Cum de a crea o cultură fictivă

Crearea unei culturi fictive pentru un roman poate ajuta la construirea lumii povestirii. O cultură puternică și detaliată pentru personajele din povestea dvs. vă poate atrage cititorul și vă poate face lumea fictivă mai credibilă. Pentru a crea o cultură ficțională, va trebui să vă concentrați asupra tuturor elementelor unei societăți care influențează cultura, inclusiv limba, religia, structura socială și normele sociale. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la economia și politica culturii pentru ao ajuta să o definească mai detaliat.

Pași

Partea 1 din 3:
Descrierea societății și a relațiilor interpersonale
  1. Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 4
1. Descrieți ierarhia socială a lumii. O mare parte a culturii este modul în care este organizată o societate la nivel social. Gândiți-vă la ierarhia socială a lumii fictive și despre modul în care acest lucru afectează cultura. Există un grup în partea de sus a societății și un grup în partea de jos? Este societatea organizată de clasă, rasă sau religie?
  • De exemplu, lumea poate fi aleasă lideri sau grupuri. Sau pot exista moștenitori legali la tron. Pot fi oameni din lume discriminează un anumit grup bazat pe religia, clasa sau rasa lor.
  • Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 5
    2. Discutați despre normele sociale. Normele sociale sunt ceea ce este considerat normal sau acceptabil într-o societate. Cultura provine adesea din norme și așteptări sociale. Descrieți în detaliu normele sociale ale lumii fictive. Întrebați-vă, ceea ce este considerat normal în această lume? Ceea ce este considerat acceptabil sau bine de făcut în public?
  • De exemplu, o normă socială în lumea ficțională poate fi aceea că bărbații și femeile poartă îmbrăcăminte de lungime întreagă în public și să se abțină de la atingere.
  • Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 6
    3. Identificați tabuurile. Tabuurile sunt practici care sunt considerate inacceptabile sau indecente. Fiecare cultură are tabuuri care merg împotriva normelor sociale. Identificați câteva tabuuri în lumea dvs. fictivă pentru a crea o cultură ficțională mai detaliată și credibilă.
  • De exemplu, pot exista tabu în jurul modului în care morții sunt plâns și îngropați. Poate că este împotriva normei sociale să nu îngropați morții în cimitir.
  • De asemenea, pot exista tabuuri în jurul sexualității și a relațiilor sexuale dintre oameni. Poate fi împotriva normelor sociale de a fi cu cineva de același sex sau de a avea mai mult de un partener sexual la un moment dat.
  • Partea 2 din 3:
    Prezentarea economiei și a politicii culturii
    1. Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 7
    1. Determinați modul în care lumea funcționează economic. Gândiți-vă la sistemul economic din lumea ficțională. Determinați modul în care personajele fac bani și supraviețuiesc. Aceasta va influența cultura generală a lumii fictive. Este un sistem de bartering fără bani? Există niveluri diferite pentru economie? Există oameni bogați și săraci?
    • De exemplu, puteți începe cu modul în care personajele principale din ficțiunea dvs. își câștigă banii. Vă puteți gândi atunci la modul în care locurile de muncă afectează modul în care cred, acționează și comunică cu ceilalți.
  • Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 8
    2. Descrieți sistemul politic. De asemenea, trebuie să identificați sistemele politice sau sistemele din lumea ficțională, deoarece acest lucru va informa cultura. Decideți dacă lumea fictivă se bazează pe democrația americană sau pe un regim totalitar. Determinați dacă există câștigători și perdanți în sistemul politic. Descrieți modul în care politica afectează viața personajelor din povestea dvs.
  • De exemplu, lumea dvs. fictivă poate avea un sistem politic bazat pe democrația americană, cu partidele politice și colegiul electoral. Sau lumea dvs. fictivă poate combina elementele unui regim totalitar și socialism.
  • Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 9
    3. Gândiți-vă la abordarea lumii față de război și a armatei. O altă influență majoră asupra culturii este modul în care funcționează militari în lumea ficțională. Gândiți-vă dacă armata are o prezență puternică în lume și dacă este așa, în ce fel. Luați în considerare dacă există o istorie de războaie sau conflicte în lumea ficțională. Aceste elemente vor contribui la cultura lumii.
  • De exemplu, poate că există un război uitat, care este amintit doar de persoanele în vârstă în lumea fictivă. Acest lucru poate crea apoi o cultură de deconectare din trecut pentru generația mai tânără din lume.
  • Partea 3 din 3:
    Determinarea limbii și a religiei culturii
    1. Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 1
    1
    Creați limba sau limbi vorbite în lumea ficțională. Limba este o componentă majoră a culturii lumii. Gândiți-vă la modul în care personajele din povestea dvs. comunică unul cu celălalt. Luați în considerare dacă limba este vorba și scrisă, dacă utilizează litere și dacă este similară sau diferită de limba engleză. Fiți consistenți și detaliați despre specificul limbii din lumea ficțională.
    • Poate fi, de asemenea, mai mult de o limbă vorbită în lumea dvs. fictivă. Făcând acest lucru va crea adesea o cultură mai bogată și mai diversă.
    • De exemplu, este posibil să aveți un grup de oameni care vorbesc o limbă similară cu limba engleză și un grup de străini care vorbesc o limbă foarte diferită de engleză. Dar rețineți că acest lucru poate avea conotații neintenționate, iar unii oameni o pot lua ca limbi care nu sunt similare cu limba engleză sau culturile care nu sunt ca culturile englezești, sunt "străine" și, astfel, să se teamă.
    • Sau puteți avea un oraș de oameni care vorbesc un dialect similar cu chinezii și persoanele care locuiesc la marginea orașului care vorbesc o limbă complet formată.
  • Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 2
    2. Determinați credințele lumii. Un alt element cheie este sistemul de credință sau religia lumii fictive. Acest lucru are un impact mare al culturii lumii fictive, deoarece ceea ce oamenii cred în adesea formează modul în care interacționează unul cu celălalt și văd lumea. Determinați dacă există mai multe religii în lume sau în o religie dominantă și alte religii mai puțin dominante.
  • Puteți împrumuta de la religiile existente, cum ar fi utilizarea unei cărți similare Bibliei sau a sfinților din catolicism. Încercați să combinați elemente din mai multe religii diferite pentru a crea unul fictiv.
  • De exemplu, este posibil să aveți o religie dominantă care seamănă foarte mult cu creștinismul și religiile mai puțin dominante care combină elemente de budism și taoism.
  • Imaginea intitulată Creați o cultură fictivă Pasul 3
    3. Identificați tradițiile și ritualurile. Scrieți orice tradiții care sunt practicate ca parte a culturii. Identificați ritualurile care sunt făcute de membrii unei anumite religii sau grupuri în cultură. Să fie specifice și detaliate. Cele mai multe tradiții și ritualuri sunt foarte vechi sau vechi și au fost practice de mult timp. Luați în considerare acest lucru pe măsură ce vă creați propria dvs. pentru cultura ficțională.
  • De exemplu, este posibil să aveți tradiții cum ar fi recitarea unei rugăciuni înainte de o masă ca parte a culturii. Sau puteți avea un ritual în jurul vizitarii casei cuiva care se așteaptă în cultură.
  • sfaturi

    Chiar dacă lumea pe care o creați este fictivă, fiecare lume are propriile structuri și limitări. Pentru a vă face lumea cât mai mult posibil, încercați să efectuați cercetări de fond privind setările sau obiceiurile pe care doriți să le emiteți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar