Cum să vă determinați tipul de sânge

S-ar putea să aveți nevoie să cunoașteți tipul de sânge din motive medicale, pentru a obține o viză internațională sau pentru a afla mai multe despre propriul dvs. corp. Din fericire, există numeroase moduri în care puteți afla ce tip de sânge pe care îl aveți.

Pași

Metoda 1 din 2:
Determinarea tipului de sânge la domiciliu
  1. Imagine intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 1
1. Cereți părinților dvs. pentru tipul lor de sânge. Dacă părinții dvs. biologici cunosc atât tipul lor de sânge, care îngustă posibilitățile. În majoritatea cazurilor, acest lucru este suficient doar pentru a ghici, folosind un Calculator de tip sanguin online sau următoarea listă:

Imaginați-vă tipul de sânge
O părinte x o părinte = o copil
O părinte x un părinte = a sau o copil
O părinte x b părinte = b sau o copil
O Părintele X AB Părinte = A sau B
Un părinte x un părinte = a sau o copil
Un părinte x b părinte = a, b, ab sau o copil
Un părinte părinte X AB = a, b sau ab
B părinte x b părinte = b sau o copil
B Parent X AB Părinte = A, B sau AB Copil
AB Parent X AB Parent = A, B sau AB Copil
Tipurile de sânge includ, de asemenea, un "Factorul RH" (+ sau -). Dacă ambii părinți au un tip de sânge Rh (cum ar fi O- sau Ab-), sunteți, de asemenea, RH-. Dacă unul sau ambii părinți sunt RH +, nu puteți spune dacă sunteți + sau - fără un test.

  • Imaginea intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 2
    2. Sunați la un medic care ți-a atras sângele. Dacă medicul dvs. are deja tipul de sânge în fișier, atunci trebuie doar să întrebați. in orice caz,
    ei vor avea doar înregistrarea dvs. în fișier dacă ați avut deja sângele tras și / sau testat.
    Motive comune pentru care ați fi putut fi deja testat tipul de sânge includ:
  • Sarcina
  • Interventie chirurgicala
  • Donații de organe
  • Transfuzie de sange
  • Imaginea intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 3
    3. Cumpărați un kit de tastare a sângelui. Dacă nu doriți să vizitați un medic sau donați sânge, puteți găsi un kit de testare la domiciliu online sau la o farmacie pentru cât mai puțin de 10 USD. Acestea vă instruiesc de obicei
    umeziți diverse patch-uri marcate pe o carte specială, apoi prăjiți degetul și adăugați un sânge mic la fiecare patch.
    Asigurați-vă că urmați instrucțiunile kitului când adăugați sângele. Notă care patch-uri (sau flacoanele de lichid, în unele kituri) determină sângele să se aglomereze (aglutinat) în loc să se răspândească. Clumpingul este o reacție la substanțe incompatibile cu tipul de sânge. Odată ce ați terminat testul cu toate cardurile sau fluidele, căutați tipul de sânge utilizând instrucțiunile kitului sau următoarea listă:

    Folosind un kit de tastare a sângelui
    Rețineți că orice test efectuat la domiciliu este mai puțin fiabil decât un test efectuat de un profesionist. Verifică "Anti-A" și "Anti-B" patch-uri pentru aglomerări: Aglomerări în anti-a (numai) înseamnă că ai un sânge. Aglomerări în anti-B înseamnă că aveți sânge de tip b. Aglomerări în anti-a și anti-B înseamnă că sunteți sânge AB Sânge.
    Verifică "Anti-D" plasture: Aglomerații înseamnă că sunteți RH pozitiv. Adăugați ATO Tipul de sânge. Nu înseamnă că sunteți negativi RH. Adăugați ATO Tipul de sânge.
    Aglomerarea în plasturele de control? Dacă patch-ul de control (hârtie normală) provoacă aglomerări, sau dacă nu sunteți sigur dacă sângele este aglomerat pe orice patch, încercați o altă cartelă.

  • Metoda 2 din 2:
    Vizitarea unui furnizor de servicii medicale
    1. Imaginea intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 4
    1. Solicitați un test de sânge de la medicul dumneavoastră. Dacă medicul dumneavoastră nu are tipul dvs. de fișier, puteți, de asemenea, cereți să obțineți un test de sânge. Apelați sau vizitați biroul medicului dumneavoastră și solicitați un test de sânge pentru a vă determina tipul de sânge.
    • Încercați să spuneți ceva de genul, "Vreau să aflu ce este tipul meu de sânge. Ar fi posibil ca medicul să comande un test de sânge pentru a verifica tipul meu de sânge?"
  • Imaginea intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 5
    2. Vizitați o clinică de sănătate. Dacă nu aveți un medic de îngrijire primară, atunci puteți avea un test de sânge efectuat la o clinică de sănătate. Doar vizitați o clinică de sănătate locală și cereți-i să testeze tipul de sânge.
  • Poate doriți să sunați mai întâi pentru a vedea dacă acesta este ceva pe care îl oferă clinica de sănătate.
  • Imagine intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 6
    3
    Doneaza sange. Aceasta este o modalitate ușoară de a vă determina tipul de sânge și de a ajuta alți oameni, toate odată! Găsiți un centru local de donație sau așteptați până când școala, biserica sau centrul comunității găzduiește o unitate de sânge. Când intri,
    Cereți personalului dacă vă pot spune tipul de sânge.
    Sângele dvs. nu este de obicei testat imediat, astfel încât să poată dura până la câteva săptămâni pentru a vă trimite prin poștă sau pentru a vă apela cu rezultatul.

    Lucruri de știut înainte de a dona sânge
    Cerințe de eligibilitate: Pentru a dona sânge, trebuie să aveți cel puțin 16 ani (în majoritatea statelor), în stare bună de sănătate și trebuie să cântărești cel puțin 110 lb (50 kg). Medicamente, niveluri scăzute de fier și călătorii recente în țări străine pot, de asemenea, să vă descalifice de la donare. De asemenea, nu puteți să donați sânge în ultimele 56 de zile.
    Apelați înainte: sunați la centrul de donare de sânge înainte de timp pentru a vă asigura că vor accepta tipul de sânge.

  • Imagine intitulată Determinați tipul de sânge Pasul 7
    4. Du-te la un centru de servicii de sânge din țara dvs. de reședință. Centrele de servicii de sânge oferă de obicei persoanelor cu resurse gratuite pentru a-și verifica sângele și pentru a afla tipul lor.
  • În Canada, du-te la site-ul oficial al Canadei. Aflați unde următorul "Care este tipul tău?" evenimentul are loc.Acestea sunt evenimente promoționale regulate găzduite în comunitate de către serviciile de sânge canadiene.Rezultatele dvs. sunt instantanee și veți afla cât de comună sau rară este tipul dvs. de sânge, pe care îl puteți primi și pe cine puteți să-l dați.Veți învăța atât grupul dvs. de sânge ABO, cât și factorul rhesus pozitiv sau negativ.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Calculatorul nu este întotdeauna corect. Nu spuneți imediat imediat "Bine, sunt B-" sau "Asta e, eu sunt AB+".
  • În plus față de tipurile de sânge, ar trebui să aibă și factorul RH sau rhesus testat. Dacă aveți sângele dvs. scris de Crucea Roșie sau de orice altă organizație profesională, vă vor spune factorul RH. Acest lucru este uneori numit d. Sunteți fie D + sau D-. De exemplu, în cazul în care aglomerarea a fost observată în câmpul A și în câmpul D, atunci acea persoană este un tip de sânge +.
  • Dacă știți doar tipurile de sânge ale părinților dvs., puteți Desenați un pătrat Punnett să prezică probabilitatea de a moșteni fiecare. Trei alele determină tipul de sânge: alelele dominante i și eu și alele recesive i. Dacă tipul dvs. de sânge este O, aveți un genotip II. Dacă tipul de sânge este A, fenotipul dvs. este fie II sau II.
  • 39% din populație este O +, 9% este O-, 31% este A +, 6% este A-, 9% este B +, 2% este B-, 3% este AB +, iar 1% este AB-.
  • Avertizări

    Nu există dovezi că tipul de sânge determină nevoile sau personalitatea dvs. nutrițională. Fi sceptici față de aceste afirmații.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar