Cum să vă îngrijiți picioarele și picioarele

VIDEO

Picioarele tale sunt două dintre cele mai abuzate și adesea folosite părți ale corpului, ceea ce cu toate mersul pe jos și de alergare pe care o faci în fiecare zi. Cu toate acestea, când vine vorba de rutinele noastre de sănătate și de frumusețe, picioarele și toenailurile sunt adesea neglijate. Indiferent de sezonul, este întotdeauna important să vă păstrați picioarele și toenailurile în starea vârfului. Aflați cum să vă îngrijiți picioarele și de toenails, având o igienă bună, răsfățându-i să vindece durerea și calusurile și să se asigure medicale atunci când este necesar.

Pași

Partea 1 din 3:
Practicând o bună igienă
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 1
1. Asigurați-vă că vă spălați picioarele zilnic. Picioarele tind să devină mai murdare și mai caldă decât alte părți ale corpului, deci este important să aveți obiceiuri sanitare bune. Dacă luați dușuri dimineața și nu pe timp de noapte, faceți cel puțin să spălați picioarele o parte din rutina de noapte când ajungeți acasă. În afară de a fi un semn de igienă bună, făcând acest lucru, de asemenea, vă împiedică să purtați murdăria în patul dvs.
  • Spălați-le cu săpun și apă caldă. Acest lucru vă va curăța picioarele de sudoare, murdărie și bacterii care ar putea locui acolo. Să acorde o atenție deosebită spațiilor între degetele de la picioare. Ștergeți-vă ușor picioarele cu un prosop după aceea.
  • Păstrați-vă și toenail-urile curate și. Dacă vă plimbați în jurul poartă sandale în timpul verii, ați putea găsi că toenailurile vă sunt murdare. Ia timp pentru a le curăța de fiecare dată când vă scăldați picioarele.
  • În timp ce vă spălați picioarele, utilizați o piatră de ponce pentru a vă bucura picioarele, exfoliați pielea. Acest lucru maschează, de asemenea, bilele și tălpile picioarelor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și toenails Pasul 2
    2. Masați o loțiune de hidratare în picioare în fiecare zi. Puneți loțiune sau cremă de picior ca parte a rutinei tale. O modalitate de a atinge picioarele moi, hidratate este să se frece pe o loțiune sau petrol de jeleu înainte de culcare și să alunece pe niște șosete. Când te trezești dimineața, vei descoperi că picioarele tale sunt foarte moi și sunt libere de uscăciune! Nu uitați să lăsați niciodată zona între degetele de la picioare supra-hidratate, deoarece acest lucru va cauza ciuperci.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioare și toenails Pasul 3
    3. Purtați încălțămintea potrivită pentru această ocazie. Picioarele voastre vor rămâne mai sănătoase dacă purtați încălțăminte adecvată concepute pentru a vă menține picioarele curate, uscate și la o temperatură confortabilă. Vă îmbrăcați restul corpului pentru a rămâne confortabil în condiții meteorologice diferite, și ar trebui să faceți același lucru pentru picioarele voastre.
  • Păstrați-i să se răcească în vară cu sandale și încălțăminte care respiră. Dacă purtați pantofi care vă fac picioarele fierbinți în timpul verii, ați putea ajunge cu miros sau o infecție fungică.
  • Păstrați-le cald în timpul iernii cu cizme și șosete impermeabile. Dacă purtați pantofi care nu vă păstrați picioarele calde, sunteți mai predispuși la obținerea lui Frostbite.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 4
    4
    Scapa de mirosuri. Având în vedere mirosul este o problemă pe care mulți oameni se confruntă, deoarece picioarele produc mai multă sudoare decât restul corpului și au tendința de a porni bacteriile care creează un miros. Dacă mirosul de picior a ieșit din mână, există măsuri pe care le puteți lua pentru a le face să miroasă mai bine imediat.
  • Încercați să schimbați șosetele mai des. Dacă picioarele voastre au tendința de a transpira foarte mult pe tot parcursul zilei, aducând o pereche de șosete cu tine, ar putea ajuta cu adevărat să scadă mirosul care se acumulează. Schimbați șosetele când se umezesc cu sudoare.
  • Păstrați-vă pantofii curați. Uneori mirosul este mai rău atunci când transpirația și bacteriile se acumulează în pantofi. Apoi, de fiecare dată când le-ați pus, problema este perpetuată. Purtând șosete cu pantofii dvs., curățându-le atât de des și cumpărați noi pantofi atunci când este timpul să reduceți mirosul.
  • Încercați pulbere de picior. Există multe produse concepute pentru a păstra picioarele uscate și fără miros. Încercați stropirea pulberii piciorului, pulbere pentru copii sau pulbere de talc în pantofii dvs. înainte de a le pune pe.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 5
    5. Păstrați-vă picioarele uscate. Piciorul sportivului și alte ciuperci de picior tinde să crească în condiții umede. Câteva tweaks în rutina dvs. de igienă vă pot împiedica să vă ocupați de aceste afecțiuni neplăcute, care adesea provoacă erupții cutanate. Faceți următoarele pentru a vă menține picioarele curate și uscate:
  • Optați pentru șosete de bună calitate din bumbac sau lână.
  • Schimbați adesea șosetele. Este metoda de prevenire de top pentru toate tipurile de probleme legate de picior, de la miros la ciuperci. Purtarea șosetelor umede oferă mediul perfect pentru a crește ciuperca, așa că schimbați-le adesea, mai ales dacă transpirați foarte mult.
  • Utilizați pulbere de picior. Mulți oameni se strop în pantofi pentru a păstra totul curat și uscat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și toenails Pasul 6
    6. Duș în siguranță. Dacă dușul într-o vestiare sau într-un alt loc public, luați măsuri de precauție, astfel încât să nu ajungeți la ciuperca piciorului altcuiva. Dușurile sunt în mod obișnuit medii umede care pot porni ciuperca și bacterii. Nu este o idee bună să intrați într-un duș public fără protecție pe picioarele voastre.
  • Purtați flip flop-uri sau pantofi de duș atunci când dușul în vestiar și alte locuri publice.
  • De asemenea, este important să nu împărțiți pantofii cu alte persoane. Dacă sunteți un atlet, nu împărtășiți clemele și alte echipamente atletice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 7
    7. Îndepărtați-vă în mod corespunzător toenailurile. La fiecare câteva săptămâni, tăiați-vă picioarele pentru a le menține sănătoase și puternice. Împingeți-le calea greșită rezultă în toenalei ingrown, care pot fi destul de dureroase. Îndepărtați-le direct, mai degrabă decât tăierea marginilor într-o curbă. De asemenea, trebuie să evitați să le tăiați prea scurt, deoarece acest lucru ar putea duce la ingeniile ingerate sau la o infecție.
  • Dacă ați prefera cu adevărat o formă rotunjită, în loc de un pătrat drept, utilizați un fișier de unghii pentru a netezi creasta și pentru a da marginile un pic de curbă, astfel încât să ajungeți la o formă pătrată cu marginile rotunjite.
  • Partea 2 din 3:
    Oferindu-vă o pedicală
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele tale și toenails Pasul 8
    1. Dă-ți picioarele o pedicală la fiecare două săptămâni. Pictura ei nu trebuie neapărat să facă parte din fiecare rutină de pedichiură, dar pedichiura regulată fac într-adevăr o diferență în păstrarea picioarelor moi și libere de pielea uscată și dură, iar toenail-urile curate și îngrijite. Nu este nevoie să cheltuiți o mulțime de bani pentru a vă face pedichiura profesională într-un salon și cu câteva instrumente, puteți face propria dvs. pedichiură chiar în confortul casei dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 9
    2. Începeți cu un masaj picior. Dacă sunteți pe picioarele dvs. foarte mult și ele tind să fie dureroase, masați-le înainte de a începe pedichiura. În timp ce acest pas nu este absolut necesar, este un mod frumos de a vă răsfăța puțin. Dacă luați deja timp pentru a vă oferi o pedichiură, de ce nu?
  • Frământați tălpile. Utilizați degetele pentru a apăsa în tălpile picioarelor într-un model circular de frământare. Acest lucru va ajuta la slăbirea mușchilor straini acolo.
  • Întindeți degetele de la picioare. Unul câte unul, trageți ușor degetele de la picioare înainte și înapoi pentru a le întinde și a ușura senzația și durerea.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 10
    3. Înmuiați picioarele timp de 5-10 minute într-un castron mare de apă caldă. Ca un tratament suplimentar, este posibil să doriți, de asemenea, să infuzați apa cu câteva picături de uleiuri esențiale sau săruri de mare moartă, pentru a menține picioarele mirosind bine și pentru a înmuia pielea tare, respectiv.
  • Timpul de înmuiere indicat aici este doar o sugestie - puteți alege să vă înmuiați picioarele pentru mult mai mult dacă doriți să vă relaxați sau dacă pielea întărește pe picioare are nevoie de hidratare suplimentară.
  • 4. Exfoliați-vă picioarele cu un scrub de picior și piatră ponce. Acest lucru se va îndepărta pe pielea uscată și moartă și să vă hidrateze și picioarele. Pielea de pe picioare este mai groasă și pentru ao menține moale și netedă, este important să eliminați pielea moartă cu exfoliere.Masați scrubul în mișcări circulare și clătiți după aceea.
  • Pentru a exfolia pielea întărită pe tocuri și partea de jos a picioarelor, utilizați un fișier de picior sau o piatră de piatră ponce.
  • Asigurați-vă că utilizați o mișcare delicată delicată și să nu frecați niciodată prea tare.
  • Dacă aveți calușe dure, încercați un aparat de protecție calus pentru a le elimina de pe tocuri și părțile laterale ale degetelor de la picioare. Acest lucru îi va împiedica să devină mai mari și să provoace dureri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 11
    5. Participați la toenailurile dvs. Îndepărtați unghiile în timp ce acestea sunt încă moi de la înmuiere, face sarcina mult mai ușoară. Nu uitați să le tăiați direct, și nu prea scurt. Utilizați un stick portocaliu sau un împingător cu cuticule pentru a împinge cu ușurință cuticulele înapoi spre piele. În cele din urmă, frecați un ulei de cuticule pe unghiile și cuticulele pentru a hidrata zona și păstrați cuticulele de la rupere.
  • Tăiați-vă picioarele direct, spre deosebire de o formă curbată, pentru a preveni apariția toenailurilor îngrozitoare. Dacă ați prefera cu adevărat o formă rotunjită, în loc de un pătrat drept, utilizați un fișier de unghii pentru a netezi creasta și pentru a da marginile un pic de curbă, astfel încât să ajungeți la o formă pătrată cu marginile rotunjite. Asigurați-vă că unghiile sunt tăiate și depuse la lungimea potrivită - scurt, dar nu prea mult încât vă sfârșești să vă rănești.
  • Nu uitați să includeți prea cuticulele. În timp ce nu ar trebui să vă tăiați cuticulele, dacă doriți, puteți aplica uleiul cuticular la toenails pentru a înmuia și hidrata marginile întărite și împingeți cuticulele înapoi cu un stick Orangewood pentru a crea o zonă deschisă, gata pentru poloneză. Asigurați-vă că nu împingeți prea tare sau puteți risca să tăiați cuticulele și să vă expuneți picioarele la posibile infecții fungice. Unii oameni preferă, de asemenea, să renunțe complet la acest pas și să-și părăsească cuticulele neatins - acest lucru este în regulă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele dvs. și pentru toenails Pasul 12
    6. Misturați-vă picioarele. Cu toată uzura și rupeți experiența picioarelor, este important să le hidratezi din când în când. După ce ți-ai înmuiat picioarele, ți-ai mulțumit pielea și ți-ai tăiat unghiile, folosește o loțiune sau cremă pentru a vă proteja pielea. Frecați-o pe toată partea de sus și de jos a picioarelor dvs., inclusiv degetele de la picioare.
  • Dacă aveți o tendință de a obține Halouses, luați în considerare o cremă foarte bogată. Acest lucru vă va păstra pielea umedă și încetinește creșterea mai multor calusuri.
  • Dacă ale tale tocurile tind să se spargă în vreme uscată, Purtați șosete în pat după hidratare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și toenails Pasul 13
    7. Aplicați poloneză de unghii dacă doriți. Dacă doriți să vă încheiați pedichiura cu o atingere finală destulă, aplicați culoarea poloneză de unghii la alegere. Dacă doriți o pedichiură de lungă durată, ați putea dori să începeți cu un strat de bază clar. Lăsați-l să se usuce, apoi să vopsească cu culoarea pe care ați ales-o folosind "Metoda de trei accident vascular cerebral", care constă în utilizarea unui accident vascular cerebral pe fiecare parte și un accident vascular cerebral în mijloc. Acest lucru asigură că polonezul este aplicat uniform pe întregul cui. Finalizați cu un strat de sus pentru a seta polishul în poziție și pentru ao împiedica să picteze.
  • Utilizați separatoare de la picioare pentru a vă menține degetele de la picioare. Acest lucru face ca procesul de pictura să fie mai ușor și să împiedice un toenail proaspăt pictat să coloreze un alt picior.
  • Îndepărtați lustruirea unghiilor după câteva zile, astfel încât nu va pata. Dacă părăsiți polonezii pe picioare prea mult timp, ați putea găsi că unghiile dvs. arată în galben atunci când o luați în cele din urmă.
  • Acetona, ingredientul activ în majoritatea deteriorărilor poloneze de unghii, are un efect sever de uscare asupra pielii și unghiilor. Luați în considerare utilizarea unui remover polonez care nu conține acetonă.
  • Partea 3 din 3:
    Abordând problemele piciorului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 14
    1
    Corectați un toenail ingrown. Este o afecțiune comună a piciorului pe care o puteți ocupa de dvs. acasă. Fiți atenți la ce echipament utilizați, deoarece un toenail ingrown poate deveni ușor infectat. Începeți prin tăierea toenailului direct peste. Ridicați ușor partea îngroșată și glisați o minge mică de bumbac sub ea pentru ao menține de la creșterea mai profundă. Schimbați bumbacul în fiecare zi până când problema este corectată.
    • Protejați-vă degetul în timp ce vindecă vindecarea. S-ar putea să doriți să-l bandaj pentru a vă asigura că nu se infectează.
    • Dacă vedeți semne de infecție, consultați un medic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 15
    2. Tratați ciuperca piciorului. Dacă aveți o erupție cutanată, șansele sunt piciorul atletului. Există creme de supra-contra-tristețe care pot fi utilizate cu succes pentru a trata piciorul atletului și alte ciuperci. Utilizați o cremă conform instrucțiunilor producătorului până când erupția cutanată dispare și piciorul se simte mai bine. Între timp, asigurați-vă că vă schimbați adesea șosetele.
  • Dacă starea nu dispare după câteva zile, vezi un medic.
  • Fungusul de la toenail este un tip diferit de ciuperci, și este mult mai greu de tratat. Dacă toenailurile dvs. sunt maro sau galbene și crăpate, consultați un medic pentru a discuta o rețetă care ar putea ajuta.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 16
    3
    Opriți buniii înainte de a ieși din mână. Un bunion apare atunci când osul de pe partea laterală a piciorului are stres și începe să crească spre exterior. Această condiție poate deveni foarte dureroasă dacă nu luați măsuri pentru a corecta problema. Bunioanele sunt adesea genetice, dar ele pot fi, de asemenea, cauzate de pantofi care sunt prea pungi în partea de sus (cum ar fi tocurile înalte sau pantofii de balet).
  • Asigurați-vă că încălțămintea dvs. nu cauzează probleme. Ar putea fi timpul să tranzacționați în acele stiletto pentru unele apartamente confortabile.
  • Purtați plăcuțele Bunion. Ele sunt disponibile pentru cumpărare la farmacii. Le puneți peste bunion pentru a împiedica să se frece împotriva pantofilor dvs.
  • Luați în considerare operația. Dacă aveți un Bunion foarte dureros, ați putea dori să luați în considerare operația, deoarece nu puteți face nimic pentru a face să plece pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru picioarele și picioarele dvs. Pasul 17
    4. A se vedea un podiatrist dacă aveți dureri de picior. Dacă întâmpinați durere care nu dispare, este important să solicitați asistență medicală.
  • Există multe oase în picioare care pot deveni cu ușurință fracturate.
  • Plimbarea pe un picior rănit poate exacerba problema.
  • Video: Cum să vă îngrijiți picioarele și toenailurile

    Ceas

    sfaturi

    Dacă vă pictați toenailurile, aplicați o cantitate mică de vaselină pe pielea din jurul lor. Acest lucru împiedică polishul de unghii să-ți coloreze pielea și lasă polishul de unghii să arate frumos și îngrijit.
  • Nu tăiați sau vă îndepărtați cuticulele.
  • Nu vă tăiați unghiile prea în jos! Care le-ar putea face să sângereze!
  • Puteți învăța foarte mult de la profesioniști, deci tratați-vă la o pediclă pro atunci când aveți nevoie de "și puneți întrebări și acordați atenție!
  • Înmuiați-vă picioarele într-o apă fierbinte adăugată cu șampon sau curățarea picioarelor. Dacă este accesibil, timp de 10-15 minute. Apa caldă ajută la deschiderea porilor și curățați mai adânc.
  • Când picioarele tale sănătoase, pline de farmec sunt gata pentru vara, arătați-le în unele flip-flop-uri frumoase sau sandale răcoroase într-o culoare vă place.
  • Dacă nu aveți separatoare de toenail pentru a aplica poloneză de unghii, puteți folosi și hârtie tisulară răsucite între degetele de la picioare.
  • Utilizați vârfurile unui stick de Orangewood învelit în bumbac și înmuiate în remodelarea poloneză pentru a ajuta la curățarea scurgerilor mici și a polonezului "sângera" în jurul cuticulei sau pe piele în jurul degetelor de la picioare.
  • Utilizați întotdeauna un dispozitiv de îndepărtare a unghiilor fără acetonă, deoarece acetonă poate usca unghiile și pielea / cuticulele.
  • Nu obțineți neapărat pedicale și manichiuri "profesioniști". Niciodată nu știți cum sunt sanitare produsele lor și puteți obține o infecție sau alte probleme.
  • Hidratează și masați-ți picioarele în fiecare zi.
  • După duș sau baie, puneți o mică loțiune pe picioare și acoperirea lor cu șosete după ce loțiunea se înmoaie este o modalitate excelentă și ușoară de a păstra picioarele moi și netede.
  • Avertizări

    Dacă aveți diabet zaharat, aveți grijă deosebită atunci când exfoliați, tăierea toenail-urilor sau când împingi înapoi cuticulele în timpul unei pedichiură. Asigurați-vă că nu vă răniți să împiedicați riscul oricărei infecții.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Castron mare
    • Prosop
    • Uleiuri esentiale
    • Sare de mare moartă
    • Picior de frecare
    • Piatră de piatră
    • Fișier picior
    • Unghieră
    • Pilă de unghii
    • Ulei de cuticule
    • Orangewood Stick
    • Bile de bumbac
    • Acetona
    • Separatoare de la picioare
    • Culoarea poloneză de unghii la alegerea dvs., BaseCoat și TopCoat
    • Cremă de picior, loțiune sau jeleu petrolier
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar