Cum să fii un actor de scenă mai bun

Etapa de acțiune este o artă unică care necesită efortul de a stăpâni. În afară de luarea de cursuri, există o mulțime de modalități de a-ți perfecționa meseria pe cont propriu. Începeți prin memorarea liniilor, astfel încât să vă puteți concentra asupra mecanicii și dezvoltării caracterului. Practicați enunțarea și proiectarea și utilizarea cercetării și imaginației pentru a construi un caracter credibil. Urmăriți o mulțime de spectacole și să acordați atenție oamenilor atunci când sunteți afară și pe punctul de a dezvolta un repertoriu de expresii și gesturi.

Pași

Metoda 1 din 4:
Învățarea din experiență
  1. Imagine intitulată act în jurul fetelor Pasul 12
1. Faceți cunoștință cu o gamă largă de oameni și să le respectați. Oamenii care urmăresc este o modalitate excelentă de a învăța cum să imită expresii, gesturi și tonuri de voce. Observați străini în timp ce sunteți afară și despre aproximativ și încercați să interacționați cu o gamă variată de oameni. Acordarea atenției vă poate inspira să veniți cu detaliile care fac o performanță excelentă.
  • Cafenele, terase, mall-uri și magazine de bacanie sunt toți oamenii care urmăresc locurile. Dacă sunteți în linie undeva, spuneți salut oamenilor de lângă dvs. și încercați să obțineți o conversație.
  • Imagine intitulată Scrieți reprezentantul Congresului Pasul 12
    2. Urmăriți cât mai multe spectacole posibil. Puteți găsi o mulțime de spectacole live pe YouTube, Netflix și alte servicii. În plus față de spectacolele jocului dvs., urmăriți altceva puteți să permiteți timp. Urmăriți cu un ochi critic și rețineți cum ați fi făcut o expresie sau ați livrat o linie diferită.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 4Bullet1
    3. Aflați de la ceilalți actori din jocul dvs. Nu este înșelător sau copiază să învețe de la alții. Urmăriți alți actori din producțiile dvs. și vedeți ce fac cu părțile pe care le-au dat. Încercați să observați lucrurile pe care le fac că ați putea încorpora în propriul stil de acțiune.
  • Nu fiți timizi să întrebați actorii mai experimentați în jocul dvs. pentru ajutor. Întrebați-i pentru note, sfaturi și trucuri ale comerțului.
  • Imagine intitulată rochie pentru săptămâna spirituală sau ziua la școala ta Pasul 8
    4. Obțineți cât mai multe practici posibil. Faceți tot posibilul pentru a acționa, în loc să mergeți la o audiție după altul. Dacă încercați să intrați în teatru profesional, ar putea însemna luarea unui rol într-o producție comunitară fără a obține un salariu. Uită-te la ea ca o șansă de a-ți perfecționa meseria în loc de un pas în direcția greșită.
  • Veți avea o șansă să jucați mai multe roluri provocatoare, să învățați de la diferiți directori și coregrafi și obțineți mai multe cunoștințe despre modul în care funcționează o producție.
  • Metoda 2 din 4:
    Perfecționarea livrării dvs
    1. Imagine intitulată Citat o carte Pasul 2
    1
    Memorați liniile. Primul pas pentru a oferi o performanță masternă este memorarea liniilor. Dacă nu trebuie să vă faceți griji cu privire la liniile dvs., veți putea să vă concentrați asupra mecanicii și dezvoltării caracterului.
    • Citiți-vă liniile la fiecare ocazie, le recitați peste și peste și copiați-le cu mâna pentru a le ajuta să le memoreze.
    • Dacă aveți un pasaj lung, spuneți prima linie peste și peste până când vă amintiți, apoi adăugați următoarea linie. Adăugați o linie la un moment dat până când vă simțiți confortabil cu întregul pasaj.
  • Imaginea intitulată Be Special Pasul 8
    2. Enunociați-vă cuvintele. Enunțarea sau vorbind clar, este o parte vitală a stadiului care acționează. Exagerați pronunția dvs. astfel încât membrii audienței din ultimul rând să poată înțelege fiecare silabă.
  • Încercați să practicați exerciții vocale răsucite, cum ar fi "o oală de cafea de cupru adecvată" sau "knot kilts pentru nopți rece urâte."
  • Chiar dacă veți folosi un sistem de microfon, audiența dvs. nu vă va înțelege dacă vă mutați liniile.
  • Imagine intitulată cântă folosind diafragma Pasul 3
    3. Lucrați la proiectarea vocii. Umpleți burta cu aerul și utilizați diafragma pentru a vă susține discursul. Încercați să vorbiți clar și tare fără a schimba tonul vocii tale. Proiecția corectă sună ca și cum ai vorbi, dar pot fi auzite la distanță. Strigând, pe de altă parte, este atunci când tonul vocii dvs. devine dur și grătar.
  • Dacă aveți acces la spațiul de performanță, cineva să stea în ultimul rând în timp ce practicați proiectarea liniilor. Ei vă pot informa cât de audibil sunteți și dacă calitatea vocii dvs. se schimbă. Încercați să găsiți o sală mare sau un spațiu similar dacă nu aveți acces la locația dvs. de performanță.
  • Imagine intitulată Fii o fată medie Pasul 4
    4. Exagerați-vă expresiile, dar păstrați-le naturale. Expresii faciale și gesturi ar trebui să fie mai intense. În acest fel, emoțiile pe care le transmit vor fi clare de la distanță. Cu toate acestea, nu doriți să depășiți și să pari nenatural.
  • Încercați să configurați o oglindă sau o cameră video și să stați cât mai departe de ea posibil. Practicați exagerarea expresiilor dvs. și încercați să găsiți echilibrul între claritate și să rămâneți natural.
  • Obținerea de note de la directorul dvs. sau prietenul iubitor de teatru este, de asemenea, util.
  • Ajută la cunoașterea dimensiunii spațiului dvs. de performanță. Într-un mic cadru intim, nu va trebui să exagerezi expresiile dvs. așa cum ați fi într-un teatru mare.
  • Imagine intitulată Alegeți un model de rol Pasul 2
    5. Sincronizați-vă expresiile cu textul piesei. Lucrați la momentul dvs., astfel încât expresiile dvs. să nu anticipeze sau să strică linia următoare. În loc să aștepte doar un alt actor pentru a termina să vorbească, să se uite la ele și să asculte în mod activ ca și cum nu ați auzit niciodată aceste cuvinte. Încercați să nu știți mai mult decât caracterul dvs. știe în acel moment - fiți cu adevărat surprinși, emoționați, supărați sau trist.
  • De exemplu, dacă personajul tău învață ceva supărător, trebuie să emotezi exact la momentul potrivit. Timpul slab ar distruge iluzia prin reamintarea publicului că ați memorat un scenariu.
  • Gândiți-vă cu atenție despre cum să vă exprimați în mod natural expresiile. Dacă personajul tău tocmai a aflat că interesul lor romantic este mort, ar lua o clipă sau doi să înțeleagă știrile? În cazul în care mai întâi transmiteți șoc și necredință, apoi construiți în durere sau furie?
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 14
    6. Înscrieți-vă în clasele de acțiune. Obțineți recomandări de la alți actori sau căutați online pentru clase din zona dvs. Gândiți-vă la nevoile dvs. și alegeți o clasă care se concentrează asupra unei zone care vă vor aduce beneficii. Căutați un profesor care este dur, cinstit și are o mulțime de experiență de predare.
  • Veți găsi o serie de clase disponibile. Dacă doriți să lucrați la reacții și concentrare, improvitatea ar putea fi cea mai bună pentru dvs. O clasă focalizată de tehnică, cum ar fi una pe o metodă de actorie specifică, ar putea fi cea mai bună dacă doriți să lucrați la Immering într-un personaj.
  • Du-te un profesor cu ani de experiență de predare dovedită peste acreditări rapide care acționează. Doar pentru că cineva are un resut impresionant de acțiune nu înseamnă că sunt un mare profesor acționând.
  • În funcție de prestigiul școlii sau instructorului, ați putea găsi cursuri care costă oriunde între 150 și 2000 $ (SUA). Alegeți unul care este în bugetul dvs. cu cea mai mică dimensiune de clasă. Unul la un moment dat cu un profesor bun este mai bun decât să fii în clasă ambalată cu un nume de prestigiu.
  • Metoda 3 din 4:
    Dezvoltarea unui caracter credibil
    1. Imagine intitulată Fi un fan Sherlock Pasul 2
    1. Cercetați-vă caracterul. Indiferent dacă ați fost distribuit într-un rol sau sunteți audiție, petreceți cât mai mult timp în care puteți învăța despre caracterul dvs. Aflați cine sunt și care este lumea lor. Scriptul este un început minunat, dar ar trebui să săpați mai adânc prin căutarea online, citirea cărților de istorie și privirea la opere de artă.
    • De exemplu, dacă personajul tău este un locuitor nobil în Italia din secolul al XVI-lea, învață despre politică, religie, economie și moda populară a lumii lor. Găsiți portrete de oameni bogați care locuiau la acel moment și privesc îndeaproape cum se prezintă ei înșiși.
    • Uită-te la numele personajului tău. Aflați dacă dramaturgul și-a folosit semnificația ca un indiciu despre cine este acea persoană.
  • Imagine intitulată Citat o carte Pasul 4
    2. Dați detaliile personajului. Luați indici de la script și construiți un portret intelectual și emoțional al persoanei pe care o jucați. Completați semnele de scripturi și creați din fundal pentru caracterul dvs. Speculează despre motivațiile, visele și ambițiile lor.
  • Faceți o listă cu punctele forte, defectele, valorile și ispitele lor. Ce evenimente de viață le-au format în cine sunt?
  • Imagine intitulată Fii un tip drăguț Pasul 16
    3. Figurați modul în care personajul dvs. este conectat la alții. Utilizați scriptul, cercetarea și imaginația dvs. pentru a defini modul în care caracterul dvs. se referă la alte caractere ale piesei. Decideți cum caracterul dvs. formează relații și interacționează cu ceilalți.
  • De exemplu, există un alt personaj pe care îl au încredere mai mult decât alții? Poate că ați putea ține poziția mai rigid și vorbiți cu un ton mai formal în jurul altor personaje. Apoi, aruncați umerii și vorbiți cu un ton mai relaxat în scene cu persoana cu care are încredere în caracterul tău.
  • Imagine intitulată Yike Pasul 2
    4. Scufundați-vă în rolul complet. Utilizați imaginile și detaliile pe care le-ați asamblat pentru a vă transforma în caracterul dvs. Imaginați modul în care reacționează la viață, se mișcă, gândesc și se referă la alții. Uitați că pretindeți și încercați să deveniți personajul pe care îl jucați.
  • Imaginea intitulată Be Special Pasul 10
    5. Veniți cu detalii subtile care adaugă autenticitate. Acțiunile mici sunt vizibile și vă pot ajuta să vă aduceți viața la viață. Dacă personajul dvs. este fastidios, poate că vă puteți îndrepta frecvent hainele. Dacă sunt, în general, anxioși, dați seama de gesturi, ca și cum ai ți-o mâinile, care transmite anxietate.
  • Metoda 4 din 4:
    Fiind confortabil pe cont propriu
    1. Imagine intitulată Alegeți un model de rol Pasul 16
    1. Încercați să păstrați calm și Relaxați-vă. Faceți exerciții de respirație sau meditați înainte de a merge pe scenă. Nu vă faceți griji cu privire la jenații sau să vă încurcați. Dacă știți liniile dvs., ați lucrat la mecanica dvs. și ați angajat în caracterul dvs., nu aveți nimic de îngrijorat.
  • Imaginea intitulată Obțineți băieți ca tine pentru personalitatea dvs. și nu arată pasul 7
    2. Utilizați luminile de scenă pentru a ucide frică de scenă. Luminile de scenă sunt prietenul tău! Cu luminile strălucește pe tine, nu veți putea vedea cea mai mare parte a teatrului. Încercați să le utilizați pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra acțiunii pe scenă.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă vă place pasul 6
    3. Încercați să blocați publicul. Pretindeți că există un zid între dvs. și public. Spune-ți că nu mai ești pe o scenă, ci în lumea ta privată. Încercați să rămâneți în interiorul personajului dvs. și în cadrul piesei, și uitați audiența există.
  • Imaginea intitulată deveni o dansatoare contemporană Pasul 3
    4. Amintiți-vă că acționarea este pasiunea voastră. Dacă vă veți obține vreodată nervos pe scenă, reamintiți-vă cât de important este acționarea dvs. Încercați să vă concentrați asupra tot ceea ce vă place despre teatru. Îmbrățișați-vă în scenă și distrați-vă!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar