Cum să câștigi încredere într-un câine agresiv

S-ar putea să întâlniți un câine agresiv când mergeți afară, sau câinele pe care îl dețineți ar putea începe să prezinte comportamente agresive față de dvs. Cheia pentru a obține încrederea unui câine agresiv constă în practicarea răbdării și a coerenței. Mișcați încet în orice moment și să vă prezentați ca o non-amenințare. Ofertă de tratamente și o armare pozitivă cât de des puteți. Urmăriți semnele de avertizare, cum ar fi mârâul și amintiți-vă să vă protejați dacă este necesar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Apropiindu-se cu atenție câinele
  1. Imagine intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 1
1. Permiteți câinelui să inițieze contactul. Du-te despre afacerea dvs. ca de obicei și abțineți de la a ajunge la atingere pentru a atinge câinele, cu excepția cazului în care arată un interes direct în tine. Este foarte posibil ca acesta să crească din ce în ce mai curios despre tine și va încerca să-ți pui sau să te duci pentru contact. Dacă se întâmplă acest lucru, stați liniștit până când câinele a avut umplutura.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 2
    2. Solicitați asistența proprietarului. Dacă acest lucru nu este câinele dvs., este o idee bună să întrebați proprietarul, dacă este prezent, dacă este bine să animalele de companie. Ei vor scădea, în general, dacă câinele este agresiv și apoi veți ști că legătura va trebui să apară la distanță, dacă doriți să încercați deloc. Dacă vedeți un câine agresiv care rulează fără un proprietar, este o idee bună să vă păstrați distanța și să vă sunați la biroul local de control al animalelor pentru asistență.
  • Cu un proprietar, ați putea spune: "Ce câine frumos. Este bine dacă îl petrec?"
  • Cu un câine deschis ostil și neînsoțiți, probabil că nu este o idee bună să vă apropiați suficient de mult pentru a încerca să citiți etichetele. Câinele vă poate mușca sau zgâria. În schimb, așteptați ofițerii de control al animalelor.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 3
    3. Evitați contactarea directă a ochilor. Privind direct în ochii unui câine, va fi, în general, interpretat ca un act agresiv, care va fi returnat în natură. În schimb, încercați să găsiți un punct focal direct deasupra capului câinelui. De asemenea, puteți să vă uitați la unul dintre urechile câinelui sau la gulerul său.
  • Dacă vă uitați în mod accidental direct la câine, faceți repede ochii departe. Acest lucru va preveni adesea orice conflict suplimentar.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 4
    4. Interacționați cu câinele din lateral. Indiferent dacă stați, în picioare sau înșelați, încercați să vă poziționați la un unghi non-Direct față de câine. Dacă interacționați cu câinele într-un mod, poate crește agresiunea. Nu fi surprins dacă câinele este reajustat să se confrunte direct. Dacă se întâmplă acest lucru, pur și simplu treceți ușor pentru a scăpa din nou.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 5
    5. Abordați foarte încet. Dacă decideți să vă apropiați de câine, nu vă mișcați într-o linie dreaptă. În schimb, umblați într-un arc, cu scopul de a se apropia de partea câinelui. Doar luați câțiva pași într-un timp și întrerupeți dacă simțiți orice semne de creștere a agresiunii.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 6
    6. Aruncați câteva tratamente în jos pe pământ. Oferind un tratament direct manual, nu este o opțiune bună atunci când interacționați cu un câine agresiv. Dar, puteți arunca o mână de mici tratamente, cum ar fi bucăți mici de brânză, aproape de câine. Dacă câinele rămâne ezitant, încercați să vă uitați pentru o clipă pentru ao încuraja.
  • Dacă acest lucru nu este câinele dvs., asigurați-vă că obțineți permisiunea proprietarului înainte de a oferi alimente. Este posibil ca acesta să fie pe o dietă specială sau poate reacționa prost la tratamentele alimentare.
  • Aceasta este o metodă deosebit de bună de armare pozitivă pentru ca proprietarii de câini să utilizeze. Câinele dvs. vă poate asocia cu mâncare bună și chiar așteaptă cu nerăbdare atenția dvs.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un pas de câine agresiv 7
    7. Extindeți o singură mână pentru câine la sniff. Dacă ați petrecut suficient timp cu câinele pentru a vă răspunde pozitiv, este posibil să fie timpul să luați următorul pas. Poziționați încet mai aproape de câine și apoi să ajungeți cu o singură mână. Păstrați-l cu palmă și mergeți în aer pentru un pic. Dacă câinele vă aruncă, acesta este un semn bun. Dacă nu, puteți încerca întotdeauna din nou într-un pic.
  • Fi foarte atent cu acest pas ca te face vulnerabil la un atac. Urmăriți îndeaproape limba corpului câinelui. Dacă câinele mârâie, începe să pawing pământul, sau își pune urechile înapoi, atunci este probabil cel mai bine să se oprească și să încerce din nou mai târziu.
  • Dacă câinele slăbește suficient, puteți încerca chiar să-l mângâie ușor. Dar, păstrați-vă mângâierea la partea sau spatele corpului câinelui. Stați departe de fața câinelui.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind consecvente și de susținere
    1. Imagine intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 8
    1. Rămâi răbdare. Amintiți-vă despre trăsăturile pozitive pe care le posedă câinele dvs. De exemplu, ar putea fi super cuddly cu jucăriile preferate. Probabil că vă veți confrunta cu obstacole atunci când încercați să treceți cu câinele dvs. doar rămâneți cursul și continuați să încercați să faceți progrese. Dacă te simți prea frustrat, dă-ți un pic de distanță de câine și recâștiga controlul înainte de a interacționa din nou.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 9
    2. Cunoașteți declanșatoarele câinelui tău. Petreceți ceva timp observând comportamentele de zi cu zi ale câinelui dvs. Se înspăimântă și devine agresivă în timpul unei furtuni? Este frică să aibă o abordare a bărbaților? Este supărat și protejat peste alimente? Hartă din zonele care duc la comportamente slabe și încearcă să le evite. Setați câinele pentru succes.
  • Veți fi într-un avantaj și mai bun dacă aveți o idee despre trecutul câinelui dvs. De exemplu, dacă câinele dvs. sa confruntat cu foame atunci când era mai tânăr, probabil că va prezenta protecția alimentară. Prin urmare, timpul de hrană nu vor fi cele mai bune momente pentru o abordare inițială.
  • Nu reduceți posibilitatea ca să fiți cauza agresiunii. Este posibil ca câinele să reacționeze prost la prezența voastră. Dacă este cazul, ar trebui să știți că va fi mai dur pentru a lega cu ea.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 10
    3. Interacționați într-un mediu calm și relaxant. Câinii pot simți stresul și vor răspunde negativ la ea. Păstrați distragerile puternice în casa dvs. la un minim, cum ar fi întoarcerea televizorului. Limitați adunările mari ale oamenilor. Păstrați-vă casa curată și curățați fără o mulțime de jucării care tentante non-câine.
  • Pentru a face această lucrare, veți dori să vă atrageți ajutorul pe cineva care locuiește în gospodărie. Lucrați împreună pentru a fi consecvenți în interacțiunile dvs. cu câinele dvs.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 11
    4. Dă-ți câinii propriul spațiu. Câinii fac cel mai bine atunci când au un pic de teritoriu privat pe care îl pot pretinde ca al lor. Plasați câinele într-o cutie pentru o parte limitată a zilei și apoi lăsați cutia deschisă și accesibilă. Puneți toate jucăriile câinelui și bolurile de mâncare și de apă într-o zonă a casei. Păstrați această zonă în afara limitelor pentru copii și alte animale de companie.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un pas de câine agresiv 12
    5. Petreceți timp împreună relaxarea. Este un lucru comun ca proprietarii să fie timid de la petrecerea timpului cu animale de companie agresive. Dar, care doar lasă câinele cu exces de energie pentru a arde. În schimb, luați câinele dvs. pe plimbări controlate sau petreceți timp în curtea din spate, cu nimeni altcineva.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii într-un pas de câine agresiv 13
    6. Consultați un antrenor de câini. Puteți întreba fie un specialist la câine să vină la casa dvs. sau puteți aranja să participați la o clasă de ascultare a câinelui. Pentru câinii cu agresiune severă (mai ales față de alți câini), o sesiune privată este probabil cea mai bună opțiune, cel puțin inițial. Găsiți un antrenor de câini certificați în zona dvs., căutând online sau contactând Clubul American Kennel (AKC) în zona dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Vizionarea semnelor de avertizare
    1. Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 14
    1. Atenție. Asigurați-vă că ați vizionat bunăstarea dvs. și a celorlalți atunci când încercați să interacționați cu un câine agresiv. Unii câini pot să se ciocnească fără a realiza pe deplin ceea ce fac, deci motivul nu este întotdeauna eficient sau util. Doar du-te în măsura în care vă simțiți confortabil și știți că câțiva câini nu vor deveni niciodată pe deplin partenerul stereotipic prietenos.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 15
    2. Căutați postură agresivă. Când un câine devine agresiv, va mișca corpul într-o poziție de atac. S-ar putea să se prăbușească mai jos la sol în pregătirea la primăvară. Sau, s-ar putea să fuge înainte și înapoi. De asemenea, ar putea încerca să se miște în partea laterală a corpului tău pentru a se pregăti pentru un atac orb.
  • Să fie avertizat dacă un câine arată direct în ochii tăi și încearcă să mențină contactul cu ochii direcți. Aceasta este destinată ca o mișcare agresivă. Pentru a încerca să difuziți situația, continuați să vă mișcați privirea într-o altă parte a feței câinelui, cum ar fi urechea stângă. Dar, continuați să urmăriți câinele în cazul în care decide să se deplaseze spre dvs.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 16
    3. Căutați comportamente nedorite de herding. Un câine ar putea să-și coboare capul și să încerce să împingă în mod repetat piciorul. Sau, ar putea să vă prăbușească piciorul sau piciorul pentru a vă deplasa într-o anumită direcție. Aceste NIP-uri ar putea deveni mai agresive dacă refuzi să respecte.
  • Traversați brațele pe piept sau pur și simplu păstrați-vă mâinile mai sus, pentru a evita să fiți încurcați. Repetați comanda, "Nu", într-o voce fermă. Țineți pământul sau mutați încet într-o altă direcție, menținându-vă ochii pe câine în orice moment.
  • Imagine intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 17
    4. Acordați atenție mișcărilor coastei. Coada este un indicator bun al sentimentelor unui câine. Cu toate acestea, este ușor să fiți greșit. Doar pentru că un câine se mișcă coada într-o mișcare "pasivă" nu înseamnă neapărat că se simte prietenos. Un câine poate, de asemenea, "WAG" într-un mod agitat. Căutați mișcări necontrolate ca indicație a prieteniei.
  • Un WAG agitat este mai rigid și mai controlat. Urmăriți o coadă care se mișcă într-o mișcare orizontală strânsă.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 18
    5. Urmăriți pentru cultivare sau dinți. Aceasta este ceea ce majoritatea oamenilor vor căuta imediat și este un semn clar de agresiune. Un câine care arată dinții vă oferă, de asemenea, un avertisment. Dacă răspundeți la acest avertisment, există o bună posibilitate ca câinele să se întoarcă.
  • Puteți răspunde spunând: "Nu", într-o voce calmă. Sau, puteți ignora total comportamentul, în timp ce vizionați îndeaproape câinele. Dacă alegeți să vă retrageți pentru propria siguranță, faceți-vă încet cu corpul dvs. încă îndreptat spre câine.
  • Imaginea intitulată Creșterea încrederii într-un câine agresiv Pasul 19
    6. Consultați un medic veterinar. Dacă întâmpinați semne de agresivitate cu câinele dvs., este o idee bună să vă întâlniți cu medicul veterinar și să cereți sfaturi și asistență. Ei pot inspecta câinele dvs. pentru o cauză fizică, cum ar fi artrita, în spatele agresiunii și durerii. Sau, ei ar putea sugera un anumit antrenor de câini sau un tip de instruire.
  • Veterinarul dvs. poate recomanda utilizarea unor gulere speciale și leagă pentru a împiedica abordarea câinelui sau a mușca altor persoane și animale.
  • Veterinarul câinelui dvs. poate recomanda, de asemenea, un medicament anti-anxietate pentru a vă menține calmul câinelui.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să păstrați regulile pentru câine consistent și practic. Schimbarea regulilor ar putea să vă frustreze câinele și să conducă la o agresiune și mai mare.
  • Nu încercați să grăbiți prietenia cu câinele. Amintiți-vă că un pas pentru tine ar putea fi un salt de credință pentru un câine înfricoșător și agresiv.
  • Avertizări

    Dacă nu reușiți să vă controlați propriul câine, atunci este posibil să aveți nevoie să-l răsuciți. Contactați un adăpost local de câine pentru asistență.
  • Nu vă luați frustrarea pe câine prin lovirea sau strigând la ea. Acest lucru va crește doar agresiunea câinelui și va provoca o problemă mai mare.
  • Asigurați-vă că păstrați câinele departe de copii și de alte animale până când sunteți sigur că poate controla îndemnurile sale agresive. Chiar și atunci, este probabil cel mai bine să țineți un ochi apropiat pe câine pe termen lung.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar