Cum să câștigi întotdeauna un argument

Oamenii fac argumente pentru a-și apăra punctele de vedere, arătând, de asemenea, că argumentul adversarului lor este defect într-un fel. Pentru a câștiga argumente, fiți pregătiți să utilizați dovezi pentru a arăta de ce aveți dreptate. De asemenea, va trebui să expuneți punctele slabe ale argumentului adversarului. Când adunați dovezi pentru argumente, găsiți surse credibile care vă oferă acces la fapte solide și exemple relevante. De asemenea, amintiți-vă că obținerea emoțională în timpul unui argument este un mod sigur de a pierde! Întotdeauna să vă străduiți să vă păstrați răcoarea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbunătățirea abilităților dvs. argumentative
  1. Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 1
1. Conduce cu dovezi și evitați emoția. Cea mai eficientă modalitate de a câștiga argumente este de a construi cazuri bazate pe dovezi folosind logica. Aceasta arată că sunteți bine informat, pregătit și imparțial. Dacă faceți argumente emoționale care sunt despre ceea ce credeți sau simțiți, adversarul dvs. va fi rapid capabil să iasă pe partea de sus.
  • Dacă argumentul dvs. este plin de declarații "I", adversarul dvs. poate întreba de ce oamenii ar trebui să aibă încredere în opinia dvs. Pentru a evita să vă apărați în acest fel, păstrați argumentul de a fi despre dvs.
  • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să evitați complet exemplele sau dovezile care ar putea determina alte persoane să devină emoționale. De exemplu, ați putea dori să spuneți o poveste despre un copil afectat de apă potabilă toxică, dacă vă certați ca țevi de apă mai bune din orașul dvs. Împreună acest exemplu moral cu statistici, exemple istorice și alte dovezi.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 2
    2. Să fie logic, clar și simplu atunci când vă comunicați argumentul. Utilizați limbajul pe care adversarul dvs. și oricine îl vor asculta. Evitați includerea cuvintelor inutile și a conceptelor complexe în argumentul dvs. Prezintă un caz pas cu pas care nu lasă pe nimeni să-și înclină capul în confuzie când ați terminat.
  • Pentru un exemplu de argument care folosește un limbaj complex: "Implementarea înregistrării universale ale alegătorilor online și a votului, toate lucrurile fiind egale, stimulează interesul electoral, ameliorează actuala morasă birocratică și revitalizează procesele democratice americane."
  • Același argument prezentat în termeni mai simpli: "Permițând americanilor să se înregistreze și să voteze online ar fi mai ușor să voteze. Acest lucru ar, sperăm să încurajeze mai mulți oameni să voteze. De asemenea, ar reduce pe documentele inutile."
  • Pentru a decide dacă utilizați concepte sau limbi care sunt prea complexe, întrebați-vă dacă un copil de 10 ani ar putea înțelege argumentul dvs. Dacă răspunsul este da, atunci audiența dvs. va urma logica dvs., de asemenea.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 3
    3. Planificați argumentul dvs. înainte de timp și scrieți o schiță. Aceasta este cea mai bună modalitate de a face un caz logic, pas cu pas. Structura argumentului ca un eseu. În primul rând, introduceți subiectul și poziția dvs., apoi prezentați cel puțin 3 puncte de probă. Permiteți adversarului dvs. să răspundă. În cele din urmă, încheiați prin contestarea (sau respingerea) punctelor lor.
  • Chiar dacă nu puteți face o descriere scrisă a argumentului dvs. înainte, puteți să faceți un minut pentru a vă organiza cazul. Planificați în tăcere în cap pentru un minut sau așa, începeți să vă argumentați.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 4
    4. Ia timp pentru a înțelege argumentul adversarului. Aceste argumente sunt ceea ce sunt cunoscute sub numele de "argumente pe două fețe" și sunt mult mai eficiente decât "argumente unilaterale."Dacă sunteți în stare să vedeți ambele părți ale unui subiect, veți fi mai bine pregătiți. Veți avea, de asemenea, motive mai bune și mai concrete pentru a alege partea dvs., deoarece ați explorat diferitele opțiuni.
  • Înainte de a ajunge la o decizie despre o anumită problemă, căutați argumente din ambele părți. Rămâneți informat prin citirea știrilor în fiecare zi și Privind surse din mai multe puncte de știri.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 5
    5. Utilizați contra-argumente pentru a submina argumentul adversarului. Contra-argumente răspund direct la punctele făcute de adversarul dvs. Aceasta este cea mai eficientă modalitate de a câștiga în mod decisiv argumente. Contra-argumente (sau respingeri) sunt cele mai puternice atunci când identifică detalii specifice în cazul adversarului dvs. care nu fac sens logic.
  • Pentru a vă menține dezbaterea etică și corectă de la început până la sfârșit, nu faceți contra-argumente emoționale sau personale.
  • Dacă adversarul dvs. spune ceva asemănător ", jumătate din țară a întâmpinat ierni mai rece anul trecut! Schimbările climatice nu sunt reale."Ați putea contracara:" Schimbările climatice nu înseamnă că vremea rece nu se va mai întâmpla. Chiar acum, lumea se confruntă cu o încălzire generală, care ar putea provoca mai multă variație a modelelor meteorologice de la an la an."
  • Nu răspundeți cu un contor ca: "Cum puteți presupune că doar pentru că ningerea în Indiana, schimbările climatice nu sunt reale?"Acest argument atacă inteligența adversarului și nu vă avansează cazul.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 6
    6. Identificați raționamentul ilogic în argumentul adversarului. Indicați punctele ilogice în timpul respingerii dvs. Pentru a le nota, ascultați cu atenție când adversarul dvs. își face cazul. Observați când spun că se certe pentru un singur lucru, dar este clar că poziția lor susține de fapt ceva diferit. Să evalueze credibilitatea surselor lor. Căutați, de asemenea,:
  • A Post hoc eroare. Acest lucru este atunci când cineva greșittribuit efecte la anumite cauze. De exemplu, dacă dezbateți valoarea programelor de asistență socială, adversarul dvs. ar putea spune ceva de genul: "Când Congresul a redus cheltuielile de bunăstare, șomajul a scăzut și mai mulți oameni au primit locuri de muncă. Cheltuielile de bunăstare determină, prin urmare, oamenii să nu caute locuri de muncă."Deoarece există o mulțime de motive (nu doar una) de ce șomajul ar putea merge în sus sau în jos la un moment dat, acest argument nu este logic.
  • A Non Sequitur. Acest lucru se întâmplă atunci când cineva face o concluzie care are legătură cu o anumită premisă, dar premisa nu susține de fapt concluzia. De exemplu, dacă dezbateți meniurile de prânz la școală, adversarul dvs. ar putea spune: "Copiii cu adevărat ca pizza. Prin urmare, pizza ar trebui să fie principala mâncare de prânz servită în școlile publice."Acesta este un argument ilogic, deoarece în timp ce este adevărat că majoritatea copiilor se bucură de pizza, nu este cea mai sănătoasă opțiune de mâncare de prânz.
  • Generalizările bazate pe stereotipuri sunt, de asemenea, argumente ilogice comune. Fiți atenți dacă adversarul dvs. face o declarație despre un întreg grup de oameni ("toate femeile", "oameni săraci", "Tineretul Inner-City").
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind pregătit cu dovezi
    1. Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 7
    1. Vizitați biblioteca sau mergeți online pentru a face cercetări. Începeți făcând o căutare Google de bază pe subiectul pe care îl discutați. Acest lucru ar trebui să vă ofere câteva informații de fundal. Apoi căutați cărți despre subiectul dvs. și faceți-vă la biblioteca locală sau școlară pentru a le verifica. Bibliotecarul vă poate ajuta, de asemenea, să aduni și mai multe informații atât online cât și în stive.
    • De exemplu, dacă vă certați despre schimbările climatice, începeți prin googling pur și simplu "Schimbările climatice."Puteți apoi să faceți mai multe căutări online în profunzime prin tastarea frazelor precum:" Dezbateri asupra schimbărilor climatice "sau" Studii științifice privind schimbările climatice."
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 8
    2. Alegeți surse credibile când faceți cercetări. Este uneori dificil să știți care surse puteți avea încredere. Este, în general, o idee bună să se bazeze pe surse mai recente (de exemplu, publicată în ultimii 5-10 ani). De asemenea, puteți căuta autori pentru a-și găsi experiența și acreditările. Adresați-vă bibliotecarului dvs. pentru ajutor, de asemenea. Sunt instruiți să găsească cele mai bune resurse posibile acolo.
  • Când faci cercetări online, acest lucru este chiar mai greu! Cauta .Gov, .edu, și .Site-uri org. Chiar și cu aceste site-uri, verificați-vă dublu informațiile și căutați autori. Să fie deosebit de atenți la site-urile online care au greșeli de ortografie sau gramatică.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 9
    3. Utilizați statistici atunci când vă puteți explica de ce numărul numerelor. Citarea statisticilor într-un argument poate fi o modalitate excelentă de a oferi dovezi detaliate orientate spre detalii. Statisticile oferă, de asemenea, măsurători de rezultate în timp. Deci, dacă argumentați despre o schimbare a politicii guvernamentale, de exemplu, statisticile ar putea fi dovezile perfecte care vă ajută să câștigați argumentul dvs.
  • Dacă încercați să argumentați pentru eficacitatea legilor privind controlul armelor, de exemplu, ați putea căuta statistici la nivel mondial despre moartea legată de arme înainte și după adoptarea legislației privind controlul armelor.
  • Cand esti Privind studii statistice, asigurați-vă că studiul a fost efectuat imparțial și eficient. În general, studiile universitare și guvernamentale sunt mai fiabile decât cele produse de organizațiile private.
  • Aflați dacă o organizație plătită pentru un studiu statistic (chiar dacă este un studiu guvernamental sau universitar) înainte de a vă cita! Finanțarea privată ar putea determina ca rezultatele să fie părtinitoare.
  • Statisticile pot fi manipulate în mâinile adversarilor savvy sau dificil. Dacă adversarul dvs. citează statistici, ascultați foarte atent sponsorii studiului, se referă la data și durata studiului, acuratețea numerelor lor și relația statistici la argumentul dvs.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 10
    4. Se bazează pe exemple istorice pentru a vă pune argumentul în context. Dovezile anecdotice (sau narative) din istorie vă pot ajuta să vă explicați cum argumentul dvs. se referă la ceea ce sa întâmplat în anii trecuți. Această dovadă este utilă dacă doriți să arătați cum lumea a ajuns acolo unde este astăzi și, dacă aceasta înseamnă că lucrurile trebuie să se schimbe sau să rămână la fel.
  • De exemplu, dacă vă certați cu privire la protecția drepturilor civile pentru oamenii LGBTQ, ați putea dori să oferiți un context istoric pentru luptele și avansurile drepturilor civile pentru alte grupuri de oameni din întreaga lume. Aflați ce legi au fost trecute când, de ce au fost adoptate și, dacă au făcut o diferență în extinderea drepturilor civile.
  • Pentru a căuta exemple istorice, începeți cu surse credibile online și apoi căutați mai multe detalii în studiile de carte la bibliotecă.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 11
    5. Citează opiniile experților și explică modul în care au ajuns la concluziile lor. În timp ce puteți și ar trebui să citeze opiniile experților în argumentul dvs., să fiți pregătiți pentru adversarul dvs. pentru a contesta această evidență ca o interpretare, mai degrabă decât un fapt. Pentru a utiliza eficient acest tip de dovezi, explicați modul în care expertul a ajuns la concluzia lor. Luați adversarul prin studiul lor și oferiți detalii cheie care arată de ce studiul este convingător.
  • În dezbatere, un "fapt" este considerat ceva care este indiscutabil, ca 2 + 2 = 4.
  • Alegeți experți care au petrecut ani de studii și de a face cercetări despre subiectul pe care îl susțineți. Este mai bine dacă munca lor nu este finanțată în mod privat.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 12
    6. Cercetați toate părțile unui subiect de pregătire pentru contra-argumente. Familiarizați-vă cu toate informațiile disponibile pe un anumit subiect, în loc să le lipiți doar de lucrurile cu care sunteți de acord. În acest fel, atunci când adversarul dvs. aduce un studiu specific sau un exemplu de caz, veți fi pregătiți să discutați și să le contestați concluziile sale. Examinați toate sursele dvs. critice, întrebându-vă următoarele întrebări pe măsură ce citiți:
  • Când a fost scrisă sau produsă această sursă? Ce se întâmplă în lume în acel moment care ar fi putut afecta autorul și interpretarea acestora?
  • Care este implicarea majoră a concluziei (concluziei) studiului? Este acea implicare controversată?
  • Ce fel de limbă folosește sursa? Este exagerat sau părtinitor?
  • Există o parte evidentă a povestii pe care sursa a rămas afară?
  • Metoda 3 din 3:
    Argumentând fără a deveni emoțional
    1. Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 13
    1. Respectați poziția adversarului. Doar pentru că nu sunteți de acord cu adversarul dvs. nu înseamnă că nu puteți încerca să înțelegeți de ce apărăm această poziție specială. Empatizați cu adversarul dvs., punându-vă în pantofii lor. Acest lucru vă va ajuta să formați un argument motivat care reprezintă ambele părți ale problemei. Vă va ajuta, de asemenea, să evitați atacul adversarului.
    • Întrebați-vă de ce adversarul dvs. este pasionat de acest subiect. Ce valori sau sisteme de credință ar putea să le motiveze să argumenteze împotriva punctului dvs? Sa întâmplat ceva cu ei în trecutul lor care și-a consolidat punctul de vedere? Chiar dacă nu sunteți de acord cu acele motivații, le puteți respecta.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 14
    2. Evitați să faceți atacuri personale în argumentul dvs. Declarații cum ar fi "Dacă credeți că sunteți prost" îndreptat spre adversarul dvs. nu vă va ajuta să câștigați argumentul dvs. De asemenea, nu ar trebui să faceți atacuri personale asupra experților sau altor persoane pe care adversarul dvs. îl invocă pentru a-și face argumentul. Aceste atacuri sunt opinii conduse emoțional, nu motive bazate pe fapte.
  • De exemplu, nu ați vrea să spuneți ceva de genul "că omul de știință este o persoană oribilă! De ce l-ai folosi ca martor expert?"
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument pasul 15
    3. Argumentează pentru a arăta de ce argumentul dvs. are sens, nu pentru a câștiga. Când ați pornit doar pentru a câștiga, puneți limite la ceea ce poate fi dezbaterea. Orice argument poate fi o experiență de învățare pentru ambii participanți. Dacă introduceți argumentul în speranța de a demonstra superioritatea argumentului dvs. în loc să încercați să vă rupeți adversarul în jos, veți fi mai bine pentru el.
  • Argumentând să câștige și să se susțină să dovedească că aveți cazul mai bun, sunt subtil diferite! Când vă concentrați asupra forței poziției dvs. în loc să câștigați sau să pierdeți, veți acționa mai mult ca un profesor care dă o prelegere motivată decât o luptă generală a unui război.
  • O mentalitate câștigătoare va avea, de asemenea, mai probabil să inspire emoții puternice, cum ar fi furia, resentimentul sau frustrarea.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 16
    4. Căutați un teren comun când lucrurile se încălzesc. Există aproape întotdeauna un acord între 2 părți. Pentru a difuza emoția și a aduce raționamentul logic înapoi într-un argument, constată acest acord. Apoi, puteți spune adversarului dvs. că sunteți de acord cu ei în unele puncte, dar că diferă de ceilalți.
  • Acest lucru ar trebui să acționeze ca un "buton de resetare" și puteți continua să vă argumentați cu curtoazia reînnoită.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 17
    5. Lua respiratie adanca Când începeți să vă simțiți supărați. Puneți argumentul pe pauză pentru un moment prin respirația prin nas și lăsați-o încet prin gură. Utilizați această pauză la receptor. Imaginați-vă furia care curge din corpul dvs. împreună cu respirația.
  • Pe măsură ce respirați, reamintiți în tăcere că acest lucru nu este personal. Vă certați să arătați meritele cazului tău, să nu rupeți pe cineva în jos sau să-i răniți.
  • Imaginea intitulată câștigă întotdeauna un argument Pasul 18
    6. Știți când să plecați de la un argument. Uneori, este imposibil să ai un argument logic cu cineva. Argumentele neproductive care devin emoționale și personale nu ajută pe nimeni, pentru că nici o parte nu vor ajunge să învețe de cealaltă. Dacă adversarul dvs. nu va înceta să vă atace pe dvs. sau de valorile dvs. (sau dacă nu vă puteți împiedica să le faceți același lucru), puneți capăt conversației.
  • Argumente în care oamenii strigă sau țipând unul la altul, de asemenea, nu sunt utile.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar