Cum să devii pastor

A deveni un pastor este o călătorie plină de satisfacții, dar provocatoare, care vă va testa relația cu religia și cu Dumnezeu. În calitate de pastor, veți conduce congregația bisericii dvs., ajutați membrii cu probleme personale și familiale și efectuați ceremonii religioase, cum ar fi botezul. Pentru a deveni pastor, va trebui să îndepliniți cerințele minime care pot include instruirea sau chiar o educație formală. După ce studiați și înțelegeți aspectele și învățăturile denominațiunii dvs., trebuie să fiți hirotonit de biserica voastră pentru a practica ca pastor. Odată ce sunteți hirotonit, este doar o chestiune de a aplica unei biserici cu un post vacant pastor și obținerea slujbei.

Pași

Partea 1 din 3:
Îndeplinirea cerințelor
  1. Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 1
1. Deveniți un membru bun în biserica voastră. Frecventați în mod regulat biserica și ajutați biserica cu inițiativele lor comunitare. Să fie un voluntar activ și să cunoască liderii și membrii bisericii.
  • A deveni prietenos cu liderii bisericii și cu personalul vă poate îmbunătăți șansele de a deveni un pastor mai târziu.
  • În plus față de cunoașterea membrilor bisericii, practicând în mod regulat religia și învățarea doctrinei vă poate ajuta să vă pregătiți pentru a deveni pastor
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 2
    2. Discutați cu pastorul dvs. pentru a vedea restricțiile pentru religia dvs. Anumite denominațiuni au restricții asupra cine poate deveni pastor. De exemplu, în anumite tipuri de creștinism, doar bărbații drepți care nu au divorțat pot deveni pastori. Alte religii pot avea restricții mai stricte sau mai stricte. Pastorul bisericii voastre vă va putea spune ce sunt aceste restricții pentru religia dvs.
  • Bisericile non-denominaționale au de obicei cerințe mai slabe pentru a deveni pastor.
  • Sfat de experți

    "Specificul vor depinde de Protocoale de creditare a organizației creștine la care aparțineți."

    Zachary Rainey

    Zachary Rainey

    Hirotonit MinisterulV. Zachary B. Rainey este un ministru hirotonit cu peste 40 de ani de slujire și practică pastorală, inclusiv peste 10 ani ca un capelan de hospice. El este absolvent al Colegiului Bibliei NorthPoint și membru al Consiliului General al Adunării lui Dumnezeu.
    Zachary Rainey
    Zachary Rainey
    Ministrul hirotonit
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 3
    3. Obțineți o diplomă în teologie pentru a vă îmbunătăți șansele de a deveni pastor. Mulți pastori au o diplomă de licență sau de masterat în teologie sau domeniu conex. Găsiți o universitate sau un colegiu care oferă un program teologic acreditat și se aplică programului.
  • În timp ce o diplomă mai mare în teologie nu este obligată să devină pastor, va îmbunătăți considerabil șansele de a deveni unul.
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 4
    4. Obțineți o pregătire suplimentară sau educație în consiliere. Înscrieți-vă la o clasă de consiliere sau o formare cu o universitate locală sau colegiu. Obținerea instruirii în consiliere vă va oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a ajuta oamenii cu problemele lor de viață și vă vor pregăti mental pentru unele scenarii pe care le puteți găsi ca pastor.
  • Aceste probleme ar putea include lucruri precum abuzul, dependența, problemele maritale și alte probleme importante de viață.
  • Imaginea intitulată deveni un pas cu pasul 5
    5. Au o legătură strânsă cu religia ta. Pentru a deveni pastor, va trebui să fiți complet dedicați religiei voastre. Fără o dorință internă de a răspândi religia și de a ajuta pe alții, veți eșua ca pastor. Calea de a deveni un pastor poate fi adesea lungă și dificilă, deci păstrați-vă în minte înainte de a începe călătoria.
  • Luați în considerare alte oportunități de angajare și asigurați-vă că este un pastor este singurul lucru pe care doriți să-l faceți.
  • Partea 2 din 3:
    Devenind hirotonit
    1. Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 6
    1. Studiați declarația doctrinală a bisericii dvs. Declarația doctrinară a Bisericii va explica baza învățăturilor denominațiunii și va aduce în tărie cum ar trebui să învețe pastorii și cum ar trebui să practice religia.
    • Cunoașterea declarației doctrinare a bisericii voastre vă va oferi o mai bună înțelegere a relației dintre biserica voastră, Biblia și Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 7
    2. Memorați Scriptura pentru a vă susține declarațiile și credințele. Înainte de a începe să predicați și să răspândiți cuvântul lui Dumnezeu, va trebui să vă puteți rezerva predici și învățături cu anumite piese de scriptură în Biblie. Citiți Biblia și memorați pasajele cheie care se referă la ceea ce doriți să învățați.
  • Imaginea intitulată deveni un pas cu pasul 8
    3. Vorbiți pastorului bisericii despre interesul dvs. Pastorul bisericii voastre va putea răspunde la orice întrebări pe care le aveți despre a deveni un pastor. Vorbiți pastorului dvs. după sau înainte de masă și spuneți-i să știe că doriți să începeți pregătirea pentru a deveni pastor. Vorbește despre pasiunea ta pentru religia ta și dorința ta de a ajuta oamenii.
  • Puteți spune ceva de genul ", am avut întotdeauna o legătură strânsă cu Dumnezeu și vreau să ajut oamenii. Vreau să devin un pastor. Crezi că mă poți ajuta cu acest proces?"
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 9
    4. Participați la consiliul de hirotonire. Odată ce ați făcut studiile și îndeplinirea cerințelor pentru a deveni pastor, pastorul bisericii voastre vă va invita la un consiliu de hirotonire. În cadrul Consiliului, alți pastori și membri de rang înalt ai Bisericii vă vor pune câteva întrebări cu privire la doctrina denominațiunii și despre religia dvs.
  • Acest test poate dura câteva ore și este ultimul pas în a deveni un pastor hirotonit.
  • Dacă ați studiat suficient, ar trebui să răspundeți la cele mai multe întrebări în timpul consiliului de hirotonire.
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 10
    5. Așteptați ca verdictul dvs. din consiliul de hirotonire. În mod obișnuit, Consiliul de hirotonire vă va face să așteptați într-o altă cameră în timp ce își iau decizia. Dacă ați răspuns la întrebările legate de satisfacția lor, vă vor termina hirodându-vă ca pastor.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea unui loc de muncă ca pastor
    1. Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 11
    1. Scrieți o CV-ul. CV-ul dvs. ar trebui să includă orice experiență biserică sau educație sau certificate religioase. Dacă aveți o diplomă mai mare în teologie, vă va îmbunătăți foarte mult șansele de a obține un loc de muncă.
    • Dacă aveți o experiență profesională limitată în biserică, menționați serviciul comunitar sau pozițiile de conducere pe care le-ați avut în trecut.
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 12
    2. Aplicați la pozițiile Pastor Open Online. Uită-te la panourile de locuri de muncă online, cum ar fi, într-adevăr, monstru și craigslist pentru a vedea dacă bisericile caută un pastor. De asemenea, puteți aplica locuri de muncă pe site-urile de căutare specifice bisericii, cum ar fi biserica. Trimiteți CV-ul dvs. și scrieți o scrisoare de intenție și așteptați un răspuns din partea Bisericii.
  • Aplicați la mai mult de o biserică pentru a vă îmbunătăți șansele de a obține un loc de muncă.
  • Imaginea intitulată deveni pastorul pasului 13
    3. Completați chestionarul pe care biserica te trimite. În loc de un interviu, majoritatea bisericilor vor trimite un chestionar cu întrebări importante bazate pe credință pe ea. Aceste întrebări vă pot cere să vă descrieți relația cu Dumnezeu, ceea ce ați făcut pentru Biserică, precum și întrebări legate de viața de familie și de rolurile de conducere din trecut. Completați formularul în funcție de capacitatea dvs. și trimiteți-l înapoi la biserica pe care ați aplicat-o.
  • Întrebările specifice ar putea include lucruri precum "ce rol joacă evanghelizarea în viața ta?"" Cum vă întăriți relația cu Domnul?"Și" Cum intenționați să dezvoltați noi domenii ale slujirii?"
  • Imaginea intitulată deveni un pas cu pasul 14
    4. Efectuați o predică practică pe amvon. Majoritatea bisericilor vor cere ca să faceți o predică practică pentru a vă vedea abilitățile înainte de a vă oferi slujba. Scrieți și repetați predica în prealabil. Asigurați-vă că ați conectat pasajele specifice în Scriptură la lecția sau povestea pe care o faceți. Evaluați predica dvs. de practică și identificați zone pe care le-ați putea îmbunătăți.
  • Mulți pastori sunt liderii bisericii lor, deci este important să avem o predică puternică și în mișcare care devine membri ai bisericii încântați.
  • Imaginea denumită devine pastor pas cu pasul 15
    5. Așteptați decizia finală a bisericii cu privire la faptul dacă vă angajează. După ce vă faceți o predica dvs., biserica vă va contacta dacă sunteți o potrivire bună pentru biserica lor. Dacă ați dat o predică în mișcare și puternică și ați răspuns la întrebările Bisericii la satisfacția lor, există o șansă mai mare de a fi angajat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar