Cum să spargeți știrile rele

Breaking News Bad la cineva nu este niciodată o sarcină plăcută. Dar, ruperea acestuia la un moment greșit sau în mod greșit poate fi și mai rău. Este important să știți cele mai bune abordări pentru a rupe știrile proaste. Dificultatea reală (în afară de conținutul vestei proaste) este că este la fel de greu pentru ca persoana care rupe vestea proastă, deoarece este pentru persoana care o primește. Aflați câteva metode pentru a vă ajuta să rupeți vestea proastă cu cea mai mică cantitate de agravare pentru ambele părți.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea cuvintelor dvs
  1. Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 17
1. Lucrați prin propria dvs. reacție. Înainte de a vă pregăti să spuneți altcuiva, aveți grijă de voi înșivă. Vestea vă poate afecta și dumneavoastră. Sau, vă poate deranja considerabil, chiar dacă nu vă influențează direct. Este important să vă oferiți o șansă de a vă recupera sentimente Înainte de a încerca să explicați lucrurile altcuiva.
  • Poate avea A ceașcă de cafea, Faceți un duș, meditați sau faceți o respirație profundă pentru câteva minute sau pur și simplu stați într-un loc liniștit întunecat pentru câteva momente pentru a vă oferi șansa de a trage împreună. Odată ce ați trecut peste inițial şoc, va fi mai puțin intimidantă să-i spună cealaltă persoană, dar este important să recunoaștem că ar putea fi totuși greu.
  • Imaginea intitulată Interogați pe cineva pasul 6
    2. Decide cu privire la narativ. Înainte de a rupe o veste proastă, este important să aveți o idee despre cât de mult sunteți dispuși și în stare să împărtășiți. Fiți blânduri și împărtășiți informații despre noua dezvoltare care poate ajuta să scadă mai multă lumină pentru persoana respectivă.
  • Nu ramblează sau nu vorbește mici. Acest lucru este mai ușor pentru persoana care primește veste proastă decât bătând în jurul tufișului. Furnizați povestea a ceea ce sa întâmplat (narațiunea) pentru a explica evenimentele. Arata persoana (persoana) direct in ochi si spuneti calm ce sa întâmplat.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 3
    3. Practicați ce veți spune. Acest lucru vă poate ajuta să formulați cuvintele pe care doriți să le utilizați, ci să fiți pregătiți să rămâneți flexibili și gata să se adapteze la indicii din cealaltă persoană. Cuvintele și stilul dvs. de livrare depind de cine sunteți, relația dvs. cu persoana pe care o rupeți și contextul știrilor.
  • Dacă a existat un accident și cineva a murit, practica spune atât de direct, dar ușor:"Îmi pare rău că ți-am spus că Michael se afla într-un accident de mașină teribil."
  • Scopul de a da persoana puțin timp să se pregătească emoțional pentru ceea ce le-ați putea spune și după ce au respirație să se adune, vor spune, "Ce s-a întâmplat?" sau "Cum este el?" Apoi urmați direct cu, "Îmi pare rău, dar a fost ucis."
  • Dacă ți-ai pierdut slujba, spune ceva de genul: Îmi pare foarte rău că trebuie să spun acest lucru, dar compania a fost preluată de o rețea mai mare. Apoi continuați cu, Și, din păcate, am fost redundant.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea contextului potrivit
    1. Imagine intitulată Interogați pe cineva pasul 15
    1. Determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru a rupe știrile. Dacă sunteți o cunoaștere ocazională care tocmai sa întâmplat să înveți mai devreme despre unele știri proaste de rupere, eventual că nu ar trebui să fii purtătorul acelei știri. Dar dacă sunteți sora unei femei care a fost grăbit la spital, atunci sunteți probabil persoana potrivită pentru a sparge vestea la restul familiei.
    • Este insensibil să explici informații personale sau sensibile pe tot media social media, de exemplu, doar pentru că știi ceva. Dacă știrile se referă la o moarte sau la o altă situație gravă, dați familiei și a apropiarii timpului pentru a apela sau a vizita oamenii personal înainte de a sari și implica.
  • Imagine intitulată Interogați pe cineva pasul 2
    2. Asigurați-vă că setarea fizică este confortabil și privat. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să blocați ceva într-un spațiu public, cu nicăieri pentru ca destinatarul să se întoarcă sau chiar să se așeze pentru a face față după ce am auzit-o. Alegeți o zonă care are undeva sau să se odihnească. De asemenea, luați în considerare luarea persoanei într-o locație care are o probabilitate scăzută de a fi intruzând de alte persoane. Alte lucruri de făcut pentru a îmbunătăți mediul includ:
  • Opriți toate distragerile electronice, cum ar fi televizorul, radio, muzică etc.
  • Trageți orbul sau perdelele dacă acest lucru va îmbunătăți confidențialitatea, dar nu închideți prea multă lumină dacă este timpul zilei.
  • Închideți ușa sau trageți pe un ecran sau alt element pentru a crea un spațiu privat pentru voi doi.
  • Dacă credeți că ar fi de ajutor, să vă însoțească și un membru al familiei.
  • Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 1
    3. Alegeți momentul potrivit dacă este posibil. Uneori, așteptarea nu este posibilă deoarece știrile trebuie livrate imediat, înainte Zvonuri start. Cu toate acestea, dacă este posibil, întârziați vestea proastă până la un moment în care cealaltă persoană este disponibilă și receptivă.
  • Cu alte cuvinte, oferind veste proaste ca o persoană vine în ușă dintr-o zi de muncă sau școală, sau după ce ați avut doar un rând imens cu partenerul dvs. nu este probabil să fie cel mai bun timp. În timp ce nu există "bun" Este timpul să spuneți veste proastă, există un punct de așteptare până când o persoană nu este în mijlocul sosirii sau similare.
  • Dacă știrile sunt de astfel de import și urgenţă că nu poate aștepta a "mai mult timp," Doar respirați adânc și rupeți-vă la ceea ce se întâmplă cu ceva de genul, "Trebuie să vorbesc cu tine, Jane, și mă tem că nu poate aștepta."
  • Sentimentul de urgență poate fi, de asemenea, transmis la telefon, dar este util să întrebați dacă este posibil să vă întâlniți rapid, astfel încât să puteți împărtăși știrile față în față. Dacă acest lucru nu este posibil, sau dacă persoana cu adevărat trebuie să știe acum, îl cereți cel mai bine destinatarului dacă stați în jos, deoarece trebuie să le spuneți ceva neplăcut. Dacă sunteți îngrijorat de modul în care s-ar putea să se descurce singur, sugerează, de asemenea, că au altcineva în vecinătatea pentru sprijin.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 21
    4. Evaluați modul în care destinatarul știrilor se simte în prealabil . De asemenea, este important să aflați ce știe deja persoana, pentru a evita repetarea lucrurilor sau pentru a prelungi o situație deja dificilă. Acest pas este important deoarece vă va ajuta să adaptați cuvintele și abordarea pe care o veți folosi pentru a iniția spunerea știrilor rele.
  • Lucrurile de căutat pentru a include dacă cealaltă persoană pare să aibă deja o îndoială că este ceva rău, prezența fricii, anxietate, sau vă faceți griji și dacă această știre va veni sau nu de la "din senin" (ca o moarte într-un accident de mașină) sau este ceva inevitabil, deși nu se confruntă încă (ca eșecul unui tratament pentru cancer).
  • Luați în considerare ce este vestea proastă. Cât de rău este? Încerci să-i spui cuiva că lor Cat a murit, sau că ți-ai pierdut slujba? A murit un membru al familiei sau un prieten apropiat? Dacă știrile rele se referă la dvs. (cum vă pierdeți locul de muncă), efectele vor fi diferite decât dacă problema se referă la acestea (cum ar fi moartea lor pe moarte).
  • Partea 3 din 3:
    Oferind o știre proaste în mod eficient
    1. Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    1. Semnalați știrile rele înainte de a vă scufunda. O declarație de tranziție poate ajuta persoana să se pregătească pentru o veste neplăcută neașteptată. Deși doriți să ajungeți la Punctul imediat în loc să bateți în jurul tufișului, doriți să pregătiți cel puțin persoana pentru perspectiva de a supăra știri.
    • Puteți utiliza expresii cum ar fi: "Am o veste tristă pentru a vă spune", "Tocmai am primit un apel de la spital: a existat un accident și..."- sau "Am vorbit cu specialistul tău și...", "Nu există nici o modalitate ușoară de a spune acest lucru, dar..." sau "Există niște știri foarte rele pe care trebuie să le cunoașteți..." etc.
  • Imagine intitulată Make Eye Contact Pasul 3
    2. Oferiți confort persoanei, dacă este cazul. Pe măsură ce observați evenimentele, reacționați la emoții a celeilalte persoane în care acestea apar prin recunoașterea și abordarea acestora. Cea mai importantă parte a știrilor de rupere este cât de bine răspundeți la emoțiile celeilalte persoane.
  • Faceți legătura dintre identificarea emoțiilor și a cauzei și faceți clar destinatarului că obțineți conexiunea. Faceți acest lucru prin recunoașterea răspunsului lor, cum ar fi "Acesta este un șoc teribil" sau "Pot să văd că ești cu adevărat deranjat și supărat despre ceea ce sa întâmplat", si asa mai departe.
  • Acest lucru permite ca persoana să știe că veți obține durerea sau altă reacție și că l-ați legat la știrile pe care tocmai le-ați transmis, fără a trece nicio judecată, făcând nici o ipoteză sau încercarea de a minimiza emoțiile lor.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 24
    3. Acceptați tăcerea ca răspuns posibil. Toată lumea nu va pune întrebări sau nu vor cere răspunsuri după ce au auzit știri supărătoare. Unii oameni pot sta doar acolo în șoc. Poate să ia timp pentru a lăsa știrile să se scufunde. Dacă el sau ea face asta, puneți brațul în jurul umerilor persoanei și pur și simplu stați cu el sau cu ea într-un afișaj simpatic solidaritate.
  • Când mângâind persoana, păstrați-vă în minte convențiile sociale și culturale pentru a evita mai rău situația.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 12
    4. Decideți ce să faceți în continuare. Totul oferă o veste proastă, dar trebuie să existe o strategie pentru livrarea acestuia. Acțiunea poate ajuta la prevenirea unei persoane să intre într-o stare de șoc și le poate da un sentiment de a fi implicat sau de a face ceva de rezolvat, de a gestiona, de a face față sau de a face față rezultatele veștilor proaste. Ajuta la decide cum să se ocupe de știri. Dacă o persoană a murit, cum va face ca prietenul sau relativ? Dacă a murit o pisică, cum va onora proprietarul? Daca cineva și-a pierdut slujba, Cum vor găsi una nouă?
  • Poate că puteți oferi să luați destinatarul undeva, cum ar fi vizitarea unui spital, adunând obiecte, văzând un consilier, mergând la poliție sau orice este necesar.
  • Face simplu ceea ce este probabil să se întâmple în continuare, mai ales în raport cu propria dvs. implicare. Dacă sunteți doctor care oferă știri proaste despre tratament, de exemplu, s-ar putea să evidențiați pașii următori pentru ca pacientul să continue să vă viziteze. Pur și simplu lăsați persoana să știe când veți fi în jur sau înapoi pentru a le verifica poate fi un ajutor în și în sine.
  • Indiferent de promisiunile pe care le faceți pentru a ajuta persoana care a primit veste proastă, asigurați-vă că veți urma asupra a ceea ce ați spus că veți face.
  • Oferiți persoanei timpului dvs. acolo unde este posibil și acceptați nevoia lor de a se întrista acolo unde este relevant.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar