Cum să argumentați că dumnezeu există (creștinismul)

Dezbaterile asupra existenței lui Dumnezeu pot fi complicate, mai ales că povara probei se află adesea pe credincios. În timp ce nu datorați pe cineva o explicație pentru credința voastră, știind cum să-l apărați dintr-o perspectivă bazată pe dovezi vă poate ajuta să convingeți pe alții despre validitatea argumentului dvs. și, eventual, să le determine să-și reexamineze propriile credințe. Vindicarea opiniei voastre spirituale se bazează pe prezentarea unor contrapuncții puternice la teoriile ateiste populare, cum ar fi Big Bang și Evoluția și provocând ascultătorul dvs. pentru a explica astfel de mistere ca sursă de conștiință și moralitate umană.

Pași

Metoda 1 din 2:
Convingerea unui ascultător sceptic
  1. Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) pasul 1
1. Insistă că cuvântul lui Dumnezeu este compatibil cu știința modernă. Amintiți-vă adversarului dvs. ideologic că nu există teorii științifice care să resplorească în mod concludent evenimentele menționate în Biblie. Este posibil ca miracolele antice și realizările științifice contemporane să par să fie inconsistente unul cu celălalt, deoarece limba folosită pentru a explica fenomenele sa schimbat.
  • Teoria Big Bang, de exemplu, este adesea adusă pentru a arăta că învățăturile creștinismului creștin sunt greșite. Cu toate acestea, nu există nici o modalitate de a dovedi că explozia care a dus la universul cunoscut nu a fost un act intenționat de creație.
  • Deși poate părea contraintuitivă, întâlnirea cu ascultătorul dvs. pe teren comun vă întărește, de fapt, poziția prin confirmarea faptului că argumentele dvs. se bazează pe aceleași observații.

Bacsis: Recunoscând legitimitatea științei dovedite arată ascultătorul dvs. că amândoi sunteți interesat doar de găsirea adevărului.

  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) Pasul 2
    2. Informați-vă ascultătorul cu privire la acuratețea descrierii lui Isus a Bibliei. Numeroase surse istorice și descoperiri arheologice sugerează puternic că Isus din Nazaret a trăit și a murit pe măsură ce scrie Scriptura. Acest lucru nu poate părea ca o victorie în sine, dar are implicații enorme. Dacă figura centrală a Bibliei a fost reală, ce motiv este să se îndoiască de restul a ceea ce este scris în paginile sale?
  • Mai degrabă decât atrăgătoare pentru Biblie, pe care ascultătorul dvs. nu le consideră o sursă credibilă, îndreptați-le spre cercetări științifice grele, cum ar fi recentele săpături arheologice de afaceri și Ierusalim, care au descoperit dovezi ale scenelor descrise în Noul Testament.
  • Pentru mai multe referiri la Isus istoric, citează scrierile filozofilor și istoricilor vechi, cum ar fi Tacitus, Lucian și Pliny cei mai tineri.
  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) pasul 3
    3. Susțin că Dumnezeu este singura sursă satisfăcătoare de moralitate. Dacă ascultătorul dvs. încă nu este convins, întrebați-le această întrebare importantă: de unde vine ideea omenirii de "bunătate"? Evoluția poate reprezenta anumite comportamente care sunt benefice pentru specie, dar nu reușește să abordeze multe judecăți morale care par a fi universale. Acestea pot fi un punct de plecare bun pentru o discuție despre ceea ce înseamnă a fi o ființă morală.
  • Dacă obiectele dvs. de ascultător, întrebați-le: "De ce este important ca specia să continue?"Explicația" supraviețuirea celei mai potrivite "nu poate oferi un răspuns satisfăcător la această întrebare.
  • Chiar și vechii greci și romani, care au apreciat mai mult decât orice altceva, s-au străduit să realizeze un ideal pe care l-au numit "bunul."Astfel de idealuri indică o înțelegere a unui scop mai profund în viață, poate unul acordat de Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) pasul 4
    4. Provocați ascultătorul dvs. pentru a explica unde a venit conștiința umană. Biblia clarifică faptul că Dumnezeu a creat omul în chipul său, ceea ce explică puterea de neegalat a minții umane. Același lucru nu este adevărat din punct de vedere științific. Dacă toate organismele sunt în continuă evoluție, atunci de ce nu au ajuns alte creaturi la un nivel de conștiință oriunde în apropierea celui de ființe umane?
  • Subliniați că singurul motiv pentru care chiar ați putea discuta despre subiectul la îndemână este că oamenii au capacitatea de a inventa limbi complexe, precum și inteligența necesară pentru a le înțelege.
  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) Pasul 5
    5. Oferiți ghilimele de la gânditori influenți care vă susțin argumentul. Ascultătorul dvs. poate fi reticent în a accepta opiniile dvs., deoarece vă vor etichetate ca fiind părtinitoare sau cu o vedere scurtă. Acestea nu vor avea nici o alegere, ci vor recunoaște, dar să recunoască înțelepciunea figurilor respectate, cum ar fi Albert Einstein, care este citat în mod obișnuit spunând: "Când soluția este simplă, Dumnezeu răspunde lui Dumnezeu."
  • Alte personalități notabile care au fost aluzie la o credință în Dumnezeu includ Walt Whitman, care a scris: "În fețele oamenilor și femeilor îl văd pe Dumnezeu și în fața mea în pahar", iar Paul Tillich, care a spus: "Cine știe despre profunzime știe despre Dumnezeu.
  • Cotațiile nu constituie dovezi în sine, dar pot împrumuta credibilitate adăugată unui argument deja puternic.
  • Metoda 2 din 2:
    Depășirea contra-argumentelor comune
    1. Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) pasul 6
    1. Întrebați logica teoriei Big Bang. Un punct pe care credincioșii și ateii se ciocnesc frecvent este originea lumii. Data viitoare când cineva încearcă să vă spună că universul a fost creat prin activitatea aleatorie a particulelor subatomice, împingeți înapoi cerând să știți cum au intrat acele particule. În cele din urmă, poți raționa, trebuia să fie o sursă și această sursă a fost Creatorul.
    • Legea conservării materiei și a energiei în sine afirmă că materia și energia nu pot fi create sau distruse, dar pot schimba doar forma. Cu alte cuvinte, lucrurile care alcătuiesc lumea fizică nu ar fi putut veni de la nimic.
    • Dacă aveți nevoie de sprijin suplimentar, trageți de la pasajele biblice, cum ar fi Hebrews 11:13, care afirmă: "Prin credință înțelegem că universul a fost creat de Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât ceea ce se vede nu a fost făcut de lucruri vizibile."
  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) pasul 7
    2. Rețineți atitudinile în schimbare privind evoluția în comunitatea științifică. În aceste zile, teoria evoluției este adesea luată ca un fapt concret. Cu toate acestea, este încă o teorie, una care a privit mai multă incertitudine în fiecare zi. Chiar și biologii evolutivi renumiți au început să-și exprime îndoieli cu privire la adevărul evoluției darwiniene. Acest lucru împinge o gaură mare în argumentul preferat al multor ateiști.
  • Ideea că evoluția este condusă de o forță nevăzută "Sentient" și de o selecție naturală aleatorie, așa cum sa gândit odată dovezi convingătoare pentru prezența voinței lui Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) Pasul 8
    3. Amintiți-vă îndoielilor că Dumnezeu nu este supus legilor naturii. Periați deoparte plângerile atelui de lipsă de dovezi ale lui Dumnezeu în lumea fizică, asigurându-le că însăși natura lui Dumnezeu sfidează observarea sau testarea. Doar pentru că a fost responsabil pentru modelarea dimensiunilor spațiului și timpului nu înseamnă că este legat de ei. Dumnezeu nu poate fi pus sub microscop - el nu poate fi simțit decât.
  • Explicați-vă ascultătorul că cele cinci simțuri pot primi doar stimuli din mediul natural, pe care Dumnezeu îl pătrunde și se află în afara. Orice argument care încearcă să respingă existența lui Dumnezeu prin mijloace fizice este unul slab.
  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) pasul 9
    4. Schimbarea sarcinii probei către nonbeliever. În mod obișnuit, în dezbaterile religioase, acesta a fost lăsat la partidul devotat pentru a-și justifica credința în Dumnezeu. Întoarceți tabelele pe ascultător, provocându-le să furnizeze dovada că ceea ce cred că este adevărat. Răspundeți la teoriile lor seculare cu întrebări precum: "De unde știți asta?"Și" puteți dovedi că acesta este cazul?"Prompându-i să se întoarcă ceea ce spun ei îi va opri pe urmele lor.
  • Dacă ascultătorul dvs. este cinstit, probabil vor recunoaște că opiniile lor nu sunt la fel de neclintite cum au crezut inițial. Cel puțin, vor avea un sentiment de a fi frustrant trebuie să fie pus la îndoială agresiv.
  • Aveți grijă să nu întâlniți ca și cum ați fi controversați.
  • Bacsis: Țineți minte că obiectivul dezbaterii dvs. ar trebui, în cele din urmă, să fie iluminarea reciprocă, nu pur și simplu să "câștigați."

  • Imaginea intitulată susțin că Dumnezeu există (creștinism) Pasul 10
    5. Sugerează că aderarea orb la știință este un fel de religie în sine. Ateii se bazează adesea pe ideea că știința este incontestabilă pentru a-și susține poziția. Ceea ce ei nu-și dau seama este că scepticismul religios necesită, de asemenea, un fel de salt de credință. Ori de câte ori ascultătorul dvs. aduce o teorie științifică, cereți-i să-i explice în detaliu. Sunt șanse, nu pot. Rețineți că acest lucru demonstrează un anumit grad de acceptare necunoscută din partea lor.
  • Elaborați-vă criticile dvs. de știință ca credință alternativă, subliniind că ascultătorul dvs. a observat doar un procent foarte mic din ceea ce cred ei și că restul a fost dictat de către instituții cu agende ale lor.
  • De asemenea, merită menționat faptul că o mare parte din ceea ce este considerat în mod obișnuit ca un fapt științific este, în esență, doar o ipoteză de lucru. Din acest motiv, ascultătorul dvs. nu mai susține la validitatea credințelor lor decât faceți.
  • sfaturi

    Este important să respectați credințele altor persoane dacă doriți să respectați și dvs., de asemenea.
  • Fiți dispuși să acceptați că Dumnezeu poate exista într-o formă care este dincolo de înțelegerea dvs. de altcineva. Adăugați că aceasta nu este o recunoaștere a ignoranței, ci pur și simplu o cunoaștere că Dumnezeu și voia Lui depășește o înțelegere umană.
  • Nu lăsați absența altcuiva de credință să vă descurajeze să vă exprimați propria voastră. Indiferent de cât de convingătoare este argumentul dvs., nu toată lumea va fi dispusă să vadă lucrurile pe drum și asta e în regulă.
  • Avertizări

    Evitați insultarea sau răsturnarea persoanei cu care vorbești. Nu numai că este nepoliticos, va face, de asemenea, mai puțin probabil să ia ceea ce spui serios.
  • Religia este un subiect sensibil pentru mulți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar