Cum să dezvolți un simț al umorului

Sentimentul tău de umor sa dezvoltat de când te-ai născut. Sa dezvoltat în pas cu toată cunoașterea dvs. și a fost modelată de educația dvs. S-ar putea să râdeți la aceleași lucruri pe care le fac părinții dvs. și ați putea avea dificultăți în a înțelege umorul în afara gamei de fond familial și social. Chiar și în contextul familial, nu este probabil să fii în fiecare glumă. S-ar putea să aveți nevoie de un context suplimentar pentru a înțelege câteva referințe pline de umor sau ați putea să vă exprimați simțul umorului diferit decât alții. Dezvoltarea simțului umorului vă va ajuta să comunicați cu ceilalți și vă poate ajuta să vă faceți mai ușor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea și răspunsul la umor
  1. Imaginea intitulată dezvoltă un sentiment de umor pas 1
1. Învață să spui când cineva face o glumă. Ascultați pentru erori, pentru exagerări și pentru absurditate. Declarațiile incongruente sunt adesea glume. Verificați semnele fizice, cum ar fi o voce aplatizată sau prea animată, un accent brusc exagerat sau gesturi expresive și expresii faciale. Cineva care se uită din față în față într-un grup ar putea spune o glumă și verificarea înțelegerii.
  • Indicatori că cineva ar putea face o glumă depind de genul de glumă. Cineva care folosește umorul sarcastic ar putea să-și rostogolească ochii. Ei ar putea acționa mai ales casual, dar spun opusul modului în care se simt.
  • Cineva care folosește umorul ironic ar putea folosi un slang excesiv, vorbește într-o monotonă sau mărturisește că are grijă de un rezultat neesențial.
  • Oamenii folosesc adesea umor pentru a se distra de ei înșiși sau alții, într-un mod prietenos. Dacă cineva descrie o situație jenantă, ei ar putea încerca să te facă să râzi mai degrabă decât să ceri milă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un simț al umorului pasului 2
    2. Învață să răspunzi când altcineva spune o glumă. Cum răspundeți la umor? Tind să râzi sau să zâmbești? Nu toată lumea râde când sunt amuzați și acest lucru poate duce pe alții să creadă că nu au nici un sens al umorului. Încercați să râdeți sau să zâmbiți când ceva este amuzant, dar nu forțați-l. Dacă un zâmbet nu se simte natural, poți spune doar "E amuzant."
  • Învață să bantezi. Dacă înțelegeți tenorul glumei, puteți încerca să faceți același tip de glumă în schimb. Aceasta este o expresie comună a prieteniei și a flirtei.
  • Imaginea intitulată dezvoltă un sentiment de umor Pasul 3
    3. Învață să faci o glumă. S-ar putea să doriți să vă dezvoltați simțul umorului dacă vă aflați ușor ofensat sau supărat. Dacă sunteți tachinați, încercați să glumeți înapoi în loc să vă supărați. Dacă nu sunteți sigur dacă sunteți sau nu tachinați, întrebați-vă "este probabil ca această persoană să vrea să mă deranjeze? Este la fel de probabil ca ei încearcă să fie prietenoși?" Dacă nu puteți spune, puteți cere.
  • Dacă ceva ce trebuia să fie prietenos vă supărați, întrebați-vă ce sentimente rele pe care le aduce. Umorul vă poate ajuta să descoperiți nesiguranța ascunsă și temerile.
  • Dacă o glumă vă doare sentimentele, nu trebuie să vă prefaceți că credeți că este amuzant. Toată lumea are sensibilități și toată lumea are momente sensibile. Dacă sunteți înclinat în mod persistent într-un mod care vă doare, explicați că nu vă bucurați de teasing și ar dori să se oprească.
  • Imaginea intitulată dezvoltă un sentiment de umor Pasul 4
    4. Aflați ce glumesc linia. Dacă o glumă este rasistă, sexistă, homofobă sau altfel bigotată, ar trebui să vă simțiți liberi să o închideți politicos. Cere "Puteți explica umorul, aici?" sau să zicem "Nu pot merge acolo cu tine." Probabil că nu sunteți singura persoană ofensată, așa că veți face o faptă bună vorbind.
  • Oamenii care spun glumă ofensivă se apără adesea spunând "e doar o gluma." Puteți să vă retrageți "da. Este un sexist / rasist / islamofob (etc.) glumă."
  • Metoda 2 din 3:
    Învățând să glumești în jur
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un sentiment de umor Pasul 5
    1. Învață să spui genul de glume pe care le găsești amuzant. Odată ce ați învățat ce fel de umor vă bucurați, încercați să îl includeți în conversațiile dvs. cu prietenii. Încercați să spuneți glume pe care le-ați învățat și să nu fiți prea dezamăgiți dacă nu-i fac pe prietenii tăi să râdă. Încearcă să-ți spui glumă ca să comenteze vremea. O livrare casual este adesea cea mai amuzantă parte a unui comentariu absurd.
    • Alcătuiesc glume. Căutați absurditatea unei situații în care vă aflați sau o decizie ilogică pe care ați făcut-o și încercați să o spuneți ca o poveste amuzantă.
    • Scrieți subtitrări stupide pentru fotografiile pe care le luați. Obiectele din fotografiile dvs. par să facă altceva decât ceea ce fac ei? Spunând că fac ceva ce sunt, evident, nu este o modalitate ușoară de a gluma.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sentiment de umor Pasul 6
    2. Glumă despre experiențele comune. Majoritatea umor de conversație se concentrează pe circumstanțe comune, fie că este vorba de vreme sau de volumul de muncă. Glume despre comunități nu trebuie să fie deosebit de amuzante: prima lor funcție este de a crește un sentiment de conectare. Dacă ninge în afara, spuneți că este o zi bună pentru un picnic.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sentiment de umor Pasul 7
    3. Glumă cu amabilitate și cu atenție. Glume despre cunoscuți nu ar trebui să arate această cunoștință într-o lumină proastă. Dacă vă distrați de un prieten reciproc, de exemplu, încercați să glumeți despre un aspect pozitiv al acelei persoane, mai degrabă decât o slăbiciune. Dacă un coleg este întotdeauna la timp, spuneți că vă puneți ceasul de ei. Dacă copilul dvs. scrie o hârtie bună pentru școală, spune că vor fi promovați la profesor următor.
  • Evitați glumele care comentează apariția altora, chiar pozitiv. Căile de apariție sunt evaluate sunt în mod inevitabil radicalizate, clasate și genere. Gluminarea despre aspectul cuiva este probabil să le pună într-o poziție incomodă și poate arăta ca o mișcare de putere din partea dvs.
  • Imaginea intitulată dezvoltă un sentiment de umor Pasul 8
    4. Glumă cu tine însuți. Glumesc cu tine este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a trece de la stresuri. Este, de asemenea, un instrument crucial pentru a face față vicisitudinilor vieții. Aflați cum să vă luați problemele ușor și să râdeți de greșelile voastre. Când faceți o greșeală sau aveți o dezamăgire, râdeți-vă de tine și gândiți-vă cum să o transformați mai târziu.
  • Pentru a vedea umorul într-o situație, trebuie să faceți un pas înapoi. Acest pic de distanță critică poate pune lucrurile în perspectivă.
  • Dezvoltarea unui simț al umorului vă ajută să dezvoltați rezistența și vă puteți ușura prin cele mai întunecate vremuri.
  • Metoda 3 din 3:
    Învățați-vă simțul umorului
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un sentiment de umor Pasul 9
    1. Figurați ce găsiți amuzant. Sentimentul tău de umor este deosebit de modul în care mintea ta funcționează și are multe de-a face cu cum ai fost socializat.Data viitoare când găsiți ceva amuzant, gândiți-vă. Ce este amuzant despre asta? A fost surprinzător? Familiar? Exagerat? Notați toate elementele dacă puteți. Ce elemente ar putea fi modificate sau eliminate pentru ca umorul să fie pierdut?
    • De exemplu, ați putea râde de un videoclip despre cineva care se încadrează în timp ce încearcă să impresioneze pe cineva. Probabil că ați râde dacă au căzut și nu încearcă să impresioneze pe cineva, dar ai râde mai puțin. Dacă au căzut și au fost răniți, probabil că nu ați râde deloc.
    • Determinați dacă împărtășiți sau nu un simț al umorului cu cineva pe care îl cunoașteți. Doar sora ta știu cum să te facă să râzi? Întreabă-o ce face să râdă.
    • Sentimentul dvs. de umor este probabil să se înclece spre celelalte abilități. Ești un gânditor matematic? Ați putea găsi wordplay amuzant. Ești un gânditor de mare imagine? S-ar putea să aveți un sentiment puternic de ironie. Gândiți-vă la punctele forte și despre modul în care se conectează la lucrurile care vă amuzau.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sentiment de umor Pasul 10
    2. Aflați ce nu găsiți amuzant. Data viitoare când nu primești o glumă, nu disperați. Gândiți-vă. Nu ați înțeles că ar fi trebuit să fie o glumă? Credeți că a fost o declarație serioasă sau ați crezut că a fost o greșeală? Cele mai multe glume depind de contextul social care trebuie înțeles. Studiați prietenii și colegii dvs. atunci când găsesc ceva amuzant. La ce reacționează?
  • Dacă înțelegeți că ceva este o glumă, dar sunteți ofensați, întrebați-vă ce sentimente rele a crescut gluma. Este adesea mai greu să luați umorul care este despre slăbiciunile și rănile noastre.
  • Verificați dacă doriți context social. Întreabă-i pe un prieten să-și explice gluma dacă nu o înțelegi. S-ar putea să găsiți gluma amuzantă odată ce înțelegeți de ce face prietenul tău.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sentiment de umor Pasul 11
    3. Explorați comedia. Urmăriți diferite comedii și videoclipuri ale comediilor stand-up pentru a afla tipurile de umor care vă atrage. Dacă videoclipurile nu vă fac vreodată să râdeți, încercați să ascultați înregistrarea unui comedian și citiți noi romane și benzi desenate. S-ar putea să găsiți că răspundeți mai mult la cuvintele scrise decât la voci sau la ilustrații decât expresii faciale.
  • Cea mai mare comedie nu este amuzantă pentru majoritatea oamenilor, așa că nu renunțați dacă vă duce un timp pentru a găsi ceva ce vă place. Dacă nu-ți place Adam Sandler, încercați Maria Bamford.
  • Dacă întâmpinați probleme la găsirea unui comedian sau comedie, vă bucurați, căutați o muncă care este produsă de oameni cu un fundal similar cu al tău.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar