Cum se schimbă avioanele pentru un zbor de legătură

Zborurile directe sunt minunate, dar uneori nu există zbor direct spre destinația dvs. (sau există, dar este mai scump). Dacă aveți nevoie să schimbați avioanele pentru un zbor de conectare, probabil vă întrebați despre logistica verificării bagajelor, navigând pe un aeroport ocupat și făcându-l la zborul dvs. de legătură la timp. Nu vă faceți griji - acest articol vă va duce prin tot ce trebuie să știți pentru a vă asigura că îl faceți în avion și lucrurile dvs. ajung în siguranță și sunet!

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea în avans
  1. Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 1
1. Verificați-vă itinerarul. Informațiile dvs. de rezervare, de obicei, nu spun dacă schimbați avioanele la fiecare oprire. Căutați următoarele informații pentru a vă urmări călătoria:
  • Un zbor direct va lista același număr de zbor pentru fiecare picior al călătoriei dvs. În mod tradițional, acest lucru înseamnă un singur avion, dar mulți "direct" zborurile solicită acum să schimbați avioanele. Verificați cu compania aeriană pentru a confirma.
  • Un zbor de legătură utilizează diferite numere de zbor pentru fiecare picior. Va trebui să schimbați avioanele.
  • Imagine intitulată Avioane de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 2
    2. Găsiți o hartă a aeroportului. Cele mai multe site-uri de aeroport au o hartă imprimabilă. Stați acest lucru în transportul dvs. pe bagaje pentru a vă salva timpul Căutați poarta dvs. Revistele în zbor au de obicei unele hărți de aeroport tipărite lângă spate, dar acestea pot include doar cele mai mari hub-uri.
  • Dacă există o hartă separată pentru fiecare terminal, imprimați fiecare. Este posibil să fie necesar să schimbați terminalele.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 3
    3. Estimați timpul de conectare. Puteți găsi uneori aceste informații pe site-ul aeroportului sau de la agentul dvs. de turism (dacă aveți unul). Dacă numerele oficiale nu sunt disponibile, obțineți o estimare brută:
  • Când se transferă de la un zbor intern la domiciliu, permiteți 60 de minute. Un serviciu de 45 de minute este riscant, dar poate fi disponibil dacă primul zbor este scurt și cele două zboruri sunt conduse de aceeași companie aeriană.
  • Permiteți cel puțin 2 ore dacă aterizează într-o altă țară sau dacă transferați de la un zbor intern la unul internațional. Un aspect mai scurt de 90 de minute este foarte riscant.
  • În funcție de locul în care călătoriți, este posibil să trebuiască să vă reînscrieți pentru zborul dvs. de legătură.
  • Adăugați 30 de minute dacă aveți articole verificate la poarta (cărucioare) sau mobilitate limitată, dacă călătoriți la Timpul de Călătorii Peak sau dacă aeroportul dvs. de layover are vremea furtunoasă sau wintry.
  • Întotdeauna dați-vă timp suplimentar doar în cazul în care. Aeroporturile pot fi complicate pentru navigare.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 4
    4. Planificați în jurul conexiunilor scurte. Dacă conexiunea dvs. este mai scurtă decât suma recomandată, luați măsuri pentru a face să funcționeze fără probleme. Puteți să vă redați zborul pentru o taxă sau să luați aceste măsuri mai puțin drastice:
  • Alegeți un scaun pentru culoar cât mai aproape de partea din față a planului posibil, astfel încât să puteți debarca mai întâi.
  • Luați în considerare puternic aducerea bagajelor de transport, deci nu trebuie să ridicați bagajele verificate. (Transferuri interne / internaționale.)
  • Descărcați o aplicație smartphone pentru a urmări întârzierile de zbor în timp ce sunteți în aer.
  • Imagine intitulată Avioane de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 5
    5. Confirmați logistica bagajelor verificate. Pentru zborurile interne, bagajele dvs. verificate sunt aproape întotdeauna trimise la destinația finală. Pe unele zboruri internaționale, în special zborurile care se află în Statele Unite sau Canada, va trebui să vă ridicați bagajele și să o verificați din nou. Doar pentru a vă asigura, cereți personalului aeroportului să vă verifice bagajele pentru detalii.
  • Dacă ați efectuat achiziții separate pentru cele două zboruri, va trebui, de obicei, să vă ridicați bagajele în timpul conexiunii.
  • Multe țări europene sunt în "Zona Schengen." Zborurile dintre două țări din zona Schengen nu vă cer să treceți prin vamă și, de obicei, nu vă cereți să ridicați bagajele. Mai trebuie să treci prin securitate.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 6
    6. Verificați cerințele privind vizele. Dacă treceți printr-o țară străină, în drum spre o altă destinație pe care ați putea avea nevoie de a avea nevoie de a "viza de tranzit." Căutați o ambasadă din apropiere pentru a doua țară și verificați site-ul lor pentru informații.
  • Dacă treceți prin SUA, verificați Acest site web pentru mai multe informatii. Dacă țara dvs. apare în lista de programe de renunțare la viză, nu aveți nevoie de o viză.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 7
    7. Comandați asistența la scaune cu rotile, dacă este necesar. Dacă dvs. sau un companion de călătorie are o mobilitate limitată, luați în considerare cererea unui scaun cu rotile la conexiunea dvs. Contactați compania aeriană achiziționată biletul de la pentru a aranja acest lucru.
  • Dacă ați uitat să faceți acest lucru în avans, adresați-vă unui participant la primul zbor cât mai curând posibil. Dacă așteptați prea mult, scaunul cu rotile nu poate fi gata pentru dvs. la sosire.
  • În unele țări, este politicos să vârfim porterul împingând scaunul cu rotile. O sumă sugerată este de 10 USD în SUA aeroporturi, sau £ 2 în Marea Britanie.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătirea de a debarca
    1. Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 8
    1. Ascultați anunțurile în timpul zborului dvs. Pilotul sau însoțitorii de zbor vor anunța uneori schimbările poarta în apropierea sfârșitului zborului sau în timp ce vă taxați la poartă.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 9
    2. Colectați-vă transportul pe articole. Dacă conexiunea dvs. este strânsă, adunați elementele de transport înainte ca semnul centurii de siguranță să apară pentru coborâre.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 10
    3. Strângeți documentele. Ieșiți trecerea de îmbarcare pentru următorul zbor, plus pașaportul și formularul vamal dacă călătoriți la nivel internațional. Stasați-le într-o locație sigură, dar ușor accesibilă, cum ar fi o pungă sau un buzunar interior.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 11
    4. Cereți să vă apropiați de față. Dacă zborul dvs. este întârziat și se pare că ați putea să faceți o conexiune, întrebați participantul la zbor pentru a vă ajuta să comutați scaunele în ultimele câteva minute înainte de coborâre. Mutarea de pe spate la partea din față a planului vă poate salva 10-15 minute.
  • De asemenea, puteți întreba direct pasagerii dvs., dar amintiți-vă că cereți o favoare. Fi politicos și nu încercați acest lucru atunci când aveți o mulțime de timp de conectare.
  • Coborârea poate începe cu 30 de minute înainte de aterizare. Nu așteptați până în ultimul minut să întrebați sau veți rămâne blocați unde vă aflați.
  • Partea 3 din 3:
    Prindeți următorul zbor
    1. Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 12
    1. Găsiți numărul dvs. de poartă. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți după ce a ieșit din avion este să găsiți numărul următor al porții. Nu presupuneți că numărul porții de pe panoul dvs. este corect, deoarece zborurile schimbă adesea porțile. În schimb, găsiți un monitor de televiziune marcat cu plecări. Găsiți numărul de zbor listat la trecerea dvs. de îmbarcare și scrieți numărul porții.
    • Dacă sunteți într-o grămadă, întrebați participanților de zbor în picioare la poartă cât mai curând posibil. Ele vă pot spune adesea numărul de poartă și direcțiile exacte.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 13
    2. Ridicați bagajele dacă este necesar. De obicei, nu aveți nevoie să vă ridicați bagajele verificate dacă tocmai ați făcut un zbor internațional sau dacă ați achiziționat separat cele două bilete. Dacă sunteți sigur că trebuie să o luați, faceți cât mai repede posibil. Cererea de bagaje este adesea pe cealaltă parte a securității, deci poate dura mult timp să-l ridice și să se întoarcă.
  • După ce ați luat bagajele, verificați-l din nou la contorul de bilete pentru compania aeriană care operează următorul picior al zborului dvs.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 14
    3. Treceți prin vamă și securitate dacă este necesar. Dacă tocmai ați terminat un zbor internațional, urmați semnele la vamă. Zona vamală este de obicei împărțită în două rânduri, una pentru cetățeni și una pentru non-cetățeni. Stați în linie care se potrivește cu pașaportul dvs. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să treceți printr-o examinare de securitate, în funcție de aeroport.
  • Dacă există o linie lungă și nu mai aveți timp, solicitați politicos un angajat de aeroport dacă puteți trece printr-o linie de prioritate, astfel încât să puteți prinde zborul. Ei nu vor spune întotdeauna da, dar merită o încercare.
  • Rămâneți calm și cooperativ, chiar dacă oficialul vă pune prin screening suplimentar. Răspunsurile nepoliticoase sau pledarea vor încetini, de obicei, procesul.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 15
    4. Găsește-ți poarta. Chiar dacă aveți destul timp, mergeți la poarta dvs. imediat. Nu vă fie frică să întrebați indicații de la un birou de informații sau de la orice personal de aeroport.
  • Dacă transferați de la un zbor internațional la un zbor intern sau viceversa, veți schimba probabil terminalele. Dacă aceasta implică o plimbare de transfer, ar putea dura până la 10-20 de minute.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 16
    5. Relaxa. Dacă aveți timp să vă bucurați, nu aveți nevoie să rămâneți la poarta dvs. tot timpul. Cele mai multe aeroporturi au restaurante, magazine și exponate de artă. Doar asigurați-vă că urmăriți timpul și urmăriți cum să vă întoarceți la poarta dvs.
  • Păstrați bagajele cu dvs. în orice moment.
  • Imagine denumită schimbări avioane pentru un zbor de conectare Pasul 17
    6. Reveniți la poarta dvs. cu mult timp. Timpul de îmbarcare exactă este de obicei listat la bordul dvs. Dacă nu este, ajungeți la poarta dvs. cu 30 de minute înainte de ora de plecare listată.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 18
    7. Contactați compania aeriană dacă vă pierdeți zborul. Dacă vă pierdeți conexiunea, faceți imediat telefonul aerian. Informațiile de contact ale companiilor aeriene sunt, de obicei, pe pasajul dvs. de îmbarcare, dar pentru rezultate mai rapide, contactați reprezentantul local la Aeroportul dvs. curent. Puteți găsi acest număr pe site-ul aeroportului sau întrebându-vă la un birou de informare.
  • Dacă nu aveți servicii de telefonie, cereți un telefon de curtoazie la biroul de informații. Dacă nu găsiți un telefon, vizitați contorul de bilete pentru compania aeriană pe care ați ajuns în schimb.
  • Imagine intitulată Avioanele de schimbare pentru un zbor de conectare Pasul 19
    8. Aranjați un plan cu compania dvs. aeriană. Dacă ați pierdut zborul din cauza vină a companiei aeriene, cum ar fi un zbor întârziat sau un timp de conectare nejustificat, este responsabilitatea companiei aeriene de a vă duce la destinația dvs. Acest lucru nu este adevărat dacă ați rezervat cele două zboruri separat sau dacă ați pierdut zborul datorită greșelilor dvs. - dar majoritatea companiilor aeriene sunt dispuși să compromită puțin. Nu ezitați să cereți următoarele, calm și politicos:
  • Standby gratuit la zborul următor. Multe companii aeriene vor acorda acest lucru din orice motiv, dacă nu vă întrebați mai mult de 2 ore după plecarea programată. Pasagerii de standby ajung doar pe zbor dacă există un scaun gol, sau dacă cineva este de acord să renunțe la a lor.
  • Dacă călătoria dvs. este urgentă, întrebați compania aeriană cât de probabil este că veți continua cu standby. Dacă șansele sunt scăzute, cereți un bilet garantat de preț redus la zborul următor. (Nu sunt întotdeauna disponibile.)
  • Voucher pentru hrană și o cameră de hotel, dacă sunteți forțați să așteptați peste noapte. (Puțin probabil dacă compania aeriană nu a fost defectă.)
  • Apelați telefonul gratuit la un contact la destinație, dacă nu aveți un telefon.
  • sfaturi

    Întotdeauna durează mai mult decât credeți că navigați pe un aeroport, deci planificați înainte.
  • Dacă zburați între două aeroporturi din Statele Unite, căutați întârzierea medie a zborului între ele Site-ul Biroului de Statistici de Transport. Adaugă "întârzierea medie a sosirii" la timpul de conectare recomandat.
  • "Direct" zborurile solicită, de obicei, să schimbați avioanele dacă o singură parte a călătoriei are mai mult de un număr de zbor sau vă duce la un alt continent. Pe un zbor direct scurt, este posibil să puteți rămâne în avion în timp ce este oprit în aeroport.
  • Dacă călătoriți într-o frontieră internațională, însoțitorii de zbor vă vor oferi un formular vamal în zbor. Completați acest formular înainte de a vă usca pentru a economisi timp.
  • Dacă aveți prea mult timp și vă plictisiți, întrebați contorul de bilete dacă puteți fi plasat în regim de așteptare pentru un zbor anterior. Acesta este, de obicei, posibil numai dacă aveți câteva ore de așteptat.
  • Multe companii aeriene au cluburi de elită sau bilete mai scumpe care vă permit să accelerați conexiunea. De exemplu, ați putea debarca mai întâi sau aveți șansa de a trece prin linia de securitate prioritară. Acest lucru poate merita acest lucru dacă faceți o mulțime de zboruri cu două sau mai multe opriri.
  • Avertizări

    Nu vă opriți pentru mâncare dacă aveți o scurtă revenire. Găsiți mai întâi poarta dvs. și apoi decideți dacă aveți timp să cumpărați ceva.
  • Permiteți timp suplimentar atunci când sosiți la următoarele aeroporturi americane, care au un procent de sosire neobișnuit de rău: Ord, SFO, EWR, LGA și FLL.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar