Cum se calculează ritmul cardiac

Adulții au, în general, o ritm cardiac de odihnă de 60-100 bătăi pe minut. Un sportiv în formă de top ar putea avea o frecvență cardiacă între 40 și 60 de bătăi pe minut. Oamenii aflați în formă mai bună au, în general, o ritm cardiac mai lent, deoarece inimile lor bate mai eficient. Prin măsurarea ritmului cardiac, puteți obține o idee despre cât de sănătoasă este inima și monitorizarea cât de greu lucrați în timpul exercițiilor fizice..

Pași

Partea 1 din 2:
Luând pulsul
  1. Imagine intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 1
1. Verificați pulsul la artera dvs. radială. Acesta este unul dintre cele mai ușoare locuri pentru a măsura bătăile inimii, deoarece aveți o arteră mare chiar sub piele. De fiecare dată când bătăile inimii tale, vei simți un impuls pe măsură ce sângele se grăbește prin artera ta.
  • Țineți un braț, palmisi. Apăsați ușor degetul arătător și degetele mijlocii în interiorul încheieturii mâinii între osul și tendonul din apropierea arterei radiale.
  • Acest lucru va fi de aproximativ un centimetru sub încheietura mâinii pe aceeași parte ca degetul mare.
  • Ar trebui să vă simțiți țesut moale sub degete, nu os. Este posibil să aveți nevoie să vă mutați degetele în jurul sau să apăsați ușor mai greu până când vă simțiți.
  • Numărați numărul de bătăi timp de 15 secunde și înmulțiți cu 4 pentru a obține numărul de bătăi pe minut. Utilizați un ceas pentru a măsura cele 15 secunde, mai degrabă decât încercarea de a număra simultan pulsul și secundele.
  • Imaginea intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 2
    2. Luați pulsul sub maxilarul dvs. Aceasta este o altă locație în care ar trebui să puteți găsi cu ușurință și rapid un impuls puternic.
  • Puneți indicele și degetul mijlociu în partea stângă a vântului, unde gâtul se conectează la țesuturile de sub maxilarul dvs.
  • Ar trebui să vă simțiți pulsul pe fiecare parte a mâinii dvs., dar ar putea fi mai ușor să găsiți pe partea stângă. Este posibil să aveți nevoie să vă mutați degetele și să apăsați puțin mai greu până când simțiți-o.
  • Utilizați un ceas sau cronometru pentru a urmări 15 secunde, numărați impulsurile pe care le simțiți și apoi multiplicați cu patru.
  • Ar trebui să obțineți aproximativ același rezultat când măsurați pulsul la încheietura mâinii sau la gât.
  • Imagine intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 3
    3. Consultați un medic dacă detectați orice anomalii în ritmul cardiac de odihnă.Ritmul cardiac de odihnă este numărul de bătăi pe minut când sunteți inactiv timp de cel puțin cinci minute - dacă ați exercitat, poate dura mai mult pentru ritmul cardiac pentru a încetini. Ritmul cardiac de odihnă al unei persoane variază în mod natural, în funcție de cât de activ sunteți, cum vă potriviți, cât de cald sau rece este, indiferent dacă sunteți în picioare, așezați sau culcați, starea emoțională, dimensiunea corpului și ce medicamente sunteți. Consultați un medic dacă:
  • Ritmul cardiac de odihnă este de obicei peste 100 de bătăi pe minut. Aceasta se numește tahicardie.
  • Ritmul cardiac de odihnă este sub 60 de bătăi pe minut, dacă nu sunteți un atlet. Aceasta este bradicardia. Alte simptome care pot însoți această afecțiune includ leșin, amețeli sau lipsiți de respirație. Dacă sunteți un atlet, o bătălie mică poate însemna că sunteți în formă bună. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie sub 40 de ani.
  • Băiera ta este neregulată.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind impulsul pentru a monitoriza ritmul cardiac
    1. Imagine intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 4
    1. Calculați frecvența cardiacă maximă (HRmax).HRmax este viteza maximă maximă teoretică la care inima ta poate să bată. Variază cu vârsta dvs. și este folosit pentru a determina cât de repede ar trebui să se îmbarce inima în timpul exercitării unor nivele diferite de dificultate.
    • Scăpați vârsta de la 220. De exemplu, un vârstnic de 20 de ani ar trebui să aibă o ritm cardiac maxim de aproximativ 200 de batai pe minut.
    • Unele medicamente de tensiune arterială pot reduce frecvența cardiacă maximă. Dacă sunteți pe medicamentele de tensiune arterială și folosiți-vă bătăile inimii pentru a vă monitoriza exercițiul, contactați-vă medicul pentru a vedea cum ar trebui să determinați frecvența cardiacă maximă.
    • Consultați cu un medic înainte de a începe orice rutină nouă de exerciții dacă aveți o stare de sănătate, în special hipertensiune arterială, diabet sau o condiție cardiacă.
  • Imagine intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 5
    2. Utilizați pulsul pentru a determina când faceți exerciții moderate.Exercițiul moderat pentru 2.5 ore pe săptămână ar trebui să vă ajute inima să rămână sănătoasă. Sunteți considerați a face exerciții moderate dacă:
  • Ritmul cardiac este de 50-70% din ritmul cardiac maxim. Aceasta înseamnă că un vârstă de 20 de ani cu o frecvență cardiacă maximă de 200 de batai pe minut ar trebui să aibă o ritm cardiac țintă de 100-140 bătăi pe minut în timpul exercițiilor moderate.
  • Dancing, drumeții pe apartament, ciclism mai lent de 10 mile pe oră (MPH) (16 km / h), mers pe jos la aproximativ 3.5 mph (5.6 km / h), schi de coborâre, înot, grădinărit, joc duble în tenis, sau jucând golf. Aceste activități ar trebui să producă o ritm cardiac care este de 50-70% din ritmul cardiac maxim. Dacă nu, este posibil să aveți nevoie să vă împingeți puțin mai greu.
  • Imagine intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 6
    3. Luați pulsul pentru a determina când faceți exerciții viguroase. Făcând exerciții viguroase timp de 75 de minute pe săptămână sau mai mult vă va îmbunătăți sănătatea inimii. Sunteți considerați a face exerciții viguroase când:
  • Ritmul cardiac este de 70-85% din ritmul cardiac maxim. Pentru un vârstnic de 20 de ani, acest lucru ar fi 140-170 bătăi pe minut în timpul exercițiilor viguroase.
  • Te plimbi la 4.5 mph (7.2 km / h) sau mai rapidă, ciclism la 10 mph (16 km / h), drumeții uphill, plimbare pe scări, schi fond, jucând fotbal, alergând, coardă, jucând single-uri în tenis, joc de baschet sau de a face curte grele muncă.
  • Imagine intitulată 658263 7
    4. Identificați semne de ritm cardiac crescut. Dacă nu aveți un monitor sau doriți să opriți și să luați măsurători, vă familiarizați cu semnele unei ritmuri cardiace crescute. Acestea includ respirația sau respirația rapidă, transpirația și incapacitatea de a continua o conversație.
  • Imagine intitulată Calculați rata cardiacă Pasul 7
    5. Fiți serioși în ceea ce privește monitorizarea ritmului cardiac cu un monitor de ritm cardiac. Dacă nu vă place să calculați pulsul în cap în timpul exercițiilor, puteți achiziționa un monitor de ritm cardiac sau oximetru puls de vârf, care este puțin mai accesibil.
  • Purtarea, cureaua pe monitorul ritmului cardiac sunt disponibile pe internet sau la magazinele sportive. Le puteți cumpăra și le purtați ca niște ceasuri de încheietura mâinii.
  • Cele mai multe au un electrod pe care îl puneți pe piept, care trimite informații despre impulsul dvs. pe monitor pe încheietura mâinii. Căutați unul care este ușor de utilizat în timp ce vă exercitați. Citirea recenzii online sau vorbind cu experții în magazinele sportive vă va ajuta să decideți ce este cel mai practic pentru sportul dvs. special.
  • sfaturi

    Începeți încet și ca fiind în formă, puteți exercita mai greu și încă rămâne în aceste intervale de țintă.
  • O persoană nepotrivită poate spirita ritmul cardiac de până la 100 sau mai mult într-un minut sau două. Pe măsură ce devine mai potrivit, va necesita mai mult efort pentru a-și obține rata cardiacă ridicată. Acesta este un semn bun.
  • Dacă utilizați o mașină cardio (banda de alergare, eliptică etc.) Uită-te pentru a vedea dacă există un monitor cardiac încorporat. Fiți conștienți, totuși, că acestea pot fi aruncate dacă cineva de lângă dvs. poartă un monitor de ritm cardiac.
  • Pentru a măsura progresul dvs., încercați să luați ritmul cardiac înainte și după o plimbare de 15 minute. Notați măsurătorile. La început, ritmul cardiac va urca rapid și va dura mult timp pentru a reveni la ritmul cardiac de odihnă (RHR). Pe măsură ce continuați să vă exercitați și să vă îngrijorați, inima dvs. va funcționa mai eficient și aceeași plimbare de 15 minute nu va obține ritmul cardiac la fel de mare, iar ritmul cardiac se va întoarce la RHR mai repede.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar