Cum să remediați vocea pasivă

Vocea dvs. de scriere adaugă caracterul distinctiv și un sentiment de aromă la munca dvs., ceea ce vă poate ajuta cititorul să se angajeze mai mult cu ceea ce trebuie să spuneți. Vocea activă oferă autorității dvs. de scriere și o conexiune mai atentă cu publicul dvs. pentru că vorbești direct cu ei. Veți vorbi în continuare cu publicul dvs. dacă utilizați voce pasivă, dar scrisul ar putea părea bland și indirect. Pentru o voce mai puternică, mai autoritară în scrisul dvs., ar trebui să învățați cum să fixați vocea pasivă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea vocii pasive
  1. Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 1
1. Luați în considerare problemele cu voce pasivă. Cu vocea pasivă, subiectul unei propoziții este acționat, mai degrabă decât să facă acțiunea. Verbul din sentință acționează asupra subiectului, cu subiectul care apare după acțiunea din sentință. Acest lucru are ca rezultat o propoziție care sună calități ciudate și slabe, atunci când încerci să navighezi un eseu persuasiv, un articol angajat sau o prezentare orală eficientă.
  • De exemplu, o propoziție în vocea pasivă ar fi: "Milkbone a fost mestecat de câine" sau "baschetul a fost aruncat de Sara."În prima teză, Milkbone este acționat de câine și în a doua teză, baschetul este acționat de Sara. Acest lucru creează o sentință slabă, deoarece subiectul nu face acțiunea în propoziție.
  • Un alt exemplu ar fi: "Roțile de biciclete au fost distruse de furtuna" sau "lucrările mele au fost scrise pe un computer."În prima teză, roțile de biciclete sunt acționate de furtună și în a doua propoziție, lucrările sunt acționate de către computer.
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 2
    2. Urmăriți propozițiile în care subiectul lipsește. O propoziție poate folosi, de asemenea, o voce pasivă dacă nu are subiect deloc. Aceste propoziții tind să includă modificatori de îmbinare. Modificatoarele de modă sunt cuvinte sau fraze care modifică un cuvânt care nu este clar indicat în propoziție.
  • O propoziție cu un modificator încurcat care nu are subiect ar putea fi ceva de genul ", a fi mai profesionist, un costum negru a fost purtat."În această situație, nu știm cine purta costumul negru, dar sentința indică faptul că cineva purta costumul negru pentru a părea mai profesionist. Prin urmare, sentința este pasivă și incompletă.
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 3
    3. Rețineți diferența dintre vocea activă și vocea pasivă. Cu vocea activă, subiectul propoziției face acțiunea. Subiectul apare de obicei înainte de acțiunea din propoziție. Acest lucru creează propoziții care sunt clare, concise și directe. Ar trebui să utilizați vocea activă ori de câte ori deoarece va face ca scrisul să pară mai intenționat.
  • Exemplu de propoziții în vocea activă includ: "Câinele mestecat la Milkbone" sau "Sara a aruncat baschetul."În ambele propoziții, subiectul pedepsei face acțiunea. "Câinele" "mestecat" și "Sara" "a aruncat."
  • Alte exemple includ: "Furtuna a distrus roțile de biciclete" sau "Am scris lucrările de pe un computer."În ambele propoziții, subiectul vine în fața verbului, iar subiectul face acțiunea.
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 4
    4. Verificați dacă sunt preferate cazuri atunci când vocea pasivă este preferabilă. În unele cazuri, vocea pasivă poate fi necesară sau mai utilă decât vocea activă. Aceste cazuri sunt rare și specifice conținutului sentinței. Ar trebui să fiți conștienți de aceste cazuri, astfel încât să știți când este bine să utilizați vocea pasivă.
  • Uneori este posibil să aveți o instanță atunci când destinatarul acțiunii este mai important decât performerul acțiunii. Apoi ați folosi vocea pasivă pentru a evidenția destinatarul acțiunii. S-ar putea să observați acest lucru în știri și articole de știri.
  • De exemplu, "o sculptură de la Rodin nu a fost furată de la Muzeul de Artă din Chicago de astăzi de doi bărbați înarmați."În acest caz, conținutul mai mult mai nou este că sculptura a fost luată, mai degrabă decât că performerul acțiunii este cei doi bărbați înarmați. Punerea conținutului mai important în față, chiar dacă este o voce pasivă, face ca propoziția să se simtă mai intensă.
  • De asemenea, puteți folosi voce pasivă atunci când nu puteți identifica "cine" sau "ce."În aceste cazuri, puteți folosi vocea pasivă pentru a compensa nu mai multe detalii. De exemplu, "pachetul a fost pierdut în timpul zborului internațional."Pentru că nu știți cine a pierdut pachetul, nu puteți folosi vocea activă și, în schimb, puteți folosi vocea pasivă.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajustarea vocii pasive în scrierea dvs
    1. Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 5
    1. Corectați cuvintele pasive comune în propozițiile dvs. O modalitate de a observa când utilizați pasiv, în loc de activ, vocea este de a trece prin scrierea dvs. și căutați cuvinte comune care se găsesc în propoziții pasive. Deși nici o propoziție pasivă nu conține aceste cuvinte cheie, vizionarea acestor cuvinte este o modalitate utilă de fixare a vocii pasive. Urmăriți următoarele forme de "a fi" care ar putea apărea într-o propoziție pasivă:
    • "Este": de exemplu, "ciclismul este ceva ce fac."
    • "A fost": de exemplu, "coarda a fost folosită de mine în cursa."
    • "Au fost": de exemplu, "fructe de padure au fost consumate de copii."
    • "A fost": de exemplu ", jocul a fost jucat de om de la zori."
    • "Au fost" sau "A fost": De exemplu, "Cântarea a fost făcută de grupul toată dimineața."
  • Imagine intitulată Fix Voce pasive Pasul 6
    2. Rescrieți propoziția, astfel încât subiectul să facă acțiunea. Odată ce ați identificat propoziții pasive în scris, trebuie să ajustați propoziția, astfel încât subiectul să facă acțiunea. Subiectul ar putea fi o persoană, un obiect sau un loc. Doriți să vă asigurați că subiectul este întotdeauna înainte de verb și face acțiunea, fără a fi acționat.
  • De exemplu, este posibil să aveți propoziția ", coarda a fost folosită de mine în cursa."Puteți ajusta această propoziție, astfel încât este în voce activă", am folosit frânghia în cursa."În propoziția activă, subiectul" i "face acțiunea", a folosit frânghia în cursa."
  • Un alt exemplu ar putea fi sentința pasivă: "Jocul a fost jucat de om de la zori."Puteți ajusta propoziția, astfel încât este activă:" În Dawn, omul a început să joace jocul "sau" Omul a început jocul în zori."În propoziția activă, subiectul" omul "face acțiunea, verbul" a jucat."
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 7
    3. Mențineți aceeași voce pe toată propoziția.Nu treceți de la vocea activă înapoi în voce pasivă. Uneori, vă puteți întoarce în obiceiul de a schimba în voce pasivă după câteva propoziții în vocea activă. De asemenea, puteți face greșeala de a începe o propoziție în voce activă și apoi terminând propoziția în voce pasivă. Ar trebui să vă asigurați că fiecare propoziție are un subiect care face o acțiune, subiectul plasat înainte de verb în propoziție.
  • De exemplu, este posibil să aveți următoarea propoziție: "Ea a vrut să acționeze calm când a auzit glumele, dar ea a fost încă înghețată de prietenii ei."Această teză începe în voce activă, cu" ea voia "și apoi se termină în voce pasivă. Puteți să-l ajustați la vocea activă, rezultând: "Vroia să acționeze calm când a auzit glumele, dar prietenii ei încă răneau la ea."
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 8
    4. Identificați subiectul. Multe fraze în vocea pasivă nu au un subiect și conțin modificatori de încurcare. Identificarea subiectului vă poate ajuta să vă clarificați propozițiile și să vă deplasați de la voce pasivă la voce activă.
  • De exemplu, este posibil să aveți următoarea propoziție: "Pentru a economisi timp, eseul a fost tipărit pe un computer."Această teză folosește voce pasivă și un modificator dangling, deoarece nu este clar cine economisește timp sau cine taie eseul. Versiunea revizuită a propoziției ar fi: "Pentru a economisi timp, Tyler a scris eseul pe un computer."
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind strategii de corectare
    1. Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 9
    1. Nu vă grăbiți. Corectarea necesită timp, așa că nu o puneți în ultimul moment. Dă-ți mult timp. Încercați să renunțați la cel puțin 20 de minute pentru a corecta hârtia pe zi sau două înainte de a fi datorată. De asemenea, va trebui să vă oferiți timp pentru a corecta orice erori pe care le găsiți.
  • Imagine intitulată Fix Pasiv Voice Pasul 10
    2. Citiți-vă scrierea cu voce tare. Este posibil să observați voce pasivă dacă vă faceți timp să vă citiți scrierea cu voce tare sau pentru o audiență simpatică. Ar trebui să acordați o atenție deosebită oricăror propoziții în care subiectul vine după verb și unde este neclar cine sau ce face acțiunea într-o propoziție. Acestea sunt indicatori ai vocii pasive.
  • Deși funcția de verificare a ortografiei computerului dvs. poate fi utilă pentru capturarea erorilor gramaticale, este posibil să nu prindă toate propozițiile pasive în scrierea dvs., astfel încât să nu depindeți de ea să faceți acest lucru pentru dvs.
  • De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că unele propoziții beneficiază de voce pasivă, pe baza conținutului sentinței. Citirea scrisului dvs. cu voce tare și altor persoane vă poate ajuta să fiți un editor mai bun al muncii dvs. și să observați când o propoziție ar trebui să fie în voce pasivă sau activă.
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 11
    3. Utilizați funcția de căutare. Puteți utiliza căutarea sau Găsiți și înlocuiți funcția în MS Word Pentru a vă ajuta să găsiți cazuri de voce pasivă. Încercați să căutați cuvinte și fraze comune de voce pasive, cum ar fi "este", a fost "," a fost ", a fost" și "au fost."Apoi, verificați propozițiile cu cuvinte și fraze evidențiate pentru a vedea dacă folosesc voce pasivă.
  • Costurile corecte de voce pasivă după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 12
    4. Începeți la sfârșit și citiți înapoi. Citirea unei hârtii înapoi poate, de asemenea, să vă ușureze să identificați problemele, cum ar fi vocea pasivă. Citiți ultima teză a lucrării dvs. și apoi citiți propoziția înaintea acelui.
  • Continuați să lucrați înapoi până când ați citit fiecare propoziție din hârtie. Corectați orice caz de voce pasivă pe care o găsiți când mergeți.
  • Imagine intitulată Fix Voice pasivă Pasul 13
    5. Vizitați centrul de scriere sau un tutore de scriere. Cele mai multe universități au centre de scriere unde puteți obține feedback și ajutați-vă gratuit hârtia. Dacă universitatea dvs. are un centru de scriere, faceți o programare pentru a obține ajutor pentru a găsi cazuri de voce pasivă.
  • Rețineți că un tutore de scriere nu vă va repara munca pentru dvs. El sau ea vă va ajuta să dezvoltați abilitățile de care aveți nevoie pentru a identifica cazurile de voce pasivă pe cont propriu.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar