Cum să decideți dacă doriți sau nu un copil

Mulți părinți găsesc că au copii o experiență profund plină de viață, iar mulți sunt, de asemenea, rapid să recunoască faptul că părintele vine atât cu bucurie, cât și cu greutăți. Decideți dacă doriți și sunteți gata să aveți un copil este o alegere majoră de viață. Nu există nici un răspuns corect sau greșit, și nu există nicio obligație de a începe să aibă copii sau limită de timp la luarea unei decizii de planificare familială. Gândiți-vă la motivațiile dvs., stilul dvs. de viață și relația dvs. cu partenerul dvs. vă poate oferi unele dintre informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizia corectă pentru dvs. și familia dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Examinând motivațiile dvs
  1. Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 1
1. Luați în considerare angajamentul. Mulți factori biologici și culturali pot contribui la dorința de a avea un copil. Cu toate acestea, mai degrabă decât îndoit la presiune imediată, ia timp pentru a decide dacă aveți capacitatea de a avea grijă de un copil în casa dvs. pentru următorii optsprezece ani, precum și pentru a ajuta la sprijinirea acestuia pe tot parcursul vieții.
  • Înțelegeți că având un copil nu este pur și simplu un angajament de timp. Creșterea unui copil este estimată în prezent pentru a costa un sfert de milion de dolari în fața colegiului.
  • Știți că un copil este și o investiție mentală. Studiile raportează că noii părinți experimentează o pierdere de fericire care este la egalitate cu divorț și șomaj. În timp ce fericirea se ridică din nou, luați în considerare propria sănătate mintală și dacă sunteți în prezent într-un loc pentru a gestiona acest nivel de greutăți mentale extinse.
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 2
    2. Evaluați evenimentele curente curente. Unii oameni pot deveni motivați să aibă copii după evenimente de viață majore sau chiar în timpul crizelor. Uită-te la ceea ce sa întâmplat sau se întâmplă în prezent în viața ta pentru a vedea dacă ar putea să vă dau motivația temporară.
  • Unele cupluri sunt conduse să creadă că un copil poate salva o relație de rău. În timp ce nu există nicio garanție, nici o presiune a creșterii copiilor doare adesea relațiile deteriorate mai mult decât ajută.
  • Unele cupluri simt că având copii este pur și simplu următorul pas după căsătorie. Nu există timp în mod inerent pentru a începe să aveți copii, deci verificați-vă cu dvs. și soțul / soția pentru a vedea dacă sunteți ceea ce doriți, fie dacă ar trebui să luați timp și să revizuiți conversația mai târziu în relația dvs.
  • Uneori, un eveniment de viață major, cum ar fi recuperarea de la o boală gravă sau un prejudiciu, ar putea alimenta pe cineva să înceapă cât mai mult viața lor. Nu este rău să aveți un copil după un eveniment de viață, dar să vă gândiți la implicațiile pe termen lung împreună cu graba pe termen scurt.
  • 3. Luați în considerare faptul că nu aveți copii. Dacă ați crescut crezând că părintele a fost singura opțiune odată ce ați crescut, faceți o clipă și luați în considerare ce ar însemna pentru viața voastră dacă nu ați avea copii. Acesta este pur și simplu un exercițiu, nu o decizie finală, ci o imagine ce tip de muncă, relații, hobby-uri și interese personale pe care ați putea urmări dacă nu ați avut un copil.
  • Întrebați-vă: "Oricare dintre acestea se simte mai bine decât opțiunea de a aduce o familie?"Luați notă de reacția dvs. instinctuală.
  • Dacă există ceva în mintea voastră care pare ca fiind atrăgătoare ca părinți, verificați-vă pentru a vedea dacă această opțiune și creșterea unui copil este cu adevărat exclusivă. Cum ați putea să vă ocupați de cariera, hobby-ul sau relația în viața dvs. ca părinte?
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 4
    4. Verificați obligațiile. Amintiți-vă că nu aveți obligația de a avea copii dacă nu doriți ei. De asemenea, atâta timp cât sunteți în mod legal un adult în patria ta, nu aveți nicio obligație să vă abțineți de la a avea copii dacă doriți ei. Priviți-vă în jurul vostru și vedeți dacă cineva vă presează să luați această decizie.
  • Dacă tu și partenerul tău nu sunt pe aceeași pagină despre copii, opriți momentan și întrebați-vă: "Având în vedere această nouă poziție pentru că văd lucrurile în mod diferit sau am încercat să-mi fac partenerul fericit?"
  • Uită-te la prietenii și familia ta. Oare dintre ele au fost presați într-un fel sau altul? Dacă da, puteți opta pentru a vă menține distanța de la ei până când vă luați decizia.
  • Partea 2 din 3:
    Privind la viața ta
    1. Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 5
    1. Obțineți o verificare. Înainte de a vă decide dacă doriți un copil, aruncați o privire pentru a vedea dacă sunteți suficient de sănătoși pentru a avea un copil. Dacă aveți o stare cronică, fiți fizică sau mentală, întrebați-vă: "Cum ar putea acest impact copilul meu, pe măsură ce îmbătrânesc?"
    • Faceți cunoștință cu medicul dumneavoastră. Lăsați-i să știe: "Mă gândesc să am un copil și vreau să știu dacă sănătatea mea ar putea avea efecte pe termen lung asupra capacității mele față de părinți."
    • Femeile trebuie, de asemenea, să fie conștiente de faptul că anumiți factori biologici pot avea un impact cât de probabil trebuie să rămână însărcinate, precum și cât de probabil trebuie să transporte sarcina la termen. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o vizită de preconcepție pentru a evalua orice complicații potențiale care pot apărea în timpul sarcinii.
    • Dacă aveți o istorie de anxietate, depresie sau alte complicații de sănătate mintală, întâlniți cu un profesionist de sănătate mintală și spuneți-i: "Vreau să am un copil. Ce impact ar putea avea luptele mele de sănătate mintală asupra mea ca părinte?"
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 6
    2. Verificați contul dvs. bancar. Nu aveți nevoie de întregul trimestru al unui milion în bancă înainte de a avea copilul dvs., dar ar trebui să vă asigurați că sunteți în măsură să îndepliniți nevoile financiare previzibile ale copilului dvs. pentru viitorul apropiat.
  • În primul rând, asigurați-vă că vă puteți permite timpul liber. Dacă concediul parental plătit nu este o parte din programul dvs. de beneficii, asigurați-vă că vă puteți permite venitul redus pentru timpul acordat de dvs. sau partenerului dvs. după nașterea copilului.
  • Uită-te la costurile de asistență medicală. Odată ce decideți să aveți un copil, tu și partenerul dvs. vor trebui să începeți să plătiți pentru îngrijirea medicală a mamei așteptate, care poate varia de la câteva sute la câteva mii de dolari în funcție de programele de asigurare și de îngrijirea primită. De asemenea, va trebui să aveți grijă de orice complicații medicale pe care copilul le poate experimenta după naștere și să adauge copilul ca o nouă de asigurare dependentă.
  • Luați în considerare cât de mult va costa un nou copil nou. Păturile, hainele pentru copii, scaunele auto și alte obiecte toate au un preț, iar obiectele precum scutecele și alimentele pentru copii reprezintă o cheltuială recurentă care pot adăuga zeci de sute de cheltuieli pe lună.
  • Examinați și costul îngrijirii de zi. Acest lucru poate fi necesar dacă nu vă puteți permite să lăsați un partener să rămână acasă cu copilul în timp ce celălalt partener este la locul de muncă.
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 7
    3. Faceți cunoștință cu șeful dvs. Dacă intenționați să fiți un părinte de lucru, acum este momentul să vă gândiți la locul în care se desfășoară cariera dvs. Faceți cunoștință cu șeful dvs. pentru a discuta despre planurile actuale și mai apropiate pentru compania dvs. și poziția dvs. și întrebați-vă:
  • Lucrarea dvs. necesită ore lungi sau o mulțime de călătorii?
  • Lucrați la un proiect major care ar putea necesita exces de timp sau atenție?
  • Ar avea ca rezultat un copil să conducă la costurile excesive de îngrijire a copiilor din cauza obligațiilor de carieră?
  • Compania dvs. oferă concediu parental plătit sau alte beneficii pentru noi părinți?
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 8
    4. Evaluați sistemul dvs. de asistență. Cea mai mare parte a unui copil cade pe părinți sau tutori, dar un sistem bun de sprijin va aduce beneficii atât părinților, cât și copilului pe termen lung. Uită-te la prietenii, familia și colegii dvs. și întrebați-vă dacă le vedeți că au un impact pozitiv asupra vieții copilului dumneavoastră.
  • Căutați oameni care nu numai că sunt dispuși să ofere o înțelegere emoțională, dar care vor ajuta de fapt cu chestiuni precum babysitting și menaj pentru a ușura tranziția în părinți.
  • Dacă nu aveți deja un sistem de asistență integrat deja stabilit, întrebați-vă dacă aveți mijloacele financiare de a angaja personal de sprijin, cum ar fi nanii sau menajere.
  • Partea 3 din 3:
    Verificarea cu partenerul dvs
    1. Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 9
    1
    Adresați-vă partenerului dvs. Dacă nu ați făcut deja, acum este momentul să vă așezați cu partenerul dvs. și să discutați dacă doresc sau nu copii. Lăsați-i să știe: "Am avut în vedere dacă vreau să am un copil recent și vreau să vorbesc cu dvs. dacă vă vedeți ca părinte."
    • Găsiți un moment bun pentru a vorbi. Nu primiți întrebarea pe ele la întâmplare sau când se ocupă de alte chestiuni. În schimb, cereți-i să renunțe la o anumită perioadă de timp, astfel încât să puteți avea o conversație serioasă.
    • Explicați motivele pentru având în vedere copiii. Lăsați-i să știe ce motive aveți pentru a dori copiii, precum și motivul pentru care nu doriți să le doriți.
    • Adresați-vă partenerului dvs. pentru părerea lor și, respectuos, luați în considerare ceea ce au de spus.
    • Comunicarea este cheia unei relații sănătoase și este important să fiți proactivi cu deciziile majore de schimbare a vieții.
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 10
    2. Adresați-vă partenerului despre preocupările lor. Odată ce ați discutat dacă amândoi doriți ca copiii, le permiteți să treacă prin același proces mental de evaluare. Permiteți-i să-și exprime preocupările, precum și speranțele lor.
  • Puneți în mod activ întrebări, cum ar fi: "Cum vedeți pregătirea financiară pentru un copil?"Și" credeți că avem o rețea de sprijin suficient de bună pentru a avea grijă de un copil?"
  • Evitați dezacordurile. Permiteți partenerului dvs. să-și voce propriile gânduri. Dacă vedeți ceva diferit, vă oferă politicos părerea dvs. spunând: "M-am gândit la asta în acest fel."Cu toate acestea, nu face ca partenerul dvs. să se simtă invalidat în timpul acestei conversații.
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 11
    3. Evaluați stilurile de co-părinți. Decideți cum voi lucrați împreună pentru părinți copilul dumneavoastră. Ambii să fii implicat, fie unul dintre voi pur și simplu să-ți donezi genele? Ați ridica copilul împreună într-o singură gospodărie sau ar fi împărțit copilul între voi doi în mod individual?
  • Adresați-vă partenerului dvs., "Cum vedeți noi să creștem acest copil?"Înțelegeți că răspunsurile diferite de preferințele dvs. personale nu sunt neapărat greșite și discutați orice diferență de opinie cu o minte deschisă.
  • Discutați cu partenerul dvs. despre așteptările comportamentale. Din moment ce nu ați fost părinte înainte, este posibil să nu știți cum vă veți ocupa de fiecare situație. Cu toate acestea, ați putea avea câteva idei. Încercați să începeți o conversație cu partenerul dvs. despre așteptările dvs., cum ar fi spunând ceva asemănător ""Văd că ne-am împărțit în mod egal sarcinile de hrănire pe timp de noapte." Sau, "În timp ce eu sunt îngrijit, am crezut că vei fi responsabil pentru..."
  • Având un plan în loc este cel mai productiv mod de a vă asigura că faceți o decizie bună cu privire la copiii.
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 12
    4. Caută consilierea unui cuplu. Lucrați cu un consilier pentru a vă ajuta și partenerul dvs. să comunice în mod clar și eficient în ceea ce privește speranțele și preocupările dvs. pentru a deveni părinți. Utilizați acest timp pentru a nu decide numai dacă ambele doriți un copil, dar pentru a vă susține relația înainte de a aduce un copil în ea.
  • Lăsați consilierul să știe: "Ne gândim să avem un copil și vrem să ne asigurăm că relația noastră este sănătoasă pregătită pentru provocările părinților."
  • Luați în considerare vorbirea cu un consilier de familie, precum și cu consilierul unui cuplu.
  • sfaturi

    Luați cât timp trebuie să decideți dacă sunteți gata să începeți o familie. Nu puneți presiuni asupra dvs. pentru a lua o decizie printr-un anumit termen limită.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar