Cum să adăugați pe cineva la ipotecă

Mulți oameni doresc să adauge pe cineva la ipoteca lor cu o schimbare majoră de viață, cea mai frecvent căsătoria. Dacă tu și soțul dvs. (sau partenerul, părintele, copilul sau prietenul) locuiesc împreună și împărtășesc restul cheltuielilor, de ce nu ar trebui să suporți împreună responsabilitățile legale și financiare ale proprietarului de case? Din păcate, creditorul dvs. probabil că nu vă va face ușor să faceți acest lucru. Mai mult, s-ar putea să nu fie în interesul tău mai bun. Dacă decideți să mergeți în jos această cale, asigurați-vă că sunteți înarmați cu informațiile corecte.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea modului în care funcționează
  1. Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 1
1. Contactați creditorul. Nu există nici un rău în a vă cere companiei bancare sau ipotecare dacă puteți adăuga pur și simplu o persoană la ipoteca. Fiți pregătiți pentru ei să spună că nu, însă, acest lucru va fi răspunsul lor în majoritatea cazurilor. În schimb, ei vă vor face probabil refinanțarea casei dvs., în vigoare luând o ipotecă complet nouă.
  • Adăugarea unei persoane la ipoteca dvs. fără refinanțare poate funcționa numai dacă ipoteca este asumabilă. Împrumuturile federale de administrare a locuințelor (FHA) tind să fie asumabile, dar alte tipuri pot să nu fie.
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 2
    2. A face cumparaturi prin apropiere. De când primiți o nouă ipotecă, oricum, nu vă simțiți obligați să rămâneți cu creditorul dvs. Citiți despre cum să comparați programele ipotecare aici.
  • Imaginea intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 3
    3. Completați o cerere uniformă de împrumut rezidențial în timp ce căutați un creditor. Vi se va cere numele dvs. complete și numerele de securitate socială, împreună cu sumele de venit pe care le primiți și datoriile pe care le datorați. Ambele dintre dvs. vor trebui, de asemenea, să prezinte originalele mai multor documente, inclusiv următoarele:
  • Plăti resturile
  • declaratii bancare
  • Cele două cele mai recente declarații fiscale
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 4
    4. Lucrați cu creditorul dvs. în timp ce procesează noul împrumut. Subscrierea ipotecară durează de obicei până la câteva săptămâni. Dacă creditorul dvs. solicită mai multe informații sau documente de la dvs., răspundeți în timp util pentru a ajuta procesul de-a lungul procesului.
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 5
    5. Semnează documentele și plata costurilor de închidere. Acum veți adăuga această persoană ipotecară. Înainte de a face, totuși, gândiți-vă la situația dvs. personală în legătură cu celelalte opțiuni care sunt acolo.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea finanțelor
    1. Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 6
    1. Au o conversație cu cealaltă persoană. Dacă intenționați să adăugați pe cineva la ipoteca dvs., probabil că aveți o idee despre istoria sa financiară. O idee vagă despre istoria sa nu este suficientă aici, totuși. Obținerea numerelor exacte dacă este cazul, asigurați-vă că cunoașteți specificul următorului:
    • Sursa de venit
    • Datorie, inclusiv de la împrumuturile studenților
    • Scor de credit
    • Dacă a declarat falimentul sau a confruntat blocarea în ultimii șapte ani
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 7
    2. Gândiți-vă la modul în care finanțele celeilalte persoane vă vor afecta șansele. Dacă ați reușit să obțineți un credit ipotecar în primul rând, se datorează faptului că creditorul dvs. credea că ați avut veniturile pentru a vă permite casa și o istorie care te-a făcut credibil. Dacă doriți să adăugați pe cineva la ipotecă, creditorul va lua ambele venituri, scoruri de credit etc. în considerare. În timp ce adăugați venitul unei singure persoane poate ajuta, alți factori pot lucra împotriva acestui lucru.
  • De exemplu, imaginați-vă că aveți un credit excelent (ceva peste 750). Acest lucru v-a ajutat să vă calificați pentru termeni favorabili, inclusiv o rată a dobânzii mai mică, pe ipoteca dvs. originală.
  • Acum, imaginați-vă că cealaltă persoană are un credit slab - un scor între 600-649.
  • S-ar putea să credeți că banca sau compania ipotecară va avea în vedere aceste două scoruri împreună, care vă aterizează undeva în gama bună la târg. Probabil că ați putea obține o ofertă decentă cu un scor ca acesta.
  • Din păcate, aceasta nu este ceea ce vor face. În schimb, ei vor lua în considerare doar scorul inferior.
  • Nu numai că este puțin probabil să primiți o ofertă cu termeni favorabili în acest scenariu, dar, de asemenea, nu puteți obține o ipotecă deloc.
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 8
    3. Uită-te la ratele dobânzilor. Rata dobânzilor au scăzut dramatic de când ați primit împrumutul original? Dimpotrivă, au crescut? Acesta este un alt factor de luat în considerare atunci când vă gândiți la refinanțare.
  • Ratele scăzute ale dobânzii ar putea însemna termenii mai favorabili, atât de mulți oameni aleg să refinanțeze în aceste condiții economice.
  • Rata mai mare a dobânzii ar putea însemna termenii mai puțin favorabili, deci gândiți-vă cu atenție înainte de a decide să refinanțeze în acest climat.
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 9
    4. Fiți pregătiți să plătiți din nou câteva taxe. Amintiți-vă toate costurile de închidere și alte taxe pe care trebuia să le plătiți când ați asigurat mai întâi o ipotecă? Va trebui să acoperiți din nou aceste cheltuieli dacă decideți să refinanțim.
  • Costurile de închidere pentru refinanțare pot fi foarte scumpe - oriunde între trei și șase la sută din principiul rămas pe împrumutul dvs.
  • Aceasta înseamnă că, dacă aveți un sold remarcabil de 150.000 de dolari lăsați pe ipoteca dvs., numai costurile de închidere ar putea fi între 4.500 și 9.000 de dolari.
  • Este posibil să puteți obține o reducere la unele taxe dacă aveți studiul original și politica inițială a proprietarului original cu dvs. Acest lucru funcționează numai dacă nu au existat schimbări majore ale proprietății de la cumpărare.
  • Partea 3 din 3:
    Luând în considerare alte opțiuni
    1. Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 10
    1. Gândiți-vă la adăugarea acestei persoane la fapta casei. Dacă doriți ca soția dvs., părintele sau copilul să aibă o miză în casă (când vine vorba de moștenire, de exemplu), dar nu doresc să treacă prin hassle de refinanțare, ia în considerare adăugarea acestei persoane la fapta casei. Nu va fi legal răspunzător pentru ipotecă în același mod în care vă aflați, dar el va fi unul dintre proprietarii casei (odată ce banca este plătită). Rețineți că acest proces poate fi costisitor.
  • Imaginea intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 11
    2. Luați în considerare efectuarea unui acord privat. Există multe motive, atât practice, cât și emoționale, de ce ați dori să adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Dar uneori nu este necesar. S-ar putea să vă simțiți mai ușor doar să aveți persoana care se deplasează în fiecare lună, deoarece un chiriaș ar fi un proprietar sau să înființeze un cont bancar comun la care fiecare persoană contribuie și este utilizată numai pentru plățile ipotecare.
  • Această configurație neoficială funcționează cel mai bine dacă sunteți un cuplu căsătorit. Dacă ați muri, creditorul dvs. va fi obligat din punct de vedere legal să lăsați soțul / soția să preia ipoteca.
  • Imagine intitulată Adăugați pe cineva la ipoteca dvs. Pasul 12
    3. Vorbiți cu un avocat. Este important să planificăm contingențele cu cineva pe ipoteca dvs., dar este și mai important fără. Nimeni nu vrea să se gândească la asta, dar se întâmplă moartea, divorțul și alte evenimente neprevăzute. Luați în considerare un document legal legal care răspunde la următoarele întrebări:
  • Cum vor fi împărțite costurile? Amândoi contribuie la ipotecă, dar probabil că nu faceți aceeași sumă de bani. Cât de mult ar trebui să contribuie fiecare persoană? Cum se va schimba această schimbare dacă unul dintre dvs. își pierde locul de muncă sau va falimenta?
  • Ce se va întâmpla cu casa dacă vă despărțiți? O veți vinde sau va rămâne unul dintre voi acolo? Dacă primul, cum va fi împărțit în vânzare? În cazul în care acesta din urmă, care va fi responsabil pentru costuri?
  • Ce se va întâmpla dacă unul dintre voi moare? Dacă sunteți necăsătoriți și / sau nu aveți soțul / soția sau numele partenerului pe ipotecă sau faptă, casa nu poate merge automat la el. Dacă aceasta este ceea ce doriți, discutați cu un avocat pentru a vă asigura că documentele necesare sunt în vigoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar