Cum să explicați sau să apărați teismul

Apărarea teismului poate fi una dintre discuțiile mai nobile pe care le puteți participa.Din păcate, mulți dintre cei care fac acest lucru fac mai mult împotriva dezbaterii și logicii decât ei pentru teism sau tot ce se cer.Puteți contribui la acest discurs îndelungat.Apărarea oricărei credințe se bazează pe demonstrarea punctelor slabe ale atacului care încearcă să elimine toate justificările pentru această credință - vom arăta slăbiciunea unei colecții de atacuri făcute împotriva teismului.

Pași

  1. Imaginea intitulată explică sau apăra teismul pas 1
1. Explica ce "Teismul" este.Este credința în existența unui zeu, a zeilor sau a zeului.Este independent de religie (deși inclusiv cele mai multe).Dacă credeți că într-o ființă puternică, toată ființa inteligentă, sunteți un teist.
  • Imaginea intitulată explică sau apăra teismul Pasul 2
    2. Solicitați "Dovada" de "credințele lor". Din moment ce teismul este o credință despre supranatural, Challenger va afirma că nu poți fi justificat în credință în ființe supranaturale.Această afirmație va lua forma "nu este justificată decât dacă este un adevăr logic, un adevăr cantitativ sau o concluzie făcută prin utilizarea metodei științifice" (ei stau la metoda științifică).Începeți prin solicitarea faptului că acestea dovedesc că acestea sunt singurele surse ale adevărului și le dovedesc că nu poate fi nici un alt mod de a ști ceva. Puteți rămâne sceptic și nu pot satisface cererea, dar, de obicei, toate acestea sunt sărite (este implicită).Depinde de tine dacă vrei să-i încetinești și să-i ia înapoi la ceea ce au presupus. (Deși dacă știu ceva despre povara probei, acest lucru va fi respins cu ușurință.)
  • De obicei, vor vorbi foarte mult despre cât de fiabilă este știința și că se bazează pe "fapte grele" și vor cere să ofere astfel de "dovezi dure" pentru existența lui Dumnezeu sau a unui Dumnezeu."Dovezi grele" înseamnă ceva care poate fi experimentat cu unul dintre cele cinci simțuri.
  • Fie, puteți construi un argument care spune că, analizând îndeaproape o serie de aspecte ale universului nostru (inclusiv nu doar complexitate, ci de dependență, sisteme inter-conexe, ordine, echilibru, viață dependentă de viață, în funcție de suport planeta [spre deosebire de cele uscate de la Barren] etc.) Cea mai bună concluzie pentru acestea este că există un designer inteligent al acesteia și logic, ar trebui să fie un prim mover (non-contingent fiind).
  • Imaginea intitulată explică sau apăra teismul pas 3
    3. Întrebați cum și de ce sistemele interdependente și interconectate ar putea începe de la muck sau apă sărată, supă primordială? De fapt, o viață simplă nu este deloc simplă:
  • De ce nu există celule fără celule părinte, pentru toate celulele vii observate și toate cu comportamente detaliate, ADN, ARN, linia de asamblare controlată de gene cu coduri genetice și epigenetice precise pentru a se face sine, auto-replicarea trăsăturilor, cromozomilor , diviziunea celulară, care nu se împarte în jumătate de viață, dar o viață întreagă - cu o cauză?
  • De ce a început o astfel de celulă și "atunci" Reproduceți acea formă de viață cu acțiuni codificate, definite, necesită și făcând aminoacizi, făcând proteine, folosind multe minerale, făcând mii de reacții chimice interconectate, toate în interiorul unei celule mici, microscopice?
  • Cum sa întâmplat viața să înceapă într-o membrană celulară bazată pe proteine ​​semipermeabilă (sau în viruși cu o structură / membrană semi-cristalină), cu citoplasmă internă necesară (fluid celular specific), digestie intenționată, necesară pentru a utiliza materialul digerat pentru a construi , cresc și / sau de a avea energie, având organele (microscopice, caracteristici de organ), unele având structuri interne de schelet și motilitate / mobilitate prin anexă cum ar fi flagella sau cilia, toate într-o viață de celule?
  • Imaginea intitulată explică sau apăra teismul pasul 4
    4. Provocați ideea lor despre ce dovezi sunt acceptabile. Noțiunea lor de "Evidenta grea" ("empiric" dovezi) ar trebui să dea acele dovezi mai mari decât alte dovezi. Experiența dvs. "altă" este marginalizată și trebuie să demonstrați că este de fapt justificarea pentru înțelegerile dvs.De exemplu, experiența dvs. de divinitate este ca cineva care se uită la un curcubeu.Prietenul său care nu a fost niciodată în stare să vadă este să știe cum miroase, gust, simte sau sunete. Ce poți spune? Explicați-le că, cerând dovezi pentru unul dintre cele cinci simțuri nu este doar imposibil pentru dvs., dar, de asemenea, nu ar reuși să facă nimic pentru a vă descrie experiența dvs. S-ar putea să descoperiți credința prin știință folosind experiența și gândirea comună?
  • Sau puteți afirma că teismul este o chestiune de înțelegere și judecată, cum ar fi raționamentul printr-o formă de cunoaștere și informații numite credință, poate numai prin credință (dacă este posibil). Din moment ce ei pretind că faci ceva în neregulă, crezând fără a fi justificat de "dovezi grele" și metoda științifică, ei fac o decizie de etică pentru a face această afirmație.Puteți contesta etica epistemologiei lor prin susținerea faptului și virtutea credinței.Ei, de asemenea, decid ce să creadă pe baza propriului lor judecată (ducând la declarații științifice numai), faceți același lucru și aveți credința pentru a crede în cineva pe care nu îl experimentați de obicei cu cele cinci simțuri (ducând la declarații științifice și credințe teistice).Dacă doriți să vă deplasați în etica epistemologiei, le puteți cere celor care au făcut-o mai virtuoasă să nu aibă încredere în nimic altcineva decât de știință, iar de când răspunsul lor va fi o persoană sau un popor, puteți afirma că este mai virtuoasă să aibă credință decât nu și răspunsul dvs. va fi la fel de bun ca și de când sunteți o persoană și împărtășiți aceste credințe cu un grup de oameni.Acest lucru va duce probabil la o traseu lung de iepure.
  • Cea mai simplă modalitate de a explica, totuși, este să le spunem în aceste cuvinte "Dacă nu credeți într-o forță inteligentă / Creator, atunci, în principiu, spuneți că nici una dintre credințele voastre despre univers nu se bazează pe inteligență". Acest lucru nu ar fi intenționat să insulte, ci ar fi să subliniez cât de relevantă este abilitatea de a pune fapte (inteligență) atunci când vine vorba de adevăr. Asigurați-vă că le-ați lăsat să știe că Dumnezeu nu este un lucru specific, Dumnezeu se caracterizează prin abilitățile care sunt portretizate în creația sa. Existența numai a faptelor își dovedește capacitățile sale inteligente.
  • sfaturi

    Descifrați dacă argumentul este oferit să facă o insultă sau să se angajeze într-o urmărire a adevărului.
  • Alegeți metoda de apărare pe care o preferați și citiți-o, acest subiect este vechi, bibliotecile au fost scrise despre el.
  • Deși este adesea citată, știința are de obicei foarte puțin de-a face cu teismul.
  • Amintiți-vă, în majoritatea discuțiilor există mult mai multă mânie cu privire la acest subiect decât ideile bune - puteți participa la adăugarea la acesta din urmă.
  • Aici, "Cerință" este folosit într-un sens neobișnuit.Continuați să le aduceți înapoi la acest punct până când au un răspuns bun la întrebarea dvs. sau la un răspuns bun la afirmația dvs.Nu este folosit aici în simțul comun de lovire a pumnului pe birou și a strigat.
  • Avertizări

    Nu acceptați / oferi furie sau furie în detrimentul căutării adevărului.
  • Nu utilizați acest ghid pentru manipularea sau oferirea de insulte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar