Cum de a contesta studenții talentați care termină munca devreme

Cel mai bine este să planificați în avans și să proiectați sarcini în avans pentru a contesta studenții care termină mai devreme. Când începeți planificarea lecțiilor la începutul unui an școlar sau a unității de învățare, puneți împreună pachete de activitate care sunt auto-direcționate și specifice nivelului de clasă sau subiectului dvs. În acest fel, veți putea oferi rapid materialelor cu finisajele timpurii fără a lua timp departe de a ajuta alți studenți. Atribuiți elevilor dvs. angajați și lucrul suplimentar bogat în conținut, sau alocați proiecte de cercetare independente pe termen lung. Luați în considerare încurajarea conducerii prin proiecte orientate spre servicii și încercați să lucrați cu alți profesori pentru a crea programe de colaborare la nivel de școală, cluburi și concursuri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Oferind soluții specifice
  1. Imagine intitulată Provocări GIFTED Studenții care termină munca la începutul pasului 1
1. Creați pachete cu o muncă suplimentară înainte de timp. Profesorii vor inevitabil Identificați elevii talentați care termină munca devreme și ar trebui să planifice înainte de începerea anului școlar sau unitatea de învățare specifică. Compilează pachete suplimentare de învățare care sunt auto-explicative și fie specifice sau pline de activități educaționale generale atunci când vă proiectați planul de lecție. În acest fel, veți fi pregătiți cu conținut bogat, angajând care nu va cere să vă petreceți prea mult timp de la alți studenți.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină la începutul pasului 2
    2. Oferiți probleme provocatoare de raționament matematic. Alocați conținutul elevului talentat din matematică care îi ajută să aplice abilități de raționament la problemele de zi cu zi. Utilizați probleme de cuvânt care aplică abilitățile de matematică ale unității în contexte specifice în loc de, de exemplu, doar atribuind exerciții suplimentare cu același conținut ca și lucrarea pe care tocmai l-au terminat.
  • Probleme de cuvinte pre-scripted care aplică abilitățile unității la scenariile din lumea reală nu vor solicita să oferiți instrucțiuni suplimentare, păstrați studenții talentați provocați în timp ce vă optimizați timpul.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 3
    3. Profitați de downtime în clasă pentru a lucra cu elevul. Dacă alți studenți sunt ocupați cu munca lor și aveți un moment pentru explicații suplimentare, puteți previzualiza conținutul următorului unității cu student talentat. Să înceapă să lucreze la probleme cu abilitățile de raționament al unității următoare. De exemplu, dacă Schoolerul elementar mijlociu sau târziu a stăpânit multiplicarea și divizarea, introduceți-le în exerciții de pre-algebră.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 4
    4. Oferiți activități care încurajează investigația științifică. Încorpora activități independente și adecvate de vârstă, cum ar fi un colț de clasă cu materiale de flooanci și densități diferite. Păstrați microscoapele în sala de clasă, dacă este posibil, cu diapozitive de probă de diferite exemplare geologice și biologice.
  • Puteți afișa întreaga clasă cum să opereze microscoapele adecvate de vârstă și alte echipamente, apoi finisorii timpurii se pot angaja în activități auto-direcționate până când restul clasei a finalizat misiunea.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 5
    5. Au foi de lucru științifice la îndemână. Pentru a reduce cantitatea de timp petrecută, oferind instrucțiuni, pregătiți foi de lucru cu instrucțiuni adecvate pentru nivelul lor de clasă care urmează metoda științifică. De exemplu, cereți elevilor pe foile de lucru ", care material vă ipotează va pluti în apă și care se va scufunda? Descrieți procedura pe care ați folosit-o pentru a vă testa ipoteza. Cum a dovedit experimentul dvs. sau respingeți ipoteza voastră?"În acest fel, puteți spune pe scurt studenților voștri talentați ce să facă atunci când sunt terminați, apoi pot urma solicitările scrise ale foilor de lucru.
  • Imagine intitulată Provocări GIFTED Studenții care termină munca la începutul pasului 6
    6. Atribuiți un proiect de analiză a evenimentelor curente. Dacă sunteți specialist în studiile sociale, aveți finalizări timpurii cercetarea unei știri curente. Atribuirea unui proiect de analiză cu solicitări și criterii specifice și auto-explicative.
  • De exemplu, selectați articole înainte de timp și creați foi de lucru care solicită elevilor să rezume un articol, să discute despre punctul de vedere sau de prejudecăți și să-și susțină analiza cu citări.
  • Le comparați 2 sau mai multe articole despre același eveniment curent și discutați despre asemănările și diferențele dintre punctele de vedere ".
  • De asemenea, puteți atribui studenților să compare evenimentele actuale și istorice. Fie alocați evenimente specifice și prezente sau să aveți elevi să-și aleagă propriile și să-și explice bazele pentru a face comparația.
  • Imagine intitulată Provocări GIFTED Studenții care termină munca la începutul pasului 7
    7. Adresați-vă elevului talentat să păstreze un jurnal. Pentru literatura suplimentară sau cursurile de scriere creativă, atribuiți jurnalului solicită studenților care termină mai devreme. De exemplu, dacă lucrați la un anumit gen, cum ar fi scurte povestiri, finisanii dvs. timpurii compun propria lor poveste. Furnizați o foaie de lucru care îi direcționează să definească componentele povestirii lor, cum ar fi punctul culminant și rezoluția.
  • Dacă lucrați la poezie, încercați să compuneți studenți poezii cu structuri mai rigide. De exemplu, dacă au scris deja poezii în versetul liber, le folosesc timp suplimentar pentru a scrie lucrări cu anumite scheme și forme de rime, cum ar fi Sonnete.
  • Exercițiile de scriere liberă cu orientări mai deschise vă pot ajuta, de asemenea, să păstrați studenții talentați angajați și vă permit să vă păstrați atenția asupra restului clasei.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 8
    8. Păstrați obiecte și reviste relevante la îndemână. Du-te la lectură silențioasă specifică, care aprofundează înțelegerea studenților despre abilitățile sau genul unității de învățare. Luați în considerare, inclusiv foile de lucru cu instrucțiuni care consolidează raționamentul sau abilitățile analitice ale unității.
  • De exemplu, ați învățat finalizări timpurii despre sistemul solar citiți articole care detaliază noi descoperiri despre planetoidele pitice sau planete dincolo de propriul nostru sistem solar. Să le compuneți un rezumat despre modul în care aceste noi constatări ne permit să învățăm mai multe despre formarea sistemului nostru solar.
  • Citirea tăcută, cu sau fără foi de lucru suplimentară, este un exercițiu auto-dirijat și auto-explicativ, care vă va permite să vă echilibrați timpul între copii la diferite niveluri de învățare.
  • Metoda 2 din 3:
    Încurajarea independenței și a conducerii
    1. Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 9
    1. Dați sarcinile elevului care își construiesc interesele. Aflați mai devreme în anul școlar Dacă studentul dvs. are interese sau hobby-uri speciale. Încercați să creați sarcini care leagă lucrurile pe care le place să le facă și să le învețe.
    • Dacă pur și simplu dați o muncă suplimentară a studenților talentați de dragul lor ocupați, ei se pot sfârși să se simtă resentimente și suprasolicitate. Oferindu-le să lucreze că se pot conecta cu un nivel personal, îi va ajuta să le păstreze angajați și încântați de învățare.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 10
    2. Atribuiți proiecte de cercetare independente extinse. În loc de atribuții specifice, unității sau lecției, luați în considerare studenții talentați să lucreze la un proiect integrat pe parcursul întregului termen. Poate fi fabricat pe baza personalului dvs. de specializare sau adaptat intereselor specifice ale elevului. Având un proiect independent, va reduce, de asemenea, necesitatea unui elev de învățământ superior pentru o instrucțiune sau direcție ulterioară, permițându-vă să le păstrați angajați în timp ce concentrați eforturile asupra restului clasei.
  • De exemplu, studentul dvs. de istorie talentată poate lucra la o analiză aprofundată a unui imperiu sau a unei figuri istorice specifice. Dacă conținutul termenului dvs. se referă la o perioadă istorică specifică, cum ar fi istoria medievală, ele pot alege o figură relevantă sau zonă geografică și alocări complete care necesită un studiu mai detaliat pentru a completa abordarea studiului cursului.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 11
    3. Creați orientări clare pentru completarea proiectelor speciale. Oferind elevilor dvs. talentați clară, liniile directoare scrise înainte de timp le va ajuta să rămână organizate fără instruire verbală. De exemplu, săptămâna 1 le poate îndruma pentru a afla o dată și loc de naștere istorică, informații despre familiile și educația lor și alte informații timpurii. Săptămâna 2 se poate concentra pe cercetarea informațiilor despre un eveniment formativ timpuriu. Săptămâni succesive le-ar putea direcționa într-o manieră cronologică sau categorică similară.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 12
    4. Echipa cu alți profesori. Încercați să ajungeți la profesori în alte niveluri de grad și domenii de subiect pentru a crea un program de colaborare la scară largă. Finisorii timpurii pot lucra la proiecte în curs de desfășurare, ca un ziar școlar sau o revistă literară, alături de studenții din alte clase. Cu condiția ca sarcina să fie adecvată vârstei, acestea pot gestiona independent munca ca și a publicației pentru ziarul școlar sau compunând povestea lor scurtă pentru revista.
  • De asemenea, puteți lucra cu alți profesori pentru a crea provocări competitive suplimentare, cum ar fi ortografia sau albinele de geografie, târgurile științifice și concursurile de dezbatere. Elevii pot să se pregătească în mod independent pentru o viitoare albină sau o dezbatere în timpul perioadei suplimentare.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 13
    5. Încurajați munca care va aduce beneficii școlii și comunității. Mai degrabă decât atribuirea unui conținut educațional suplimentar specific, puteți încerca un serviciu sau un proiect orientat spre comunitate. De exemplu, luați în considerare faptul că finalizările timpurii lucrează la organizarea independentă a unui aliment sau unitate de îmbrăcăminte la nivel de școală.
  • Proiectele ambițioase ar putea necesita mai mult timp departe de a ajuta restul clasei dvs., deci asigurați-vă că rămâneți axat pe curriculumul de bază la planificarea proiectelor speciale.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 14
    6. Proiectați un proiect care se conectează la nevoile specifice ale școlii. De exemplu, dacă predați o clasă științifică a pământului și școala dvs. nu reciclează, elevii dvs. contactează guvernul local al orașului dvs. pentru a achiziționa recipiente de reciclare. Ei pot elabora o scrisoare directorului școlar și pot cerceta cum să achiziționeze configurații în mod independent în timp ce ajutați alți studenți. Apoi puteți continua să lucrați cu ei pe proiectul din afara clasei.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând greșelile comune
    1. Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 15
    1. Fii sensibil la încurajarea învățării grupate. Diferențierea structurii de învățare a sălii de clasă poate fi un instrument eficient și necesar, dar ar trebui să utilizați grupuri de învățare grupate cu grijă. Încercați să nu desemnați grupuri pe care elevii dvs. le vor identifica cu ușurință ca fiind avansați, intermediari și de bază sau ați putea risca să descurajați studenții care au nevoie de puțin mai mult ajutor.
    • Permiteți grupurilor să fie flexibile bazate pe o anumită unitate, săptămână sau chiar zi școlară. În acest fel, posibilitatea de mobilitate și avansare va încuraja studenții să facă cea mai bună lucrare.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 16
    2. Încercați să nu alocați mai multă muncă cu același conținut. Scopul ar trebui să fie acela de a atribui un conținut suplimentar care este bogat, provocator și permite elevilor să se angajeze profund subiectul. Dacă studentul dvs. își încheie problemele de matematică, atribuirea a 20 de probleme suplimentare, deoarece munca de ocupare le va purta și, potențial, duce la probleme de comportament.
  • În loc să aloce, de exemplu, mai multe probleme de divizare, le considerați că aceștia pot aplica diviziune la situațiile din lumea reală. În loc să atribuie mai multe cuvinte vocabulare să privească, să le scrieți o scurtă poveste care încorporează cuvintele pe care le-au definit deja.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 17
    3. Evitați atribuirea treburilor de clasă pentru a ocupa elevii. Atribuirea sarcinilor de întreținere a clasei rotative bazate pe ordine alfabetică sau un sistem de loterie este bine. Cu toate acestea, nu ar trebui să aveți finalizări timpurii curat Chalkboards, să scoateți gunoi sau să faceți alte treburi. Acest tip de ocupare a muncii va descuraja studenții să facă tot ce pot.
  • Imagine intitulată Challenge Gifted Studenții care termină munca la începutul pasului 18
    4. Utilizați judecata dvs. despre studenții talentați să ajute la predare. Având un tutore de ajutor pentru studenți, un alt student poate fi benefic pentru cei doi studenți. În plus față de acordarea unui elev care se luptă, poate consolida înțelegerea elevului talentat a subiectului. Mulți studenți pot găsi distracție și împuternicire de pe egal la egal și împuternicire. Cu toate acestea, păstrați personalitățile individuale ale studenților dvs. în minte - nu aveți studentul dvs. talentat învață pe alții dacă credeți că elevii implicați vor găsi aranjamentul jenant sau plictisitor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar