Cum să vă comunicați punctele slabe

Dacă ați stat mai mult decât o mână de interviuri în viața voastră, ați întâmpinat cu siguranță următoarea întrebare: "Care este cea mai mare slăbiciune?"Este o întrebare foarte frecventă a interviului, deoarece dezvăluie destul de puțin despre conștiința dvs. de sine și despre unul greu de răspuns, deoarece nu există "Grozav" Răspunsuri. Înainte de a aborda această întrebare într-un interviu sau în orice alt cadru, este esențial să luați timp să vă identificați și să vă clarificați slăbiciunile dvs. Apoi, lucrați la împerecherea slăbiciunii cu o explicație cu privire la modul în care lucrați pentru a îmbunătăți acest lucru.

Pași

Metoda 1 din 3:
Acceptarea punctelor slabe
  1. Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 1
1. Arătați suficientă conștiință de sine pentru a vă accepta imperfecțiunile. Nu sunteți perfect. Aveți puncte slabe. Cu cât sunteți mai capabili și doriți să acceptați acest lucru, cu atât mai capabil veți fi maximizarea abilităților pe care le posedați. Când un intervievator de locuri de muncă sau altcineva vă cere să descrieți slăbiciunile dvs., aproape întotdeauna vor să vadă că sunteți suficient de conștienți și suficient de maturi pentru a ști că le aveți.
  • Dacă răspunsul dvs. este "Nu am nicio slăbiciune," atunci este evident că una dintre slăbiciunile dvs. principale este o lipsă de conștiință de sine.
  • Fiind conștienți de slăbiciunile dvs. nu este același lucru ca fiind slab. Știind despre și compensarea slăbiciunii dvs. este de fapt o forță foarte importantă.
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 2
    2. Identificați și scrieți punctele slabe specifice. Nu puteți comunica eficient punctele slabe dacă nu știți ce sunt. În timp ce nu este distractiv să vă concentrați asupra slăbiciunilor voastre, să vă dați timp să le dați-vă de fapt și să le scrieți pentru propriul dvs. beneficiu.
  • Priviți înapoi uneori că ați eșuat sau veniți scurt și gândiți-vă de ce. Ai fost prea pasiv? Prea bossy? Nepregătit? Supraexplicate?
  • Pentru acest exercițiu, scrieți-vă slăbiciunile în termeni foarte simpli și direcți: "Sunt distras prea ușor."" Mă concentrez prea mult pe detalii mici."
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 3
    3. Obțineți informații despre slăbiciunile dvs. din surse externe, de asemenea. Întrebați prietenii, consilierii și mentorii de încredere pentru feedback cinstit cu privire la deficiențele dvs. Spuneți-le să fie complet cinstiți, deoarece este important să obțineți informații clare și corecte de la ei.
  • Spune ceva de genul: "Știu că este puțin ciudat, dar ar fi foarte util dacă mi-ai spune câteva dintre slăbiciunile mele, pe baza propriilor observații. Promit că nu mă voi supăra!"
  • Luați în considerare, de asemenea, luarea de evaluări de personalitate pentru a dezvălui deficiențe. Sari peste chestionare personalitate în revistele populare și folosesc evaluări de către organizațiile de sănătate mintală reputațională.
  • Imagine intitulată Comunicarea deficiențelor dvs. Pasul 4
    4. Repetați evaluarea dvs. de slăbiciune de mai multe ori pe an. Slăbiciunile dvs. reale se vor schimba probabil în timp, iar înțelegerea dvs. cu siguranță va. La fiecare 3-6 luni, și mai des în timpul vânătorilor de locuri de muncă, faceți timp pentru a vă repeta efortul de a vă identifica și a vă scrie slăbiciunile.
  • Este o idee bună să vă evaluați punctele forte în același timp, mai ales că intervievatorii de locuri de muncă se întreabă adesea despre ambele Puncte slabe și forțe.
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 5
    5. Fii cinstit cu tine și cu alții. Nu încercați să vă convingeți că sunteți un perfecționist dacă nu sunteți, și cu siguranță nu spuneți cuiva că sunteți. Luați proprietatea asupra slăbiciunilor voastre și fiți adevărați pentru voi și alții despre ei. Ei vor respecta conștiința dvs. de sine, încrederea în sine și onestitatea.
  • Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să "masați adevărul" un pic pentru a pune cel mai bun picior înainte în timpul unui interviu de angajare. Nu spuneți: "Sunt leneș", spun ", uneori mă lupt cu motivația când nu mi-am dat un scop clar."
  • Metoda 2 din 3:
    Răspunzând într-un interviu
    1. Imagine intitulată Comunicarea deficiențelor dvs. Pasul 6
    1. Fii clar și concis cu răspunsul tău. Nu încercați să ignorați întrebarea, să schimbați subiectul sau să vă rog fără să spuneți nimic. Intervievatorul caută ceva foarte specific în această întrebare - și anume, conștiința dvs. de sine și capacitatea de auto-îmbunătățire.
    • Nu ar trebui să vină niciodată ca o surpriză pentru a fi întrebat "Care este cea mai mare slăbiciune?", Și nu ar trebui să răspundeți niciodată ca o surpriză. Introduceți fiecare interviu care așteaptă să fie pus la această întrebare - și să practice răspunsul dvs. înainte de timp!
  • Imagine intitulată Comunicarea deficiențelor dvs. Pasul 7
    2. Denumiți o slăbiciune reală, nu o forță excesivă. Răsuciți răspunsul dvs. în încercarea de a vă face slăbiciunea într-o forță slab deghizată, va eșua întotdeauna. Spunând "Îmi pasă prea mult" sau "încerc prea tare" pot indica o slăbiciune, dar le exprimă în acest fel, face ca ea să pară că nu ai conștiința de sine, umilință sau ambele. În loc să încercați să spuneți că aveți prea multă putere deosebită, descrieți o slăbiciune reală pe care o lucrați.
  • De exemplu, în loc să spună: "Cea mai mare slăbiciune a mea este că sunt prea mult de perfecționist," încercați ceva de genul ", uneori am analizat produsele mele de lucru, ceea ce mă poate face să cadă în urmă în alte sarcini."
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 8
    3. Treceți încercările de a justifica slăbiciunea pe care ați numit-o. Nu încercați să o vina pe părinții dvs. sau de ghinionul sau altceva din controlul dvs. Luați proprietatea asupra slăbiciunii, fără a se dezvolta în ce factori au cauzat-o.
  • Intervievatorul nu caută o analiză profundă a rădăcinilor punctelor slabe. În schimb, vor să vadă că sunteți conștienți de slăbiciunile dvs. și încercați să le abordăm.
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 9
    4. Oferă dovezi că lucrați la îmbunătățire. Ați început răspunsul dvs. prin identificarea slăbiciunii dvs. concis și într-un mod care arată o bună conștiință de sine. Imediat continuați prin explicarea intervievatorului ceea ce faceți pentru a aborda această slăbiciune.
  • De exemplu: "Uneori am analizat produsele mele de lucru, ceea ce mă poate face să cad în celelalte sarcini. Pentru a evita acest lucru, am pus deoparte o anumită perioadă de timp pentru revizuire. Când timpul este în sus, mă mut la următoarea sarcină pe lista mea de priorități."Acum, ați dovedit că nu numai că vă puteți identifica slăbiciunile, ci să dezvoltați metode utile pentru a le depăși.
  • Imagine intitulată Comunicarea deficiențelor dvs. Pasul 10
    5. Nu încercați să repetați, să vă odihniți sau să mutați răspunsul dvs. După ce răspundeți la întrebare, opriți vorbirea. Așteptați ca intervievatorul să vorbească în continuare. Ai terminat. Le-ai dat ce au cerut, așa că așteptați un răspuns. Fiți răbdători și lăsați-i să facă următoarea mișcare.
  • Intervievatorul ar putea introduce intenționat o pauză lungă pentru a vedea ce veți face. Uitați-le în ochi cu o expresie confortabilă pe fața ta și așteptați ca ei să vă dea feedback.
  • Rezista nevoii de a-și lua tăcerea ca dovadă că ați răsturnat răspunsul și ar trebui să încercați din nou. Dacă vor să dai o altă slăbiciune, o vor cere!
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 11
    6. Au mai multe deficiențe gata în cazul în care intervievatorul este mai adânc. Ar trebui să aveți trei puncte slabe și tehnici compensatorii la îndemână. Intervievatorul vă poate întreba aceeași întrebare a doua oară și, eventual, a treia oară. Unii intervievatori iubesc cu adevărat să-ți exploreze slăbiciunile!
  • Dacă vă întrebați a patra oară, există o modalitate bună de a rezolva că: "Când fac acest exercițiu, poate o dată pe un sfert sau așa, lista s-ar putea schimba din când în când. Îmi limitez accentul pe trei deficiențe actuale, astfel încât nu am devenit copleșit. Dacă mă întrebi din nou în iunie, aș putea avea un răspuns diferit pentru tine atunci."
  • Sau, dacă sunteți sigur că un mic umor va lucra: "A patra slăbiciune a mea este că nu pot decât să țin doar trei deficiențe majore simultan!"
  • Sfat de experți
    Devin Jones

    Devin Jones

    Cariera Coachdevin Jones este Creatorul "Cariera sufletului," Un incubator de carieră online pentru femei. Ea este certificată în evaluarea și lucrează cu femeile pentru a-și clarifica scopul și a crea o carieră semnificativă. Devin a primit BA de la Universitatea Stanford în 2013.
    Devin Jones
    Devin Jones
    Antrenor de carieră

    "Întotdeauna spun că propria slăbiciune," adaugă antrenorul punctelor forte Devin Jones. "Perioadă. Punct. Nu justificați-o. Imi apartine. Apoi vorbi despre cum știi că îi afectează pe ceilalți și Ce faceți pentru a îmbunătăți acest lucru."

    Metoda 3 din 3:
    Scripting deficiențe comune
    1. Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 12
    1. Explicați-vă eforturile pentru a lua inițiativa mai des. Angajatorii, în general, ca persoanele care iau inițiativa. Pentru unul, nu trebuie să-ți facă griji cu privire la tine doar să stai înapoi și să aștept ca sarcinile să vă fie transmise. În al doilea rând, înseamnă că vă gândiți constant la modul în care puteți adăuga valoare companiei. Iată cum ați putea aborda această slăbiciune:
    • "Nu iau inițiativa la fel de mult cum aș vrea. Ultimul meu loc de muncă a fost unul în care următoarele comenzi a fost foarte important și improvizarea sa încruntat. Mi-am dat seama că trec treptat departe de a face lucrurile independent de teama de a-mi supăra șeful sau de a subcota politica companiei. Mergând înainte, îmi dau seama că cele mai multe poziții și mai ales pe acesta, apreciază un grad de inițiativă. Încerc să fiu absolut clar despre așteptările proiectului înainte de a începe să lucrez astfel încât să pot ataca diferite unghiuri sau să urmez diferite potențiale în timp ce rămân în continuare pe drumul cel bun."
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 13
    2. Descrieți modul în care vă veți gestiona mai eficient timpul. Gestionarea timpului bun este ceva ce toți potențialii angajatori caută în intervievați. Ei caută pe cineva care poate face cea mai mare cantitate de muncă de calitate în cel mai scurt timp. Chiar vrei să lovești acest răspuns din parc dacă o alegi, să te desparți de restul pachetului:
  • "Nu îmi conduc întotdeauna timpul în mod eficient. Pentru a vă spune adevărul, câteodată am succinat o gaură de iepure și neglijează să echilibrez toate celelalte responsabilități ale slujbei mele. Sunt compulsiv despre obținerea de lucruri corecte prima dată, uneori în detrimentul altor sarcini. Asta a spus, învăț cum să mă simt mai bine la legarea unui proiect în sus când se pare că voi cădea în urmă pe altul, fără a folosi comenzi rapide sau prin poștă. Planificăm înainte, cerând canale adecvate pentru ajutor atunci când este necesar, și găsirea unor modalități mai eficiente, dar la fel de eficiente de a face treaba."
  • Imaginea intitulată Comunicarea dvs. Pasul 14
    3. Spuneți-le că sunteți un lider, dar nu trebuie întotdeauna să conduceți. Încercând să-și asume un rol de conducere atunci când nu este justificat este slăbiciunea opusă a eșecului de a lua inițiativa. Angajatorii ar putea fi nervoși despre tine pasi pe degetele de la picioarele voastre. În schimb, asigurați-le că învățați să fiți un jucător de rol atunci când este necesar:
  • "Am tendința de a profita de un rol de conducere atunci când nu este desemnat pentru mine. Uneori, acest lucru provoacă tensiune între mine și conducerea proiectului, care încearcă în mod înțelept să-și facă treaba. Învăț cum să am încredere în oameni cu propriile responsabilități, pentru că îmi dau seama că lăsând oamenii să facă locurile lor desemnate face o echipă mult mai mult succes pe termen lung. M-am concentrat pe a deveni un jucător de echipă mai bun, lăsându-i pe toți să-și facă propria slujbă și să ajute atunci când este necesar."
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 15
    4. Lăsați-i să știe că natura ta vorbantă nu va interfera cu slujba ta. În funcție de locul de muncă, "vorbesc prea mult" poate fi greu de definit ca o slăbiciune. Chiar și în locuri de muncă care necesită un angajat extrovertit, seful va dori pe cineva care se concentrează pe muncă, nu pentru a spune glume sau a învăța despre fiecare weekend de coleg. Reasurează-i că prioritizează un fel de comunicare corectă:
  • "Vorbesc prea mult. Sunt o persoană foarte extrovertită, sociabilă, ceea ce înseamnă că am o slăbiciune pentru interacțiunile non-mereu legate de locul de muncă. Mă simt mai bine la canalizarea acelui extroversiune în dreptul de comunicare. Plec la actualizările de week-end pentru o oră fericită și învățând cum să ascultați mai întâi și să vorbiți pe locul doi, în loc de invers. Știu că, uneori, pot îneca alte voci, așa că întrebam proactiv colegii să mă scape dacă mă duc în afara subiectului sau să încep să domină conversația."
  • Imagine intitulată Comunicarea deficiențelor dvs. Pasul 16
    5. Arătați cum lucrați la teama dvs. de vorbire publică. Acest lucru este un fel de a "a învârti" răspuns, mai ales dacă nu vi se așteaptă să vorbești în fața audiențelor mari. Dar acest răspuns ar putea fi de fapt o slăbiciune simpatică: unii intervievatori pot avea un loc moale pentru fumblers verbal. Din nou, concentrați-vă pe elaborarea unui aspect pozitiv al fobiei dacă intenționați să utilizați această slăbiciune:
  • "Nu sunt minunat la vorbirea publică. Încerc să transpirăm, să fumble cuvintele mele și nu pot să comunice ideile pe care le gândesc în mod activ. Cu toate acestea, înțeleg că fiind într-un cadru de grup este o parte integrantă a acestei poziții și, deși nu sunt perfectă la ea, simt că mă îmbunătățesc. M-am alăturat unui club de dezbatere al unui hobbyist pentru a-mi îmbunătăți expunerea la mulțimile mai mari. Mă forțez să vorbesc în grupuri mai mici, concentrându-mă mai puțin pe ego-ul meu și dacă eu "a făcut bine," și mai mult despre ceea ce am comunicat și am cum am comunicat-o."
  • Imagine intitulată Comunicarea dvs. Pasul 17
    6. Clarificați că lucrați la obținerea mai bună. Dacă intervievați pentru o poziție care necesită mari abilități organizaționale - cum ar fi un asistent de birou - gândiți-vă de două ori în legătură cu acest răspuns. Pe de altă parte, multe profesii, în special "Idei" Profesii, nu se bazează pe organizația de experți pentru a face treaba. În orice caz, clarificați că sunteți conștient de slăbiciune și abordarea acestuia:
  • "Nu sunt la fel de organizat cum aș putea fi. La facultate, am primit pentru că aș putea să-mi țin programul în capul meu și mi-aș putea permite să fiu greșit o dată sau de două ori pe drum. Mergând înainte, știu că dezorganizarea simplă poate produce erori sau necorespunzătoare care sunt inacceptabile. Am luat pentru a scrie orice contact, întâlnire și scop proiect într-un itinerariu online pe care le pot acces oriunde și oricând. Am devenit mult mai scrupulos în ceea ce privește organizarea lucrurilor care îmi fac posibilitatea și depunerea pe cei care nu fac asta."
  • Ajutați ghidurile

    Expresii de eșantionare pentru a evita la descrierea deficiențelor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de modalități de a aborda deficiențele

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rețineți că punctele forte și slăbiciunile merg adesea împreună. De exemplu, o tendință de supra-comitere poate reflecta o dedicare unui proiect sau de a ajuta alți membri ai unei echipe.
  • Faceți note din timp în timp cu privire la cât de bine funcționează tehnicile dvs. compensatorii (sau nu funcționează), astfel încât să le puteți modifica în cel mai bun avantaj.
  • Este posibil să puteți utiliza acest exercițiu pentru a mări revizuirile anuale de performanță prin identificarea zonelor în care vă puteți îmbunătăți.
  • Avertizări

    Nu ignora lucrurile pe care nu le cunoști cum să remedieze. Doar pentru că aveți o slăbiciune și nu știți ce să faceți despre asta nu înseamnă că trebuie să vă prefaceți că nu există. Scrieți-l în jos și începeți să vă gândiți la asta. Cu toate acestea, este posibil să nu doriți să elaborați acest lucru într-un interviu până când nu ați dezvoltat o tehnică compensatorie pentru aceasta.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar