Cum să-ți întrebi pe prietenul tău să plătească banii pe care îi datorează

Dacă ați împrumutat bani unui prieten, cereți-i să vă răsplătească, puteți părea o propunere ciudată. Cu toate acestea, atunci când se manipulează corect, puteți recupera banii pe care i-ați împrumutat fără a pierde prietenia.

Pași

Metoda 1 din 4:
Broșarea subiectului de rambursare
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 1
1. Creați o întâlnire în persoană. Invitați-i să vorbească peste o cafea sau prânz. Păstrați situația casuală, astfel încât prietenul dvs. se simte confortabil vorbind cu dvs. deschis. Puteți trimite un e-mail, apel sau text, dar oamenii au mai multe șanse să înțeleagă pe deplin această conversație, dacă o conduceți față în față, unde vă pot vedea limbajul corpului și expresiile faciale.
  • Asigurați-vă că sunteți în stare să întâlniți unu-la-unul. Nu vrei să-ți îmbraci prietenul.
  • Trimiteți un e-mail, un text sau să sunați și să spuneți ceva asemănător, "Aveți ceva timp pentru a vă întâlni și a vorbi în acest weekend?"
  • Dacă doriți să le dați un heads pe ceea ce este vorba de conversație, puteți spune ceva de genul, "Ne putem întâlni vineri pentru a vorbi despre acest împrumut pe care ți-am dat-o acum câteva luni?"
  • Dacă doriți să vă asigurați că prietenul dvs. este confortabil, permiteți-i să aleagă locația. Spune ceva de genul, "Voiam să vorbesc despre acest împrumut pe care ți-am dat-o timp înapoi. Ne putem întâlni la locul dvs. sau undeva aproape de a vorbi despre asta săptămâna aceasta?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de backstabbing Pasul 2
    2. Amintește-i cu amabilitate. În unele cazuri, prietenul tău într-adevăr ar fi uitat de banii datorați. Începeți să le reamintim despre împrumut. Puteți spune ceva de genul: "Am fost fericit să vă dau acei bani luna trecută pentru a vă ajuta, dar speram că ați putea să mă plătiți înapoi înainte ca chiria mea să fie datorată."Acest lucru le reamintește că banii au primit și recunoaște că banii au fost un împrumut, în cazul în care au interpretat greșit împrumutul ca un cadou.
  • Imagine intitulată permite terapia pasul 2
    3. Fi direct. Dacă mentoarea blândă nu produce o scuză și ofertă de rambursare, abordează capul de emisiune. Uneori, prezintă cererea dvs. de rambursare ca o întrebare poate înmuia lovitura. Încercați să spuneți ceva de genul: "Știți când veți putea să mă plătiți înapoi?"
  • Insistați asupra unui răspuns precis la întrebarea dvs. directă. Răspunsuri cum ar fi: "Sper să vă revendic în următoarele câteva luni", nu sunt adecvate.
  • Dacă prietenul tău evită să răspundă sau să răspundă vag, să le împingeți pentru a stabili un termen limită. Puteți spune ceva de genul ", înțeleg în următoarele câteva luni, în sensul celor mai târziu de trei luni de la azi. Putem fi de acord cu asta?"
  • Imaginea denumită ignorarea oamenilor enervant Pasul 1
    4. Evitați să lăsați împrumutul să meargă neplătită. Cu cât permiteți mai mult prietenului dvs. să evite plata, cu atât mai puțin probabil trebuie să aveți împrumutul rambursabil. În plus, dacă ajungeți să luați măsuri legale, lăsați împrumutul să nu fie plătit pentru perioade semnificative de timp dincolo de data inițială de rambursare indică instanței că nu ați așteptat rambursarea.
  • Metoda 2 din 4:
    Obținerea rambursării împrumutului
    1. Imagine intitulată înțelege Persoanele Asexual Pasul 6
    1. Spune-le ce ai nevoie de banii pentru. De multe ori, oamenii care se bazează pe prieteni sau membri ai familiei pentru a le oferi bani pot să nu fie minunați la manipularea finanțelor lor personale. Acești oameni pot crede egoist că având bani pentru ei înșiși este mai important decât rambursarea împrumutului. În aceste cazuri, poate fi benefică să lase persoana să știe de ce este important să vă plătesc în curând.
    • Încercați să spuneți ceva de genul: "Trebuie să-mi plătesc taxele de proprietate luna viitoare și chiar sunt în funcție de faptul că mă rambursează să fac această plată."
    • Puteți chiar să spuneți ceva de genul: "Bugetul meu a fost întins destul de subțire din cauza împrumutului pe care v-am dat-o și rambursând că mă va ajuta să mă întorc financiar."
    • Amintiți-vă, nu aveți nevoie de un motiv real pentru a dori banii înapoi. Împrumutul ar trebui să fie rambursat, dar acesta este un alt mod de a vă îmbunătăți șansele de a vă aduce prietenului dvs. înapoi fără a pierde prietenia.
  • Imagine intitulată Învățați pasul lituanian 14
    2. Cereți-i să ramburseze o parte din bani. Dacă prietenul dvs. nu este în măsură să plătească întreaga sumă datorată, întrebați dacă pot plăti o parte din banii pentru a arăta că sunt serioase despre a face un efort de rambursare. Cu cât este mai mare și cinstit prietenul dvs. este despre situația lor financiară, cu atât mai bine veți fi pentru a determina dacă ei își pot permite cu adevărat să vă plătească înapoi sau dacă au nevoie de mai mult timp. Indiferent de situația lor financiară, recuperarea unor pierderi este întotdeauna preferabilă.
  • Ai putea spune ceva, "Mi-ar fi de ajutor, dacă ați putea efectua o plată către împrumut astăzi."
  • Dacă sunteți îngrijorat că prietenul dvs. poate avea cu adevărat dificultăți în rambursarea banilor, spune ceva, "Știu că încă mai lupți, dar există o sumă mică pe care mi-ați putea să o plătiți acum?"
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 23
    3. Stabiliți un termen limită. Uneori, oamenii pur și simplu funcționează mai bine cu o cronologie. Fie ca prietenul tău să știe că îți place foarte mult să fii pe deplin rambursat de o anumită dată. Fiți dispuși să extindeți acest lucru dacă puteți. Probabil că nu doriți să vă pierdeți prietenul pe un împrumut personal, dar dacă aveți nevoie de banii plătiți înapoi, setarea unui termen specific poate ajuta.
  • Înainte de întâlnirea dvs., gândiți-vă prin anumite planuri de plată, credeți că poate fi fezabil pentru prietenul dvs. Prezentarea acestora prietenului tău va lua presiunea de pe ei să vină cu aceste idei.
  • Spune ceva de genul, "Ce sumă ați putea să obțineți fără fiecare lună?"
  • Încercați să ajutați prietenul dvs. să vă dați seama când vor putea să plătească prin a spune ceva de genul, "Fă-ți facturile la prima lună sau spre sfârșit? Poți să mă plătești în timpul opus, să-ți mai faci rambursarea."
  • Imagine intitulată Abstinența practică Pasul 6
    4. Creați un plan de rambursare. Programați datele datorate și sumele de plată și cereți-i prietenului dvs. să onoreze acordul. Puteți solicita chiar să semneze un document formal în acest moment, dacă ați încercat deja celelalte metode de rambursare fără efect. Acest lucru poate facilita prietenii să vă întoarcă banii, deoarece nu trebuie să-i răsplătească la un moment dat.
  • Nu vă îndepărtați de a vă cere prietenului dvs. să se angajeze într-un plan de rambursare sau de a le cere să semneze un acord oficial, mai ales dacă le-ați împrumutat o sumă de bani care este semnificativă pentru dvs.
  • Începeți să spuneți ceva de genul, "Aceasta poate fi overkill, dar vreau să mă asigur că amândoi pe aceeași pagină pentru a rambursa acest împrumut. Am scris ceva care să ne ajute pe amândoi să rămână pe partea de sus."
  • Asigurați-vă că prietenul dvs. înțeleg că documentul inițial este doar o sugestie și treceți prin posibile modificări pentru a facilita rambursarea. Puteți spune ceva de genul, "Știu că aveți o vacanță planificată pentru luna mai, ar fi utilă pentru dvs. dacă am sări peste această lună?"
  • Imagine intitulată Cumpărați o etapă de caiac 9
    5. Deduceți valoarea serviciilor. Acest lucru poate părea ciudat, dar prietenii tăi sunt probabil acolo pentru tine când ai nevoie de ei. Dacă prietenul te-a condus la aeroport, te-a ajutat cu un proiect de îmbunătățire la domiciliu sau ai avut grijă de copiii tăi gratuit, consideră că deducerea a ceea ce ați fi plătit pentru serviciul din suma pe care o datorează. Aceasta este o idee deosebit de bună, dacă prietenul dvs. într-adevăr nu își poate permite să ramburseze împrumutul.
  • În unele cazuri, ar putea fi chiar adecvat să îi cereți pe prietenul să efectueze servicii în loc de plăți. De exemplu, dacă trebuie să ieșiți din oraș, puteți spune: "Plec pentru o călătorie de afaceri și voi fi plecat de zece zile. Ai putea să-mi apari plantele și să-mi urmăresc câinii? Voi deduce 300 de dolari de la ceea ce îmi datorezi."
  • Dacă prietenul dvs. încearcă să vă plătească înapoi, dar se luptă în financiar, oferiți-le ocazia de a vă ajuta. Spune ceva de genul: "Apreciez cu adevărat că încercați să mă plătiți înapoi în momentul convenită, dar ar fi mai ușor să urmăriți copiii mei pentru mine în acest weekend în timp ce mă aflu la o conferință în loc să mă plătesc în această lună? Aș aprecia cu adevărat ajutorul."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 13
    6. Decideți ce înseamnă mai mult pentru dvs. În cazuri extreme, este posibil să trebuiască să alegeți între obținerea banilor înapoi sau păstrarea prietenului dvs. Acest lucru va fi probabil o decizie dificilă, dar dacă ați depus eforturi pentru a vă rambursa și prietenul dvs. pur și simplu nu vă puteți permite să vă plătiți înapoi, ar putea fi timpul să vă gândiți la împrumut ca un cadou.
  • Metoda 3 din 4:
    Luând măsuri legale
    1. Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 14
    1. Trimite o scrisoare de cerere. Primul pas în procesul de recuperare legal a unui împrumut este să scrie prietenului care cere rambursarea și să le ofere o anumită perioadă de timp pentru a veni cu banii. Ar trebui să discutați cu un avocat înainte de a trimite această scrisoare și ați notat. Scrisoarea ar trebui să fie, de asemenea, trimisă prin curier sau prin poștă utilizând un sistem de urmărire a semnăturii, așa că știți și vă poate dovedi că prietenul dvs. a primit-o. Includeți cât mai multe specifice posibile în scrisoare.
    • Scrisoarea ar trebui să detalieze suma exactă datorată, durata de delincvență în rambursarea împrumutului, alte metode de încercare de recuperare a pierderii și a instanței potențiale dacă banii nu sunt rambursați.
    • De exemplu, scrisoarea dvs. ar putea spune ceva de genul "pe 3 decembrie 2015, am împrumutat Joe Smith $ 600 pentru afacerea sa de construcții. Am cerut rambursare până la 3 octombrie 2016. Am cerut rambursarea personalului, în scris și am încercat să fac un plan de plată. Domnul. Smith nu răspunde. Caut acțiuni juridice pentru a recupera aceste pierderi, dacă nu sunt rambursat până la 3 decembrie 2016. În acest moment, vom programa o dată instanță pentru a discuta problema în prezența unui avocat juridic."
    • Dacă prietenul dvs. răspunde la scrisoare și plătește datoria în intervalul de timp menționat mai sus, nu este nevoie să continuați acțiunea legală.
  • Imaginea intitulată permite terapia Pasul 11
    2. Examinați resursele juridice online. Oamenii susțin că este unul dintre cele mai populare instrumente, dar există o serie de site-uri similare și chiar aplicații care fac să depună o pretenție pentru a recupera un împrumut rapid și simplu. Aceste resurse juridice online oferă în mod obișnuit servicii gratuite și plătite. În cele mai multe cazuri, veți fi sfătuiți să încercați să vă completați cererea legală fără a plăti pentru service și adăugați asistență plătită din partea echipei juridice, dacă cererea dvs. inițială nu este eficientă.
  • Faceți cercetarea dvs. în serviciile de revendicări online sau de aplicații. Cele mai multe sunt reputate, dar altele sunt doar să ia și mai mulți bani, fără a vă ajuta să recuperați pierderile.
  • Puteți citi recenzii online, consultați Biroul de afaceri mai bun sau căutați informații despre site-ul despre avocații care vă vor ajuta.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru prestații de invaliditate pe termen lung Pasul 7
    3. Strângeți documentele. Înainte de a merge la tribunal sau chiar să discutați cu un avocat, aveți cât mai multe dovezi disponibile. Păstrați chitanțele, transferurile bancare, declarațiile bancare, orice acorduri scrise pe care le-ați avut pentru rambursare și orice e-mailuri sau scrisori pe care le-ați împărtășit cu prietenul dvs. Toate aceste informații pot fi importante pentru a dovedi că sunteți cu adevărat datorată. În cazurile juridice, povara probei se află întotdeauna cu procurorul, nu inculpatul, astfel că păstrarea înregistrărilor bune vor facilita dovedirea dreptului dvs. legal de rambursare.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru prestații de invaliditate pe termen lung Pasul 5
    4. Cunoașteți statutul de limitări. Timpul de timp pe care trebuie să-l recuperați de la împrumuturile personale este diferit în fiecare stat. Faceți cercetarea dvs. sau întrebați avocatul dvs. despre orice statut posibil de prescripție înainte de a lua măsuri legale.
  • Imaginea intitulată Obțineți cineva angajat într-un spital mental Pasul 13
    5. Dovedi unde provin banii. Unul dintre cheile susținând că se încheie cu succes se dovedește că banii pe care i-ați împrumutat au fost câștigați legal. Acest lucru poate părea stupid, dar este de fapt unul dintre cele mai frecvente modalități pe care oamenii o iau din rambursarea împrumuturilor personale. Dacă ați scris un cec pentru împrumut, pur și simplu oferiți declarații bancare din cont este adecvat pentru a arăta unde provin depozitele dvs.
  • Dacă ați plătit persoana în numerar, este posibil să aveți mai multe dificultăți de a dovedi că împrumutul sa întâmplat vreodată sau că ați primit banii din surse reputate.
  • Dacă puteți arăta o retragere bancară pentru suma la data în cauză, acest lucru poate fi adecvat.
  • Imagine intitulată Cumpărați o etapă de caiac 13
    6. Colectați după decizie. Chiar dacă câștigi un caz juridic, este adesea dificil să se aplice acordul. Documentați fiecare plată sau plata ratată și reveniți la Curte mai repede decât mai târziu. Pur și simplu evitarea amenzilor din instanță și a taxelor legale vă pot încuraja prietenul să facă plățile pe care le-au convenit.
  • Metoda 4 din 4:
    Împrumuturi cu înțelepciune
    1. Imagine intitulată Recunoașterea compensării pentru Whiplash Pasul 32
    1. Adresați-vă prietenului dvs. să semneze un IOU. Mulți oameni fac acest lucru înainte de a împrumuta banii pentru a se asigura că sunt protejați mai târziu, dacă prietenul refuză să ramburseze. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe relația de creditare pe piciorul drept, deoarece termenii acordului sunt clare încă de la început. Un lucru poate fi ușor schimbat în linie, dacă prietenul tău are nevoie de un timp suplimentar pentru rambursare. Începând cu o vă cumpăr, de asemenea, vă ușurează să luați măsuri legale mai târziu, dacă acest pas este necesar. Verifică Cum să scrieți un IU pentru mai multe informatii.
  • Imagine intitulată Challenge O politică de testare a medicamentelor atletice Pasul 11
    2. Puneți planul de rambursare în scris. Dacă nu ați cerut prietenului dvs. să semneze un IU înainte de a împrumuta banii, ar trebui să le cereți să fie de acord cu un plan odată ce pot începe să vă plătească înapoi.Puneți acest plan în scris și l-ați notat. Acest lucru îl face mai legal, dacă trebuie să mergeți mai târziu la Curte și probabil că va încuraja prietenul dvs. să ia rambursarea mai serios.
  • Imagine intitulată Deal cu ispita Pasul 10
    3. Utilizați aplicații pentru a face rambursarea simplă. Există numeroase aplicații disponibile care fac prieteni plătit înapoi orice sumă de bani, de la $ 50 pentru cină la 50.000 $ pentru un împrumut de afaceri mic, rapid și ușor. Utilizați aplicații precum Splitzee, Venmo, Piața Cash, Splitwise, Pal Pal sau Google Wallet pentru a simplifica cererea și primirea de bani.
  • Splitzee, SplitWise și Piața Cash sunt cele mai bune opțiuni, când situația creditării banilor este pentru o cheltuială comună. De exemplu, dacă plătiți facturile lunare în apartamentul dvs. și aveți colegi de cameră care vă plătesc înapoi.
  • Venmo, Pay Pal și Google Wallet sunt mai bune pentru cantități mari de bani. Aceste aplicații vă permit să trimiteți facturi și mementouri prietenului dvs. și majoritatea nu au comisioane, dacă pur și simplu transferați bani de la bancă la bancă.
  • Imagine intitulată Anulează o verificare Pasul 3
    4. Evaluați-vă prietenul înainte de a împrumuta banii. Puneți întrebări despre motivul pentru care nu au trecut prin mai multe canale tradiționale (bănci, carduri de credit etc.) pentru finanțare. Încercați să aflați dacă greutățile actuale este cu adevărat temporară sau dacă înțelegerea finanțelor sunt ceva ce prietenul se luptă cu regularitate. Este posibil să nu doriți să împrumutați bani unui prieten, dacă sunt foarte puțin probabil să ramburseze împrumutul.
  • Începeți întrebând ceva la fel de simplu ca, "De ce mă întrebi pentru un împrumut?"
  • Poate fi incomod, dar întrebați-vă prieten, "Aveți o cantitate mare de datorie remarcabilă?" Înainte de a le împrumuta bani, este corect să vă așteptați să fiți cinstiți cu privire la situația lor financiară.
  • Întrebați dacă pot fi de acord cu o cronologie de rambursare înainte de creditare, "Înțeleg că te lupți financiar acum, dar când crezi că te vei întoarce pe picioarele tale?"
  • Poate cel mai important, întrebați-vă prieten ce fac pentru a ieși din datorii. Spune ceva de genul, "Ce faci acum pentru a-ți schimba situația financiară? Puteți obține un al doilea loc de muncă sau să luați mai multe ore la locul de muncă?"
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la o reședință superioară Pasul 17
    5. Evitați împrumuturile prietenilor pe care nu doriți să le pierdeți. În ciuda eforturilor cele mai bune, puteți să vă pierdeți prietenul, banii sau atât dacă vă împrumutați unui prieten. Înainte de a vă implica financiar cu prietenul dvs., asigurați-vă că sunteți dispus să le pierdeți sau cu suma de bani pe care ați împrumutat-o.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Dacă prietenul tău cheltuiește cantități mari de bani pe alcool, droguri sau jocuri de noroc, ia-i ajutor. Prietenul tău poate avea o dependență. Dacă îi ajutați să-și lovească dependența, este mult mai probabil să vă recuperați împrumutul, și cel mai important, vă ajutați pe prietenul dvs. să conducă o viață sănătoasă și sănătoasă.
  • Fiți pregătiți pentru un răspuns potențial negativ de la prietenul dvs. Vorbind despre bani poate fi stresantă, jenantă și dificilă în cele mai bune situații. Când vine vorba de împrumuturile cu banii cu prietenii cu care sunteți prieteni, există un strat suplimentar de îngrijorare. Răspunsul potențial negativ atunci când încercați să recuperați împrumutul dvs. poate duce la pierderea prietenului dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar