Cum să găsiți ritmul cardiac de odihnă

Experții sunt de acord că ritmul cardiac de odihnă este un indicator important al nivelului dvs. de fitness și al sănătății cardiovasculare globale. Găsirea ratei inimii de odihnă este simplă și ceva ce puteți face pe cont propriu la domiciliu. Studiile arată că, odată ce ați urmărit ritmul cardiac, puteți utiliza informațiile pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre inima și sănătatea dumneavoastră. Există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a utiliza în mod eficient aceste informații în viața de zi cu zi.

Pași

Partea 1 din 2:
Găsirea ritmului cardiac de odihnă
  1. Imagine intitulată Găsiți rata de repaus de repaus Pasul 1
1. Alegeți timpul potrivit. Formula pentru ritmul cardiac de odihnă este simplu: este de câte ori bate inima dvs. pe minut în timp ce este în repaus. Cheia pentru calcularea acestei rate este de a vă asigura că sunteți de fapt în repaus când găsiți ritmul cardiac. Încercați să calculați primul ritm de inimă în dimineața.
  • Unul dintre cele mai bune momente pentru a vă găsi ritmul cardiac de odihnă este înainte de a ieși chiar din pat dimineața. Imediat după un somn bun este atunci când ritmul cardiac va fi cel mai odihnit.
  • Dacă uitați să vă măsurați ritmul cardiac primul lucru dimineața, puteți să o faceți mai târziu în această zi. Asigurați-vă că ați stat calm timp de câteva minute și nu vă exercitați fizic.
  • Imagine intitulată Găsiți rata de repaus a inimii Pasul 2
    2. Strângeți consumabilele. Din fericire, nu aveți nevoie de prea mult pentru a urmări ritmul cardiac de odihnă. Doar asigurați-vă că aveți un ceas cu o a doua mână pentru a vă ajuta să urmăriți timpul. Alternativ, puteți utiliza un cronometru digital.
  • Găsiți un loc liniștit pentru a sta unde nu veți fi distras.
  • Dacă vă aflați în imposibilitatea de a vă concentra, cereți unui prieten să urmărească timp pentru dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți rata de repaus de repaus 3
    3. Verificați-vă pulsul. Practic, pentru a vă găsi ritmul cardiac de odihnă, trebuie să vă verificați pulsul. Luați-vă al treilea deget și degetul arătător și puneți-le ușor, dar ferm pe partea gâtului, în partea laterală a vântului vostru. Veți găsi pulsul ușor spre stânga sau spre dreapta de la centrul gâtului, un centimetru sau așa sub bărbie.
  • Numărați numărul de bătăi în 15 secunde. Înmulțiți acest număr cu 4 și aveți ritmul cardiac de odihnă.
  • De asemenea, puteți lua pulsul pe încheietura mâinii. Luați două degete și plasați-le pe artera dvs. radială. Aceasta este situată pe partea degetului mare a încheieturii mâinii, între os și tendon.
  • Imagine intitulată Găsiți rata de repaus de odihnă Pasul 4
    4. Cunoașteți numerele dvs. Ritmul cardiac transmite informații importante despre nivelul de fitness și despre sănătatea cardiovasculară globală. În general, copiii deasupra vârstei de zece și adulți ar trebui să aibă o ritm cardiac de odihnă de 60-100 bătăi pe minut. Amintiți-vă, aceste numere sunt generale, deci verificați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă ritmul cardiac indică ceva specific despre sănătatea dumneavoastră.
  • Sportivii au, în general, o ritm cardiac inferior de odihnă. Dacă sunteți un sportiv competitiv, ritmul cardiac de odihnă poate fi doar 40-60 bătăi pe minut.
  • Imagine intitulată Găsiți Rata de inimă de odihnă Pasul 5
    5. Luați în considerare factorii importanți. Când vă calculați ritmul cardiac de odihnă, este important să vă amintiți că există mulți factori care pot afecta lectura. De exemplu, temperatura camerei, emoțiile dvs. și anumite medicamente poate afecta toate ritmul cardiac. Încercați să o luați mai mult de o dată și să meditați rezultatele.
  • Dacă ritmul cardiac este în mod constant mai mult de 100 de batai pe minut, consultați-vă medicul pentru a vedea dacă indică o problemă fundamentală.
  • De asemenea, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră dacă pulsul dvs. este mai mic de 60 de bătăi pe minut și nu sunteți un atlet.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind aceste informații
    1. Imagine intitulată Găsiți rata de repaus a inimii Pasul 6
    1. Găsiți-vă ritmul cardiac de formare. Puteți utiliza aceeași metodă pentru a găsi o ritm cardiac de formare ideală. Aceasta este rata de efort pe care doriți să o lucrați atunci când exercitați pentru a vă asigura că obțineți beneficii cardiovasculare. Luați pulsul 10 minute în antrenament pentru a vă găsi ritmul cardiac de antrenament. Fiecare grup de vârstă are o ritm cardiac țintă specific, care este ideal.
    • Persoanele între 20-30 de ani au o ritm cardiac țintă de 100-170 bătăi pe minut. 30-35 de ani ar trebui să vizeze batai de 95-162 pe minut.
    • Oamenii care sunt între 40-50 de ani vor avea rate de inimă țintă de 88-145 bătăi pe minut. Dacă sunteți 60 sau mai sus, ritmul cardiac țintă va fi, în general, între 75-128 bătăi pe minut.
    • Amintiți-vă că aceste numere sunt generale. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă are o recomandare specifică pentru dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți rata de inimă de odihnă Pasul 7
    2. Intra într-o rutină. Exercitarea este una dintre cele mai bune modalități de a vă menține inima sănătoasă și de a lovi în mod consecvent ritmul cardiac țintă. Faceți-o obiceiul de a obține cel puțin 30 de minute de exerciții fizice cele mai multe zile ale săptămânii. Alegeți o activitate pe care o bucurați și veți fi mai probabil să rămâneți cu ea.
  • Cele mai bune programe de exerciții combină activitatea cardio și formarea forței. De exemplu, ați putea combina înotul cu o rutină care utilizează greutăți ușoare.
  • Încercați un nou sport. Sportul reprezintă o modalitate excelentă de a combina exercițiul cu socializare. Alăturați-vă echipei de softball de lucru sau luați lecții de tenis.
  • Imagine intitulată Găsiți rata de repaus de repaus Pasul 8
    3. Practicați sănătatea inimii bune. Există mai multe modalități de a vă menține inima sănătoasă. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să vă asigurați că mâncați o dietă echilibrată. Mâncați cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi. De asemenea, ar trebui să căutați grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și avocado.
  • Granulele întregi s-au dovedit a vă ajuta să vă mențineți inima sănătoasă.
  • Evitați fumatul.
  • sfaturi

    Consultați-vă medicul dacă aveți întrebări sau preocupări legate de sănătatea inimii.
  • Urmăriți ritmul cardiac în zile consecutive, astfel încât să puteți obține o idee bună despre ritmul cardiac mediu de odihnă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar