Cum să discutăm aspectele negative ale religiei

Religia este definită ca "Un set de credințe privind cauza, natura și scopul universului, în special atunci când este considerată ca crearea unei agenții sau agenții super -ane, care implică de obicei respectarea devoțională și rituală și adesea conținând un cod moral care reglementează comportamentul afacerilor umane." și "un set fundamental specific de credințe și practici convenite, în general, de o serie de persoane sau secte."

Acest articol nu este vorba despre existența lui Dumnezeu sau dumnezei. Acest articol va oferi îndrumări pentru a discuta aspectele negative ale religiei organizate.

Pași

Metoda 1 din 2:
Pregătirea și înțelegerea personală
  1. Imaginea intitulată Discutați despre aspectele negative ale religiei Pasul 1
1. Înțelegeți ce este religia. Religia este un sistem care stabilește simboluri, narațiuni și tradiții care relatează omenirea față de spiritualitate și valorile morale. Cuvântul religie este adesea folosit interschimbabil cu credința sau credința în Dumnezeu, dar religia diferă de credința personală prin faptul că are un aspect public.
  • Credința de bază în Dumnezeul lui Avraam ar fi teismul. Catolicismul ar fi religia.
  • Imaginea intitulată Discutați despre aspectele negative ale religiei Pasul 2
    2. Nu deschideți o discuție despre religie fără a vă asigura că aveți o bună înțelegere a modului în care funcționează religia organizată. Cel puțin ar trebui să aveți o înțelegere a principalelor ideologii religioase creștine (catolicism, presbiterianism / protestantism, imersiune) și deține o înțelegere a islamului și a iudaismului, deoarece acestea sunt cele mai discutate religii.
  • Imaginea intitulată discută aspectele negative ale religiei Pasul 3
    3. Achiziționați cărți și materiale de referință pentru cercetări - cum ar fi Dumnezeu nu este mare de Christopher Hitchens, Peisajul moral de Sam Harris, Breaking vraja: Religia ca fenomen natural al lui Daniel Dennett și alții. Având o înțelegere a istoriei diferitelor religii și contra-argumente la puncte despre moralitate este importantă.
  • Imaginea intitulată discută aspectele negative ale religiei Pasul 4
    4. Înțelege unele dintre argumentele de bază împotriva religiei organizate.
  • Religia generală:
  • Lipsa gândirii personale: Când vă abonați la o religie, înlocuiți grupul-gândiți-vă pentru gândire concentrată, independentă. În loc să înveți să discerne adevărul pe cont propriu și să-ți formulezi propriile credințe, vi se spune ce să crezi.
  • Perspectivă fixă: Spunând "Eu sunt un catolic" sau "Eu sunt un budist", te jefuiți de percepția profunzimii spirituale și atașați ochelarii care nu vă permit să vedeți toate realitățile.
  • Lipsă de putere: Religiile sunt ierarhii autoritare în care puterea este cea mai grea în partea de sus și cea mai ușoară în partea de jos unde sunt majoritatea credincioșilor. Religiile sunt foarte bune la transformarea ființelor umane în oi. Ei operează prin erodarea încrederii voastre în propriul dvs. intelect și vă convinge treptat să vă încredeți într-o entitate externă, cum ar fi o divinitate sau o carte mare, convingătoare că fără acestea, veți fi pierduți.
  • Timp pierdut: Religiile dictează adesea că trebuie să vă rugați, să frecventați biserica și citiți în mod regulat textele religioase. Unii oameni iau acest lucru și mai mult cu memorarea textelor religioase sau a altor activități consumatoare de timp.
  • Fortezi inteligență sau deveniți un ipocrit: Când vă abonați la o religie organizată, aveți doar două opțiuni: puteți să vă interziceți inteligența sau puteți deveni un ipocrit. Voi credeți de bună voie ca totul să vă decretați de religie (de exemplu, crezând că pământul are doar 6000 de ani) sau puteți recunoaște că multe părți ale religiei sunt prostii, dar cred că este infailibil la fel.
  • Unde vă nașteți are multe de-a face cu religia dvs .: Născut în America de Nord? Șanse Puteți urmări o religie judo-creștină. Născut în India? Poate că ești hindus. Născut în Tibet? Ar putea fi un budist. Dacă v-ați născut în altă parte, la un set diferit de circumstanțe credeți că vă veți găsi în continuare la religia voastră? Sau sunt credințele dvs. actuale într-adevăr doar un produs secundar al mediului dvs. și nu o alegere conștientă pe care ați făcut-o.
  • Regulile religioase cu frică: Frica de iad, teama de excomunicare, teama de a dezamăgi părinții, teama de a abandona comunitatea, teama de a fi diferit. Când practicați religia organizată în loc de luarea deciziilor conștiente, trăiți sub o teamă constantă. În cele din urmă, uitați că este chiar acolo.
  • Religiile creștine:
  • Alegeți și alegeți moralitatea dvs .: Moralitatea creștină se schimbă în timp și este interpretată diferit de diferite secte creștine. Creștinii individuali nu sunt de acord între ele asupra a ceea ce cred că este legea morală a lui Dumnezeu. Cele mai multe religii creștine își iau moralitatea din Biblie, dar ca și alegerea și alegeți ceea ce este relevant și ceea ce poate fi ignorat.
  • Homosexualitate? Greșit, homosexualii merg în iad, deoarece cartea lui Levitic spune așa.
  • Tricouri poli-bumbac? Cartea Leviticului spune că sunt prea rele, dar a fost un timp diferit, nu mai este relevant.
  • Intoleranța este agresivă: Prea mulți creștini presupun că ateii nu pot fi morali sau sunt defecte din punct de vedere moral. După o fostă deconversă creștină prieteni creștini sau membrii familiei decid ocazional fără motivul fostului creștin nu este sau nu poate fi moral.
  • Violenţă: Deși multe acte atroce au fost efectuate de către credincioșii individuali, violența în creștinism a fost, de asemenea, sancționată de religii ca un întreg. De la cruciade la Inchiziția la vânătoare de vrăjitoare, multe vieți au fost luate în numele lui Dumnezeu și al creștinismului.
  • Predarea forțată a ideilor religioase: Nicăieri este mai răspândită, atunci în SUA, unde până în ziua de această zi dezbate încă o furie dacă evoluția ar trebui să fie învățată sau nu public Școli.
  • Specifice catolicismului:
  • SIDA și sarcina nedorită sunt voința lui Dumnezeu: În cadrul părților Africa, unde există o problemă serioasă de SIDA (în unele cazuri, cât mai multe dintre cele patru persoane) și multe familii nu pot să-și păstreze copiii că biserica catolică continuă să-și mențină poziția că prezervativele sunt rele Punerea în continuare a pierderilor în pericol și aducerea unor copii mai săraci în lume.
  • Scandaluri de abuz sexual: Printre activitățile morale discutabile ale unora dintre clerici catolici au fost abuzul fizic și sexual al persoanelor în custodia lor. De zeci de ani, biserica a acoperit abuzurile. Abuzul victimelor li sa spus să țină liniștit sau să fie excomunicate, iar abuzatorii au fost în majoritatea cazurilor mutate în alte locații.
  • Islam:
  • Violenţă: Deși majoritatea aderenților sunt pașnici, cei care aleg să comită acte de violență și teroare în numele lui Allah vor găsi o justificare amplă pentru acțiunile lor în Coran și cuvintele și exemplele profetului Muhammad.
  • Drepturile privind drepturile omului: Cel mai mare obstacol în calea drepturilor omului sub islam politic este aderența sa puternică la Legea Sharia. Multe aspecte ale șariei sunt în contradicție cu ideile consacrate în Declarația Universală a Drepturilor Omului. Într-o stare islamistă, niciun individ sau grup nu poate avea drepturi care nu sunt conforme cu principiile șarinei.
  • Moartea apostatilor: "Apostazia în Islam (arabă: ارتداد, Irtidād sau RIDDA) este de obicei definită în Islam ca respingerea în cuvânt sau faptă a fostei lor religii (apostazia) de către o persoană care a fost anterior un urmaș al islamului." Libertatea de credință este consacrată în textele islamice, însă există dezacord între cercetătorii musulmani cu privire la limitele acestei libertăți. De exemplu, Afganul Abdul Rahman, care sa convertit la creștinism, sa confruntat cu pedeapsa cu moartea pentru apostazia sa și nu a fost un incident izolat.
  • Drepturile femeilor: Proponenții musulmani nu se obosesc niciodată de a spune tuturor care vor asculta că Islamul a dat mai multe drepturi femeilor decât orice altă religie. Desigur, dacă prin "islam" ei inseamna "Qur`anic islam" Drepturile pe care le-a oferit femeilor sunt impresionante. Cu toate acestea, legea islamică nu este derivată exclusiv de la Coran și multe dintre afirmațiile extra-coranice ale lui Muhammad (Hadith) par să reducă grav drepturile omului. De exemplu, musulmanii care practică mutilarea genitală feminină citează autentic Ahadith pentru a sprijini practica (Muhammad a încurajat-o așa cum credea că este "mai plăcută pentru soț"). În plus, o revizuire a istoriei musulmane va aduce la lumină multe domenii în care - învățătura Qur`Anic deoparte - femeile continuă să fie supuse unor forme diverse de opresiune. Societățile musulmane, în general, par a fi mult mai preocupate de a încerca să controleze corpurile și sexualitatea femeilor decât cu drepturile omului.
  • Imaginea intitulată Discutați aspectele negative ale religiei Pasul 5
    5. Să fie conștienți de faptul că există o serie de contribuții pozitive făcute societății prin religie. Religia îmbunătățește comunitățile locale în care relațiile umane pot înflori, comunitățile religioase fac contribuții masive prin fapte de caritate și acțiuni sociale, iar religia poate oferi oamenilor un sentiment de comunitate și face ca oamenii să se simtă bineveniți.
  • Metoda 2 din 2:
    Deschiderea unei discuții
    1. Imaginea intitulată Discutați aspectele negative ale religiei Pasul 6
    1. Respectați opiniile și opiniile altor persoane. Înainte de toate celelalte, introduceți discuția cu privire la toate părțile implicate. Majoritatea testienilor vor presupune că un atac asupra religiei este un atac asupra zeului lor sau al zeilor lor. Clarificați că doriți să discutați numai aspecte ale religiei organizate și nu le întrebăm credința într-un Dumnezeu personal.
  • Image denumită discutați aspectele negative ale religiei Pasul 7
    2. Continuați cu ușurință în discuție. Religia este un subiect sensibil pentru o mulțime de oameni și, în general, nu este luat în considerare "Conversația politicoasă." Asigurați-vă întotdeauna că toți cei prezenți este deschis pentru a discuta despre religie.
  • Imaginea intitulată Discutați aspectele negative ale religiei Pasul 8
    3. Lăsați conversația să urmeze cursul propriu și să asculte ceea ce are de spus toată lumea.
  • Imaginea intitulată Discutați aspectele negative ale religiei Pasul 9
    4. Fii deschis pentru a contracara argumentele și opiniile diferite. Există o mulțime de puncte pozitive în favoarea religiei care sunt perfect valide.
  • Imaginea intitulată Discutați aspectele negative ale religiei Pasul 10
    5. Nu introduceți conversația gândirea că veți converti pe oricine. Nici o discuție simplă nu va trage pe cineva departe de religia lor, scopul discuției pentru a lărgi orizonturile tuturor, inclusiv propria voastră.
  • Imaginea intitulată Discutați aspectele negative ale etapei religioase 11
    6. Să fie respectuos în orice moment și să plece dacă conversația nu mai este constructivă. Deși dezbaterea poate fi pozitivă dacă conversația degenerează într-un argument, fi pregătit să plece.
  • sfaturi

    Fiți conștienți de împrejurimile dvs. Oamenii care nu sunt implicați direct în conversația dvs. care pot auzi că pot fi ofensați. Religia nu este niciodată o chestiune de "Conversația politicoasă."
  • Fi întotdeauna deschisi și acceptați-o când vă înșelați. Nu există nici un răspuns corect la chestiunea religiei.
  • Deși acest articol se concentrează asupra budismului judo-creștin și al religiei islamice, jainismul, hinduismul și alte religii estice sunt, de asemenea, subiecte interesante de cercetare și discuții.
  • Cu cât mai multe cercetări pe care le puteți face înainte de a intra într-o discuție despre religie cu atât mai bine. Aderanții religioși ar trebui să facă același lucru cu ateții tind să afle mai multe despre religie, apoi despre credincioșii reali.
  • Avertizări

    Amintiți-vă, pentru cei care cred puternic în religia lor, s-ar putea să se supără sau ar putea să nu mai vrea să vorbească cu dvs.
  • Va fi greu să convingeți astfel să adunați dovezi reale.
  • Mergând și invadează confidențialitatea altora prin discutarea acestui lucru frecvent este enervantă și va face pe oameni să vă evite. Utilizați acest argument atunci când este necesar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar