Cum să gătiți orezul vietnamez green sticky rice (înmuiere și nu înmuiați)

Dacă ați vizitat Vietnamul sau ați fost la o piață vietnameză, ați fi observat un pachet de orez verde strălucitor pe rafturi. Această orez verde care are un gust ușor dulce și nuck este perfect pentru micul dejun, gustări și deserturi-plus, este foarte ușor de făcut. Apucați un pachet de fulgi de orez verde, unele apă și ajungeți la gătit!

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Ce înseamnă orezul verde?
  1. Imagine intitulată Cook Vietnameză Green Orez Pasul 1
1. Orezul verde este orez imatur care a fost prăjit. Își primește culoarea verde în mod natural fără coloranți suplimentari. După ce este prăjită, orezul verde este apoi măcinat cu un mortar și pistil până când este plat pentru a crea fulgi care pot fi rehidratați.
  • În Vietnam, orezul verde este numit com. Puteți găsi online sau la cele mai multe piețe vietnameze.
  • S-ar putea să vedeți și orezul etichetat ca "fulgi de orez", dar este același lucru.
Întrebarea 2 din 6:
Aveți nevoie pentru a înmuia orezul glutin?
  1. Imagine intitulată Cook Vietnameză Green Orez Pasul 2
1. Da, înmuiați orez verde dacă faceți prăjituri de orez sau mâncați simplu. Orezul verde este glutin, deci trebuie să fie rehidratat. Înmuiați 1 cană (128 g) de orez într-un castron de apă (suficient pentru a acoperi complet orezul) timp de cel puțin o oră înainte de ao găti.
  • 2. Dacă utilizați orez verde pentru a acoperi fructele de mare, nu-l înmuiați. Fulgi de orez verde sunt perfecți pentru adăugarea unei crize crocante la creveți, creveți și alte feluri de mâncare de fructe de mare. Dacă asta faci, nu înmuiau fulgii de orez, astfel încât ei păstrează textura lor crocantă și crocantă.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Cât timp gătiți orez verde?
    1. Imagine intitulată Cook Vietnameză Green Orez Pasul 3
    1. Gatiti-l peste caldura redusa timp de 8 pana la 10 minute. Se toarnă 1 cană (128 g) de fulgi de orez rehidratat într-o tigaie pe stovetop. Împingeți ușor fulgi de orez cu o spatulă din cauciuc pentru a le menține de la arderea pe măsură ce le gătiți.
  • 2. Nu trebuie să gătiți deloc dacă nu doriți. Dacă planul tău este să mănânci orezul rece, poți să-l rehidrați pur și simplu să-l îmbibați în apă și apoi să adăugați topping-urile, cum ar fi crema de nucă de cocos sau fulgi de nucă de cocos. Amestecați fulgi de orez împreună cu o lingură pentru a crea textura cremoasă, apoi săturați-vă!
  • Întrebarea 4 din 6:
    De unde știi când se face orez verde?
    1. Imagine intitulată Cook Vietnameză Green Orez Pasul 4
    1. Va arăta mușcă și lipicioasă. Fulgi de orez se combină împreună pentru a face o masă gelatinoasă. Dacă gătiți orezul pe un stovetop, probabil vor începe să se lipi de spatula dvs., ceea ce este atunci când știți că este timpul să mâncați!
    • Orezul ar putea, de asemenea, să devină o culoare verde mai strălucitoare, mai vibrantă.
    Întrebarea 5 din 6:
    Poți să faci prăjituri de orez cu orez verde?
    1. Imagine intitulată Cook Vietnameză Green Orez Pasul 5
    1. Da, poti! Când orezul verde este încă cald de la a fi gătit, scoop o lingură pe un pătrat de folie de plastic. Plasați înfășurarea din plastic peste orezul verde până când este într-o formă pătrată (mai ales), apoi lăsați-o să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a săpă.
    • Orezul verde este mult mai ușor de format când este încă cald, așa că încercați să faceți acest lucru imediat.
    Întrebarea 6 din 6:
    Ceea ce face orezul verde cu bine cu?
    1. Imagine intitulată Cook Vietnameză Green Orez Pasul 6
    1. Coconutul este un topping popular pentru orez verde. Deoarece orezul verde este ușor dulce, lapte de nucă de cocos cremoasă sau fulgii de nucă de cocos crocante merg foarte bine pe partea de sus. Dacă aveți într-adevăr un dinte dulce, ați putea adăuga chiar și o cremă de nucă de cocos.
    • Dacă mergeți la un desert dulce, adăugați în 1 cană (128 g) de zahăr granulat la orez înainte de ao găti.
    • De asemenea, puteți adăuga o scoică de înghețată de nucă de cocos pe partea de sus.

    sfaturi

    Orezul verde vietnamez este diferit de orezul Pandan, care este vopsit verde.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar