Cum să găsiți o afacere de vânzare

Mulți oameni visează să își desfășoare propria afacere. Ca proprietar, veți obține propriul program, închiriați personalul dvs. și urmăriți ceva ce vă place. Din păcate, mulți proprietari de afaceri mici nu publică afacerile lor de vânzare, deci va trebui să faceți unele săpat pentru a găsi oportunități. Cereți altor proprietari de afaceri dacă știu despre oricine se gândește să vândă. De asemenea, puteți căuta online sau utilizați un broker de afaceri.

Pași

Metoda 1 din 4:
Căutarea online
  1. Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 1
1. Identificați cele mai bune site-uri. Multe site-uri web online colectează informații despre întreprinderi de vânzare, fie în interiorul U.S. sau pe plan internațional. Uită-te la următoarele site-uri web:
  • Bizbuysell.COM. Are peste 100.000 de înregistrări și este cea mai mare piață online de acest fel.
  • Bizquest.COM. Are peste 30.000 de înregistrări.
  • BusinessSale.COM. Are peste 50.000 de înregistrări pentru vânzări de afaceri în 130 de țări. Acesta este cel mai bun site pentru vânzările internaționale.
  • Buclă.net. Se concentrează pe tranzacții mari de afaceri în valoare de câteva milioane de dolari.
  • Craigslist. Întreprinderile mici din zona dvs. pot face publicitate numai pe Craigslist. Verificați dacă sunteți interesat să cumpărați o afacere mică locală.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 2
    2. Căutați companii. La aceste site-uri web puteți căuta în general după industrie, locație și gama de prețuri. De asemenea, puteți restrânge rezultatele bazate pe momentul în care listarea a fost postată.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 3
    3. Configurați alerte de e-mail. În loc să reveniți la aceste site-uri de afaceri în fiecare zi, puteți configura adesea o alertă prin e-mail. Când este listată o afacere care corespunde criteriilor dvs., veți primi un e-mail. Pentru a configura alertele, trebuie, în general, trebuie să creați un cont cu site-ul web.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 4
    4. Cercetați afacerea. Aceste site-uri web conțin adesea destul de multe informații. De exemplu, pe Bizbuysell, puteți găsi diverse informații financiare, cum ar fi fluxul de numerar, veniturile, inventarul și valoarea imobiliară.
  • La Bizbuysell, puteți solicita, de asemenea, un raport de evaluare, care va compara afacerea altora ca aceasta. Cu toate acestea, trebuie să plătiți pentru acest raport.
  • Metoda 2 din 4:
    Contactarea proprietarilor de afaceri
    1. Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 5
    1. Identificați industria preferată. Pentru a vă face căutarea mai ușor de gestionat, concentrați-vă pe o singură industrie. De exemplu, ați putea dori să cumpărați un magazin de confort sau un salon de păr. Acestea sunt diferite industrii, iar dacă nu vă concentrați, veți fi în curând copleșită.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 6
    2. Solicitați avocați și contabili pentru conducere. Acești profesioniști lucrează cu proprietari de afaceri și adesea știu dacă un proprietar vrea să vândă. Adresați-vă propriul contabil și avocat pentru conducere.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 7
    3. Uită-te la publicațiile industriei comerciale. Proprietarii de afaceri ar putea face publicitate într-un buletin informativ sau în industrie, sperând să atragă pe altcineva din industrie să-și cumpere compania. Puteți găsi aceste publicații la biblioteca locală sau căutând online.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 8
    4. Verificați cu rețeaua dvs. Persoanele pe care le știi ar putea avea conduceri. De exemplu, ar putea face afaceri cu cineva care caută să se deplaseze. Consultați-vă cu rețeaua dvs. și vedeți dacă știu despre oricine vrea să vândă.
  • Dacă aparțineți Camerei de Comerț sau a unui alt grup de afaceri, verificați și cu ele. Ele sunt, de obicei, o sursă bună de informații.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 9
    5. Apelați proprietarii de afaceri la întâmplare. Dacă nu aveți niciun condus, apelați proprietarii de afaceri. Introduceți-vă și întrebați dacă știu despre cineva care se gândește să-și vândă afacerea. Explicați că nu aveți nevoie de o "da sau nu", dar cereți persoanei să fie în căutarea dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 10
    6. Urmăriți o scrisoare. La câteva săptămâni după ce ați vorbit prin telefon, puteți trimite o scrisoare către persoanele pe care le-ați chemat. Includeți propria dvs. carte de vizită. Explicați că sunteți încă interesați Cumpărarea unei afaceri și cereți-i să vă sune dacă au idei.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 11
    7. Apelați din nou proprietarii de afaceri. O săptămână sau cam așa după trimiterea scrisorii dvs., puteți apela proprietarii de afaceri să se întoarcă și să întrebe dacă au auzit de oricine caută să-și vândă afacerea. Cereți numele și informațiile de contact.
  • Dacă încă nu știu despre cineva care să caute să vândă, îi mulțumesc pentru timpul lor. De asemenea, cereți-i să urmeze cu dvs. dacă auzi ceva în viitor.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 12
    8. Contactați un proprietar de afaceri care dorește să vândă. Spuneți proprietarului cum ați auzit că ar putea fi interesați să vândă. De exemplu, puteți spune: "Am auzit de la Kathy Smith la magazinul n, cu excepția că sunteți pe cale să vă retrageți și căutați un cumpărător."Mulți proprietari care iau în considerare vânzarea nu fac publicitate, așa că vor dori să știe cum ați aflat.
  • Nu trebuie să sigilați afacerea în primul apel telefonic. Cu toate acestea, trebuie să faceți un contact inițial.
  • Fiți pregătiți să vorbiți despre dvs., în special experiența dvs. anterioară de afaceri. Doriți proprietarului de afaceri să vă vadă ca un potențial potențial serios.
  • Metoda 3 din 4:
    Angajarea unui broker de afaceri
    1. Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 13
    1. Găsiți un broker local. Un broker de afaceri vă poate economisi timp și bani, mai ales dacă doriți să cumpărați o afacere mai mare. Acestea vor identifica afacerile de vânzare pe baza preferințelor dvs. (industrie, locație, dimensiune) și pot negocia cu vânzătorul. Puteți găsi un broker de afaceri în următoarele moduri:
    • Întrebați proprietarii locali de afaceri dacă au folosit un broker și dacă ar recomanda persoana.
    • Verificați directoarele online. Asociația Internațională a Brokerului de afaceri are legături către agențiile brokerului de stat, care pot conține directoare. De asemenea, puteți găsi un broker pe bizbuysell.com.
    • Obțineți o trimitere de la Camera de Comerț Locală. Uită-te în agenda telefonică și apelați.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 14
    2. Programați o consultare. Odată ce găsiți un broker care arată reputația, îi sunați și programați o consultare. Identificați-vă pe scurt și întrebați dacă aveți nevoie să aduceți ceva cu dvs. la consultare.
  • Verificați, de asemenea, prețul. Unii brokeri oferă consultări gratuite.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 15
    3. Întrebați întrebările brokerului. La consultare, asigurați-vă că cereți brokerului despre experiența lor. Vrei cineva care a ajutat la achiziționarea de afaceri înainte. Luați în considerare punerea următoarelor întrebări:
  • De cât timp au fost brokeri? Cu atât mai mult, cu atât mai bine. Un broker bun trebuie să fie experimentat în evaluarea unei afaceri și să aibă cunoștințe legale și contabile.
  • Ce asociații comerciale aparțin? Aparținând unei asociații comerciale arată că persoana locuiește curentul în domeniu. De asemenea, poate avea o rețea mai profundă de a se baza pe.
  • Brokerul deține orice acreditare? O denumire, cum ar fi desemnarea intermediară intermediară (CBI), este dată după ce brokerul completează cursurile și trece un examen.
  • Cum se plătește brokerul? În mod obișnuit, vânzătorul plătește brokerului o comisie, dar clarifică acest lucru înainte de angajare.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 16
    4. Discutați despre tipul de afacere pe care doriți să îl cumpărați. Un broker nu poate găsi afaceri adecvate până când nu știu ce vreți. Vorbiți despre interesele și industriile dvs. pe care doriți să le cumpărați. Brokerii de afaceri sunt mari resurse, deoarece pot analiza bugetul dvs. și vă pot spune dacă este realist.
  • Metoda 4 din 4:
    Găsirea unei francize
    1. Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 17
    1. Decideți dacă doriți o franciză nouă sau existentă. Un francizor este o afacere care licențează metodele de afaceri și mărcile comerciale pentru Francizii de utilizat. Ca franciza, puteți începe o nouă franciză în orașul dvs. sau puteți cumpăra unul care există deja (ceea ce se numește o revânzare).
    • Există avantaje pentru o revânzare. De exemplu, probabil că are deja o locație de afaceri, deci nu va trebui să căutați imobiliare. De asemenea, poate avea o bază de clienți stabilită și o bună reputație în comunitate.
    • Cu toate acestea, un proprietar poate să-și vândă franciza, deoarece pierde bani, deci vei mai trebui să investighezi cu atenție afacerea dacă decideți să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 18
    2. Găsiți oportunități într-un manual de franciză. Biblioteca dvs. ar trebui să aibă un "Manual de oportunități de franciză" pe care îl puteți verifica și citi. Acest manual va descrie diferitele francize disponibile și lista informațiilor de bază despre fiecare franciză. Aceasta este o resursă excelentă dacă sperați să începeți o nouă franciză.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 19
    3. Utilizați un agregator online. Multe site-uri web au liste de noi oportunități de franciză. Aceste site-uri web ar trebui, de asemenea, să identifice taxa inițială de pornire va trebui să plătiți. Luați în considerare următoarele site-uri web:
  • Bizbuysell.COM. Afișează noi oportunități de franciză, precum și francizele existente pentru revânzare.
  • Bizquest. Afișează noi oportunități de franciză (dar nu reasalele de franciză existente).
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 20
    4. Vizitați o expoziție de franciză. Mulți francizori participă la expos în jurul țării. Prin participarea la o expoziție, puteți compara multe francize simultan și puteți pune întrebări. Găsiți expuneri viitoare prin verificarea online sau prin căutarea la franciză.COM.
  • Amintiți-vă că francizorii vă judecă la fel de mult ca și ei. Vor să audă întrebarea inteligentă și explicați fundalul afacerii dvs. Francizorii sunt selectivi despre cine vor vinde o franciză, deci îmbrăcați-vă cele mai bune și veniți cu o listă de întrebări înainte de timp.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 21
    5. Închiriați un broker de franciză. Un broker de franciză este un broker de afaceri care este specializat în francize. Ei vor vorbi cu dvs. despre interesele dvs. și cât de mulți bani doriți să investiți și apoi vor găsi oportunități de franciză adecvate. Puteți găsi un broker de franciză online sau în revistele de afaceri.
  • Un broker de franciză este de obicei plătit unei comisii de la francizor. Cu toate acestea, ar trebui să programați o consultare și verificați.
  • Brokerul de franciză vă poate ajuta să completați aplicația și să adunați documentele necesare, astfel încât acestea să fie o opțiune bună dacă sunteți apăsat pentru timp.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 22
    6. Cercetați franciza. Verificați dacă francizii au avut o experiență negativă cu francizorul. De asemenea, doriți să cunoașteți reputația publică a companiei. Cercetați următoarele:
  • Bună Biroul de afaceri. Verificați cu BBB local și BBB în cazul în care francizorul are sediul central. Uită-te la plângeri despre serviciile, produsele sau personalul francizorului.
  • Agenții de protecție a consumatorilor.Verificați dacă s-au făcut acuzații de fraudă împotriva francizorului.
  • În U.S., Puteți verifica cu Comisia Federală de Comerț (FTC) pentru a afla dacă au fost făcute acuzații de fraudă.
  • Curenți și foști francizați. Francizorul ar trebui să vă dea o listă de nume și ar trebui să apelați pentru a afla dacă francizii au avut o experiență pozitivă.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 23
    7. Contactați francizorul. Fiecare francizor ar trebui să aibă un site web pe care îl puteți vizita pentru a afla mai multe despre costurile de deschidere a francizei. Puteți oferi informații de bază sau completați o aplicație despre fundalul afacerii dvs. și finanțele. Dacă francizorul este interesat, ei vor urma.
  • Dacă un francizat existent este disponibil pentru revânzare, puteți contacta proprietarul curent. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă poată vinde dacă nu primesc aprobarea de la francizor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar