Cum să ai grijă de un cobai pe moarte

Din păcate, multe animale de companie mici (în special rozătoare) nu trăiesc mult timp, așa că trebuie să fim pregătiți să spunem în cele din urmă la revedere. Porcii Guineei trăiesc, în general, timp de 5 până la 8 ani, presupunând că nu prezintă mai devreme nicio leziune gravă sau boli mai devreme decât acest lucru. Dacă porcul dvs. Guineea se apropie de sfârșitul vieții sale, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să faceți cât mai confortabil ultimele momente.

Pași

Partea 1 din 3:
Recunoscând când porcul dvs. Guineea
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de coborâre 1
1. Evaluați comportamentul porcului Guineei. Există câteva semne că porcul dvs. Guineea poate să se apropie de sfârșitul vieții sale. Cu toate acestea, nu există indicii comportamentale că 100% garantează că porcul dvs. Guineea este moartea - unii nu pot da nici un avertisment, în timp ce alții pot părea că sunt pe moartea lor, dar trăiesc de ceva timp după ceva timp. Unele semne potențiale includ:
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Mișcarea lentă sau lipsa de activitate
  • Incontinenţă
  • Mai puțin comportament jucăuș
  • Dificultăți de respirație
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pasul de porc de la Guineea pe moarte 2
    2. Estimați vârsta lui. Doar dacă nu ați avut porcul vostru de la Guineea de când sa născut (sau la luat de la cineva care a făcut-o), șansele nu știți exact cât de vechi este el. Semnele de îmbătrânire apar la puncte aproximativ previzibile în viața unui cobai și pot fi folosite pentru a estima vârsta lor (și, prin urmare, cât de aproape de moarte pot fi). Acest lucru este cel mai bine făcut de un medic veterinar. Semnele de îmbătrânire includ:
  • Degetele îngroșate, răsucite
  • Cataracta (ochi tulburi)
  • Tumori / creștere pe corp sau cap
  • Rigiditate în articulații / hobbling
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de coborâre de moarte 3
    3. Ia notă de încetinire și oboseală. Ca și vârstele de porci ale Guineei (și mai ales în ultimele sale săptămâni de viață), el poate deveni mai puțin agil și mai lent în mișcările sale. Odată ce el devine incapabil să urce pe rampe sau să stea în jurul valorii de mult, acesta este un semn că trupul său poate să-l facă.
  • Trebuie să observați întotdeauna nivelul de energie al animalului de companie în raport cu sinele său mai mic și mai sănătos. Unii cobai au fost întotdeauna leneși - dacă al tău este așa, atunci încetinirea lui nu poate fi un semn că el se apropie de sfârșitul vieții sale.
  • Dacă animalul dvs. este supraponderal, oboseala sa poate fi rezultatul acestui lucru. Păstrați-vă animalul sănătos prin monitorizarea alimentelor sale și tratați-vă și păstrați aportul la un nivel normal.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de la Guineea
    4. Vedeți un medic veterinar. Dacă bănuiți că porcul dvs. Guineea poate fi bolnav sau rănit, sau dacă credeți că se poate apropia de sfârșitul vieții sale, solicitați asistență medicală pentru el. În plus față de tratamentul potențial de salvare a vieții pentru bolul bolnav de guinee, un veterinar poate oferi opinia ei profesională cu privire la bunăstarea animalelor de companie și dacă se poate face ceva pentru al salva.
  • În unele cazuri, un porc de îmbătrânire sau bolnav terminal poate fi într-o mare durere (în funcție de natura lui Malady) - dacă veterinarul dvs. vă spune că acesta este cazul animalului dvs. de companie, luați în considerare dacă eutanasia este cel mai uman opțiune.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând confortabilul porcului guineei
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de cobai de cobai
    1. Ține-l lângă tovarășii săi. Porcii Guineei sunt creaturi sociale, deci dacă aveți mai mult de unul, ar trebui să evitați să le separați când cineva este pe moarte. Astfel, ar putea face ambele animale anxioase sau triste, și acesta este ultimul lucru pe care doriți să-l faceți în timp ce porcul dvs. Guineea își face marele ieșire.
    • Ar putea fi o idee bună să vă separați porcul guineei aflate la prietenii săi dacă el este în durere sau celălalt porc de la Guineea încearcă cu el cu el. Va trebui să faci această judecată pe baza situației.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pasul de porc de coborâre de moarte 6
    2. Împingeți-l. Plasarea unei pături mici, ușor de greutate sau o bucată de cârpă moale pe partea de sus sau în jurul porcului de la Guineea, îl va împiedica să se răcească și îl va ajuta să se relaxeze. Porcul dvs. de guinee poate deveni incontinent, deoarece sistemele sale corporale încep să se închidă, astfel încât să schimbați pătură atât de des pentru a vă menține animalul curat și confortabil.
  • Multe animale (și oameni) sunt mult mai sensibile la frig, pe măsură ce îmbătrânesc și încep să moară, astfel încât să-ți păstreze ușor mediul de cușcă al lui Guineea mai vechi decât ai obișnuit să-ți îmbunătățești în mod substanțial confortul.
  • Utilizați un material sau o cârpă pe care porcul dvs. Guineea este familiarizat pentru a-și îmbunătăți confortul cu situația.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de coborâre de moarte 7
    3. Ajutați-l cu nevoi de bază. Un porc de la Guineea pe moarte va deveni foarte slab și incapabil să se hrănească sau să se abordeze de moartea sa. Îi poți face să treacă mai puțin inconfortabil, oferindu-i apă de la o lingură, o seringă sau o sticlă de apă. Amestecați sau amestecați un cobai "periuţă" care conține fân, apă și mărește pelete și îl hrănește.
  • Nu forțați porcul de la Guineea să mănânce sau să bea dacă nu vrea. Pur și simplu doriți să faceți aceste lucruri accesibile pentru el dacă nu le poate face pe el însuși.
  • Asigurați-vă că ceva vă hrăniți porcul dvs. Guineea este bine amestecat, astfel încât nu trebuie să folosească mestecarea energiei prețioase (pe care ar putea să nu o poată face, oricum).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de la Guineea
    4. Afișați afecțiunea. Puteți să vă înghițiți ușor sau să vă bucurați de porcul de guinee pentru a-l mângâia și a exprima afecțiunea. Acest lucru vă va ajuta pe Guineea să știe că nu este singur și ar trebui să reducă orice frică sau anxietate pe care el îl poate experimenta. Dacă îl țineți, faceți acest lucru într-un mod în care știți că îi place și asta nu-i va face nici o durere sau disconfort inutil.
  • Mulți porci de guinee le place să-și facă fruntele ușor mângâiați. Dacă știți că animalul dvs. se bucură de acest lucru, faceți acest lucru când trece departe.
  • Luați notă de orice limbă corporală sau zgomote Porcul dvs. Guineea poate fi făcut și ajustați contactul fizic cu el în consecință - nu faceți nimic care provoacă durerea dvs. de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de la Guineea
    5. Oferiți o atmosferă liniștită. Porcul dvs. de guinee va fi cel mai confortabil în spațiu cald, liniștit, cu iluminare care nu este nici prea luminos, nici prea întunecat. Sunete moi, plăcute, naturale (cum ar fi păsările cântând sau bâzâitul unui pârâu) pot fi confortabile pentru animalul dvs. de companie. Poate fi, de asemenea, cel mai bine să-i dați un spațiu spre sfârșit, astfel încât să se poată aluneca pașnic. Verificați-l de multe ori pentru a oferi alimente și apă.
  • Dacă există o anumită jucărie sau alt element, știți că porcul dvs. Guineea este îndrăgostit, puneți acest obiect lângă el. Prezența simplă a articolelor pe care le-a plăcut poate oferi animalului dvs. un sentiment de calm.
  • Tratați porcul de coborâre pe moarte, așa cum ați dormit un copil - orice este probabil să treziți un copil sănoze, probabil, va fi, probabil, neplăcut pentru animalul dvs. de companie.
  • Partea 3 din 3:
    Coping cu pierderea animalului dvs. de companie
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de la Guineea pe moarte
    1. Decideți cum să se ocupe de rămășițele. Va trebui să alegeți o metodă pentru eliminarea rămășițelor porcului Guineei odată ce a murit. Puteți să vă ocupați de rămășițele animalului dvs., cu toate acestea doriți, atâta timp cât este sanitar și rămășițele sunt păstrate departe de copii și de alte animale de companie.
    • Este posibil ca procesul de îndurerat să încorporeze eliminarea corpului guineei într-un ritual memorial sau de înmormântare.
    • Asigurați-vă că tratamentul dvs. a rămășițelor guineei dvs. nu încalcă legile sau reglementările de sănătate / siguranță. De exemplu, nu săpați un mormânt pe proprietatea altcuiva sau să puneți un incendiu unde este interzis.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pasul de porc de la Guineea de moarte 11
    2. Afișați animalele de companie însoțitor că porcul dvs. Guineea a murit. Dacă porcul dvs. Guineea a avut un tovarăș (cum ar fi un iepure sau un alt cobai), trebuie să îi permiteți ca organismul să fie privit de către PET (e) supraviețuitor. Multe animale sunt capabile să recunoască când un alt animal este mort, iar acest lucru pare uneori să-i ajute să facă față situației.
  • Dacă luați porcul de la Guineea de moarte din cușcă și nu-l întoarceți niciodată, celălalt animal de companie poate deveni anxios sau plâns ca urmare a faptului că a fost "abandonat" de către tovarășul său.
  • Nu este necesar să lași cadavrul decedat de cobai numai cu animalul rămas - pur și simplu arătând trupul tovarășului său și lăsându-i să-i smulgă o clipă pentru o clipă ar trebui să fie suficientă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de porc de la Guineea
    3. Memorializa porcul de guinee. Acest lucru poate lua pe multe forme - un memorial de animale de companie de un fel servește la recunoașterea morții animalului de companie în timp ce sărbătorește viața lui. Aceste ritualuri pot fi evenimente izolate sau pot fi ceva ce faceți din când în când, să vă aduceți un omagiu porcului Guineei. Orice ați alege să faceți, ar trebui să fie ceva care vă aduce o liniște a minții. Unele sugestii includ:
  • Țineți o îngroșare a animalelor de companie.
  • Distribuiți povestiri amuzante despre animalul dvs. cu prietenii și familia.
  • Uită-te prin fotografii vechi ale porcului tău de guinee.
  • Plantați o floare sau un copac în tribut.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Pasul de porci din Guineea de moarte 13
    4. Recunoașteți că durerea este normală. Este în întregime sănătos să se întristeze pierderea unui animal iubit. Veți gestiona mult mai ușor pierderea porcului Guineei, dacă vă lăsați să experimenteze sentimentele naturale care însoțesc pierderea unui iubit. Acest proces nu este într-adevăr diferit de a face față pierderii unei rude sau unui prieten uman.
  • Căutați sprijin de la prieteni, membri ai familiei sau grupuri de indivizi care trec printr-o situație similară. Evitați indivizii care nu vă pot înțelege durerea sau care fac lumină în vreun fel.
  • Permiteți-vă să fiți trist și evitați să vă gândiți că sunt sentimentele voastre "prostie" sau "nejustificat."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă scârțâia porcului dvs. Guineea, asta înseamnă că poate lipsi atenția. Asigurați-vă că acordați atenție porcului Guineei atunci când este posibil.
  • Luați întotdeauna porcul de la Guineea la un veterinar dacă bănuiți că poate fi bolnav sau rănit. Suspectarea faptului că animalul dvs. de companie poate fi aproape de sfârșitul vieții, oricum nu este o scuză bună să-l priveze de asistență medicală dacă îl poate ajuta să-l facă mai confortabil.
  • Dacă porcul dvs. Guineea Purrs, el / ea poate fi supărat pe tine sau de un tovarăș (i). Hrănește-l cu ei așezat în poală. Este nevoie de timp necesar să se răcească.
  • Avertizări

    Nu adoptați niciodată un animal de companie până când v-ați familiarizat cu nevoile specifice ale animalului. De exemplu, porcii Guineei necesită o mulțime de vitamina C în dieta lor, deoarece nu pot să o producă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar