Cum să devii luteran

Luteranismul este o denominație a bisericii creștine. Luteranii cred că o persoană nu este salvată prin a fi bună, dar numai prin harul lui Dumnezeu prin credința în Isus. Aceasta înseamnă că un luteran se încrede pur și simplu că sacrificiul lui Isus pe cruce plătește complet pentru mântuirea lor. Luteranii doresc să urmeze poruncile lui Dumnezeu, nu pentru că ei se tem că Dumnezeu îi va trimite în iad, ci pentru că ei sunt recunoscători că Dumnezeu îi iubește și le-a dat cerul.

Există trei sinoduri luterane principale: biserica evanghelică luterană din America (Elca) este cel mai mare sinod al luteranismului din America. Ei s-au îndepărtat de anumite aspecte ale luteranismului tradițional, crezând că dragostea lui Dumnezeu cucerește toate neînțelegerile umane. Ei sunt mai dispuși să se schimbe cu vremurile și cultura. Biserica Luterană Missouri Synod (LCMS) este al doilea grup mare de luterani și sunt mai conservatori. Sinodul Wisconsin Evanghelic Lutheran (Wels) este cel mai conservator, interpretând Biblia ca cuvântul inspirat al lui Dumnezeu. Există și alți sinoduri luterane mai mici, de asemenea.

Pași

  1. Imaginea intitulată deveni lutheran Pasul 1
1. Mergeți la o biserică luterană și întrebați pastorul despre aderare.
  • Imaginea intitulată devine luterană Pasul 2
    2. Pastorul va oferi, de obicei, să vă ducă printr-o clasă de instruire biblică sau să vă întâlniți cu dvs. pentru a discuta despre diferențele dintre luterani și alți creștini.
  • Imaginea intitulată devine luterană Pasul 3
    3. După clasa, sunteți bineveniți să fiți membru luteran!
  • Imaginea intitulată devine luterană Pasul 4
    4. Continuați să citiți Biblia pentru a vă crește credința. Sincer crezând că Biblia nu este ceva care se întâmplă magic atunci când vă alăturați unei biserici luterane. Ar putea dura ceva timp, dar prin citirea Bibliei și a rugăciunii, Dumnezeu poate crea o adevărată credință în inima voastră.
  • Imaginea intitulată devine luterană Pasul 5
    5. Citiți catehismul mic. Puteți lua în considerare citirea micului catehism al dr.Martin Luther pentru a înțelege mai mult ce crede cu adevărat luteranismul
  • Imaginea intitulată devine luterană Pasul 6
    6. Încercați să citiți Cartea Concord. Aceasta este mărturia și mărturisirea credinței adepților timpurii ai reformei lui Luther.
  • sfaturi

    Nu vă fie frică să puneți întrebări înainte de a se angaja la clase.
  • Cunoașteți-vă Biblia și citiți catehismul mic al doctorului.Martin luther
  • Participă în mod regulat la serviciul divin sau la serviciul de închinare într-o biserică luterană
  • Avertizări

    Serviciile de închinare luterane oferă deseori "comuniune" sau "Cina Domnului" în timpul serviciilor lor. Congregiile Elca deschid Cina Domnului tuturor celor care cred că Isus a murit pentru ei și că Isus este prezent în pâinea și vinul pe care îl primim. Alții practică comuniunea "aproape". Dacă nu sunteți membru luteran, atunci este cel mai bine să așteptați să participați la acest lucru până când vorbiți cu pastorul despre asta.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar