Cum să detectați un mincinos

Deși este mințit că poate fi o experiență incomodă, puteți evalua în mod fiabil dacă o altă persoană vă trageți piciorul prin acordarea atenției unor indicii comportamentale. Urmăriți ochii lor și observați ce modelează modele și, de asemenea, urmăriți orice limbă neobișnuită de corp care poate indica disconfort. Rețineți că comportamentul unei persoane poate avea multe cauze, și nu există o modalitate de 100% neprofilie de a prinde pe cineva în actul de minciună.

Pași

Metoda 1 din 3:
Detectarea unui mincinos prin limbajul corpului
  1. Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 1
1. Observați dacă cineva își are corpul cu rigiditate neobișnuită. De obicei, în timpul unei conversații informale, corpul unei persoane este relaxat. Oamenii își traversează brațele, schimbă pozițiile și efectuează gesturi de mână. Ei ar putea folosi, de asemenea, o mulțime de limbaj de mână, arătând mâini și dacă fac acest lucru, este mai probabil ca ei minciuna. Cu toate acestea, dacă persoana pe care o vorbești pare a fi rigidă și își păstrează corpul într-o singură poziție, este posibil să vă mințiți.
  • Pe de altă parte, unii oameni se declanșează sau se schimbă când se află și se simt incomod. Diferitele comportamente sunt probabil atât din cauza răspunsului "luptei sau zborului" care îi determină să-și țină terenul ("lupta") sau să acționeze nervos ("zbor").
  • Imaginea intitulată Detectați un pas mincinos 2
    2. Uită-te pentru a vedea dacă își mișcă capul într-o varietate de poziții. Regula de bază a degetului mare este că oamenii sunt incomod atunci când mințesc și că acest disconfort se poate traduce într-un limbaj ciudat de corp. Urmăriți capul persoanei și vedeți dacă rămâne în poziția 1 timp de cel puțin 10 secunde la un moment dat. Dacă nu, și dacă persoana își mișcă capul între mai multe poziții diferite, ele pot fi mincinoase.
  • De exemplu, dacă cineva vă minte, este posibil să rețineți că își cocoșă capul într-o parte pentru câteva secunde, apoi înclinați-o să se uite la tavan, apoi să-și rănească capul într-o parte înainte de ao sprijini spre pământ.
  • Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 3
    3. Vezi dacă cineva își acoperă gura în timp ce vorbește cu tine. În majoritatea conversațiilor, oamenii își acoperă doar gura când tuseau sau strănută. Dacă vorbești cu cineva și observi că dețin o mână peste gura lor, așa cum vorbește, există o șansă bună ca ceea ce spun ei este o minciună, mai ales dacă repetă comportamentul de mai multe ori.
  • Acest comportament este un răspuns intrinsec la reticența unei persoane de a minți. Gândiți-vă la asta: ei acoperă gura lor pentru a opri comunicarea și pentru a evita să spună întregul adevăr.
  • Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 4
    4. Urmăriți picioarele difuzorului pentru a vedea dacă se amestecă sau le schimbă. Acesta este un semn minunat de necinstit. Dacă o persoană vă minte, sunt mai puțin probabil să stea cu picioarele lor ferm plantate. Asta nu înseamnă că o persoană cinstită nu își mișcă niciodată picioarele în timp ce vorbește. Dar dacă observați că cineva pare să se schimbe poziția picioarelor la câteva secunde, veți avea motive să suspectați că mințesc.
  • Dacă vă plimbați cu cineva pe care îl suspectați că ați fost necinstit, opriți-vă și rămâneți în continuare în timp ce vorbiți. Acest lucru îi va forța să facă același lucru și să vă permită să vă urmăriți picioarele.
  • Imaginea intitulată Detectați un pas mincinos 5
    5. Rețineți dacă cineva devine agresiv și începe să indice. Dacă un mincinos se simte ca și cum dezonunțarea lor se află atunci când întrebați povestea lor, ei se pot dubla pe apărarea lor. Pentru a face acest lucru, persoana poate face gesturi de mână agresive și poate să-și îndrepte degetul la dvs. acuzativ. Deci, dacă întrebați adevărul povestea cuiva și ei și-au apărut cu voce tare nevinovăția în timp ce arătând un deget în fața ta, ei probabil minciuna.
  • Dacă persoana despre care vorbește să devină agitat, începe să strige sau pare să ia în considerare violența fizică, este mai bine să întrerupeți conversația.
  • Imaginea intitulată trăiește ca un pas vulcanic 27
    6. Rețineți că limba corpului fiecăruia este diferită și că situațiile pot afecta limbajul corpului. Cultura, handicapul și ciupercile personale pot afecta limbajul corpului oamenilor. Să cunoască linia de bază a persoanei înainte de a face judecăți despre onestitatea lor. Păstrați, de asemenea, un ochi pentru situații care le pot afecta.
  • Cultură: Contactul cu ochii este lipsit de respect în unele culturi estice. Astfel, oamenii pot să o evite în conversație obișnuită.
  • Dizabilitate: Oameni cu anumite dizabilități, cum ar fi Autism și ADHD, poate să fiteze și să evite contactul vizual în conversațiile normale. Autisicile se pot uita în spațiu atunci când vă acordați atenție. Acest lucru se poate întâmpla ca o dezononiera sau neatenție, când fac doar ceea ce le face confortabil.
  • Disconfort: Vreme rece, lumina care este prea luminos, ceva prins în ochi, îmbrăcăminte incomod, și alte situații pot afecta limbajul corpului cuiva în momentul în care încearcă să se simtă confortabil.
  • Metoda 2 din 3:
    Acordând atenție respirației și a vorbirii
    1. Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 6
    1. Rețineți respirația lor și vedeți dacă respiră anormal de greu. Stresul și tensiunea care vine cu minciună într-o conversație se pot construi și pot provoca mincinul să-și piardă respirația. Dacă bănuiți că cineva de a fi necinstit, vezi dacă poți spune cât de repede respiră. Dacă nu-i puteți auzi respirația, aruncați o privire la pieptul lor superior: puteți observa că este în creștere și căderea într-un ritm suspicios rapid.
    • Mincinosul nu poate fi dezactivat fizic pentru respirație. Dar, de exemplu, puteți observa că au întrerupt să-și prindă respirația de 2-3 ori în timpul unei conversații scurte.
  • Imaginea intitulată Detectați un pas mincinos 7
    2. Să acorde atenție dacă mincinosul include sau nu într-o narațiune. Atunci când un individ spune o minciună, ei se îndepărtează de multe ori de la narațiune pentru ao face să sune ca și cum ar fi fost implicați în incidentul pe care îl mințesc. Individul poate aduce, de asemenea, alte persoane mai des decât discută despre sine.
  • De exemplu, spuneți că vorbești cu un student care a înșelat un examen. În loc să spună: "Mi-a fost îngrijorat că mi-aș pierde bursa dacă nu am reușit testul", ei pot spune: "Părinții mei au spus că trebuie să trec testul și prietenul meu Mike mi-a spus că bursa mea ar putea fi în pericol dacă Nu am făcut-o."
  • Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 8
    3. Ascultați că auziți dacă spun anumite cuvinte sau fraze de mai multe ori. Cuvintele repetate sunt o indicație utilă că cineva nu-ți spune adevărul. Dacă o persoană se simte inconfortabil în timp ce se rotesc o minciună, ei pot să se împiedice să se termine și să se repete. Alternativ, ei pot repeta inconștient o anumită frază care pare să le elibereze de vinovăție.
  • De exemplu, spuneți că vecinul dvs. din spate a încheiat mașina parcată, dar nu vrea să o recunoască. Când se confruntă, ei pot spune: "Ca și cum ți-am spus înainte, nu am ajuns acasă până nu am reușit astăzi, ceea ce a fost după ce cineva ți-a lovit mașina, așa cum ți-am spus deja."
  • Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 9
    4. A se vedea dacă oferă o cantitate excesivă de informații explicative. Când oamenii se simt nervosi despre minciună, ei încearcă adesea prea mult să-și facă povestea făcută credibilă. Dacă vorbești cu cineva și observi că umple conversația cu mult mai multă explicație, care este necesară, ei pot minți.
  • De exemplu, spuneți că unii baseball ai adolescenților ți-a zdrobit fereastra. Când le confrunți, un adolescent mincinos ar spune: "Nu, jur, mingea noastră a navigat în casa ta, aș spune cu cel puțin 10 picioare - de fapt, pariez că e în curtea ta acum, cred că eu auzit că a lovit și acoperișul tău!"
  • În aceeași situație, un adolescent cinstit ar spune pur și simplu: "Nu, baseball-ul meu nu sa apropiat de fereastră."
  • Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 10
    5. Urmăriți semne de gură uscată ca o persoană care vă vorbește. Ca o persoană minciună, corpul lor va experimenta simptome de stres. Unul dintre aceste simptome este o gură uscată. Cu cât petreceți mai mult vorbiți cu cineva care vă minte, uscătorul va deveni gura lor. Semnele unei gura uscate includ:
  • O rată mai lentă de vorbire
  • Discursul care este mai greu de înțeles
  • Cea mai mare cantitate de apă
  • Metoda 3 din 3:
    Studierea mișcărilor ochiului și față
    1. Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 11
    1. Notă Dacă cineva menține un contact cu ochii neîntreruși. Când 2 persoane vorbesc unul cu celălalt, este normal să țineți cont de ochi pentru 5-10 secunde și apoi să vă uitați de câteva secunde înainte de reluarea contactului cu ochii. Dacă cineva vă ține privirea fără să vă uitați - și mai ales dacă o dețin fără să clipească - puteți avea motive să suspectați că mințesc.
    • Din moment ce povestea unui mincinos va fi neadevărată, vor lua pași suplimentari pentru a vă convinge că spun adevărul. Ținând cont de ochi pentru o perioadă ciudată este 1 modul un mincinos va încerca să-și dovedească veridicitatea.
  • Imaginea intitulată detectează un pas mincinos 12
    2. Urmăriți fața unei persoane pentru ședințele rapide numite microexpressions. O "microexpresie" este un termen psihologic folosit pentru a descrie un reflex facial involuntar pe care o persoană îl face atunci când sunt necinstiți. Aceste microexpressiuni pot dura doar mai puțin de o cincime dintr-o secundă, deci urmăriți îndeaproape fața mincinosului. Persoana poate face 1 microexpresie peste și peste sau poate face o varietate.
  • De exemplu, dacă cineva vă spune o narațiune parțial necinstită, puteți observa că ochii lor se răsucește la fiecare 5-10 secunde sau că își linge buzele ori de câte ori repetă un detaliu necinstit.
  • Imaginea intitulată Detectează un pas mincinos 13
    3. Observați dacă cineva clipește mai mult sau mai puțin decât de obicei. Pentru acest pas, va trebui să aveți o idee despre cât de mult clipește cineva în timpul unei conversații în care spun adevărul. Dacă le vorbiți cu privire la o problemă pe care o bănuiți că mințesc, urmăriți-i clipește. În majoritatea cazurilor, un mincinos cu oricare mai mult sau mult mai puțin decât normal.
  • De exemplu, spuneți că vorbiți cu vecinul dvs. despre vreme și rețineți că acestea clipesc aproximativ 1 timp la fiecare 10 secunde. Dacă schimbați subiectul conversației la denturile mari din spatele mașinii dvs. și începeți să clipească la fiecare 2 secunde, aveți motive să suspectați că mințesc.
  • sfaturi

    Multe dintre aceste tehnici pentru a detecta cel mai bine o lucrare mincinos dacă vorbești cu cineva pe care îl cunoști destul de bine. Dacă vorbești cu un străin, vei avea un timp dificil care dintre modelele lor de discurs și comportamentele limbajului corporal sunt normale și care sunt o consecință a comportamentului lor mincinos.
  • Împreună cu acoperirea gurii în timp ce vorbesc, un mincinos își va mișca mâinile pentru a acoperi părțile vulnerabile ale corpului lor. Acestea includ gâtul, înghițitatea, pieptul sau abdomenul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar