Cum să fii bun la improvizație

Improvizarea este o abilitate pe care mulți actori amatori și profesioniști consideră că este greu de stăpânit. Acest lucru este în mare măsură deoarece mulți actori sunt obișnuiți să se bazeze pe un script pentru a informa dialogul și pentru a seta parametrii unei anumite scene. Cu toate acestea, aproape oricine poate stăpâni arta improvizației și se poate distra. Prin obținerea experienței, învățarea principiilor de bază de improvizație și vă scufundați într-o scenă, vă veți îmbunătăți abilitățile de improvizație și, în cele din urmă, deveniți un actor mai bun.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea experienței
  1. Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 1
1. Ia o clasă improvizată în persoană. Căutați online sau în paginile dvs. galbene pentru clasele IMPROV în apropierea dvs. Clasele de îmbunătățire pot fi găzduite la o instituție educațională locală sau de un antrenor care acționează. La clasele IMPROV, veți fi instruiți cu privire la cele mai bune practici atunci când vine vorba de îmbunătățire. În plus, veți putea să practici cu alți membri ai clasei dvs.
  • În funcție de locul în care se desfășoară aceste clase, ele pot fi libere sau este posibil să plătiți o taxă pentru a participa.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 2
    2. Căutați clase de acțiune online. Există o mare varietate de clase de acțiune online pe care le puteți lua. În timp ce unele dintre aceste clase se vor concentra pe fundamente și alte aspecte ale acționării, unii pot include o unitate pe improvizație sau poate chiar să se concentreze asupra acesteia. Ia ceva timp pentru a găsi o clasă care se potrivește programului dvs.
  • Vedere https: // Class-Central.com / subiect / film-teatru Pentru o listă de clase gratuite de film și teatru gratuite.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 3
    3. Alăturați-vă unui grup IMPROV. Grupurile IMPROV sunt în mod obișnuit grupuri de oameni la fel ca tine care beneficiază de improvizație care acționează și sunt interesați să devină mai bine la ea. Găsiți un grup prin întrebarea instructorului dvs. de clasă IMPREV, căutarea online sau întrebarea cu prietenii care sunt, de asemenea, interesați de Improv.
  • Grupurile IMPROV se pot întâlni săptămânal sau lunar.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 4
    4. Obțineți roluri actionate. Audiție pentru rolurile acționate în comunitatea dvs. sau la nivel național. Vă puteți concentra în primul rând pe rolurile care vă permit să vă exersați abilitățile de improvizație sau puteți aplica rolurile scripted. În cele din urmă, cu atât mai multă experiență aveți acționați (Script sau Improv), cu atât mai confortabil și mai reușit veți fi pe scenă.
  • Partea 2 din 4:
    Interacționând cu partenerul dvs
    1. Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 5
    1. Întreabă întrebări. Dacă vă aflați în afara materialului, puneți o întrebare. Întrebările nu numai că vă vor permite să schimbați povara scenei partenerului dvs., dar veți oferi un indiciu important pentru partenerul dvs.
    • Întrebați-vă partenerul despre detalii pe care le-au împărtășit deja. De exemplu, dacă partenerul dvs. Improv menționează că au servit timp în închisoare, întrebați-le despre asta.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 6
    2. Răspundeți la întrebări. Dacă partenerul dvs. vă întreabă o întrebare, răspundeți-o. Întoarceți-și întrebarea într-o ocazie de a vorbi despre ceva. În cele din urmă, tu și partenerul tău puteți să vă întrebați și să răspundeți la întrebările celuilalt. Acest lucru va crea un dialog natural.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. vă cere ceea ce ați avut pentru cină, spuneți-le fructe de mare. Apoi, folosiți ocazia de a împărtăși o poveste potrivită de scenă despre ocean cu partenerul dvs. și publicul.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizația Pasul 7
    3. Urmăriți limba corpului lor. Partenerul dvs. vă poate trimite semnale non-verbale care vă pot oferi o idee despre cum să le răspundeți sau de unde să mergeți în scenă. Răspunzând la limbajul corpului și semnalele non-verbale, veți prelua presiunea dvs. și veți face ca scena să pară mai naturală.
  • Fiți atenți la comportamentul partenerului dvs. și utilizați-l ca un Cue. De exemplu, dacă sunt hărțuiți și par a fi deprimați, utilizați ocazia de a le înveseli. Acest lucru va face ca scena mult mai dinamică.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizația Pasul 8
    4. Răspundeți în mod natural. Când partenerul tău vă spune ceva, răspundeți la ei ca și cum ați avea o conversație cu un vechi prieten. Nu forțați conversația sau dialogul. Doar spuneți ce se întâmplă în minte în contextul scenei pe care o efectuați. Dialogul forțat va suna ciudat.
  • Spuneți ceea ce vine în mod natural. De exemplu, dacă partenerul dvs. menționează moartea unui iubit, răspunde cu surpriză și îngrijorare, așa cum ați fi în viața reală.
  • Partea 3 din 4:
    Scufundând-te în scenă
    1. Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 9
    1. Dețineți personajul dvs. Odată ce știți ce scenă efectuați și persoana pe care o portretizați, faceți tot ce puteți pentru a vă angaja la personajul dvs. Faceți acest lucru încercând să gândim ca personajul și să simpatizați și să empatizați cu ei. Utilizați toate cunoștințele pe care trebuie să le puneți în pantofii lor, astfel încât să puteți răspunde într-un mod natural și fluid.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 10
    2. Fii specific. Când spuneți o poveste, ar trebui să includeți o mulțime de exemple specifice. Fără specificul, partenerul dvs. nu poate avea o idee clară despre ceea ce vorbești. În plus, specificul vă va face improvitatea mai credibilă. În cele din urmă, specificul vor face ca scena să acționezi mai interesant.
  • Utilizați cuvinte descriptive ori de câte ori puteți.
  • Mergeți dincolo de declarațiile generale. În loc să spunem: "Am fost într-un accident de mașină aseară", explicați cum un camion de lapte răsucit în fața dvs., atrăgând zeci de pisici, dintre care unul vă mișcați pentru a evita lovirea.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la improvizația Pasul 11
    3. Gândiți-vă la acțiunea dvs. ca să spuneți o poveste. Fundamental, acționând este povestea. Când faceți improvize, nu luați-o ca audiența (sau chiar partenerul dvs. improv) să știe ce faceți. Utilizați scena ca o oportunitate de a face o idee să vină la viață.
  • Partea 4 din 4:
    Amintirea regulilor de bază a improvizelor
    1. Imaginea intitulată Fi bine la improvizație Pasul 12
    1. Amintiți-vă să vă distrați. Pentru aproape toți actorii improvize, punctul ondul este de a avea distracție acționând. Dacă nu te distrezi, probabil că faci ceva greșit. Deci, înainte de a începe o scenă, amintiți-vă de ce vă place improvizul acționând. Porniți scena cu o inimă ușoară și dorința de a vă distra.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 13
    2. Utilizați greșeli ca o oportunitate de a explora scena. Înainte de a acționa, ar trebui să internalizați ideea că greșelile nu contează cu adevărat în improvizație. Întreaga idee a improvizării este de a lăsa scenele și interacțiunile să se desfășoare în mod natural fără un scenariu. Ceea ce ați considera în mod normal o greșeală în acțiunea scriptului este doar o parte a scenei în improv.
  • Dacă credeți că ați făcut o greșeală, utilizați ocazia de ao transforma în partea din scenă pe care o explorați.
  • Imaginea intitulată Fii bun la improvizație Pasul 14
    3. Evitați să vă simțiți presați să rămâneți la un script. Deoarece nu există nici un script în improv, sunteți liber să explorați o scenă sau o interacțiune în orice fel în care doriți și partenerul dvs. Imaginația voastră, atunci este una dintre cele mai mari active pe care le puteți aduce în improvizație.
  • Încercați să acționați în afara perspectivei voastre. Amintiți-vă, utilizați-vă imaginația pentru a vă plasa în poziția personajului pe care îl jucați și în contextul scenei pe care le acționați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar