Cum să învesești un prieten

Poate fi dificil să vizionați un prieten o afacere cu lucruri dureroase. Acest lucru ar putea fi orice de la moartea unui membru al familiei sau a iubitului, o boală, o despărțire sau chiar o notă de eșec în școală. În timp ce nu vă puteți înveseli întotdeauna prietenul, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că știe că sunteți acolo pentru ea și pentru a vă distrage de durerea ei.

Pași

Metoda 1 din 4:
Fiind acolo pentru prietenul tău
  1. Imagine intitulată se înveseli unui prieten pasul 1
1. Ascultați-vă prietenului. Ascultarea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru cineva care durează. Ascultarea activă arată că vă pasă de prietenul dvs. și el sau ea este auzită. Adesea, ascultarea intentă este mai valoroasă decât orice alt gest.
  • Când ascultați cu adevărat asigurați-vă că nu există alte distrageri. Acest lucru înseamnă să nu verificați telefonul, nu încercați să discutați cu alți oameni.
  • Încercați să faceți contact vizual cu ea în timp ce vorbește. Nu aveți nevoie să vă uitați, dar contactul cu ochii arată că acordați atenție și că sunteți angajat. Este, de asemenea, o modalitate bună de a evita distragerea.
  • Lasă-o să știe că poți fi persoana pe care o poate numi în orice moment de zi sau noapte. Uneori, prietenii se vor sprijini pe tine, alteori vă veți sprijini pe ei. Fiind un prieten înseamnă că este disponibil, chiar și atunci când este incomod.
  • Imagine intitulată se înveseli la un prieten pasul 2
    2. Cereți întrebări deschise. În loc să săriți cu sentimentele, percepțiile și experiențele dvs., puneți întrebări despre experiența prietenului dvs. Când prietenul tău vorbește despre spargerea ei, de exemplu, întreabă-o despre ceea ce simte și ce are nevoie de tine.
  • În loc să întrebe, "Esti trist?", ia în considerare întrebarea "Ce emoții vă simțiți?" și "Există ceva ce pot face pentru a vă ajuta?".
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 3
    3. Petreceți timp cu prietenul dvs. Când oamenii sunt trist, este ușor să vrei să se târască într-o peșteră și vrei să fii singur. Dar oamenii funcționează mai bine atunci când sunt îndeplinite nevoile sociale. Prea multă izolare poate provoca defalcare mentală și fizică. Gândiți-vă la experiențe plăcute pe care le puteți avea împreună. Fiind acolo fizic pentru prietenul tău și angajarea în activități distractive vă va ajuta să vă bucurați prietenului dvs.
  • Oferiți-vă să veniți și să vă petreceți, să urmăriți un film sau să obțineți mâncare împreună. Orice mod în care puteți petrece timpul de calitate împreună este benefic.
  • Imagine intitulată se înveseli la un prieten pasul 4
    4. Da confort fizic. Atingerea este o limbă singură și poate fi folosită pentru a transmite ideea că sunteți acolo pentru prietenul dvs., că prietenul dvs. este în siguranță cu dvs. Este bine să verificați cu prietenul dvs. înainte de a oferi confort fizic, pentru că nu poate aprecia atingerea.
  • O îmbrățișare poate fi cu adevărat importantă și vindecătoare. Dacă prietenul dvs. este supărat, mai ales dacă se simte foarte emoțional, o îmbrățișare sau o atingere pe braț poate trimite semnalul că sunteți aici pentru ea și că este în siguranță.
  • Dacă prietenul dvs. este incomod cu atingerea, aduceți-vă câinele sau încurajați-vă prietenul să se hrănească cu pisica ei. Animalele pot fi foarte reconfortante și mulți oameni se simt în siguranță pe un câine sau o pisică.
  • Imagine intitulată Cheer Up Un prieten Pasul 5
    5. Să învețe să empatizeze, să nu simpatizeze. Simpatia este despre sentimentul de rău pentru cineva, mai degrabă decât să simt durere cu prietenul tău. Vrei să simți ceea ce simte prietenul tău și o lase să știe că îți îmbătrânești în durerea lor cu ea.
  • De exemplu: Spuneți-mi că prietenul tău Mary a pierdut recent soțul ei. Simpatia ar spune "Săraci mary. Îmi pare atât de rău pentru tine că ți-ai pierdut soțul." Empatia, pe de altă parte, ar spune "Oh Mary, simt durerea ta de a-ți pierde soțul și cât de mult l-ai iubit."
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 6
    6. Face viața mai ușoară pentru ea. Când un prieten se confruntă cu ceva care o doare adânc, poate fi dificil să faceți chiar și cele mai de bază activități. Lasă-o să știe că sunteți aici pentru a vă ajuta să luați unele dintre aceste sarcini și să faceți viața mai ușoară pentru ea.
  • Puteți oferi pentru a găti mese sau pentru a vă ajuta să curățați casa. Lucrările de uz casnic, în special, are o tendință de a cădea pe marginea drumului când cineva este supărat.
  • Puteți oferi să mergeți la cumpărături sau să o conduceți la numirea unui medic.
  • Gândiți-vă la modalitățile de a vă ajuta să vă fie cele mai utile prietenului dvs. și să-i aduceți niște bucurie.
  • Întotdeauna adresați-vă prietenului dvs. cum vă puteți ajuta în loc să presupunem că ceva va face să se simtă mai bine. Nu faceți ipoteze când sunteți acolo pentru a vă ajuta.
  • Imagine intitulată se înveseli unui prieten Pasul 7
    7. Trimite cadourile ei. Cine nu se înveseli chiar și puțin când i-au dat un cadou? Acest lucru vă poate ajuta prietenul să vă amintiți că oamenii încă îi pasă. Nu poți fi întotdeauna prezent fizic pentru prietenul tău, dar poți să te asiguri că nu se simte ca și cum suferă.
  • Coaceți cookie-urile preferate și trimiteți-le prietenului dvs. cu o notă care le spune cât de mult vă pasă de ea.
  • Ridicați ceva care vă amintește de ea și trimiteți-l cu un card.
  • Trimiteți-i lucrurile mici fa-o sa rada: un card amuzant, o poveste amuzantă despre ceva pe care l-ai văzut, imagini ale celor doi faci lucruri stupide de mult timp în urmă. Păstrați-l și gândiți-vă la ce va fi face prietenul tău să zâmbească.
  • Metoda 2 din 4:
    Distrage atenția prietenului tău
    1. Imagine intitulată Cheer Up Un prieten Pasul 8
    1. Mergi la plimbare. Uneori, o schimbare de peisaj vă poate ajuta să vă distrageți pe prietenul dvs. de orice este că este supărată. Faceți o plimbare în jurul zonei dvs. și păstrați-vă ochii pentru viziuni răcoroase sau neobișnuite sau amuzante.
    • Fi prezent. În loc să vorbească despre ceea ce este problema, uitați-vă la culoarea cerului sau discutați ce ar putea fi mirosul ciudat. Urmăriți animalele și angajați-vă cu mediul.
  • Imagine intitulată se înveseli unui prieten Pasul 9
    2. Au o noapte de film. Filmele și emisiunile TV pot fi o modalitate excelentă de a vă ajuta prietenul să-și păstreze mintea de pe necazurile ei, cel puțin pentru puțin timp.
  • Evitați supararea filmelor. De exemplu: dacă tatăl ei a murit recent de cancer, evitați filmele în care un părinte moare sau unde cineva are cancer. De asemenea, dacă prietenul dvs. a fost recent dumping, filmele despre relații tind să fie un mod greșit de a merge. Păstrați-l ușor și plăcut.
  • Imagine intitulată Corectează un prieten Pasul 10
    3
    Fi-i prostuț împreună. Silliness este o modalitate excelentă de a distrage atenția de durere și de a încuraja zâmbetele și râsul. La urma urmelor, "rasul este cel mai bun medicament" ca o veche veche. Râsul are, de asemenea, beneficii pentru sănătate și îmbunătățește unele funcții corporale.
  • Faceți o plimbare înapoi în timp în copilărie. Faceți îngerii de zăpadă sau un fort pătură, discutați doar unul cu celălalt în voci scandaloase sau înlocuiți mersul pe jos cu săriți sau săriți.
  • Faceți o artă proastă, cum ar fi desenarea autoportreților stivoi sau scrierea de poezii stupide.
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 11
    4. Faceți ceva nou împreună. A face ceva nou și neobișnuit este o mare distragere și poate crește fericirea. Înseamnă că trebuie să vă gândiți la noul lucru în loc să vă concentrați asupra oricărei persoane care este supărată.
  • Încercați o nouă clasă de antrenament la sala de gimnastică, faceți meșteșuguri împreună, plantați o grădină sau vopsea.
  • Nu primiți un lucru nou pe prietenul dvs. fără a verifica mai întâi. Acest lucru ar putea copleși și a supărat-o, care este opusul a ceea ce doriți.
  • Imagine intitulată Corectează un prieten Pasul 12
    5. Ajuta pe altcineva împreună. Ajutând altor persoane să scadă stresul, sporește compasiunea și sporește capacitatea de rezistență. Cineva care trece printr-un timp dificil are nevoie de toate aceste lucruri.
  • Voluntar pentru ceva. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a promova comunitatea, de a face bine în viața altcuiva și să participe la ceva important. Voluntar la o bucătărie de supă sau voluntar pentru a merge câinii la adăpostul de animale. Să fie un amic de citire pentru copii sau să ofere timp la o casă de îngrijire medicală.
  • Ajutați-i pe un alt prieten. Uneori lucrează împreună pentru a ajuta pe altcineva în problemele lor să-și ajute pe cineva, deoarece vă ajută să vă concentrați de dificultățile proprii.
  • Faceți ceva frumos pentru altcineva. Puteți găti pentru un alt prieten sau puteți crea o carte de la amândoi.
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 13
    6. Fă o excursie. Uneori o modalitate excelentă de a distrage prietenul dvs. de nefericire este să faceți o călătorie. Călătoria introduce noi obiective turistice și locuri noi și îți păstrează prietenul de la Wallowing în orice nefericire cu care se ocupă.
  • Puteți opta pentru o vacanță lungă: Touring Europe, sau drumeții The John Muir Trail, sau călătoria rutieră prin Canada.
  • De asemenea, puteți alege ceva mai mic: o evadare de weekend la o plajă din apropiere, un backpacking de câteva zile în munți, sau drumul de declanșare în orașul următor pentru a vedea o trupă pe care o iubesc amândouă.
  • Metoda 3 din 4:
    Evitând greșelile comune
    1. Imagine intitulată înveselește un prieten Pasul 14
    1. Permiteți prietenului tău să fie trist. Evitați să spuneți lucruri cum ar fi "înveseli."Acesta este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți spune unei persoane care este supărată, mai ales dacă se luptă cu depresia sau anxietatea. Când spui că îți spui prietenului tău să nu fie trist. Spunând cuiva "înveselește-te" pune foc pe tine mai mult decât prietenul tău. Spui că sentimentele tale de disconfort despre nefericirea ei este mai importantă decât nefericirea ei. Și asta este ceva ce nu ar trebui să facă niciodată un prieten. Este important să experimentați emoții, chiar și atunci când sunt neplăcute.
    • Nu spuneți cuiva cum să simțiți - toată lumea are dreptul să simtă și să-și exprime emoțiile.
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 15
    2. Rezista evitării prietenului tău. Uneori poate fi greu să știi ce să spun când se confruntă cu un prieten care este în durere. Nu evita prietenul tău pentru că te simți ciudat de a vorbi despre problema ei. În schimb, concentrați-vă asupra a ceea ce puteți spune că este de susținere. De multe ori nu trebuie să spui altceva decât "Îmi pare atât de rău. Sunt aici pentru tine dacă ai nevoie de ceva."
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 16
    3. Păstrați focalizarea pe prietenul dvs. Nu-i face durerea tuturor despre tine. Aceasta este o greșeală pe care o fac o mulțime de oameni! Credeți că sunteți legați de prietenul și problemele sale, dar, în schimb, îl transformați într-o festivitate.
  • Vă puteți referi la prietenul dvs., dar asigurați-vă că nu vă întoarce în tine spunând o mulțime de povesti cum ați trecut prin ceva similar și că sunteți bine acum.
  • De exemplu, nu spune: "Știu cum se simte să fiu spart cu. Amintiți-vă când Jordan ma aruncat în fața tuturor? Mă simțeam atât de îngrozitor de asta tot timpul, dar am trecut de ea. M-am descurcat cu adevărat în ultima vreme."
  • În schimb, luați în considerare spunând ceva de genul acesta: "Știu că chiar doare chiar acum. Pot promite că vă veți simți mai bine mai târziu, dar acum vă veți simți într-adevăr nefericită. Sunt aici pentru tine în tot ce ai nevoie."
  • Imagine intitulată Cheer Up Un Prieten Pasul 17
    4. Evitați să oferiți soluții decât dacă le cere. Adesea, oamenii nu doresc să le oferiți soluții, mai ales atunci când se aventurează despre o situație. Ceea ce doresc mulți oameni trebuie să simtă că au fost auziți și că cineva știe ce au trecut.
  • De exemplu, nu spune: "Știu că pisica ta a murit. Poate că ar trebui să loviți adăpostul și să obțineți unul nou. Sunt atât de multe pisici care au nevoie de o casă bună." Acest lucru se simte invalidarea emoțiilor pe care prietenul dvs. o are despre pisica ei moartă.
  • În schimb, puteți spune: "Îmi pare rău să aud despre pisica ta. Știu că o iubești atât de mult. Dați-mi voie să știu dacă există ceva ce pot face pentru a vă ajuta."
  • Metoda 4 din 4:
    Știind limitele
    1. Imagine intitulată se înveseli unui prieten Pasul 18
    1. Ai grijă de tine. Dacă vă simțiți copleșiți de emoțiile și problemele prietenului dvs., este posibil să aveți nevoie să faceți o pauză. Poate să se scurgă pentru a fi sprijinul emoțional constant pentru altcineva. Asigurați-vă că nu sunteți singurul lor mijloc de sprijin. Există o diferență între a fi de susținere și a fi îngrijitor unui prieten. Cunoașteți diferența și fiți pregătiți să setați limitele.
    • Dacă prietenul tău se cheamă mereu și dorește să faci lucruri pentru ei, fii pregătit să spui nu. Este bine să recunoașteți celelalte responsabilități. Spune: "Știu că doare și ar dori un prieten. Îmi pasă de tine și vrei să te ajut. Vreau să-mi respectăm timpul, prea și în seara asta nu este un moment bun pentru mine. Să găsim timp în acest weekend".
    • Nu lăsați viața voastră să alunece. Continuați să vă angajați cu alți prieteni, mergând la sala de gimnastică și faceți alte activități regulate. Nu lăsați prietenul tău să-ți preia tot timpul.
  • Imagine intitulată Corectează un prieten Pasul 19
    2. Știți când să vă încurajați pe prietenul dvs. să solicite ajutor profesional. Uneori oamenii nu pot face față emoțiilor și evenimentelor pe cont propriu. În acest caz, ca prieten, este posibil să fie nevoie să vă recomandăm să obțineți ajutor profesional. Nu este nimic în neregulă cu nevoia unui mic ajutor suplimentar, mai ales cu lucruri precum spargerile căsătoriei, decesele celor dragi și boala.
  • Urmăriți semnele de depresie: Dificultatea de concentrare sau amintire a detaliilor, dificultăți cu luarea deciziilor, scăderea energiei, insomnia sau somnul excesiv, gânduri anxioase sau goale trist, dureri fizice și probleme care nu dispar cu tratament, gânduri sau discuții despre sinucidere, sentimente sau lipsă de valoare sau neajutorare.
  • Când discutați ideea de a căuta ajutor profesional, nu spuneți prietenului dvs. că este bolnavă și trebuie să meargă în terapie. Spune ceva de genul: "Știu că vă rănești cu adevărat și cred că ar fi o idee bună să vorbesc cu cineva care vă poate ajuta cu adevărat. Amintiți-vă că sunt aici pentru tine."
  • Imagine intitulată se înveseli cu un prieten pasul 20
    3. Apelați în afara ajutorului dacă prietenul dvs. este în pericol. Dacă prietenul dvs. se află într-o situație violentă sau abuzivă sau dacă amenință să se sinucidă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face ca prieten este Sunați serviciile de urgență. Aceasta este o situație pe care nu sunteți pregătiți să o gestionați și este cel mai bine lăsat experților. Fiind un prieten înseamnă prioritizarea siguranței. Asigurați-vă că prietenul dvs. este în siguranță și că viața ei nu este în pericol.
  • Dacă suspectați abuz, puteți apela linia telefonică națională de violență internă (1-800-799-7233) sau live chat online cu http: // dragostea înseamnă respect.Org /.
  • Dacă credeți că prietenul dvs. este suicidar, puteți apela linia telefonică de prevenire a sinuciderii (1-800-273-Talk).
  • sfaturi

    Nu poți să învesești întotdeauna pe cineva. Uneori trebuie doar să permiteți prietenului dvs. să fie trist sau supărat. Pur și simplu asigurați-vă că știu că sunteți acolo pentru ei în ceea ce privește capacitatea de care aveți nevoie să fiți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar