Cum să aruncăm o piesă

Turnarea este una dintre cele mai dificile părți de a produce o piesă. Vrei să te asiguri că, pe cât mai mulți oameni știu despre audiții, astfel încât să puteți vedea o gamă largă de actori și talente. Apoi, trebuie să audiție fiecare dintre ei pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru partea. Decizia care primește rolul necesită atenție diferitelor puncte forte și deficiențe diferite. La sfârșitul zilei, cu o anumită planificare și o analiză atentă, puteți Găsiți cei mai buni actori pentru jocul dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Configurarea audițiilor
  1. Imaginea intitulată aruncă un joc Pasul 1
1. Determinați câte părți trebuie să aruncați. Nu numai că trebuie să aruncați rolurile majore în piesă, dar și membrii corului, extras, înțelepciuni, dansatori și muzicieni. Numărați câți actori de care aveți nevoie. Să ia în considerare dacă actorii vor juca mai multe roluri.
  • Imagine intitulată a căzut un joc Pasul 2
    2. Scrieți o listă turnată. Uneori, piesele au venit cu liste turnate. Uneori, va trebui să vă elaborați propria dvs. Fiecare listă ar trebui să conțină elementele necesare pentru fiecare caracter. Detaliile importante includ:
  • Vârstă: Ar trebui să încercați să aruncați actori care se află într-o gamă de vârstă similară rolului.
  • Gen: Unii directori preferă să încurajeze oamenii să joace roluri de sex diferit. De exemplu, Peter Pan este adesea jucat de o femeie. Specificați dacă acesta este cazul în lista dvs.
  • Rasă: Încercați să nu aruncați oameni cu diferite tipuri de rase pentru a juca un personaj a cărui rasă este importantă pentru poveste. De exemplu, dacă produceți o piesă despre războiul din Vietnam, nu ar trebui să aveți actori albi să joace caractere vietnameze. Pe de altă parte, unele piese nu necesită actori ai unei anumite rase sau etnie. Puteți arunca un joc de colorblind, aruncând cel mai bun actor pentru rolul, indiferent de rasă. De exemplu, într-o adaptare de colorblind a lui Henry IV, este posibil să aveți un actor afro-american să îl joace pe rege, deoarece actorul a efectuat cea mai bună audiție. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui actori de o anumită rasă sau dacă intenționați să distribuiți un joc de colorblind, specificați acest avans în lista dvs. de distribuție.
  • Arhetip: Acestea sunt tipuri de roluri comune care permit potențialilor actori să determine dacă au dreptate pentru rolul sau nu. Unele arhetipuri comune includ domnia în primejdie, șeful mulțimii, înțelepții înțelepți sau cei nevinovați.
  • Imaginea intitulată aruncă un joc Pasul 3
    3. Găsiți o locație. Veți avea nevoie de o scenă sau spațiu liber pentru a audiționa distribuția dvs. Dacă aveți un teatru deja disponibil, puteți utiliza acel spațiu. Ați putea, de asemenea, să căutați locații publice care oferă o mulțime de camere clare. Vrei să poți vedea, să auzi și să vorbești cu fiecare actor. De asemenea, doriți o cameră separată pentru ca oamenii să aștepte înainte de audiție. Astfel de locuri includ biserici, școli, colegii comunitare și amfithetre. Va trebui să rezervați aceste spații în avans.
  • Imagine intitulată a jucat un joc Pasul 4
    4. Creați un site web pentru jocul dvs. Ar trebui să aveți un site web pentru a vă referi la oameni să obțină mai multe informații despre joc. Pe acest site web, postați un rezumat al piesei, lista dvs. de distribuție și datele dvs. de producție. De asemenea, ar trebui să enumați o adresă de e-mail, astfel încât actorii să vă poată contacta cu întrebări. Poate doriți să creați o adresă de e-mail specială pentru redare, în loc să utilizați contul dvs. personal.
  • Imagine intitulată a căzut un joc Pasul 5
    5. Face publicitate. Vrei cât mai mulți oameni să știe despre audițiile tale. Creați fluturași pentru a posta în jurul orașului. Postați lista online online și întrebați actorii să aducă o fotografie și să reiau. Stați dacă piesa dvs. este o producție profesională plătită sau un eveniment comunitar de voluntariat. Dacă este o școală de școală sau universitate, profitați de rețelele sociale media și de organizațiile de teatru pentru a recruta talent. În mod clar, notați care se joacă audiția pentru astfel încât actorii își pot cerceta rolurile și le pot pregăti. Unele locuri bune pentru a face publicitate includ:
  • Buletinele școlare
  • Cafenele
  • Social Media
  • Jucați sau site-ul de teatru
  • Presă
  • Agenții de acțiune locală
  • Școli de teatru
  • Metoda 2 din 3:
    Care deține audiții
    1. Imaginea intitulată a căzut un joc Pasul 6
    1. Ia notite. De-a lungul audițiilor, ar trebui să luați note despre capacitatea, expresia, punctele forte și deficiențe ale fiecărui actor. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți cât de bine fiecare actor și va face ca procesul de decizie să fie mai ușor.
  • Imaginea intitulată a jucat un joc Pasul 7
    2. Oferiți script-uri actorilor. Dați fiecărei acte de audiție un extras din script. Acestea nu ar trebui să depășească trei pagini. Ei pot solicita audiții pentru un anumit rol sau le puteți cere să citească o anumită parte. Acest lucru vă va permite să vedeți cât de bine se potrivesc cu caracterul sau rolul. Dvs. sau un alt director de casting ar trebui să citească celelalte roluri în acest extras, astfel încât actorul să poată răspunde la liniile în mod natural.
  • De asemenea, le puteți cere să efectueze un monolog pregătit dintr-o altă piesă.
  • Dacă vă place un actor particular, dar nu sunteți sigur dacă aveți dreptate pentru rolă, le puteți cere să citească o parte mai mare a jocului. Le puteți cere, de asemenea, să citească un rol diferit dacă credeți că vor fi mai potrivite pentru aceasta.
  • Imaginea intitulată a jucat un joc Pasul 8
    3. Solicitați o melodie dacă ar fi turnat un muzical. Muzicalele necesită ca toți actorii să poată să cânte. Vrei să te asiguri că conducerile tale sunt confortabile cântând, precum și vorbind. Permiteți-i actorilor să cânte un cântec pregătit. Ei pot sau nu pot aduce muzica proprie. Rețineți puterea vocii lor, melodia lor, pasul lor și cât de bine își proiectează vocea.
  • Imaginea intitulată a căzut un joc Pasul 9
    4. Corego un dans scurt. Muzicalele necesită, de asemenea, dans, în special din rolurile corului. În timp ce actorii de lideri pot fi capabili să scape cu o experiență minimă de dans, ar trebui să poată învăța un simplu dans destul de ușor. Dacă puteți, adunați potențialii actori împreună. Învățați-i un dans scurt de la muzică și vedeți cât de bine o iau. În timp ce câteva greșeli sunt acceptabile, căutați cât de bine păstrează în ton și se mișcă cu ceilalți dansatori.
  • Imaginea intitulată a jucat un joc Pasul 10
    5. Înregistrați actorii. Dacă aveți mulți actori care vin la audiție, puteți decide să le înregistrați. Acest lucru vă va ajuta să reflectați mai târziu cât de bine au acționat. De asemenea, vă va permite să comparați cu ușurință doi sau mai mulți actori. Asigurați-vă că cereți permisiunea actorului înainte de a începe camera.
  • Imagine intitulată a exprimat un joc Pasul 11
    6. Colectați o fotografie și un CV de la fiecare actor. Este o practică standard pentru actorii să transporte cu ei o fotografie și să reiau audiții. Înainte de fiecare audiție, luați-le de la actor. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți actorii individuali dintr-un grup mare de jucători potențiali. Dacă ajută, puteți face și note despre fiecare actor la CV-ul lor.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea actorilor
    1. Imaginea intitulată a exprimat un joc de joc 12
    1. Luați în considerare cât de bine au acționat. Vrei jucători care au acționat rolul cu emoție, expresie și angajament, nu doar cei care citesc scriptul. Actorii buni ar trebui să poată enunța în mod clar cuvintele lor, exprimă emoții cu fața și corpul lor și să transmită motivațiile personajelor lor. Ei ar trebui să vorbească în mod natural, dacă un pic încet și nu ar trebui să-și accentueze cuvintele sau acțiunile.
  • Imagine intitulată a căzut un joc de joc 13
    2. Urmăriți cum se recuperează din greșeli. Nu există un astfel de actor perfect. Dacă un potențial actor face o greșeală în timpul audiției, notați modul în care acestea reacționează. Dacă continuă să meargă fără să se oprească, este un semn că sunt profesioniști. Poate doriți să le aruncați. Dacă acestea devin înflorite, cer scuze sau cer să înceapă, ar putea fi un semn că nu vor putea să se recupereze grațios în fața unui public.
  • Imagine intitulată a căzut un joc Pasul 14
    3. Factor în toate nevoile rolului. Unele roluri necesită doar o voce bună, ci expresii puternice faciale, talent muzical, dans sau lucrare de cascadorie. De exemplu, dacă un actor poate să cânte, dar nu să acționeze, este posibil ca ei să nu fie drept pentru un rol principal.
  • Imagine intitulată a căzut un joc Pasul 15
    4. Aruncați și repetați mai mulți oameni decât aveți nevoie. Oamenii fără roluri de plumb tind să renunțe. Asigurați-vă că aruncați suficiente înțelepciuni pentru fiecare rol. Unele subestudii pot completa pentru mai multe roluri minore.
  • Imaginea intitulată a jucat un joc de joc 16
    5. Apelați înapoi actorii pe care i-ați plăcut. Dacă ați avut câțiva potențiali actori pentru un rol, le puteți numi înapoi pentru oa doua audiție. Odată ce ați decis cine primește parte, le puteți numi să le informeze sau puteți posta lista într-un loc public (cum ar fi un buletin de școală sau în afara Teatrului Comunității).
  • sfaturi

    Nu aruncați spectacolul înainte de audiție. Luați în considerare toate noile talente pe care le puteți găsi, nu doar persoanele care au primit conducerea anul trecut.
  • Da tuturor o șansă de a străluci. Dacă cineva a primit conducerea timp de doi ani la rând, încercați să o dați altcuiva în acest an.
  • Culoarea părului actorilor, înălțimea sau construirea poate să nu conteze pentru rolul. Amintiți-vă că puteți compensa aceste diferențe cu costumul și machiajul.
  • Păstrați actorii care sunt dispuși să lucreze cel mai greu pentru părți. Nu aruncați pe cineva care nu poate face repetiții din cauza unui angajament anterior.
  • Avertizări

    Unii oameni pot fi dificili sau supărați că nu au obținut rolul. Politicos le mulțumim pentru audiție înainte de a le informa că nu erau corecte pentru rolul.
  • Nu favorizează niciodată prietenii.Dacă știți un actor, nu le aruncați doar din cauza relației dvs. Aruncați persoana în funcție de cât de bine fac în audiție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar