Cum se calculează impozitele de salarizare

Calculele fiscale de salarizare au un impact enorm atât asupra angajatorului, cât și asupra lucrătorului. Aceste calcule au impact asupra cheltuielilor salariale totale suportate de angajator. Calculele fiscale afectează, de asemenea, venitul impozabil al lucrătorului, răspunderea fiscală personală și plata netă de plată. Impozitele de salarizare sunt alcătuite din rețineri fiscale federale și de stat, impozite de securitate socială și impozitele Medicare. Este esențial ca angajatorul și lucrătorul să înțeleagă cum sunt calculate impozitele și reținerile de salarizare.

Pași

Partea 1 din 3:
Calcularea reținută a impozitului pe venit federal
  1. Imagine intitulată Calculați impozitele de salarizare Pasul 2
1. Fiecare lucrător completează un W-4. Formularul W-4 are o porțiune detașabilă care permite angajaților să indice starea lor de depunere și câte indemnizații intenționează să ia. Angajații își vor furniza informațiile personale, cum ar fi adresa, numărul de securitate socială și starea civilă. Apoi, vor specifica câte indemnizații doresc să se bazeze pe creditele pe care intenționează să le susțină. Există o foaie de lucru pentru a le ajuta să-și determine indemnizațiile.
  • Foaia de lucru pentru indemnizații vă va întreba dacă sunteți căsătoriți, dacă sunteți eligibil pentru creditele fiscale pentru copii sau alte credite dependente și dacă intenționați să revendicați alte credite atunci când depuneți taxele dvs.
  • Nu mai revendicați-vă și dependenții dvs. ca scutiri asupra impozitelor dvs.
  • Imagine intitulată Calculați impozitele de salarizare Pasul 1
    2. Aplicați regulile IRS pentru a calcula reținerile fiscale federale de la salariul brut. Lucrătorul oferă angajatorului statutul de depunere și numărul de indemnizații pe care sunt calificate să le ia. Cotele sunt utilizate pentru a calcula suma deținută de la salariul brut.
  • Determină salariul brut al angajatului. Verificați plata totală a angajatului pentru perioada de plată. Plata brută include orice salariu pe oră, sfaturi și compensații bonus.
  • Localizați statutul de depunere al angajatului. Acest lucru poate fi găsit pe forma W-4 a angajatului. Statutul poate fi căsătorit, unic sau alt statut enumerată pe formular.
  • Găsiți numărul de indemnizații. Indemnizațiile sunt situate pe W-4 angajatului. Indemnizațiile sunt revendicate de angajat și să determine cât de mult este reținut de salariul angajatului pentru a-și acoperi impozitele pe venit. Mai multe indemnizații înseamnă că mai puțini bani sunt reținuți pentru impozite.
  • 3. Calculați impozitul federal de reținere federal. În primul rând, calculați totalul indemnizațiilor. Apoi, scăderea indemnizațiilor de la salariul brut pentru a determina suma de bani care este supusă reținerii. Apoi, verificați tabelele oficiale de reținere a IRS pentru anul curent pentru a determina cât de mulți bani ar trebui să rețineți. Asigurați-vă că vă uitați la tabelul care se referă la starea de depunere a angajatului, precum și la perioada de plată a acestora.
  • De exemplu, să presupunem că un angajat este singur și a plătit de 1.000 de dolari săptămânal. Dacă au 3 indemnizații pe care fiecare sunt egale cu 80 de dolari.80, atunci ar avea un total de 242 de dolari.40 în indemnizații (80 $.80 multiplicate cu 3 indemnizații = 242 USD.40). Scădea această sumă de la salariul lor brut pentru a obține suma impozabilă, care este de 1.000 de dolari - 242 dolari.40 = 757 dolari.60. În cele din urmă, verificați tabelul IRS pentru a afla cât de mult să rețină, ceea ce este de 79 USD. Ați reținut apoi 79 de dolari de la fiecare cec.
  • Imagine intitulată Calculați impozitele Payroll Pasul 3
    4. Utilizați calculatorul de reținere IRS pentru o opțiune ușoară. Introduceți informațiile solicitate pentru a calcula valoarea corectă a reținerii. Calculatorul solicită statutul de depunere fiscală al lucrătorului, iar numărul de indemnizații pe care individul le solicită. Aplicația necesită, de asemenea, salariile dvs. brute și cât de des sunteți plătit (săptămânal, bi-săptămânal, lunar etc.)
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea deducerilor și reținerii reținerii
    1. Imagine intitulată Calculați impozitele de salarizare Pasul 4
    1. Determină reținerea securității sociale. Securitatea socială este un program federal care oferă venituri de pensionare și venituri cu handicap. Programul este finanțat prin rețineri fiscale.
    • În 2019, reținerea securității sociale este de 6.2% din salariul brut al angajatului.
    • Angajatul trebuie să plătească acest lucru până când ajung la limita de bază a salariilor. Câștigurile deasupra limitei de bază a salariilor nu sunt, în general, supuse impozitului social de securitate socială.
    • Limita de bază a salariilor pentru 2019 este de 132.900 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați impozitele Payroll Pasul 5
    2. Figurați reținerea Medicare. Medicare oferă acoperire medicală atât vârstnicilor, cât și persoanelor cu handicap. Acest program este, de asemenea, finanțat prin rețineri fiscale de salarizare.
  • În 2019, reținerea Medicare este de 1.45% din salariul brut al angajatului.
  • Nu există o limită de bază salarială pentru reținerea Medicare. Aceasta înseamnă că fiecare dolar al salariului brut este evaluat impozitul pe reținerea reținutelor Medicare.
  • Angajații singuri care fac peste 200.000 de dolari pe an au un plus de 0.9% Taxe Medicare pentru fiecare perioadă de plată după ce au fost plătite 200.000 de dolari în salarii. Pragul dolarului este de 250.000 de dolari pentru cuplurile căsătorite care se înregistrează în comun. Aceasta include toate plata pentru un an calendaristic. Cu toate acestea, numai angajatul plătește această taxă. Angajatorul nu are nevoie să plătească nici o taxă suplimentară.
  • Imagine intitulată Calculați impozitele Payroll Pasul 6
    3. Luați în considerare alte deduceri care reduc plata brută. Angajatorul dvs. poate oferi beneficii care sunt finanțate prin deduceri de salarizare. Unele dintre aceste deduceri se fac pe bază de pre-impozitare. Asta înseamnă că dolarii deduse nu au fost încă impozitați. Deducerile înainte de impozitare reduc cantitatea de salarizare care este supusă impozitului.
  • Contribuțiile la anumite tipuri de planuri de pensionare pot fi efectuate pe bază de pre-impozitare. Cel mai comun plan este un plan de 401 (k). Un plan de 401 (k) este un plan de pensionare disponibil în multe companii for-profit. Cu toate acestea, contribuția la aceste planuri reduce, de obicei, impozitele dvs. federale de venit, dar nu va reduce suma pe care o datorezi pentru securitate socială și Medicare.
  • Persoanele care lucrează pentru non-profit sau agenții guvernamentale pot participa la un plan de 403 (b).
  • În ambele cazuri, lucrătorul contribuie la o sumă mai mare în planul lor de pensionare. Spune, de exemplu, că muncitorul dorește să contribuie cu 100 de dolari. Contribuția va fi de 100 de dolari înainte de impozitare, dar mai puțin decât cea pe bază de post-impozitare (poate $ 80).
  • Deoarece angajatul contribuie mai mult la început, ei vor acumula un echilibru mai mare de pensionare. Impozitarea acestor planuri apare atunci când dolarul sunt scoase la pensionare.
  • Un aranjament privind cheltuielile flexibile de sănătate (FSA) este un alt beneficiu care poate afecta salariul dvs. brut. Un FSA este un aranjament voluntar cu angajatorul dvs. care vă permite să fiți rambursat pentru cheltuielile medicale. Acest cont este finanțat prin deduceri de salarizare, deși angajatorul dvs. poate contribui, de asemenea. Orice contribuții din partea angajatorului dvs. nu trebuie adăugată la venitul dvs. brut. Fondurile din acest cont nu se rostogolesc dacă nu sunt utilizate în cursul anului.
  • Un cont de economii de sănătate (HSA) este similar cu un FSA, deși banii din acest cont se rostogolesc de la an la an, permițându-vă să acumulați economii în mod specific rezervate pentru îngrijirea sănătății. Un HSA rămâne cu dvs. dacă schimbați angajatorii sau lăsați forța de muncă.
  • Partea 3 din 3:
    Funcționarea impozitelor de stat și a șomajului federal
    1. Imagine intitulată Calculați impozitele de salarizare Pasul 7
    1. Rețineți că taxa de șomaj este plătită de angajatori. În majoritatea statelor, doar angajatorul plătește impozitul pe șomaj. Acest sistem, totuși, combină un sistem federal de impozitare a șomajului cu un program de stat.
    • Plătiți mai întâi taxa de șomaj de stat. Compania dvs. poate lua un credit pe taxa federală de șomaj dacă ați plătit deja taxa de șomaj de stat.
    • Taxa federală de șomaj din 2019 este de 6% din primele 7.000 de dolari pe care le plătiți în salarii unui angajat.
    • Dacă ați plătit taxe de șomaj de stat, puteți lua un credit de până la 5.4% pe calculul federal. Dacă luați creditul complet, impozitul federal ar scădea la 0.6% din primele 7.000 de dolari în salarii plătite.
  • Imagine intitulată Calculați impozitele Payroll Pasul 8
    2. Găsiți orientările statului pentru fiecare dintre angajații dvs. Fiecare stat are reguli fiscale diferite, deci va trebui să găsiți informațiile fiscale adecvate pentru angajații dvs. Dacă aveți angajați în mai multe state, fiecare este guvernat de un set separat de legi fiscale de stat.
  • Puteți găsi informațiile fiscale prin intermediul Departamentului de Venit sau Impozitare al statului.
  • Calculul impozitului de stat este foarte asemănător cu calcularea impozitului federal. Totuși, ratele de impozitare sunt diferite.
  • Fiți conștienți de faptul că nu toate statele numesc aceleași salarii ca fiind federale la calcularea impozitului de stat. Asigurați-vă că verificați regulile de stat atunci când procesați impozitele.
  • Imagine intitulată Calculați impozitele de salarizare Pasul 9
    3. Raportați și plătiți reținerile fiscale. Fiecare tip de taxă de salarizare utilizează un alt formular fiscal. De asemenea, veți plăti fiecare tip de taxă printr-un alt sistem. Luați în considerare angajarea unei companii de salarizare pentru a vă ajuta să rămâneți în plus față de acest proces.
  • Software-ul de contabilitate este disponibil pentru a vă ajuta cu aceste calcule. Dacă utilizați software, asigurați-vă că compania vă trimite orice actualizări necesare. Pe măsură ce se schimbă legea fiscală, software-ul fiscal de salarizare trebuie schimbat.
  • Majoritatea autorităților de impozitare vă permit să plătiți impozite electronice. Multe dintre formularele fiscale necesare pot fi completate online.
  • O companie de salarizare poate lua datele angajatului dvs. și poate efectua calculele de salarizare necesare. Acestea pot, de asemenea, să înființeze un sistem care să plătească fiecărui lucrător electronic. Compania de salarizare își va actualiza software-ul pentru modificările codului fiscal.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă statul sau administrația locală, de asemenea, levies impozitele pe venit, va trebui să calculați aceste separat.

    Avertizări

    Asigurați-vă că colectați și remiteți taxele de salarizare la agenția guvernamentală corectă până la data scadentă. În caz contrar, probabil că va datora sancțiuni grele și taxe.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar