Cum se evaluează o oportunitate de afaceri

Oportunitățile de afaceri vin în multe soiuri, dar toți au un singur lucru în comun: vă cer să plătiți o sumă de bani pentru potențialul de a face mai mult. Acest lucru ar putea însemna că cumpărați o afacere existentă, deschizând o franciză a unei mărci existente sau obținerea utilizării de vânzări comerciale și a materialelor de marketing. Indiferent de forma, oportunitatea de afaceri necesită, îl cercetează cu atenție înainte de a vă angaja și nu vă așteptați "se îmbogăți rapid." Majoritatea oportunităților de afaceri necesită o mulțime de muncă dacă doriți să reușiți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Analiza pieței
  1. Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 1
1. Identificați consumatorii țintă pe baza produsului sau serviciului oferit. Pentru unele oportunități, consumatorul dvs. țintă va fi scris pentru dvs. Dar mulți necesită să faci o mică cercetare pe cont propriu pentru a determina cine în comunitatea dvs. ar fi cel mai probabil să aibă nevoie de produsul sau serviciul pe care l-ați oferi.
  • De exemplu, dacă oportunitatea de afaceri implică furnizarea de servicii de facturare medicală, consumatorii dvs. probabil ar fi medici și alți furnizori de asistență medicală.
  • Dacă vindeți produse cu amănuntul, căutați online pentru a afla cine cumpără acele produse cel mai adesea. De exemplu, dacă oportunitatea implică vânzarea "ATHLEISRE" Apparel, cum ar fi pantalonii de yoga, ați putea căuta brandul pentru a vedea tipurile de oameni pe social media care poartă acest tip de îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 2
    2. Discutați cu oamenii din comunitatea dvs. pentru a înțelege cererea. Utilizați social media pentru a ajunge la consumatorii probabil al produsului sau serviciului și pentru a afla dacă ar fi interesați să cumpere de la dvs. Privind posturile și interesele altor persoane vă oferă, de asemenea, o idee bună de cerere potențială.
  • De exemplu, dacă vă uitați să cumpărați o franciză de restaurant, ați putea întreba câți oameni din comunitatea dvs. au mâncat acel tip de mâncare și cât de des au mâncat-o. S-ar putea să aflați, de asemenea, de câte ori pe săptămână au mâncat sau au luat decolare sau livrare mai degrabă decât de gătit mese la domiciliu.
  • Ceea ce aflați din conversațiile dvs. ar trebui să vă ofere o idee generală dacă afacerea dvs. este probabil să se țină în zona dvs. Dacă determinați că nu este, ați putea dori să începeți să vă uitați la diferite oportunități.
  • Imagine intitulată Evaluarea unei oportunități de afaceri Pasul 3
    3. Scout concurența. Căutați online pentru a găsi alte locații cu aceeași branding. Dacă piața locală este deja saturată, este posibil să aveți un timp greu de stabilire a unui punct de sprijin. Produse similare sau servicii care îndeplinesc aceeași nevoie vă pot bloca, de asemenea, din piață, dacă nu puteți arăta că ceea ce aveți de oferit este superior.
  • Dacă vă uitați la o oportunitate MLM, acordați o atenție deosebită prietenilor și familiei dvs., deoarece probabil vor fi primii dvs. clienți. Dacă există deja o mână de oameni din cercurile vândute același produs sau serviciu, este probabil o idee mai bună pentru a alege altceva.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 4
    4. Citiți pe tendințele din industrie. Este această oportunitate pe marginea de tăiere sau este pe drumul său? Singura modalitate de a ști este de a afla ce este fierbinte în industria sau sectorul relevant. O căutare online simplă "Tendințe" Împreună cu numele industriei este un punct de plecare bun pentru cercetarea dvs.
  • S-ar putea, de asemenea, să căutați marca în sine și să vedeți ce se spune despre publicațiile de știri și din industrie.
  • Metoda 2 din 4:
    Evaluarea produsului
    1. Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 5
    1. Încercați produsul sau service-vă pentru a vedea ce credeți. Este mai ușor să vindeți un produs dacă sunteți pasionat de el! Dacă intenționați să investiți într-o oportunitate de afaceri, ar trebui să fie ceva în care credeți și să credeți că și ceilalți ar fi trebuit. Entuziasmul dvs. va fi contagios.
    • Dacă produsul sau serviciul nu este ceva ce vă veți folosi, discutați cu oameni care și-au luat impresiile. De exemplu, dacă vă uitați la o oportunitate de facturare medicală, dar nu sunteți un furnizor de asistență medicală, discutați cu cineva care este.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 6
    2. Citiți recenzii de la alții care au folosit produsul sau serviciul. Căutați produsul online și pe social media pentru a vedea ce spun oamenii despre asta. O mulțime de plângeri ar putea fi un pavilion roșu-o privi mai îndeaproape pentru a vedea ce au fost problemele și dacă au fost rezolvate.
  • Recenzile vă pot ajuta, de asemenea, să gestionați așteptările produsului sau serviciului dacă beneficiați în cele din urmă de oportunitatea de afaceri. Este la fel de important să știți ce nu poate face produsul așa cum este să știți ce poate.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 7
    3. Căutați informații online despre produs și marca. Faceți o căutare a mărcii sau a produsului oferit și vedeți ce fel de presă este obținerea. Concentrați-vă pe reputația companiei și modul în care este evaluată calitatea produsului sau a serviciului.
  • S-ar putea să fi învățat deja informații despre companie când ați efectuat analiza pieței, dar în acest stadiu sunteți mai interesat de reputația pe care compania o are pentru a oferi un produs de calitate și un suport solid pentru clienți.
  • Dacă compania și-a schimbat branding-ul, aflați de ce. Adesea, atunci când o companie își schimbă branding-ul, este să scăpăm de publicitatea proastă din jurul produselor slabe de calitate sau chiar un proces.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 8
    4. Vizitați întreprinderile similare pentru a înțelege mai bine operațiunile de zi cu zi. Vorbind cu alți proprietari de afaceri care au beneficiat de oportunități similare vă ajută să obțineți o idee mai bună despre ceea ce este vorba de a avea acea afacere. Acești proprietari de afaceri vă pot spune despre experiențele lor, ceea ce trebuie să așteptați, și ce ar trebui să evitați.
  • De exemplu, dacă vă gândiți să cumpărați o franciză, vă puteți opri în locațiile mai multor alte francize pentru a vedea cum funcționează lucrurile. Pur și simplu observați câteva minute înainte de a cere să vorbiți proprietarului sau să dezvăluiți că vă gândiți să vă cumpărați în franciză.
  • Metoda 3 din 4:
    Bugetul și finanțele
    1. Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 9
    1. Calculați cât de mulți bani va trebui să vă începeți afacerea. Oportunitățile de afaceri necesită de obicei o investiție în avans - dar asta nu este de obicei totul. Este posibil să trebuiască să cumpărați produse, spațiu de închiriere, construiți un site web sau cumpărați echipament. Acestea sunt toate cheltuielile pe care le veți avea înainte de a începe vreodată afacerea - cunoscută și ca banii de semințe.
    • De exemplu, dacă doriți să începeți o afacere medicală de facturare, este posibil să aveți nevoie să cumpărați un computer nou sau alt echipament electronic înainte de a putea fi configurat.
    • Persoana sau compania care vinde oportunitatea de afaceri vă va spune exact cât trebuie să le plătiți. În plus, vor, de asemenea, vă vor spune și ce alte echipamente, spațiu, inventar sau alte lucruri pe care trebuie să le aveți în vigoare înainte de a putea începe. Unele dintre aceste lucruri pe care le-ați putea avea deja, dar altele va trebui să cumpere.
    • Adresați-vă Asociației locale de afaceri mici Ce fel de licențe va trebui să vă începeți afacerea. Orașele necesită de obicei să aveți un permis de afaceri dacă utilizați un magazin de cărămidă și mortar, dar ați putea avea nevoie de una chiar dacă afacerea dvs. este complet online.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 10
    2. Uită-te la bugetul dvs. personal pentru a determina cât de mulți bani aveți la dispoziție. Uită-te mai multe luni în viitor pentru a vă asigura că veți putea să vă acoperiți cheltuielile de uz casnic după ce ați pus bani spre oportunitatea de afaceri. Ar putea dura cel puțin mult timp înainte ca afacerea să înceapă să transforme un profit.
  • Dacă nu aveți suficienți bani disponibili pentru a investi imediat, dați seama cât de mult va trebui să renunțați în fiecare lună pentru a vă îndeplini obiectivul. Chiar dacă nu puteți începe acum, ați putea să le puteți înscrie în câteva luni.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 11
    3. Estimați cât timp va trebui să cheltuiți în afacere. S-ar putea să fi auzit asta "timpul inseamna bani." De obicei, cu atât mai mult timp petreceți într-o afacere, cu atât mai mulți bani veți face - dar acest lucru nu poate fi întotdeauna cazul. Dacă aveți deja un loc de muncă cu normă întreagă, timpul dvs. în afara muncii este valoros. Asigurați-vă că oportunitatea de afaceri nu va tăia în momentul în care trebuie să vă relaxați sau să vă petreceți cu familia.
  • De exemplu, dacă vă uitați să cumpărați o franciză, probabil că veți petrece 60-80 de ore pe săptămână la afacere pentru ao scoate din pământ înainte de a vedea vreodată un profit.
  • Oportunități MLM, cum ar fi vânzarea de produse cosmetice sau produse de sănătate, de obicei nu necesită o mare parte dintr-o investiție de timp. Cu toate acestea, este puțin probabil să faceți o mulțime de bani cu aceste oportunități și puteți ajunge să cheltuiți mai mult decât faceți pe produse.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 12
    4. Creeaza o buget Pentru afacerea cu proiecții de costuri. Cu costurile dvs. inițiale de investiții și de pornire, afacerea dvs. pornește de la un deficit. De asemenea, puteți avea costuri suplimentare în fiecare lună afacerea dvs. este în funcțiune. Bugetul dvs. vă ajută să determinați când ați putea depăși acest deficit și să începeți să câștigați un profit din partea întreprinderii dvs.
  • Încercați să creați un buget inițial care să acopere primele 18 luni ale afacerii.
  • Asociația locală de afaceri mici are probabil șabloane pe care le puteți utiliza pentru bugetul dvs. și proiecțiile de costuri care vă vor ajuta să vă păstrați informațiile organizate și să vă asigurați că nu pierdeți detalii importante.
  • Imagine intitulată Evaluează o oportunitate de afaceri Pasul 13
    5. Cereți persoanei care vinde oportunitatea când veți vedea un profit. În timp ce cineva care vinde o oportunitate legitimă de afaceri nu vă va oferi nici o garanție, acestea vă pot oferi, de obicei, statistici atunci când alții au început să profite de un profit. Aceste informații vă pot ajuta să determinați dacă oportunitatea de afaceri este potrivită pentru dvs.
  • În general, presupuneți că veți lucra timp de câteva luni înainte de a începe să transformați un profit. Fiți atenți la persoanele care vând oportunități de afaceri care revendică veți putea transforma un profit în prima lună sau "renunțați la slujba de zi" După doar câteva săptămâni.
  • Oamenii care vând oportunități de afaceri vă arată de obicei "povesti de succes." Cereți statistici referitoare la persoana obișnuită care a investit în acea oportunitate de afaceri specială pentru a obține o idee mai bună despre modul în care oportunitatea ar putea funcționa pentru dvs.
  • Metoda 4 din 4:
    Evaluare a riscurilor
    1. Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 14
    1. Citiți cu atenție documentele de dezvăluire juridică. Companiile care oferă oportunități de afaceri sunt necesare pentru a oferi informații despre riscurile cu care vă confruntați atunci când investiți în această ocazie. Luați-vă timpul pentru a citi aceste documente și pentru a pune întrebări despre orice nu înțelegeți.
    • Dacă vânzătorul de oportunitate de afaceri încearcă să vă grăbească să luați o decizie sau vă spune că nu trebuie să citiți documentele de dezvăluire, luați în considerare acest pavilion roșu.
    • Vânzătorii de oportunități de afaceri nu vor face, de obicei, nicio pretenție sau garanții despre cât de mulți bani veți face. Dar dacă o fac, trebuie să ofere documentație suplimentară, astfel încât să înțelegeți ceea ce vânzătorul se bazează pe acele pretenții.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 15
    2. Cereți rapoartele financiare ale companiei care vând ocazia. Dacă compania care vă vândă o oportunitate de afaceri are probleme financiar, acest lucru ar putea însemna în cele din urmă probleme serioase pentru dvs. Dacă vinde toată afacerea, vrei să știi exact ce intri. Dacă licențierea dreptului de a-și vinde produsele sau serviciile, pe de altă parte, trebuie să știți cât de puternică este marca.
  • Dacă compania nu va elibera rapoarte financiare, ar putea fi un steag roșu. Faceți niște cercetări pe cont propriu pentru a vedea ce puteți afla despre companie. Documentele publice disponibile online vă spun multe despre stabilitatea unei companii.
  • Au un contabil sau avocat de afaceri, priviți rapoartele financiare pentru dvs. dacă nu sunteți confortabil să le analizați pe cont propriu. Și chiar dacă credeți că aveți un mâner destul de bun pe ele, încă nu doare să obțină o opinie de experți înainte de a sări cu ocazia.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 16
    3. Angajați un contabil sau un avocat pentru a privi peste documentele de afaceri. Fii siguri că compania oferind oportunitatea de afaceri a avut avocați și contabili care îi ajută să proiecteze contractele pentru a-și proteja interesele. Chiar dacă nu investiți o tona de bani pentru a începe, este încă o idee bună să aveți pe cineva să privească pe documente care vă vor proteja interesele.
  • Mulți avocați oferă o consultare inițială gratuită. Dincolo de aceasta, sunt adesea dispuși să analizeze contractele și documentele și să ofere sfaturi pentru o taxă fixă. Merită costul pentru liniștea minții pe care o vei cunoaște că ai avut pe cineva în colțul tău să te uiți la tine.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 17
    4. Verificați legile și reglementările locale pentru a vă asigura că afacerea este permisă. Întreprinderile care lucrează cu produse sau servicii restrânse, cum ar fi cele care se ocupă cu produsele alcoolice sau marijuana, pot fi ilegale în zona dvs. locală. Verificați online sau cu Camera locală de comerț dacă afacerea se ocupă de produsele restricționate.
  • Dacă lucrați cu produse sau servicii restricționate, este posibil să aveți nevoie să obțineți licențe suplimentare sau permise că nu ați fi nevoie altfel. Un avocat vă poate ajuta cu acest lucru.
  • Imagine intitulată Evaluați o oportunitate de afaceri Pasul 18
    5. Forma A societate cu răspundere limitată (LLC) pentru a vă proteja. Cu un LLC, afacerea dvs. este păstrată separată de finanțele dvs. personale, deci nu sunteți responsabil personal pentru niciunul dintre pierderile sau datoriile dvs. de afaceri.
  • Este relativ simplu de configurat și de a menține un LLC. Deși puteți obține un avocat pentru a elabora documentele pentru dvs., acest lucru este de obicei necesar. Secretarul de stat al statului dvs. are probabil că are formulare online pe care le puteți descărca și completa singur.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deși acest articol include francize ca posibilități de afaceri posibile, francizele diferă în cazul în care primesc mai mult sprijin din partea societății-mamă și sunt, de asemenea, mai strict controlate de societatea-mamă.
  • Fii sincer cu tine despre experiența și abilitățile tale. Dacă oportunitatea de afaceri ar fi nevoie să faceți lucruri pe care nu vă simțiți confortabil, cum ar fi clienții potențiali la rece, s-ar putea să nu fie potrivirea corectă.
  • Avertizări

    Acest articol discută în primul rând evaluarea unei oportunități de afaceri în SUA, deși aceleași considerente se aplică în general în alte țări.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar