Cum să fii liber de păcat

În Romani 6:18, apostolul Pavel scrie, "Ați fost eliberați de păcat și ați devenit sclavi neprihănirii" (Niv). Conceptul de a fi liber de păcat poate fi unul confuz, deoarece toți oamenii nu cad de perfecțiune și să comită în mod inevitabil păcate. Fiind liberi de păcat nu înseamnă că nu veți mai păcătui niciodată, dar înseamnă că sufletul vostru poate fi liber de păcatul de captivitate, altfel ar fi ținut-o.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegeți natura păcatului și a haruluiDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imaginea intitulată Fii liber de Pasul 1
1. Definiți păcatul. Într-un sens larg, "păcat" se referă la orice lucru care nu este scurt de sfințenia lui Dumnezeu. Cel mai ușor de văzut sunt de obicei acțiuni, dar păcatele pot include și gânduri și atitudini.
  • Anumite acțiuni sunt considerate păcate, dar dorința de a îndeplini aceste acțiuni este păcătoasă, de asemenea. De exemplu, dorind să comită adulterul este un păcat la fel ca de fapt să comită adulterul.
  • Ispita este nu Cu toate acestea, un păcat. Dacă sunteți pus într-o situație compromițătoare cu cineva pe care îl găsiți fizic atractiv, vă puteți simți tentat să acționați în această atracție. De fapt, acționând asupra acelei atracții și comiterea adulterului ca urmare, sau imaginându-vă actul de a comite adulter chiar și fără a face acest lucru, este păcatul. Pur și simplu senzație de tentat să facă acest lucru nu este.
  • Imaginea intitulată Fii liber de SIN PASUL 2
    2. Acceptați natura păcătoasă a omenirii. Chiar dacă omenirea a fost creată în chipul lui Dumnezeu, căderea lui Adam și Eva - primii oameni - a însemnat căderea întregii umanități. Ca urmare, oamenii sunt păcătoși de natura lor.
  • Cu alte cuvinte, nu trebuie să fiți învățați cum să păcătuiți. Păcatul este deja fixat în interiorul vostru în centrul ființei voastre din timpul nașterii voastre.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul 3
    3. Înțelegeți semnificația sacrificiului lui Hristos. Când Isus a murit pe cruce, el a purtat păcatele umanității cu el. Sacrificiul lui Hristos a anulat datoria păcatului original.
  • În Vechiul Testament, sacrificiile animalelor au fost folosite ca o modalitate de a se pocăi pentru păcatele de carne. Chiar și aceste sacrificii au fost imperfecte, totuși, astfel încât pata de păcatul original a rămas încă. Ca fiu al lui Dumnezeu și Fiul omului, Isus a devenit "sacrificiul perfect", capabil să elibereze sufletul uman de lanțurile și pedeapsa păcatului original.
  • Imaginea intitulată Fii liber de la păcatul Pasul 4
    4. Știți ce înseamnă a fi "liber de păcat." Acceptarea lui Hristos și eliberarea de păcat nu înseamnă că nu veți mai face niciodată un alt lucru rău din nou. Sacrificiul lui Hristos și-a eliberat spiritul de pe cătușele păcatului. Carnea voastră - inclusiv corpul, mintea și inima, va trebui să se ocupe de păcatul de zi cu zi.
  • Sufletul tău poate fi liber de păcat, chiar dacă corpul tău încă păcătuiește. Fiind liber de păcat pe un nivel sufletului ar trebui să însemne că, de asemenea, căutați libertatea de păcat la nivel fizic, chiar dacă nu poate fi atinsă niciodată permanent.
  • Partea 2 din 3:
    Adresa naturii dvs. păcătoaseDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată Fii liber de Pasul 5
    1. Întoarceți-vă la Hristos. După cum sa observat anterior, Isus a salvat sufletul din consecințele păcatului, sacrificând pe cruce. Trebuie să luați o decizie conștientă de a accepta oferta de mântuire înainte ca sufletul dvs. să fie cu adevărat liber, totuși.
    • Dacă nu ați făcut-o deja, cereți lui Hristos să vină în viața voastră, iartă-vă păcatele și vă eliberați.
    • Acesta este un prim pas crucial. Fără a se baza pe Hristos să vă elibereze de păcatul original, veți fi în continuare captivi la păcat în toate formele sale.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul Pasul 6
    2. Iubiți-l pe Dumnezeu mai mult decât vă place păcatul. A face lucrurile potrivite dintr-un sentiment de datorie este legalismul și nu este ceea ce vrea Dumnezeu. Dumnezeu vrea dragostea ta. Dacă veniți să iubiți pe Dumnezeu mai mult decât vă iubiți păcatele și plăcerile temporare, acele păcate, veți începe în mod natural să vă îndepărtați de natura voastră păcătoasă.
  • Concentrați-vă pe fapte bune - lucrările Duhului - înainte de a vă îngrijora de evitarea lucrărilor răi ale cărnii. Când îți fixezi ochii pe ceea ce este bun, ești mai puțin probabil să fii tras față de ceea ce este rău.
  • Când se adresează unui păcat sau ispitei specifice, depășiți răul cu ceva bun. De exemplu, face ceva frumos pentru cineva pe care-l iubești în loc să-ți spui pur și simplu să-ți oprești furie în mânie spre altcineva. Acționând asupra impulsului de a face ceva bun, vă poate distrage atenția de la un impuls altfel rău pentru a face mai rău mai eficient decât nu ar face nimic.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul SIN 7
    3. Recunoașteți gravitatea păcatului vostru. Păcatele obișnuite înconjoară viața unei persoane într-un mod care îi face dificilă recunoașterea. Vă puteți spune că un anumit păcat nu este altceva decât un "obicei rău" și, ca atare, nu este atât de grav. Ruperea liberă de acel păcat și un stil de viață al păcatului se poate întâmpla numai după ce recunoașteți cât de grave sunt păcatele voastre.
  • Toată păcatul este rău și nu este scurt de sfințenia lui Dumnezeu. Aceasta include atât cea mai mică minciună, cât și cea mai groaznică crimă.
  • Dependența Grupurile de sprijin solicită, de obicei, membrilor lor să înceapă prin admiterea la dependență. O persoană nu poate rezolva o problemă până când recunoaște că o are. În același mod, puteți să vă despărțiți doar de păcat prin admiterea păcatelor pe care le-ați comis.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul 8
    4. Jură pentru a rezista păcatului în inima voastră. Promiți lui Dumnezeu că veți evita în mod intenționat păcatul și veți căuta bine. Vei fi în mod inevitabil în mod uneori, dar intenție pentru a rămâne pe calea cea bună trebuie să fie ferm și adevărat.
  • Dacă nu puteți face acest jurământ, este posibil să trebuiască să faceți unele căutări de suflet. Dacă dorința dvs. de a rezista păcatului încă nu este sinceră și că lipsa de sinceritate vă provoacă să ezitați, rugați-vă lui Dumnezeu, cereți-i să vă dea inima și mintea potrivită pentru a vă abandona stilul de viață păcătos și pentru a vă întoarce la o viață în Duhul Duhului.
  • Imaginea intitulată Fii liber de la păcatul Pasul 9
    5. Încorporați cuvântul lui Dumnezeu în mintea voastră. Una dintre cele mai mari puteri pe care le aveți împotriva păcatului în viața voastră este Cuvântul lui Dumnezeu. Studiați în mod regulat scripturile. Scopul dvs. ar trebui să fie puritatea înțelegerii, mai degrabă decât simpla memorare.
  • O înțelegere aprofundată a Cuvântului lui Dumnezeu vă poate ajuta să identificați păcatul mai ușor și să vă pregătiți pentru ispite și capcane care v-ar putea duce acolo.
  • În plus, studiul biblic obișnuit vă poate întări și credința și vă poate face mai conștienți de promisiunile lui Dumnezeu. Pe măsură ce înțelegerea iubirii lui Dumnezeu crește, dorința voastră de a iubi lucrurile pe care Dumnezeu le iubește va crește, de asemenea, făcându-l mai ușor de a rezista la ceea ce este rău.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul 10
    6. Rugați-vă cu sinceritate și devotament. Cereți lui Dumnezeu să vă îndrume pașii și să vă ajute să evitați păcatul. Rugați-vă în acest mod continuu, indiferent dacă vă confruntați sau nu în mod activ cu o ispită actuală.
  • Rugăciunea de tot felul este un instrument util în lupta împotriva păcatului, chiar și atunci când nu vă rugați în mod specific pentru tărie împotriva ispitei. Prin rugăciune, puteți comunica cu Dumnezeu, ceea ce vă permite să creșteți în relația voastră cu El. Ca dragostea ta pentru Dumnezeu se adâncește, interesul tău față de păcat va dispărea de obicei mai eficient.
  • Partea 3 din 3:
    Se ocupă de păcatul de zi cu ziDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată Fii liber de SIN PASUL 11
    1. Urmăriți mișcarea păcatului în viața voastră. Fiecare persoană are propriile puncte slabe, iar aceste puncte slabe pot varia de la o persoană la persoană. Identificați-vă propriul, căutând semne de păcat în propriile dvs. acțiuni și gânduri.
    • Păcatele obișnuite sunt adesea cele mai greu de identificat, chiar dacă acestea sunt cele mai familiarizate. Acestea fiind spuse, puteți să le observați, de obicei, căutând gânduri și acțiuni care conduc o pană între tine și Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul SIN 12
    2. Fugi de ispită. Nu testați-vă credința prin punerea în mod intenționat pe sufletul tău în calea răului. Când vedeți ispita care stă înaintea voastră, evitați-o în loc să o confruntați.
  • În cele din urmă, scopul este de a evita păcătuirea, astfel încât orice pașii pe care îi puteți lua pentru a ajunge la acest scop sunt pași buni pentru a lua. În acest scop, este mai înțelept pentru a evita tentația de a păcătui cu totul atunci când faceți acest lucru este posibil, deoarece tentația de confruntare mărește doar riscul de speologie.
  • De exemplu, dacă vă pregătiți pentru un examen major și ați găsit accidental o copie a foii de răspuns a instructorului, ținând seama de acea fiolă de răspuns pe durata examenului, vă va face mai probabil să o utilizați. Eliminarea acestuia sau returnarea acestuia către instructor elimină tentația de a înșela de la dvs., garantând astfel că nu o veți face.
  • Imaginea numită Fii liber de Pasul 13
    3. Mergeți singuri și umblați cu ceilalți. Angajamentul dvs. față de o viață fără păcat trebuie să fie unul personal. Amestecând cu oamenii care vă pot ajuta să vă angajați pot fi benefică, dar trebuie, de asemenea, să fiți pregătiți să vă plimbați de mulțime.
  • Urmând mulțimea în mod constant vă va face probleme, chiar dacă mulțimea pare a fi făcută din oameni religioși sau bine înțeleși. Toată lumea este eronată. Trebuie să puteți vedea și să urmați calea pe care Dumnezeu a pus-o în fața dvs., indiferent dacă altcineva o urmează sau nu.
  • Pe de altă parte, petrecerea timpului cu persoanele care împărtășesc credințele dvs. pot fi un lucru bun pentru că vă pot ajuta să vă ajutați. De asemenea, puteți utiliza aceste relații umane pentru a vă îmbunătăți înțelegerea lui Dumnezeu prin discuții și acte de dragoste.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Pasul Păcat 14
    4. Pocăiți imediat. Când faci păcatul, pocăi imediat și cu sinceritate. Nu întârziați sau pierdeți timpul încercând să vă justificați acțiunile. Scuze pentru tine și Dumnezeu vă va împiedica îmbunătățirea.
  • Chiar dacă sufletul tău a fost deja eliberat de lanțurile păcatului original, vă puteți elibera doar spiritul și conștiința propriilor păcate, luându-le la Dumnezeu și cererea de iertare. În mijlocul pocăinței dvs., ar trebui, de asemenea, să cereți forța să se întoarcă de la același păcat în viitor.
  • Imaginea intitulată Fii liber de Păcatul Pasul 15
    5. Refuză să renunțe. Indiferent de cât de multe ori cădeți, trebuie să vă luați înapoi și să continuați să încercați. Lupta împotriva păcatului în viața voastră nu este o problemă "o singură dată". Este ceva ce trebuie să vă confruntați cu toată viața.
  • Vestea bună este că este o luptă pe care nu trebuie să o confruntați singur. Dumnezeu ți-a eliberat sufletul de păcat și nu te va abandona în eforturile tale de a rezista păcatului în carne. Victoria finală aparține lui Dumnezeu, și atâta timp cât vă lipiți de El, veți experimenta beneficiul acelei victorii.
  • Amintiți-vă de recompensa care vă așteaptă, meditați în mod regulat despre promisiunea mântuirii pe care Dumnezeu ți-a făcut-o Dumnezeu. Păcatul poate părea o sursă foarte atrăgătoare de satisfacție imediată, deci gândirea numai din momentul actual poate face dificilă rezistarea păcatului. Schimbați-vă concentrarea la sursa și mai mare de satisfacție care vă așteaptă în viitor.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar