Cum se aplică pentru concediul de paternitate

Părinții noi caută din ce în ce mai mult concediu de paternitate, astfel încât să poată lua timp să fie cu copiii lor noi. În timp ce legea federală garantează concediul neplătit pentru majoritatea părinților, câteva state și companii private oferă acum concediu plătit pentru părinții care doresc să ia un rol mai activ în viața copiilor lor. Chiar dacă compania dvs. nu oferă o concediu de paternitate în mod specific, este posibil să puteți lucra cu șeful dvs. pentru a găsi o combinație de concediu și opțiuni de lucru flexibile care se potrivesc tuturor celor implicați și vă permite să petreceți timp acasă cu noua adăugare a familiei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea beneficiilor angajatorilor privați
  1. Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 1
1. Citiți manualul angajatului. Vedeți dacă politicile companiei dvs. includ opțiunea de a lua concediu de paternitate. Rețineți că, dacă angajatorul dvs. oferă vreun fel de concediu de maternitate pentru mamele noi, este cerut de lege să ofere concediu de paternitate comparabil pentru noi Părinți.
  • Angajatorii trebuie să ofere concediu "parental", nu "maternitate" sau "paternitate" concediu. Beneficiile care sunt disponibile numai pentru utilizarea de către un gen pot genera procese de discriminare.
  • În general, dacă angajatorii fac concediu medical disponibil pentru alți angajați, trebuie să aibă un beneficiu similar disponibil pentru sarcini.
  • Unii angajatori privați oferă concediu parental plătit mamei și părinților. De exemplu, Google oferă opt săptămâni de concediu plătit, în timp ce Facebook oferă 17 săptămâni plătite.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 2
    2. Revedeți contractele colective de negociere. Dacă lucrați într-un loc de muncă sindicat, atunci veți avea un acord colectiv de negociere care guvernează angajarea dvs. Adesea acordurile de negociere colectivă au anumite dispoziții de concediu de familie care cuprind concediul de paternitate.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 3
    3. Craft propriul plan. Utilizați bolnavii disponibili, vacanta disponibilă și alte concedii pentru a vă crea propriul bloc de timp liber. Legea federală cere angajatorilor să permită angajatilor să utilizeze orice concediu personal sau timpul de concediu ca concediu parental, atâta timp cât acestea respectă orice alte cerințe ale politicii de beneficii ale angajaților angajați.
  • Dacă intenționați să utilizați orice concediu acumulat, trebuie să respectați cerințele de notificare ale politicii angajatorului dvs.
  • De exemplu, să presupunem că aveți 80 de ore de vacanță acumulată pe care doriți să o utilizați. Angajatorul dvs. necesită o notificare de cel puțin o săptămână pentru a utiliza orice perioadă de vacanță acumulată, dar necesită o notificare suplimentară de cinci săptămâni dacă intenționați să utilizați mai mult de 40 de ore. În acest scenariu, ar trebui să oferiți angajatorului dvs. șase săptămâni "dacă doriți să utilizați toate cele 80 de ore pe care le-ați acumulat.
  • Utilizarea timpului disponibil pe care l-ați acumulat împreună cu FMLA FLAI, vă permite să continuați să aveți un venit în timp ce luați timp liber pentru a vă petrece cu noul copil.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 4
    4. Discutați alte opțiuni cu angajatorul dvs. Este posibil să fie posibilă combinarea diferitelor concedii plătite și neplătite disponibile cu un aranjament flextime care vă permite să cheltuiți timp maxim cu noul copil, asigurându-vă că angajatorul dvs. nu este prea inconvenient de absența dvs. extinsă.
  • Menținerea unei prezențe la locul de muncă vă ține, de asemenea, în stare bună pentru posibilele promoții sau avansarea ulterioară.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea de beneficii de stat
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 5
    1. Aflați dacă statul dvs. oferă concediu de paternitate. Mai multe state oferă programe de concediere neplătite de locuri de muncă care sunt similare cu act federal de concediu medical (FMLA). Programele de stat pot fi identice cu FMLA, dar vor oferi acoperire persoanelor care sunt altfel neeligibile pentru FMLA din cauza cerințelor legii federale despre dimensiunea angajatorului.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 6
    2. Aflați dacă statul dvs. oferă concediu plătit. Unele state oferă, de asemenea, concediu plătit pentru noi părinți. În prezent, doar trei state fac: California, New Jersey și Rhode Island. Washingtonul a trecut printr-o factură, dar nu a implementat niciodată acest lucru.
  • California a devenit primul stat care oferă concediu plătit ambelor părinți, când o lege de stat din 2002 a furnizat până la șase săptămâni plătite concediu. New Jersey oferă, de asemenea, șase săptămâni, iar Rhode Island oferă patru săptămâni.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 7
    3. Calculați cum să utilizați toate beneficiile de stat disponibile. În unele state puteți folosi beneficiile de stat în plus față de beneficiile federale sau angajatoare, dar în altele Timpul de stat plătit înlocuiește timpul neplătit FMLA.
  • În New Jersey, de exemplu, concediul plătit se execută simultan cu orice timp FMLA. Deoarece statul oferă până la șase săptămâni de concediu plătit, ați fi lăsat cu maxim șase săptămâni de concediu FMLA dacă ați ales să luați toate cele șase săptămâni de concediu plătit.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru lansarea paternității Pasul 8
    4. Notificați șeful dvs.. Verificați legea aplicabilă în statul dvs. pentru a determina dacă este necesară o notificare particulară. Indiferent, încercați să lăsați angajatorul și colegii să știe devreme, astfel încât să aibă un timp amplu pentru a-și da seama cum să acopere absența voastră.
  • Este întotdeauna o idee bună să vă informați șeful în scris. Păstrați o copie a notei sau a scrisorii pe care le trimiteți.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 9
    5. Fișier o cerere, dacă solicitați beneficii plătite. În statele care oferă beneficii plătite, trebuie să depuneți o reclamație cu agenția responsabilă de administrarea beneficiilor.
  • În California, veți depune o revendicare contactând departamentul de dezvoltare a ocupării forței de muncă. Puteți depune o cerere online sau descărcând formularul de la departament Website.
  • În New Jersey, ar trebui să contactați diviziunea de asigurare temporară de invaliditate. Puteți obține o cerere apelând (609) 292-7060.
  • În Rhode Island, puteți solicita o asigurare temporară de îngrijire prin apelarea (401) 462-8420 sau descărcând acest lucru formă.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 10
    6. Asistență cu ajustări pentru absența dvs. Asigurați-vă că pregătiți toate informațiile necesare pentru colegii dvs. înainte de a începe timpul liber.
  • Informați clienții sau clienții absenței dvs. și, dacă este necesar, le oferă o modalitate de a intra în contact cu dvs. în caz de urgență.
  • Oferta pentru a ajuta șeful dvs. Selectați și instruiți angajații pentru a vă lua locul sau pentru a vă absorbi îndatoririle în timp ce sunteți departe.
  • Metoda 3 din 3:
    Luând concediu federal neplătit
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 11
    1. Aflați dacă angajatorul dvs. oferă beneficii. Legea privind concediul medical de familie (FMLA) cere angajatorilor să furnizeze 12 săptămâni de concediu neplătit noilor mame și tați.
    • Legea se aplică agențiilor guvernamentale și companiilor private care angajează cel puțin 50 de persoane într-o rază de 75 de mile.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 12
    2. Confirmați că sunteți personal eligibil. Chiar dacă angajatorul dvs. este acoperit de legea federală, nu toți angajații se califică. A se califica:
  • Probabil că ați lucrat pentru angajatorul dvs. timp de cel puțin 12 luni. Aceste 12 luni nu trebuie să fie consecutive, dar angajatorul dvs. nu trebuie să contură niciun moment în care nu lucrați la 12 luni. De exemplu, să presupunem că ați lucrat pentru fabrica de bubblegum din Joe timp de trei luni, apoi ați luat o pauză timp de patru luni. După acel moment, v-ați întors timp de șase luni, apoi ați cerut concediu parental. Ați lucrat doar pentru Joe timp de nouă luni, deci nu sunteți eligibil pentru FMLA.
  • În cele 12 luni înainte de începerea concediului dvs., trebuie să fiți lucrat cel puțin 1.250 de ore sau aproximativ 25 de ore pe săptămână.
  • Părinții noi pot folosi concediul FMLA în orice moment în decurs de un an de sosire a copilului lor.
  • Concediul FMLA este disponibil nu numai pentru naștere, ci și pentru o adopție sau pentru plasarea unui copil adoptiv.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 13
    3. Dați seful dvs. cât mai mult o notificare în avans posibil. FMLA vă cere să furnizați cel puțin 30 de zile. Cu toate acestea, este în interesul tău să-ți informez supraveghetorii și colegii cât mai curând posibil, mai ales dacă planificați o absență extinsă.
  • În termen de cinci zile, angajatorul dvs. trebuie să vă informeze dacă sunteți eligibil.
  • De asemenea, angajatorul dvs. trebuie să vă ofere informații despre drepturile și responsabilitățile FMLA. Angajatorul dvs. poate solicita, de asemenea, o certificare medicală.
  • Dacă se solicită certificarea, atunci aveți 15 zile calendaristice pentru a le oferi. Dacă vi se solicită certificarea medicală, furnizorul dvs. de îngrijire a sănătății este responsabil pentru furnizarea de informații complete și suficiente despre motivul subiacent pe care trebuie să-l luați FMLA. În această situație, veți avea nevoie de dovada nașterii sau plasarea copilului.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 14
    4. Face planuri de a acoperi absența dvs. Este obișnuit să lăsați colegii dvs. cu cât mai multe informații, deoarece vor trebui să rămână în partea de sus a slujbei dvs. în timp ce sunteți departe. Completați cât de mult puteți înainte de a vă lua concediul. Oferă, de asemenea, informații detaliate pentru cei care vor prelua munca dvs.
  • Dacă este necesar, informați clienții din concediul dvs. și introduceți-le persoanelor care vor trata contul în absența dvs.
  • Luați în considerare realizarea disponibilă la telefon sau prin e-mail pe o bază limitată în timpul concediului, în special pentru orice situație de urgență.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru concediul de paternitate Pasul 15
    5. Oferta de a lucra cu fractiune part-time sau flex-time. Deoarece plecarea FMLA este neplătită, ar putea provoca prea multă tulpină financiară pentru a lua totul imediat. Cu toate acestea, cu permisiunea angajatorului dvs., puteți utiliza timpul intermitent.
  • Puteți rezolva ceva cu angajatorul dvs. în cazul în care lucrați jumătate de zile sau doar lucrați trei sau patru zile pe săptămână. Aceste opțiuni vă oferă mai mult timp pentru a petrece cu noul dvs. copil.
  • Alte opțiuni flexibile includ să vină mai târziu, lucrând câteva ore suplimentare seara sau lucrează de la domiciliu.
  • sfaturi

    Luați în considerare solicitarea șefului dvs. pentru concediul de paternitate mai devreme în sarcina partenerului dvs., chiar dacă nu sunteți sigur că veți lua orice sau toate acestea. Acest lucru oferă șefului dvs. timp maxim pentru a planifica și permite o mai mare flexibilitate mai târziu.
  • Dacă sunteți afiliat cu o uniune de muncă, discutați cu reprezentantul dvs. de sindicat dacă vă calificați pentru concediu în cadrul planurilor și politicilor Uniunii.
  • Nu ardeți tot timpul imediat. Bebelușii necesită adesea absențe frecvente pentru bolile și numirile altora.
  • Avertizări

    Dacă dvs. și partenerul dvs. lucrați pentru același angajator, puteți fi limitat la un total de 12 săptămâni de concediu între voi doi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar