Cum să acționați la un interviu de angajare

Scopul unui interviu de angajare este de a oferi un potențial angajator șansa de a vorbi cu dvs. personal și de a evalua dacă ați fi un angajat puternic. Interviul vă oferă, de asemenea, o oportunitate de a evalua compania și de a decide dacă doriți să lucrați pentru companie. Pentru a obține oferta de muncă, trebuie să faceți o primă impresie bună. Prezentați-vă bine, comunicați eficient și arătați politețea și respectul intervievatorului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Având un aspect încrezător și profesional
  1. Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 1
1. Rochie pentru slujba dorită. Înțelepciunea convențională spune că ar trebui să purtați un costum de afaceri la un interviu, dar asta nu este întotdeauna alegerea potrivită. Rochia în îmbrăcăminte care reflectă cel mai bine îmbrăcămintea dominantă pentru persoanele care lucrează în industria respectivă.
  • Dacă nu sunteți sigur de codul de îmbrăcăminte de la compania unde vă intervievați, faceți o călătorie în jurul valorii de timp de închidere și urmăriți oamenii care părăsesc biroul. Vedeți cum sunt îmbrăcați.
  • Este întotdeauna cel mai bine să greșești pe partea formalității. S-ar putea să vă simțiți în afara locului dacă purtați un costum și toată lumea din birou poartă blugi, dar probabil că nu veți face o impresie proastă.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 2
    2. Mențineți un aspect îngrijit și profesional. Chiar și într-o industrie relativ casuală, ar trebui să purtați încă o îmbrăcăminte curată și presată pentru un interviu. Evitați tricourile grafice, blugi sau orice altceva care este fraied sau rupt.
  • În timp ce nu trebuie neapărat să ieșiți și cumpărați haine noi pentru un interviu, nu doriți să arătați ca și cum ați tras ceva de pe partea de sus a unei grămezi de spălătorie.
  • Asigurați-vă că îmbrăcămintea dvs. se potrivește bine. Evitați să purtați ceva ce veți simți nevoia de a vă adapta în mod constant de fiecare dată când vă mutați.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 3
    3. Evitați coloane puternice sau parfumuri. Interviul dvs. va avea loc probabil într-un birou închis sau o sală de conferințe cu o ventilație mică. În timp ce doriți să fiți curat și proaspăt, nu doriți să vă suprasolicitați intervievatorul.
  • De asemenea, nu aveți nicio modalitate de a ști dacă intervievatorul dvs. are alergii. Oferind intervievatorului dvs. o migrenă sau mai rău, nu le va lăsa cu o primă impresie bună despre tine.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 4
    4. Mentine contactul vizual. Contactul cu ochii este una dintre cele mai sulare modalități de a transmite încrederea atunci când vorbește cu cineva. Dacă aveți probleme cu menținerea contactului cu ochii, obțineți un prieten sau un membru al familiei pentru a vă practica cu dvs. înainte de interviu.
  • Deși doriți să mențineți contactul vizual atunci când vorbiți, priviți-vă poate fi off-pus. S-ar putea să vă uitați ocazional la rezumatul dvs. pentru a sparge contactul cu ochii.
  • Fiți atenți la privirea spre un ceas sau la ușă, sau în afara ferestrei - ați putea renunța la impresia că sunteți plictisit sau aveți în altă parte pe care ați preferat mai degrabă.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 5
    5. Stai drept. Poziția bună nu numai că demonstrează încrederea și un sentiment puternic de stima de sine, vă face să pari mai sănătoși și mai mult în controlul dvs. Practicați-vă pe jumătatea din față a unui scaun cu picioarele pe podea.
  • Ridicați bărbia și rotiți-vă umerii înapoi, astfel încât lamelele umărului să fie ascunse alături de coloana vertebrală. Spatele dvs. ar trebui să fie drept și neutru, nu arcuit în nici o direcție.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 6
    6. Încerca Exerciții de respirație. Dacă vă puteți simți că nervii dvs. obțineți cele mai bune dintre dvs. înainte de interviu, unele exerciții profunde de respirație vă pot ajuta să vă liniștiți. Stați într-un loc confortabil, coborâți luminile și respirați adânc prin nas. Pauză, apoi expirați încet din gură.
  • Ștergeți-vă mintea și vă concentrați asupra respirației. Încercați să expirați pentru aceeași perioadă de timp când vă inhalați.
  • De asemenea, aveți posibilitatea să încercați câteva exerciții de vizualizare. Vizualizați-vă că faceți o mare impresie la interviu sau începeți prima dvs. zi la companie.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 7
    7. Oglindă intervievatorul limbajul trupului. În timpul interviului, acordați atenție modului în care intervievatorul dvs. stă și mișcările și gesturile mâinilor pe care le folosesc. Cu cât mai mult îmi imită acele mișcări, cu atât mai încrezători veți părea și o mai bună impresie pe care o veți face.
  • Când ogliniți limba corpului intervievatorului, acesta trimite semnalul pe care voi doi sunteți în sincronizare. Puteți folosi acest mic truc psihologic pentru a face o impresie mai bună.
  • Aveți grijă să nu imită prea mult intervievatorul dvs. sau ați putea veni la fel de înfiorător. Doriți să evitați oglindirea oricărui comportament care ar putea fi un tic personal. Stick la mișcări la scară largă, cum ar fi întoarcerea sau înclinarea înainte.
  • Metoda 2 din 3:
    Vorbind eficient cu intervievatorul dvs
    1. Image intitulată act la un interviu de angajare Pasul 8
    1. Întrerupeți înainte de a vorbi. Când intervievatorul vă întreabă o întrebare, luați câteva secunde pentru a vă depune răspunsul în mintea dvs. înainte de a începe să vorbiți. Acest lucru vă permite să vă concentrați și să răspundeți la întrebare în mod corespunzător și, de asemenea, vă puteți păstra de la Rambling.
    • Evitați utilizarea frazelor de umplere sau de curățare a gâtului, cum ar fi "Umm" sau "tu stii." Folosește-le prea mult, iar intervievatorul nu va auzi nimic despre care spui, deoarece Ticul verbal este prea distragător.
    • Discutați cu prietenii și membrii familiei înainte de interviu și întrebați-le dacă aveți vreo tică verbală pe care trebuie să o păstrați în verificare. Te vor informa! De exemplu, poate spui "ca" Mai mult decât ar trebui.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 9
    2. Fiți pregătiți pentru întrebări generale de interviu. Există o serie de întrebări de bază de interviu pe care aproape fiecare intervievator le va întreba, indiferent de industrie sau de loc de muncă specific pe care îl intervievați. Au răspunsuri de bază gata pentru a merge la aceste întrebări.
  • De exemplu, intervievatorii întreabă de obicei despre punctele forte și punctele slabe. Păstrați aceste răspunsuri despre aceeași lungime - nu doriți să continuați și despre punctele forte pentru câteva minute, apoi vorbiți despre slăbiciunile dvs. pentru mai puțin de un minut.
  • Când vă discutați slăbiciunile dvs., utilizați o slăbiciune reală și oferiți un exemplu specific despre modul în care lucrați pentru a depăși această slăbiciune. De exemplu, ați putea spune "Una dintre cele mai mari deficiențe ale mele este că am tendința de a acționa impulsiv. Lucrez la asta mereu luând trei respirații adânci înainte de a acționa pe ceva."
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 10
    3. Păstrați răspunsurile clare și concise. Răspundeți direct la fiecare întrebare și nu furnizați mai multe informații decât ceea ce a fost întrebat. Chiar dacă mintea ta are tendința de a rătăci, nu te întrerupe sau nu pleci pe tangenți.
  • Dacă o întrebare vă îndepărtează de gardă, nu vă fie frică să spuneți așa - asigurați-vă că nu este o întrebare standard care este adresată în mod obișnuit în timpul interviurilor sau intervievatorul va crede pur și simplu că nu sunteți pregătit.
  • Evitați supraîncărcarea sau vorbirea prea mult despre viața, credințele sau hobby-urile - cu excepția cazului în care, desigur, vi se cere despre ei în mod specific.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 11
    4. Căutați clarificări pentru întrebări confuze. Dacă intervievatorul vă întreabă o întrebare pe care nu o înțelegeți în întregime, nu o să-l aideți și să răspundeți la ceea ce voi gândi au întrebat. Este mai bine să obțineți clarificări, astfel încât să știți că furnizați informațiile pe care intervievatorul le-a dorit.
  • O modalitate bună de a începe este cu "Te aud spunând." Dacă intervievatorul recunoaște că înțelegerea dvs. este corectă, puteți continua cu răspunsul dvs. Dacă ai fi off-bază, o vor clarifica pentru tine.
  • Asigurați-vă că le mulțumiți pentru clarificare înainte de a continua.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 12
    5. Utilizați gesturi de mână. Gesturile de mână vă fac să apară mai încrezător și sigur de ceea ce spuneți. De asemenea, veți da impresia că sunteți energic și entuziasmat de ocazie.
  • Nu mergeți peste bord cu gesturarea dvs. sau obțineți prea accentuată. Nu vrei să pari că încerci să învinge sau să intimideze intervievatorul. Evitați să ajungeți în spațiul lor personal.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 13
    6. Rămâneți pozitiv. Intervievatorul nu vă va pune la îndoială întrebări despre angajatorul dvs. anterior sau despre alte experiențe care nu pot fi pozitive pentru dvs. Planificați-vă răspunsurile înainte de timp și aveți grijă să nu spuneți nimic negativ sau critic față de angajatorii sau colaboratorii anteriori.
  • Dacă vă concentrați asupra negativului, acesta trimite mesajul intervievatorului dvs. pe care ați putea fi dificil de lucrat sau nu răspundeți bine la critici.
  • Dacă ați împărtășit căi cu un angajator anterior în termeni răi, să-l prezentați ca o experiență de învățare. Explicați ce ați învățat și cum ați făcut un angajat mai bun.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 14
    7. Furnizați exemple specifice. Intervievatorul vă poate cere întrebări destul de vagi sau generale, dar se așteaptă să răspundeți cu specificul. Mai degrabă decât să-i spună intervievatorului ce fel de angajat sunteți, utilizați exemple pentru a le arăta.
  • Detaliile mai specifice pe care le aveți, cu atât mai bine va fi exemplul dvs. Gândiți-vă în ceea ce privește numerele și statisticile. Dacă puteți spune unui intervievator că ați crescut vânzările cu 25%, de exemplu, acest lucru este mai bun decât a spune pur și simplu "Vânzările au crescut."
  • Nu vă aflați în interviu sau exagerați realizările dvs. Dacă nu vă amintiți specificul, recunoașteți acest lucru sau oferiți o scurtă explicație cu privire la motivul pentru care.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 15
    8. Adresați-vă întrebări inteligente. Intervievatorul va încheia probabil interviul, întrebându-vă dacă aveți întrebări și ar trebui să aveți deja întrebări în funcție de cercetarea dvs. Dar nu așteptați până atunci să puneți întrebări ale intervievatorului.
  • De exemplu, ați putea cere "Cum se integrează această companie pentru eficientizarea sarcinilor de rutină?"
  • O tactică bună este să vă urmăriți răspunsul la fiecare întrebare de interviu, solicitând intervievatorului aceeași întrebare sau o întrebare similară, în schimb. Acest lucru nu numai că vă duce pe scaunul fierbinte pentru un minut, dar face ca interviul să se simtă ca o conversație mai naturală.
  • De exemplu, dacă intervievatorul dvs. vă întreabă despre punctele forte, puteți urmări prin întrebarea intervievatorului dvs .: "Ce considerați punctele forte cele mai valoroase pentru această poziție?"
  • Metoda 3 din 3:
    Observarea unei etichete bune de interviu
    1. Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 16
    1. Organizați-vă informațiile înainte de timp. Angajatorii doresc angajații care sunt bine pregatit și gata să-și facă treaba. Demonstrați că sunteți acea persoană prin colectarea documentelor de care aveți nevoie și cercetați cu atenție compania.
    • Luați cel puțin două exemplare clare ale dvs relua cu dvs., precum și copii ale oricăror alte documente pe care le-ați trimis companiei. De exemplu, dacă aplicați pentru o poziție de design grafică, este posibil să doriți să aduceți eșantioane din portofoliul dvs. pentru a afișa eșantioane ale lucrării dvs. anterioare.
    • Dacă știți numele intervievatorului dvs., poate doriți să faceți o cercetare de fond și pe ele. Uită-te pe site-ul companiei pentru a afla declarația de misiune a companiei și valorile de bază.
    • Uită-te în industrie și poziția companiei în industrie. Aflați concurența lor cheie și modul în care compania efectuează în raport cu alții.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 17
    2. Du-te mai devreme. S-ar putea să fi auzit adage "Dacă sunteți la timp, ați întârziat." Afișați până la 10 până la 15 minute devreme, astfel încât să nu vă grăbiți și nu păstrați intervievatorul de așteptare. Acest lucru va trimite mesajul că vă interesează de fapt slujba și respectați timpul intervievatorului.
  • Planificarea pentru a ajunge acolo devreme, de asemenea, vă oferă mult timp în cazul în care se întâmplă ceva. Nu va fi sfârșitul lumii dacă nu găsiți un loc de parcare sau mergeți accidental la etajul greșit.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 18
    3. Salută toată lumea politicoasă. Când vă prezentați pentru interviul dvs., probabil veți vorbi cu un număr de alți angajați înainte ca interviul să înceapă, cum ar fi recepționerul sau un alt funcționar. Întrebați numele lor și fiți politicos.
  • Dacă interviul merge bine, într-o bună zi lucrați alături de acești oameni.
  • Intervievatorul le poate întreba, de asemenea, impresiile lor după plecare. Dacă faceți o impresie proastă asupra lor, ei pot spune intervievatorului dvs. despre asta oricum.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 19
    4. Inchide-ți telefonul. În nici un caz, înainte sau în timpul interviului, trebuie să vă uitați la telefonul dvs. Dacă faceți acest lucru, veți da intervievatorului impresia că aveți undeva mai important să fiți sau pe cineva mai important să vorbiți.
  • De asemenea, nu trebuie să păstrați telefonul mobil sau niciun alt dispozitiv în aer liber sau într-un loc care este vizibil. Transportați o pungă mică sau o pungă sau păstrați telefonul mobil și orice alte dispozitive ascunse în buzunar.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 20
    5. Lăsați intervievatorul să ia plumbul. Veți face o impresie mai bună dacă permiteți intervievatorului să controleze spațiul și interviul în sine, mai degrabă decât să meargă ca dețineți locul.
  • Nu intrați în cameră sau stați în jos pe un scaun până când intervievatorul vă invită să faceți acest lucru.
  • Când ați pus o întrebare, așteptați până când sunteți sigur că intervievatorul se va face vorbit înainte de a începe. Dacă te întrerup, nu mai vorbiți și ascultați ce au de spus înainte de a continua.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 21
    6. Afișați entuziasmul pentru oportunitate. Intervievatorul trebuie să știe că doriți poziția și sunteți cu adevărat interesați să lucrați pentru companie. Dacă sunteți încântați și entuziasmați de oportunitatea dvs., atitudinea dvs. poate depăși orice defecte sau cauze de îngrijorare din partea intervievatorului.
  • Arată recunoștința intervievatorului atât la începutul, cât și la sfârșitul interviului. Mulțumiți-i pentru timpul lor și pentru a sta în jos pentru a vorbi cu tine.
  • La sfârșitul interviului, luați timp să le informați în mod specific că sunteți interesat să lucrați pentru companie și să le întrebați ce va fi următoarea etapă a procesului de interviu.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 22
    7. Continuați să fiți în discuție. Este natural să fii răscumpărat când ești nervos, iar intervievatorul știe asta. Încercați să stați cât mai departe posibil. Păstrați ceva în mâinile voastre, astfel încât să nu fiți tentați să vă jucați cu părul sau să vă faceți degetele pe picior sau pe brațul scaunului.
  • Dacă aveți probleme cu picioarele dvs., încercați să păstrați ambele picioare pe podea, fie plasați dosarul dvs. cu documentele dvs. în poala dvs. pentru o greutate mică adăugată. Când nu vorbești, ține-ți mâinile plate în poală.
  • Poate doriți să vă ajustați poziția, dar încercați să nu vă mișcați prea mult. Dacă v-ați traversat picioarele, evitați traversarea și descoperirea lor frecvent.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 23
    8. Evitați să consumați sau să beți în timpul interviului. Intervievatorul vă poate oferi o băutură sau o gustare, fie înainte, fie în timpul intervievatorului. În general, doriți să evitați să mâncați ceva, chiar dacă intervievatorul dvs. mănâncă.
  • Un pahar de apă este bine și vă poate ajuta să vă păstrați gâtul clar. De asemenea, puteți lua sipuri de apă pe măsură ce vă întrerupeți să vă colectați gândurile.
  • Imagine intitulată act la un interviu de angajare Pasul 24
    9. Urmăriți cu a "mulțumesc." Interviul dvs. nu sa terminat când vă scuturați mâna intervievatorului și părăsiți biroul. Cât mai curând posibil după intervievatorul dvs., trimiteți un scurt vă mulțumesc notați intervievatorului.
  • Trimiterea unei cărți scrise de mână poate fi o atingere plăcută. Oamenii rareori primesc cărți, așa că va purta puțin mai mult.
  • Păstrați nota scrisă, dar includeți cel puțin un lucru pe care intervievatorul a spus că într-adevăr a impresionat. Apoi exprimați cât de recunoscător sunteți pentru oportunitatea și că vă așteptați să auziți de la ei.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că vă spălați dinții înainte de interviu și nu fumați sau mâncați nimic imediat înainte de interviul dvs. care să vă facă să aveți o respirație puternică.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar