Cum să prindeți un mincinos

Toată lumea se află uneori, dar foarte puțini oameni sunt foarte buni la asta. Deci, mai des decât nu, puteți prinde un mincinos dacă știți ce să căutați. Liarii au adesea un timp greu de a-și potrivi emoțiile la minciuna lor. Ei pot face, de asemenea, o slujbă săracă de a spune minciuna însăși sau de a-și dezvălui neliniștea lor prin limbajul corpului lor. Dacă sunteți observați și persistenți cu mincinsul suspectat, există o șansă bună că veți descoperi adevărul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vizionarea și ascultarea indicii
  1. Imagine intitulată prinde un pas mincinos 1
1. Căutați un zâmbet fals. Zâmbetele reale și zâmbetele false arată foarte diferit la o inspecție mai strânsă. Un zâmbet fals este adesea limitat la gura persoanei, în timp ce zâmbesc cu adevărat cu ochii, obrajii și fața întreagă. Dacă persoana pare a fi falsă falsă la voi, ei pot avea ceva de ascuns. Zâmbetul este o încercare de a vă asigura că totul este în regulă.
  • Puteți practica amplasarea diferenței prin compararea fotografiilor candide ale prietenilor zâmbiți sau a familiei la fotografiile organizate cu zâmbete "spune brânză".
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 2
    2. Vezi dacă capul lor scutură "nu" când spun "da" - sau invers. Mincinoși neinstruiți adesea trăind ceea ce spun cu mișcări ale capului inconștient.Urmăriți-le de la gât în ​​timp ce vă spun o minciună suspectată și vedeți dacă "da" nod sau "nu" se amestecă ceea ce spun ei.
  • De exemplu, dacă prietenul tău declară că "nu, bineînțeles că nu am ieșit la club cu fostul meu", dar el în mod subtil dorește în timp ce spui, poți avea motive să fii suspicios.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 3
    3. Notă dacă se uită frecvent de la tine. În timp ce nu înseamnă că persoana minte, puteți folosi contactul cu ochii spart împreună cu alte observații pentru a face o judecată. Contactul cu ochii poate fi dificil pentru păstrarea mincinilor. Oamenii pot reacționa la acest sentiment incomod, privindu-se frecvent. Sau, ei pot suporta prin uitarea directă în ochii tăi tot timpul. Contactul cu ochii fie în extremă poate însemna o minciună.
  • Unii oameni nu sunt buni la menținerea contactului vizual în condiții normale, desigur, astfel încât să le comparați cu manierele lor tipice.
  • În plus, oamenii încalcă de asemenea contactul vizual de multe ori atunci când încearcă să-și amintească ceva sau își accesează memoria pe termen lung.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 4
    4. Urmăriți modificările comportamentului persoanei. Dacă o persoană este în mod normal energică și tare, ei se pot liniști când încearcă să mintă. Sau, dacă sunt în mod normal calme și liniștite, ei pot fi anxioși și neliniștiți atunci când minciuna. Ca și în contact cu ochii și alte maniere, comparați ceea ce vedeți cu ceea ce observați de obicei de la această persoană.
  • Rețineți că aceste schimbări pot proveni dintr-o stare stresantă. Un student care este acuzat de a înșela un examen final poate răspunde în moduri în afara caracterului datorită stresului, dar totuși să fie nevinovat.
  • Căutați fidgeting, cum ar fi jocul cu părul sau apăsând degetele în buze.
  • Individul poate începe să fie vag, oferind foarte puține detalii. Acest lucru se referă în special în cazul în care acestea oferă în mod normal o mulțime de informații.
  • Ei pot pune multe întrebări în loc să răspundă a ta.
  • Dacă provocați o poveste pe care o spun, pot omite detalii specifice sau pot acționa nesigure. Puteți chiar să puteți detecta o schimbare a vocii lor.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 5
    5. Urmăriți limba de distanțare. Cineva care mințește poate încerca neintenționat să se distanțeze de cuvintele pe care le folosesc. În loc să folosească cuvintele "Eu sau" Me ", ar putea suprasolicita" ei, "noi" sau "a lor."Aceasta este o indicație că persoana subconștient dorește să se despartă de minciună.
  • Ei ar putea face același lucru și cu alți oameni.De exemplu, ați putea întreba "ați sărutat ieri Joe?"Și să-ți răspundă prietena" de ce ar sărută cineva tipul ăla?"
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 6
    6. Acordați atenție idiomilor. Dacă persoana continuă să folosească fraze precum "să vă spun adevărul" sau "eu sincer", ei pot minți. Cu excepția cazului în care acestea sunt idiomuri pe care persoana o folosește în mod regulat, această afirmare a adevărului poate fi un semn pe care îl consideră de fapt. Este o încercare de a vă convinge și în sine, a minciunii.
  • Un exemplu similar ar putea fi: "Jur că nu am vărsat vopseaua, mama - trebuie să mă crezi!"
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 7
    7. Să fie suspicios dacă persoana este neobișnuit de vorbăreț. Mulți oameni vorbesc mai mult acel normal când mințesc. Ei vor folosi cuvinte suplimentare pentru a vă ține distras de ceea ce spun ei de fapt. Sau, ei vă pot spune anumite specifice pentru a vă convinge de bogăția acestui "adevăr" și completați lacunele cu detalii excesive. Fie că prin plan sau inconștient, ei speră că acest lucru îi va permite să treacă cu minciuna.
  • De exemplu, dacă cineva spune: "Am ieșit în parc din partea îndepărtată a orașului pentru a face o plimbare plăcută de relaxare", în loc de "am făcut o plimbare în parc", ei pot minți despre locul unde se află.
  • Cu toate acestea, în minciunile practicate, opusul poate fi adevărat. Ei pot oferi doar oasele foarte goale ale povestii. Încă o dată, urmăriți abaterile de la modelele normale de comportament.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 8
    8. Revizuiți povestea lor pentru inconsecvențe sau contradicții. Dacă povestea este de necrezut, ar putea fi un semn clar al unei minciuni. De asemenea, dacă povestea pare să aibă mici detalii care nu se adaugă, poate fi fabricată. Aceste neconcordanțe sunt un semn al unei minciuni subdezvoltate.
  • Gândiți-vă la modul în care detectivii la poliția TV încearcă să obțină suspecți în camera de interogare pentru a crea inconsecvențe în timp sau alte detalii (cum ați putea fi în restaurant la ora 10:45 și acasă în oraș la 11 ani?".
  • Metoda 2 din 3:
    Descoperirea minciunilor lor
    1. Imaginea intitulată prinde un pas mincinos 9
    1. Discutați cu persoana față în față. Mulți oameni consideră că este mai ușor să stați prin text sau prin e-mail sau prin telefon, deoarece acestea pot evita multe dintre problemele cu limbajul corpului și alți indicatori de minciună. Dacă bănuiți că cineva mințește, încercați să le întâlniți față în față. Veți mări șansele de a le prinde dacă puteți observa și interacționa cu ei direct.
    • Dacă refuză în mod repetat să se întâlnească în persoană, veți avea și mai mult motiv să fiți suspicioși.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 10
    2. Încercați să aveți încredere în persoana respectivă. Doar dacă nu aveți dovezi copleșitoare chiar de la început, nu faceți pe cineva să dovedească că vă spun adevărul. Mai ales dacă este cineva pe care-l pasă, dați-le beneficiul îndoielii - dar, de asemenea, nu vă simțiți rău că căutați dovezi contrare. În loc să presupunem automat cel mai rău, încercați să aveți încredere în ele până când dovezile unei minciuni nu pot fi ignorate.
  • Țineți minte că dacă cineva se rupe veste rele sau incomod, pot arăta că mințesc. De asemenea, dacă sunt sub stres, comportamentele lor pot fi puțin ciudate.
  • De exemplu, dacă cineva îți spune că au fost într-un accident de mașină la începutul acelei zile în timp ce râde, nu presupune că sunt minciună.Râsul poate fi un răspuns incontrolabil la traume.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 11
    3. Conectați-vă cu ei emoțional. Când cineva mințește, emoțiile lor nu pot să se potrivească cu cuvintele sau acțiunile lor. Un copil ar putea spune că sunt trist despre ruperea vazei în timp ce reține râsul de spate, de exemplu, chiar și adulții pot avea probleme să-și ascundă emoțiile adevărate. Să le angajeze în conversație pentru a vedea dacă emoțiile lor se potrivesc circumstanțelor.
  • De exemplu, dacă ei continuă să spună că noul lor loc de muncă este grozav, dar suspectați altfel, continuați să întrebați despre elementele locului de muncă și să vedeți dacă cuvintele lor fericite sunt trădate de sentimente de frică, tristețe sau plictiseală.
  • Imaginea intitulată prinde un pas mincinos 12
    4. Schimba subiectul. În timp ce vorbește despre lucrul pe care îl consideră, dați persoana o cale de trecere în mod neașteptat de comutare. Dacă mințesc, probabil vor fi bucuroși să schimbe subiecții. Dacă nu mințesc, pot acționa confundat de schimbarea bruscă a conversației. O persoană care spune adevărul poate încerca, de asemenea, să ceri înapoi și să termine clarificarea.
  • De exemplu, săriți direct de la a vorbi despre modul în care persoana face în clasa de biologie la cât de proastă echipei tale sportive preferate face acest sezon. Vezi dacă ei par surprinzător de dornici să înceteze să vorbească despre cât de bune sunt notele lor.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 13
    5. Puneți o întrebare neașteptată. În loc să-și urmeze linia de gândire, gândiți-vă la o întrebare pe care ar putea să o fi repetată. Acest lucru le poate arunca și face ca minciuna să fie evidentă. Dacă răspunsul este în concordanță cu ceea ce ți-au spus, poate fi adevărul.
  • De exemplu, dacă cineva îți spune că ți-au pierdut punga și crezi că mințesc, le poți cere să-ți dea câteva nume ale unor oameni care ar fi putut vedea recent, în loc să întrebe de unde au văzut-o ultima dată. Făcându-le la răspundere datorată brusc să-și schimbe minciuna sau să vină curată.
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 14
    6. Insistați asupra unui răspuns la întrebarea dvs. Dacă persoana răspunde la întrebarea dvs. cu o altă întrebare, probabil că încearcă să schimbe conversația. Puneți-le la fața locului și le țineți răspunzători la întrebarea dvs. Acest lucru le poate agita și face mai greu să țină pasul cu minciuna.
  • De exemplu, dacă nu sunt interesați să răspundă la întrebarea dvs. despre cine ar fi putut vedea cel mai recent pungă lipsă, apăsați-le pe ea: "Vă rog să încercați să vă amintiți?Vreau să știu cine ar trebui să sun."
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 15
    7. Încredere în instinctele dvs. - la o diplomă. Chiar dacă acordați persoanei beneficiul îndoielii și arătați rațional pentru dovezi, este posibil să nu fiți capabili să scuturați un "senzație de intestin" pe care îl mințesc. Astfel de instincte nu ar fi în curs de judecată ca dovadă, dar s-ar putea să vă luați pe indiciile subtile pe care nu le cunoașteți conștient. Aceste indicii se pot manifesta ca un sentiment de neliniște care vă spune că ceva este greșit.
  • Va trebui să vă decideți dacă merită să vă urmăriți "Instinctul Gut" atunci când dovezile unei minciuni sunt neclintite.În mod fals, acuzând pe cineva de minciună sau de a fi prins încercând să dovedească o minciună că nu este acolo, poate fi foarte dăunătă unei relații.
  • Metoda 3 din 3:
    Confirmând suspiciunile
    1. Imagine intitulată prinde un pas mincinos 16
    1. Căutați o dovadă digitală. Dacă cineva vă minte, există o șansă bună ca dovada electronică. Oamenii își înregistrează adesea locațiile și activitățile pe social media. Textarea și mesageria instantanee reprezintă, de asemenea, o mare parte din comunicarea persoanei la persoană. Dacă puteți obține acces la telefonul cuiva sau la contul social media, probabil că veți ști cu cine vorbesc și ce au făcut.
    • Gândiți-vă lung și greu înainte de a merge să vă loviți în conturile digitale ale partenerului dvs., totuși. Dacă nu mințesc? Vrei să minți să-i îndoiască și să-i invalzi pe intimitate, sau să vii curat?
  • Imagine intitulată prinde un pas mincinos 17
    2. Conduce o miting. Dacă credeți că cineva se află în legătură cu locul unde se află, puteți afla cu o plită simplă. Du-te la locul pe care ei pretind a fi și țineți-vă din vedere. Urmăriți îndeaproape pentru a vedea la ce oră ajung, la ce oră pleacă, sau dacă erau chiar acolo deloc. Dacă povestea lor verifică, ei spun adevărul. Dacă nu, aveți dovezi că te-au mințit.
  • Poate doriți să angajați un profesionist (cum ar fi un investigator privat) dacă aveți nevoie de dovada procedurilor judiciare, cum ar fi dovada infidelității pentru un potențial divorț.De asemenea, părțile laterale nu sunt la fel de ușoare sau de distractiv cum ar putea să parieze la televizor.
  • Imaginea intitulată prinde un pas mincinos 18
    3. Verificați povestea lor cu prietenii sau familia. Dacă suspectați că cineva vă minte, puteți cere întotdeauna alte persoane pe care le cunosc. Puteți întreba cu blândețe ("Au fost cu adevărat cu tine noaptea trecută?") Dacă sunteți confortabil să faceți asta. Dacă nu, puteți încerca să obțineți informațiile de care aveți nevoie prin conversația casuală ("ați avut două timp noaptea trecută?".
  • Un mincinos calificat va încerca să încocă o bună "poveste de acoperire" pentru oamenii pe care probabil că le-ai întrebat - dar acei oameni nu pot fi buni mincinoși înșiși.
  • Imaginea intitulată prinde un mincinos pas 19
    4. Confruntați cu Liarul. Dacă ați construit un caz puternic pe care persoana nu-ți spune adevărul, să meargă mai departe și să le confrunți direct cu dovezile: "Îmi pare rău, dar povestea ta despre ceea ce ai făcut noaptea trecută doar nu adaugă și sunt încrezător că nu-mi spuneți adevărul. Ce s-a întâmplat de fapt?"Persoana va veni în cele din urmă curată, fără să încerce să construiască o altă minciună în jurul celui vechi, sau să te superi că nu ai încredere în ei.
  • Dacă sunteți îngrijorat că vor răspunde prost, așteaptă până când sunteți calm și compus înainte de a le confrunta.
  • Dacă persoana este un mincinos compulsiv, nu presupuneți că prindeți-le într-o minciună îi va face să-și schimbe căile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar