Cum de a vindeca piciorul atletului: pot remedia naturale?

Piciorul atletului, numit și Tinea pedis, este o infecție fungică comună care provoacă o erupție cutanată pe picioare. De obicei începe între degetele de la picioare și se răspândește de acolo. Această erupție nu este periculoasă, dar poate fi enervantă și mâncărime. Cel mai simplu și mai eficient tratament pentru piciorul sportivului este o cremă antifungică de peste-counter, care de obicei elimină erupția în decurs de 2 săptămâni. Din păcate, remediile la domiciliu sunt mai puțin de succes. Puteți încerca unele pentru dvs. și vedeți dacă lucrează. Dacă nu, apoi treceți la o cremă antifungică sau vizitați un podiatrist pentru tratament ulterior.

Pași

Metoda 1 din 2:
Acasă Remedii care ar putea funcționa

Piciorul sportivului poate fi greu de scăpat, iar remediile la domiciliu au o înregistrare mixtă în tratarea erupției cutanate. Puteți încerca aceste tratamente de acasă pentru a vedea dacă lucrează. Dacă 1-2 săptămâni mergeți și nu vedeți nici o îmbunătățire, apoi treceți la o cremă antifungică de peste-counter care conține miconazol, clotrimazol, terbinafină sau tolnaftate, care sunt de obicei cele mai eficiente. Aplicați-o conform instrucțiunilor.

  1. Imagine intitulată cure atletul
1. Frecați 50% cremă de ulei de arbore de ceai pe erupție cutanată. Uleiul de arbori de ceai este un tratament antibacterian natural puternic și o posibilă remediere la domiciliu pentru piciorul atletului. Obțineți o cremă care conține o concentrație de 50% de ulei de arbore de ceai și o frecați pe erupție de două ori pe zi. Continuați acest tratament timp de 2-4 săptămâni pentru a șterge erupția cutanată.
  • Dacă primiți ulei de arbore de ceai nediluat, diluați la o concentrație de 50%. Utilizați un ulei purtător ca Jojoba sau Olive. Apoi amestecați 1/2 linguriță (2.5 ml) ulei purtător cu 1/2 linguriț (2.5 ml) ulei de copac pentru un amestec de 50%.
  • Concentrațiile mai slabe ale uleiului de arbore de ceai, la fel de scăzute ca 10%, ar putea ajuta la reducerea erupției cutanate, dar, în general, nu vor ucide toată ciupercile.
  • Imagine intitulată cure atletul
    2. Aplicați extract de ajoe pentru a ucide ciuperca. Ajoe este un compus în usturoi că spectacolul de studii mici poate ucide ciuperca piciorului atletului. Obțineți o concentrație de 1% de ulei de ajoe sau gel. Frecați acest lucru pe erupție de două ori pe zi timp de 1-2 săptămâni pentru a vedea dacă acest lucru funcționează pentru dvs.
  • De asemenea, este posibil să utilizați usturoiul brut ca tratament antifungic. Cu toate acestea, usturoiul brut nu a fost studiat în mod specific împotriva piciorului atletului.
  • Imagine intitulată cure atletul
    3. Încercați un picior de oțet înmuiați să ucizi bacteriile și mirosul. Acesta este un alt remediu popular pentru piciorul atletului. Nu a fost studiat pe scară largă, dar unii oameni consideră că este util. Se amestecă 2 părți de apă caldă cu 1 parte din oțet de cidru alb sau de mere. Apoi vă înmuiați picioarele timp de 15-20 de minute. Acest lucru ar putea ucide ciuperca care provoacă erupția cutanată.
  • Ar trebui să faceți o oțet se înmoaie o dată pe săptămână, deci probabil că va trebui să încercați și alte metode.
  • Oțetul este acid și ar putea provoca arsuri sau iritare dacă aveți tăieturi pe picioare.
  • Metoda 2 din 2:
    Împiedicând răspândirea erupției cutanate

    Piciorul atletului este contagios și s-ar putea răspândi în alte persoane sau părți ale corpului tău. Indiferent dacă o tratați cu remedii acasă sau creme OTC, trebuie să luați măsuri pentru a împiedica răspândirea până la răscumpărarea cutanată. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să continui erupția cutanată în timp ce așteptați ca tratamentele să aibă efect.

    1. Imagine intitulată cure atletul
    1. Spălați-vă picioarele cu săpun și apă de două ori pe zi. Este foarte important să vă spălați picioarele, astfel încât ciupercile să nu se răspândească. Spălați între degetele de la picioare sau oriunde altundeva că erupția cutanată este, cu săpun și apă. Apoi clătiți toate săpunul. Repetați acest lucru de două ori pe zi până când erupția cutanată se curăță.
    • Amintiți-vă să vă spălați mâinile după curățarea picioarelor. Acest lucru împiedică răspândirea ciupercii.
    • Aceasta este, de asemenea, o practică importantă pentru a preveni piciorul atletului, așa că spălați-vă picioarele de fiecare dată când vă scăldați.
  • Imagine intitulată cure atletul
    2. Uscați picioarele ori de câte ori sunt ude. Ciuperca crește în medii calde, umede, cum ar fi picioarele transpirați. Ori de câte ori picioarele tale se udă sau transpiră, folosiți un prosop și uscați-le. Amintiți-vă să intrați între degetele de la picioare, care este locul în care piciorul atletului începe de obicei.
  • Pentru a vă usca picioarele mai departe, ați putea freca o pulbere de talc pe picioare.
  • Utilizați doar prosopul o dată și apoi spălați-l. Altfel ai putea răspândi ciuperca.
  • Imagine intitulată cure atletul
    3. Schimbă-ți șosetele și pantofii zilnic. Fungusul piciorului sportivului ar putea trăi în șosete și pantofi, așa că nu purtați aceleași în fiecare zi. Schimbați șosetele de două ori pe zi, mai ales după ce picioarele dvs. sunt transpirate. De asemenea, încercați să nu purtați aceeași pereche de pantofi mai mult de o zi la rând. Acest lucru le dă timp să se usuce înainte de a le purta din nou.
  • Încercați să părăsiți pantofii lângă o fereastră sau undeva altceva se vor usca mai bine.
  • Ați putea, de asemenea, să presărați talc sau pulbere antifungică în pantofii dvs. pentru a le usca și a ucide orice ciupercă rămasă.
  • Imagine intitulată cure atletul
    4. Scoateți pantofii când sunteți acasă. Păstrarea pantofilor dvs. oferă un mediu bun pentru ca ciuperca să crească și să se răspândească. Când ajungeți acasă, scoateți pantofii, astfel încât picioarele să se poată usca și se răcește.
  • Dacă luați șosetele oprite, asigurați-vă că purtați o pereche de sandale. Ai putea răspândi ciuperca dacă te plimbi în jurul desculțului.
  • Imagine intitulată cure atletul
    5. Rezistați nevoii de a zgâria sau atinge erupția cutanată. Fungusul piciorului sportivului este contagios și ați putea să-l răspândiți dacă atingeți erupția cutanată. În timp ce mâncărimea ar putea fi enervantă, faceți tot ce puteți să o ignorați și să evitați zgârierea zonei. Acest lucru ajută, de asemenea, să se vindece mai repede.
  • Dacă atingeți accidental erupția cutanată, spălați-vă imediat mâinile, astfel încât să nu vă răspândiți.
  • Imagine intitulată cure atletul
    6. Utilizați propriile prosoape, pantofi și articole personale. Împărtășirea prosoapelor, mașinilor de transport, pantofii și alte elemente personale pot răspândi cu siguranță erupția cu alte persoane. Nu împărțiți obiecte personale cu alții în casa dvs. pentru a păstra erupția cutanată.
  • Folosind propriile dvs. obiecte personale este, în general, o bună practică, chiar dacă nu aveți piciorul atletului. Împiedică oamenii să se răspândească accidental ciuperci sau bacterii între ele.
  • Imagine intitulată cure atletul
    7. Stați departe de bazinele publice și de dușuri până când erupția cutanată. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente locuri pe care piciorul atletului se răspândește. Să fie considerați de alți patroni și să evitați aceste zone până când erupția voastră se șterge.
  • Dacă trebuie să mergi la un loc ca acesta, nu te plimbi în jurul desculțului. Purtați întotdeauna sandale sau alte încălțăminte, astfel încât să nu răspândiți ciuperca.
  • Taieri medicale

    În timp ce piciorul atletului este o condiție curabilă, remediile la domiciliu au o rată de succes mixtă. Unii ar putea funcționa, dar, de obicei, nu la fel de bine ca și creme antifungice convenționale. Dacă încercați unele remedii la domiciliu, monitorizați erupția cutanată pentru a vedea dacă tratamentele funcționează. Dacă nu, apoi treceți la o cremă OTC pentru o mai bună șansă de succes. Dacă acest lucru nu funcționează în decurs de 2 săptămâni, atunci un podiatrist poate prescrie tratamente suplimentare pentru a scăpa de erupția cutanată.

    sfaturi

    Multe produse antifungice OTC vă instruiesc să le continuați să le aplicați timp de o săptămână după ce erupția cutanată dispare. Acest lucru asigură că toată ciupercile sunt moarte.
  • Podiatrii prescriu, de obicei, creme mai puternice pentru a vindeca piciorul atletului. În unele cazuri, acestea pot încerca, de asemenea, medicamente orale dacă erupția se răspândește.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar