este rândul prietenului tău, ascultă cu atenție.Șansele sunt, nu ați înțeles sau ați considerat partea lor la fel de mult cum ați putea avea, așa că ascultarea prietenului dvs. vă va oferi o înțelegere valoroasă.
  • Practicați și ascultarea activă. Furnizați indicatori nonverbali pe care îi plătiți atenția și repetați înapoi ceea ce auziți spunând în propriile cuvinte.
  • Imagine intitulată mărturisit la minciuna Pasul 26
    8. Umblați discuția.Arată că mărturisirea și scuzele dvs. au fost sincer prin schimbarea căilor și a fi mai cinstite în viitor.Nu puteți garanta că veți fi iertați, dar vă puteți îmbunătăți integritatea și caracterul în orice caz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar