Cum să mărturisească păcatele

Căutați pocăință pentru toate păcatele voastre? Vrei ca Domnul nostru să te ierte pentru toate greșelile tale? Deși nu toate religiile au un proces formal de mărturisire a păcatelor ca biserica romano-catolică, ispășirea este o mare parte a multor practici spirituale. Indiferent dacă doriți să obțineți ceva de pe piept sau doriți să vedeți un preot, mărturisind păcatele este o mare parte din multe credințe.

Pași

Metoda 1 din 2:
Examinând conștiința înainte de mărturisire
  1. Imaginea intitulată Confes Sins Pasul 1
1. Luați o apreciere onestă și deschisă a păcatelor dvs. înainte de a vă mărturisi. Cunoscut în biserică ca un "Examinarea conștiinței," Reflectând asupra vieții voastre spirituale și morale este imperativă inainte de ajungi la confesional. Faceți o notă, fie mental, fie pe o bucată de hârtie, despre păcatele pe care le-ați comis de la ultima mărturisire. Să acorde o atenție deosebită celor care încă mai simt proaspeți sau că într-adevăr doriți să mărturisiți. Pentru a începe această examinare, puneți două întrebări:
  • "În ce mod am păcătuit?"
  • "Când nu am reușit să fac cel bun sau bun când ar fi trebuit?"
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 2
    2. Gândiți-vă înapoi pe păcatele pe care le-ați comis de la ultima mărturisire. Ar trebui să vă concentrați asupra păcatelor cele mai presante în mintea voastră. Asta a spus, nimic nu este prea mic pentru confesional. Dacă cântărește sufletul tău, acum este momentul să-l lași într-un mediu sigur. Gandeste-te:
  • Insulte, lupte sau rudeness la cei dragi.
  • Cheating, chiar sume mici.
  • Minciuna, furtul sau rănirea cuiva pentru câștigul personal.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 3
    3. Reflectă înapoi pe faptele bune pe care le-ați ignorat și păcatele subtile pe care le-ați fi angajat. Chiar dacă nu ați făcut ceva în mod evident greșit, putem să ne îmbunătățim cu toții pe vremurile pe care le-am uitat să facem ceva corect. Gândiți-vă la modalitățile pe care le-ați tăiat colțurile sau ați ignorat situațiile altora. Amintiți-vă, în timp ce mărturisirea este vorba despre eliberarea păcatelor, este vorba de a deveni o persoană mai bună care păcătuiește mai puțin în viitor. Gândiți-vă la momente pe care nu ați făcut nimic negativ sau pozitiv și găsiți modalități de a face acele momente pozitive în viitor.
  • Te-ai rugat în fiecare zi? Te simți legat de Dumnezeu?
  • Faceți minimul gol pentru cei dragi, sau mergeți mai sus și dincolo de?
  • Luați calea ușoară sau împingeți-vă pentru a fi o persoană mai bună și slujitorul lui Dumnezeu?
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 4
    4. Gândiți-vă la păcatele pe care le-ați comis împotriva dvs. Acesta este probabil cel mai puțin amintit tipul de păcat, deși toată lumea trece prin perioade din viața lor. Gândiți-vă la vremurile în care ați fost plini de sine, zilele în care te-ai înșelat dintr-un scop sau fericire de viață, și vremurile pe care le-ați abuzat sau ați neglijat propria bunăstare. Trebuie să tratați toți oamenii cu dragoste și respect - dar asta trebuie să înceapă cu tine însuți.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 5
    5. Asigurați-vă că vă simțiți remușcări reale pentru păcatele voastre. Știți acest lucru: Mărturisirea nu este un schimb mecanic care tocmai a intrat în cabină imediat spălările în îndepărtarea greșelilor. Dacă nu vă simțiți rău despre ceea ce ați făcut, atunci mărturisirea înseamnă absolut nimic. Amintiți-vă, aceasta este între voi și Dumnezeul vostru - nu doar tu și preotul.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 6
    6. Se referă la ghidurile Bisericii Catolice pentru examinarea personală pentru a vă ajuta să reflectați. Uneori, cea mai bună modalitate de a vă vedea defectele este să vă întoarceți la o sursă exterioară. Dieceza catolică publicată "Examinările eșantionului" Pentru diferite grupuri de oameni. Acestea conțin întrebări utile, informații despre anumite păcate și probleme curente și perspectiva asupra problemelor cu care vă confruntați în prezent. Pentru a începe, verificați ghidurile lor pentru:
  • Cupluri căsătorite
  • Oameni singuri
  • Tineri adulți
  • Copii
  • Metoda 2 din 2:
    Mărturisind unui preot
    1. Cunoașteți diferența dintre a "venial păcat" și "păcatul muritor". În mărturisire, toate păcatele muritoare trebuie să fie mărturisite Pentru ca o mărturisire să fie valabilă și pentru Dumnezeu să vă ierte păcatele. Păcatele de venial nu sunt obligate să fie mărturisite, dar este recomandat să faceți acest lucru. Păcatele de venial sunt iertate automat după ce au participat la masă.
    • A păcatul muritor este un păcat foarte grav, care vă încheie relația cu Dumnezeu și vă va interzice să participați la o masă pe o perioadă nedeterminată până când vă mărturisiți și să vă pocăiți. Dacă mori cu un păcat muritor lăsat nerepent, vei merge în iad. Pentru ca un păcat să fie muritor, toate cele trei condiții trebuie să fie îndeplinite (dacă unul dintre ele lipsește, nu poate fi comis nici un păcat muritor):
    1. Păcatul implică mormânt. Aceasta înseamnă că păcatul este foarte rău și sever și încalcă cele 10 porunci. Exemple de păcate grave (păcatele eligibile pentru a fi muritoare Dacă sunt îndeplinite și cele două condiții de mai jos) sunt crimă, avort, viol, fraudă, abuzul sau vânzarea de droguri ilegale, incendieri, agresiune, adulter (înșelăciune pe soțul / soția, logodnicul sau prietenul / prietena), sau luptând pe cineva cu intenția de a le răni serios sau de a le ucide.
    2. Păcătul trebuie să înțeleagă pe deplin păcatul pe care urmează să le comite este un păcat muritor.
    3. Păcătosul alege să o facă oricum la voința lor liberă.
    • A venial păcat este un păcat minor care vă poate răni relația cu Dumnezeu, dar nu este suficient de sever pentru a pune capăt relației dvs. cu el sau trimiteți-vă în iad. Cu toate acestea, păcatele de venial nu vă dau a "trecere liberă" Pentru a face acest lucru, ea vă poate duce să comită un păcat muritor. Dumnezeu vă poate atribui purgatoriu, unde veți fi temporar pedepsiți cu suferință, dar spre deosebire de iad, purgatoriu este temporar și după finalizarea pedepsei, puteți intra în cer după aceea. Din fericire, majoritatea păcatelor sunt păcatele de venial (foarte puține infracțiuni se califică drept păcate muritoare). Un păcat de venial apare când:
    1. Păcatul este minor (nu implică materia gravă). Exemple de păcate minore au furat 10 dolari de părinții tăi fără să se întrebe, să-ți aducă o sticlă de cocs, răsturnând un alt șofer, inselnând un test școlar, implicându-se într-o luptă de bar și ruperea legilor civile ale jurisdicției dvs. Chiar dacă păcătosul știa că era un păcat și alege să o facă la voința liberă, păcatele minore nu pot "aduna" să fie păcate muritoare, dar vă pot ispiti să faceți acest lucru.
    2. Păcatul a implicat o materie gravă, dar păcătosul nu era conștient de faptul că acțiunea lor era o problemă gravă sau au fost forțați să o facă de altcineva.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 7
    2. Confidează păcatul tău în preot, sau un prieten de încredere, relativ sau o figură de autoritate, ori de câte ori este posibil. Ori de câte ori poți, du-te la un preot pentru mărturisire - au cunoștințele și abilitățile pentru a vă ajuta cel mai mult. În timp ce toată lumea are propria legătură specială cu Dumnezeu, dar majoritatea liderilor creștini sugerează că mărturisirea păcatelor la altul. Aceasta primește greutatea din piept, oferă cuiva să ofere îndrumări și sfaturi și vă permite să faceți lucrurile mai bune cu ajutorul unui prieten. Dacă nu există nici un preot în jur, un confident de încredere va face.
  • Dacă ați păcătuit împotriva cuiva, ar trebui mai întâi să mergeți și să le mărturisiți. Face lucrurile cu ei și restul va urma.
  • Mărturisirea unei alte persoane nu este o necesitate - este recomandată numai. Poți să-ți mărturisești singuri păcatele numai lui Dumnezeu.
  • Motivul pentru mărturisire poate fi găsit în Ioan 5:16: "Mărturisiți păcatele la altul ... ca să fiți vindecat."
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 8
    3. Du-te la biserica ta locală și căutați ore de confesiune. De obicei, le puteți găsi în buletinul bisericii, pe ușa confesională sau prin solicitarea unui preot sau a unui membru al personalului bisericii.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 9
    4. Începeți cu un semn al crucii și o scurtă rugăciune de la preot. Amândoi începeți cu "În numele Tatălui, Fiul, etc..." Înainte ca preotul să spună câteva cuvinte scurte. El poate citi un pasaj scurt sau poate spune ceva de-a lungul liniilor, "Fie ca Domnul să fie în inima voastră și să vă ajute să vă mărturisiți păcatele cu adevărată durere." Odată ce a încetat să vorbească, vă puteți începe mărturisirea.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 10
    5. Începeți mărturisirea dvs. solicitând iertare. Începe prin a spune, "Iartă-mă, tată, pentru că am păcătuit. A fost _________ zi / luni de la ultima mea mărturisire." Acesta este considerat începutul mărturisirii dvs. reale.
  • Nu vă faceți griji dacă cuvintele nu sunt corecte - cerând iertarea și începerea ultimei mărturisire sunt părțile cruciale.
  • Unii oameni preferă mai puțin judecătoresc, "Să mă binecuvânteze, părinte, căci am păcătuit."
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 11
    6. Încet, fără frică sau rușine, să vă povestească păcatele către preot. Nu vă simțiți ca și cum trebuie să vă întoarceți, să vă simțiți jenați sau să mințiți. Nimic pe care-l spui într-o mărturisire nu poate fi repetat în afara confesional - chiar dacă ați fi amenințat să ucideți pe cineva (inclusiv preotul însuși). Punctul unei mărturisiri este de a-ți desface sufletul cu ajutorul altui. Această legătură sacră de încredere, cunoscută sub numele de sigiliul confesional, este acolo pentru a vă proteja și vă va ajuta să vă deschideți liber.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 12
    7. Face un efort interior determinat pentru a trece peste păcatele voastre și a le evita mai târziu în viață. Determinați ce păcate nu ar trebui să fie ceea ce sunteți sau ce faceți și le repudiați. Rezolvați-vă în inima sau ființa interioară pe care ați făcut-o și nu vă veți întoarce la ei. Acesta este un moment profund personal și unul care necesită putere și curaj de a urma. Acest lucru, cu toate acestea, este motivul pentru care ajungeți la mărturisire după examinând conștiința ta.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 13
    8. Ascultați răspunsul preotului și discutați cum să mergeți mai departe. El vă va absolvi de toate păcatele voastre și vă va spune cât de mult vă iubește Domnul. Dacă aveți nevoie, puneți întrebări, adăugați detalii mici când este necesar și implicați-vă cu preotul. Aceasta este o conversație, nu o spălare de mașini și ar trebui să vă simțiți liberi să vă angajați în proces și să lucrați prin probleme cu preotul vostru.
  • La sfârșitul mărturisirii, preotul vă oferă a "penitenţă." Aceasta este o sarcină sau sarcini pe care trebuie să le completați pentru iertare.
  • Imagine intitulată Confes Sins Pasul 14
    9. Să-ți faci penitența cât mai curând posibil. Nu puneți asta. Oricare ar fi făcut preotul pentru ca tu să faci, ai dreptate în timp ce memoria și sentimentele spiritualității sunt încă fierbinți. Penance este o modalitate de a vă apropia de păcatele dvs., ajutându-vă să învățați de la ei. Nu este pedeapsă. Când începeți să vă uitați ca o șansă de auto-îmbunătățire, abilitatea de a vă completa penitența este mult mai ușoară.
  • Roomary Rugăciune

    Rozari în engleză

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Rozari în latină

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Mărturisirea este un sacrament atât în ​​bisericile catolice, cât și cele ortodoxe. Cu toate acestea, un preot sau un pastor poate auzi de la un non-catolic, dacă este cerut, pentru îndrumare spirituală.
  • De obicei, atunci când vă faceți mărturisirea, preotul vă va cere să vă rugați actul de controversă. Se spune că: Dumnezeul meu, îmi pare rău că te-am ofensat și îmi dezamăgesc toate păcatele din cauza judecăților Tale: pierderea cerului și durerile iadului. Dar mai presus de toate, pentru că te ofensează, Dumnezeul meu care este atât de bun și merită toată dragostea mea. Am rezolvat ferm cu ajutorul harului tău să nu mai păcătuim și să eviți cea mai apropiată ocazie de păcat. Amin.
  • O modalitate excelentă de a vă elibera păcatele îmbuteliate este prin muzică. Unele melodii religioase bune sunt-
  • Construi Dumnezeu atunci vom vorbi - panică! La discochurch - căderea lui Boythis este Evanghelia Panică! la discoteca

    • Nu vă fie frică să vă mărturisiți păcatele, preoții nu vă vor judeca!
    • Dacă simțiți că este prea târziu să mărturisiți sau Dumnezeu nu vă va ierta niciodată, cădeți pentru capcana lui Satana. Amintiți-vă, Satana va încerca să vă separe de Dumnezeu, așa că nu-l lăsați. Du-te la mărturisire după păcat, Satana o urăște Când păcătoșii mărturisesc pentru că a pierdut. Dumnezeu este în echipa ta, indiferent cât de dezgustător poate fi păcatul muritor, nimic va face ca Dumnezeu să se oprească pentru noi. După ce ați fost iertați, ați învins pe Satana și ați câștigat înapoi biletul spre ceruri.

    Avertizări

    Când vă mărturisiți păcatele, trebuie să mărturisiți toate dintre ei, și nu omiteți în mod intenționat niciun păcate. În caz contrar, Dumnezeu nu va ierta niciunul dintre păcatele tale.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un rozariu.
    • O carte de rugăciune.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar