Cum să se ocupe de vizitatori după naștere

Felicitări! Este posibil să aveți sau să așteptați curând un nou copil. Probabil ești destul de încântat de noul membru al familiei tale. Șansele sunt că alți membri ai familiei și prietenii sunt la fel de fericiți. Nu este neobișnuit ca oamenii să vrea să-ți întâlnească copilul cât mai curând posibil. În unele cazuri, ar putea dori să vă viziteze la scurt timp după naștere. Dar nașterea și obișnuirea cu un nou copil vă pot copleși și vizitatorii pot adăuga la acest sentiment. Puteți să vă ocupați de vizitatori după ce ați dat naștere prin planificarea dorințelor dvs. în avans și pentru a vă satisface nevoile atât în ​​spital, cât și la domiciliu.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificați-vă dorințele cu vizitatorii în avans
  1. Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 1
1. Explorați-vă sentimentele despre vizitatori. Șansele sunt că sunteți la fel de încântați să vă întâlniți pe cei dragi noul copil așa cum sunt. Dar pot apărea complicații neașteptate în timpul forței de muncă și după aceea pot face mai dificilă vizitatori primiți. Luând ceva timp să vă gândiți la cine doriți să vizitați și cum să se ocupe de situații potențial dificile, poate ajuta la prevenirea întâlnirilor ciudate după ce dați naștere.
  • Faceți o listă de oameni pe care doriți ca vizitatori și cei care pot aștepta un pic. De exemplu, este posibil să doriți ca părinții sau frații săi să viziteze în primele săptămâni. De asemenea, vă puteți simți confortabil invitând alți prieteni sau chiar colegi să vă viziteze în spital sau la domiciliu.
  • Dezvoltați câteva câteva contingențe diferite pentru vizitatori care nu vă pun accentul pe dvs. sau pe ei. Întrebați-vă întrebări, cum ar fi: "Ce fac dacă există complicații?,"" Dacă nu mă simt ca vizitatori după naștere?,"Sau," este această persoană să-mi provoace stres?"
  • Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasului 2
    2. Reduceți stresul cu vizitele programate. Se numește Muncii pentru un motiv: Realizarea unui copil este o muncă grea! S-ar putea să fiți prea obosiți sau să vă ocupați de un grup mare de oameni care se alătură după ce dați naștere. Având un program liber și flexibil de vizitatori vă poate oferi o șansă de a respira după livrare și chiar să vă bucurați de compania oamenilor - și de ajutor!- După entuziasmul inițial al noului copil moare.
  • Răspândiți-vă oaspeții cât mai mult posibil. Cheia este de a face vizite cât mai liber posibil și este, în general, mai ușor să se ocupe de 1-2 persoane decât un grup.
  • Dacă cineva te face să te simți stresat când sunt în jur, amâna vizita lor până când te simți puțin mai stabilit.
  • Faceți un program de vizite potențiale. Probabil că doriți ca oamenii să vă apropii mai întâi să vă vedeți mai întâi pe dvs. și pe noul dvs. copil. Puneți-le în programul dvs. fie în ziua livrării, fie pe o zi sau două după aceea. Apoi răspândiți vizite la fiecare două zile pentru a vă lăsa să vă odihniți și să vă ocupați de potențialele complicații.
  • Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 3
    3. Discutați cu potențiali vizitatori despre dorințele dvs. După ce ați avut o șansă să vă dați seama cum doriți să structurați posibilele vizite după naștere, va trebui să vă exprimați dorințele altora. Acest lucru pare ușor în teorie, dar poate fi dificil, mai ales dacă este cineva pe care îl iubești. Permiterea oamenilor să știe despre dorințele dvs. pentru vizitatorii în prealabil pot minimiza întâlnirile post-nastere ciudate și poate ușura stresul odată ce ați sosit copilul.
  • Păstrați-o scurtă și simplă - lăsați-i pe prietenii dvs. și familia extinsă să știe că doriți timp să le obligați ca o familie și le veți lăsa să știe când sunteți pregătiți pentru vizitatori.
  • Utilizați conversații despre copil ca o modalitate de a informa oamenii din dorințele dvs. De exemplu, "Aw, Christopher și cu adevărat încântați să vă întâlniți și pe copilul. Deoarece aceasta este prima noastră, vom aștepta câteva zile pentru a vedea oameni, astfel încât să putem stabili în noua noastră viață. Te voi trimite imediat după cum te-am pregătit să te văd."De asemenea, ați putea spune:" Am decis să facem o naștere la domiciliu și suntem încântați să ne văd oamenii și să ne întâlnim cu copilul. Te voi anunța când Sara merge în muncă și se simte liber să se oprească ori de câte ori doriți."
  • Fii cinstit cu oamenii, știind că majoritatea vor înțelege și respecta dorințele. De exemplu, "Mamă, aceasta a fost o sarcină cu adevărat dificilă și sunt foarte îngrijorat de sănătatea acestui copil. Cred că este mai ușor dacă te-am anunțat când sa născut și apoi dau seama cel mai bun moment pentru a vizita de acolo."
  • Imagine denumită tranzacția cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 4
    4. Configurați un tren de masă pentru post-naștere. Majoritatea oamenilor sunt epuizați când au un nou copil. Mulți vor renunța chiar la o nutriție adecvată, cu servicii de fast-food sau de livrare pentru a obține câteva momente suplimentare de odihnă. În loc să vă îngrijorați de preluarea scumpă, cereți unui prieten sau unui membru al familiei să înființeze un tren de masă pentru dvs. Un tren de masă vă va permite să obțineți o masă delicioasă și nutritivă, în timp ce cineva ajunge să se întâlnească și să vă dețină noul copil.
  • Utilizați un site web, cum ar fi luați-le o masă sau un tren de masă pentru a vă configura trenul de masă. Acest lucru vă oferă o șansă de a vă organiza când oamenii vin și vizitați cu copilul dumneavoastră. De asemenea, vă poate asigura că obțineți alimente vă place și împiedicați loviturile neașteptate la ușă.
  • Partea 2 din 3:
    Acoperirea vizitatorilor când sunt cu tine
    1. Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 5
    1. Fii flexibil cu planurile tale. Prima dvs. prioritate după naștere se îngrijește de tine și pentru copilul tău. S-ar putea să fi vrut vizitatori după naștere, dar găsiți că sunteți prea obosiți sau copleșiți odată ce ați livrat. A face ceea ce te face sa te simti cel mai bine te poate ajuta sa te concentrezi pe tine si pe bebelusul tau, chiar daca inseamna dezamăgitoare pe cineva momentan.
    • Informați vizitatorii programați sau potențiali potențiali că nu sunteți gata să le vedeți. Nu trebuie să furnizați detalii extinse. Un simplu, "Hei Sam, într-adevăr aștept cu nerăbdare să vă văd și să introducem Ellie, dar suntem foarte epuizați astăzi după secțiunea C. Te las să știi când suntem pregătiți pentru o vizită.Îmi pare rău că ne-am rupt planurile."
  • 2. Pregătiți o listă de lucruri pe care vizitatorii le pot ajuta. Sunt șanse, când oamenii vin, vor dori să știe dacă există ceva ce pot face pentru a ajuta. Nu ezitați să le luați pe ofertă-nou-părinții au nevoie de tot sprijinul pe care îl pot obține! Unele idei pentru lucrurile pot face oaspeții includ:
  • Aducerea alimentelor, a cafelei sau a băuturilor pentru familia dvs
  • Ajutând la rufe
  • Spal vasele
  • Luând câinele afară
  • Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 6
    3. Gazdă oameni la nivelul dvs. de confort. Mulți oameni cu copii noi nu au șansa de a curăța sau de a mânca tot timpul. Acest lucru vă poate face nervos atunci când aveți oaspeți. Dar ar trebui să primiți oaspeții într-un mod care vă face să vă simțiți confortabil. Acest lucru poate include vizionarea oamenilor în pijamale sau ascunzând rufe murdare în spatele ușilor închise. În majoritatea cazurilor, vizitatorii vor înțelege că tocmai ați avut un copil și că nu veți fi pe tot parcursul tuturor.
  • Puneți deoparte pe o tinuta confortabilă, curată pentru oaspeții pe care nu doriți să o vizitați în pijamale. De asemenea, puteți arunca pe un cardigan peste pijamale sau haine murdare.
  • Păstrați un stash de produse cosmetice sau alte produse de frumusețe la îndemână dacă doriți să vă împrospătați.
  • Oferiți oameni într-o singură cameră și închideți ușile altora pe care nu le doriți să le vadă. Stai de rufe murdare sub pat sau în dulapuri dacă vă place.
  • Evitați să simțiți nevoia de a vă cere scuze pentru curățarea, dușul sau oferirea oaspeților ceva de mâncat sau de băut. Vizitatorii sunt adesea acolo pentru că vă iubesc și doresc să se întâlnească cu copilul.
  • Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasului 7
    4. Au o politică privind vizitatorii copilului. Unii dintre prietenii și familia dvs. pot avea copii sau copii mici. Poate că doresc să aducă aceste mici persoane în timpul vizitei. Copiii transportă adesea germeni sau condiții, cum ar fi poxul de pui. Bebelușii nu și-au construit sistemele imune și nu primesc de obicei vaccinări până când nu au vârsta de 8 săptămâni și expunerea la o bacterie sau virus ar putea fi fatală. Lipirea de o politică privind vizitatorii de copii vă poate ajuta să vă mențineți copilul sănătos.
  • Lăsați prietenii și familia cu copii să știe că doriți să vizitați fără copiii lor, deoarece bebelușul dvs. nu are vaccinările lor. Creați o perioadă alternativă după ce copilul dvs. a avut prima rundă de fotografii.
  • Recunoașteți că copiii mici au o mulțime de energie și pot fi tare. Ele pot fi, de asemenea, curioase și intră în lucrurile în casa dvs. Nu doriți ca alții să vadă.
  • Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 8
    5. Lăsați vizitatorii să știe când este timpul să plecăm. Văzând oamenii după ce ați dat naștere vă poate epuiza - chiar și după 15 minute. Amintiți-vă că vizitele ar trebui să fie distractive pentru dvs. Dacă aveți un oaspete ignorant care depășește bun venit, puteți lăsa ușor persoana să știe că este timpul să mergeți. Câteva moduri de a spune politicos cuiva să plece includ:
  • "Hei, Peg, mulțumesc că ați oprit! Intră și vezi copilul. Din păcate, va trebui să renunț la Felix la 2:30, dar ne-ar plăcea să vă vedem până atunci."
  • "A fost foarte minunat să te văd, Bob. Este timpul ca hrănirea lui Charlotte și vreau să-l ajut pe Sara cu ea. Să încercăm să ne întâlnim în curând."
  • "Alexander tocmai a pus jos eloise. De obicei, iau un pui de somn cu ea, așa că mă voi strecura acum."
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de vizitatorii nedoriți
    1. Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasul 9
    1. Navigați vizitatorii neașteptați. Există aproape întotdeauna o persoană sau oameni care apar să vă vadă și copilul fără notificare. Acest lucru poate pune o mulțime de stres asupra dvs. În funcție de modul în care vă simțiți, fie bineveniți la vizitatori, fie să-i luați în mod politicos să plecați.
    • Empatizați cu entuziasmul oamenilor și amintiți-vă că încearcă să împărtășească bucuria voastră. Rămâneți cât mai pozitivi, chiar dacă sunteți surprins. Un "Oh, Teresa, cât de minunat să te văd, nu mă așteptam pe nimeni", este mult mai bun decât "Teresa, te rog pleacă."
    • Câștigați-i pe oameni să plece dacă sunteți obosiți sau nu sunteți gata să vedeți pe nimeni. Puteți spune pur și simplu: "Mulțumesc atât de mult pentru că ați venit, doamnă. Newman, dar eram doar să-l hrănesc pe Jack și să-l pun în jos pentru un pui de somn. Poate că ai putea să te oprești mai târziu în această săptămână?"
    • Evitați scuze pentru dvs. dacă doriți să vedeți oameni, dar nu vă puteți simți prezentabil. În schimb, încercați să spuneți: "Hei Molly, este atât de grozav să vă văd! Anna și cu mine nu așteptam oaspeți, ci ar fi iubit să vă prezentăm la Max - și tornada de rufe pe care o creează!"
  • Imagine denumită tranzacția cu vizitatorii după ce a dat naștere pasului 10
    2. Vizitați alții când sunteți gata. Dacă știți că aveți oaspeți care vor depăși bun venit sau care vă pot stresa la dvs., având în vedere că le plătim o vizită. Acest lucru vă oferă mai multă șansă de a controla situația și cât timp petreceți cu ei.
  • Spune: "Oh, Jeez, unde a mers timpul? Din păcate, va trebui să plec pentru că este hrănirea și naptime-ul lui Annie. Îmi place foarte mult să-l țin o rutină consistentă la domiciliu."
  • Imagine intitulată Deal cu vizitatorii după ce a dat naștere pasului 11
    3. Refuză vizitatori nedorite sau de înaltă întreținere. În unele cazuri, este posibil să aveți oameni care vor să viziteze sau să vă întâlnească copilul pe care nu doriți să îl vizitați. Acest lucru ar putea fi oricine dintr-un vecin de mare întreținere la un bunicii pe care i-ai tăiat din viața ta. Refuzarea vizitatorilor poate fi o situație foarte emoționantă și emoțională pentru dvs. Găsirea unor modalități constructive de a refuza vizitatorii nedoriți sau de înaltă întreținere vă poate ajuta să evitați stresul și să vă bucurați de timpul cu noul dvs. copil.
  • Au o conversație diplomatică cu o persoană dacă sunteți în termeni relativ buni. De exemplu, "Peg, ar fi mai bine dacă ați vizitat în câteva săptămâni sau luni. Încă mai suntem obișnuiți să avem un copil și dorim să limităm vizitatorii cât de mult putem să putem stabili o rutină."
  • Înscrieți-vă ajutorul partenerului dvs., o rudă sau un prieten apropiat dacă nu aveți o relație bună cu vizitatorul. Cereți-i să explice persoanei sentimentele dvs. De exemplu, "Sam, mama mea este la ușă și sunt sigur că vrea să vadă copilul. Nu vreau ca ea să se întâlnească cu copilul nostru după cum ma tratat "sau" Allie, vă rog să spuneți pisica să stea departe? Nu mai suntem prieteni și copilul nu îmi schimbă sentimentele."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar