Cum să faci bine în liceu

Dacă clasele dvs. se alunecă sau părinții dvs. vă presează să faceți mai bine în școală, ați putea căuta să faceți o schimbare. În timp ce se descurcă bine ar putea arăta diferit pentru fiecare student, studiind din greu și de a face cele mai bune lucruri în fiecare clasă sunt obiective bune pentru a se strădui. Chiar dacă ați căzut puțin în urmă, vă puteți întoarce întotdeauna la succes cu o motivație, disciplină și sprijin.

Pași

Metoda 1 din 4:
Studiind eficient
  1. Image denumită bine în etapa de liceu 1
1. Luați note bune în timpul clasei. Dacă nu aveți note bune, nu veți putea să studiați! Încercați să acordați atenție în timpul timpului de clasă și să faceți concepte cheie pentru a vă putea întoarce și priviți mai târziu. Dacă profesorul dvs. scrie ceva în jos pe tablă sau îl subliniază, este probabil important.
  • Păstrați toate notele, testele și chestionare organizate de subiect, astfel încât să le puteți revizui mai târziu.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 2
    2. Alegeți o zonă liniștită fără distragere a atenției. Dacă studiați acasă, alegeți o zonă liniștită în care nu puteți vedea televizorul. Transformați telefonul pe modul Avion și încercați să rămâneți în afara mediului social în timp ce lucrați pentru a profita la maximum de sesiunea de studiu.
  • Dacă studierea la domiciliu este prea distragătoare, încercați să mergeți la o bibliotecă sau o cafenea din apropiere.
  • Imaginea intitulată face bine în liceul pas 3
    3. Creați un program de studiu pentru a intra în obișnuința de a studia în fiecare zi. Începeți prin studierea timp de 10 până la 15 minute la un moment dat în fiecare zi. Încercați să studiați în jurul aceleiași momente în fiecare zi pentru a vă menține în obișnuință atunci când testele și chestionarele vin împreună.
  • De exemplu, ați putea face 15 minute de studiu în fiecare zi după cină.
  • Sau încercați să studiați timp de 10 minute chiar atunci când ajungeți acasă de la școală.
  • Imaginea intitulată face bine în liceul Pasul 4
    4. Explicați materialul în propriile cuvinte pentru a face cu adevărat stick. Găsiți un prieten sau un partener de studiu și întrebați-le dacă le puteți "învăța" niște materiale. Încercați să explicați conceptele pe care le aflați pentru cineva care nu a auzit niciodată de ei înainte. Pe măsură ce vă învățați cu voce tare, vă puteți testa și propria înțelegere a subiectului.
  • Permiteți și prietenului dvs. să pună întrebări. Dacă puteți răspunde la întrebări, Mare! Dacă nu, reveniți și studiați puțin mai mult.
  • Imaginea intitulată face bine în liceul Pasul 5
    5. Utilizați teste de practică și cărți de flash pentru a amesteca lucrurile. Memorarea notelor dvs. poate fi puțin obositoare! Încercați să vă angajați cu munca dvs. testarea cu un test de practică, făcând și utilizând FlashCards, rezumând un capitol al manualului dvs. în propriile cuvinte sau de a scrie conexiuni între diferite subiecte și concepte. Aceste metode vă ajută să păstrați informații mai bune decât memorarea simplă.
  • Metoda 2 din 4:
    Reușind academic
    1. Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 6
    1. Faceți un program de tot ce trebuie să faceți. Urmăriți tot ce trebuie să faceți pentru toate clasele dvs., apoi faceți un plan pentru a le termina. Scrieți totul în jos într-un planificator zilnic sau faceți liste săptămânale de sub-do, apoi verificați fiecare sarcină odată ce ați terminat.
    • Nu așteptați până la o zi înainte de un test sau când o hârtie se datorează începerii. Dați-vă propriile dvs. termene mini-limită, astfel încât să vă răspândiți munca în bucăți gestionabile.
    • De exemplu, vă dați scopul de a scrie una sau două pagini dintr-o zi pe zi. Planificați în avans o zi pentru a revizui lucrarea înainte de a fi datorată. Dați-vă o zi pentru a studia fiecare secțiune de material care va fi pe test.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 7
    2. Luați cursuri mai greu pentru a vă provoca dacă sunteți plictisit. Dacă vă aflați în urmă în clasele dvs. pentru că nu vă pasă, ar putea fi prea ușor pentru dvs. Luați onoruri sau cursuri AP dacă școala dvs. le oferă și faceți câteva activități extracurriculare pentru o provocare și mai mare.
  • Luarea claselor mai greu arată, de asemenea, mai bine pe cartea dvs. de raport, mai ales dacă solicitați colegii în curând.
  • Imaginea intitulată face bine în liceul Pasul 8
    3. Motivați-vă gândindu-vă la viitor. Unul dintre cei mai buni predictori ai succesului în colegiu este succesul în liceu, motiv pentru care luarea de academicieni în serios în liceu este o afacere atât de mare. Cea mai bună motivație pentru a pune mai mult efort în școala dvs. este să nu vă lăsați niciodată să uitați cât de mult va afecta viitorul dvs. Practic, acest lucru înseamnă gândirea cu atenție la cursurile pe care le luați și de ce le luați, fiind diligentă să renunțați la timp pentru a studia în mod regulat și începeți să priviți colegii mai devreme, chiar înainte de a începe să începeți aplicarea.
  • Când este timpul să începeți aplicarea pentru colegii, nu așteptați până în ultimul minut! Intrați în primirea de timp.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 9
    4. Adresați-vă profesorilor sau consilierilor de orientare pentru ajutor dacă aveți nevoie de ea. Profesorii și consilierii de orientare sunt acolo pentru beneficiul dvs., astfel încât să le folosiți! Dacă vă luptați cu un eseu, mergeți la profesorul dvs. după clasă și întrebați dacă puteți vorbi despre asta. Dacă nu sunteți sigur ce să studiați pentru o clasă de istorie viitoare, găsiți un moment în care profesorul dvs. nu este ocupat să solicite ajutor. Du-te la consilierul de îndrumare al școlii când ai nevoie de ajutor pentru a decide ce cursuri de luat, obtinerea pe drumul cel bun pentru a urmări o anumită carieră sau alegerea unei căi de carieră în primul rând.
    Sfat de experți
    Jennifer Kaifesh

    Jennifer Kaifesh

    Academic Tutorjennifer Kaifesh este fondatorul de mare așteptare Prep, un serviciu de îndrumare și consiliere cu sediul în California de Sud. Jennifer are peste 15 ani de experiență care gestionează și facilitează îndrumarea academică și pregătirea standardizată, deoarece se referă la procesul de aplicare a colegiului. Ea este absolvent al Universității Northwestern.
    Jennifer Kaifesh
    Jennifer Kaifesh
    Tutor universitar

    Expertul nostru este de acord: Dacă vă luptați într-o clasă, discutați cu profesorul dvs. pentru a înțelege mai bine de ce notele dvs. nu reflectă cunoștințele și efortul dvs. Acestea pot fi capabile să vă ajute să găsiți sursa problemei. De exemplu, este posibil să studiezi doar termenii pentru a le memora atunci când profesorul dvs. vă așteaptă să înțelegeți cum să le aplicați sau pe profesorul dvs. ar putea fi bazat pe întrebări mai mult pe manual decât prelegerile din clasă.

  • Metoda 3 din 4:
    Echilibrarea altor părți ale vieții tale
    1. Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 10
    1. Socializați cu prietenii dvs., dar nu vă lăsați să vă distragă atenția. Deși având o viață socială este o parte importantă a unei vieți bine echilibrate, trebuie să vă gândiți cu atenție dacă prietenii sau prietenul dvs. sau prietena vă păstrează să efectuați cele mai bune rezultate în școală. Dacă sunt, încercați să limitați timpul petrecut cu prietenii în fiecare săptămână.
    • Dacă viața voastră socială lipsește și vă provoacă stres sau tristețe, faceți un efort conștient pentru a ajunge mai mult la oamenii pe care îi cunoașteți și vă place. Face prieteni nu este întotdeauna ușor, dar cu puțină încredere și efort, se poate face.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 11
    2. Explorați interesele în afara academicienilor și socializării. Acest lucru ar putea fi un sport, voluntariat, să facă consiliu de student sau să se alăture unui club. Nu numai că acestea arata bine la colegiu și aplicații de locuri de muncă, dar ele pot fi super distractive, de asemenea!
  • Dacă școala dvs. nu oferă nimic de interesat, priviți în jurul centrului comunitar local.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 12
    3. Faceți timp pentru familia dvs. Familia dvs. este grupul dvs. de suport numărul unu și cel mai probabil vor fi acolo pentru a vă ajuta și pentru a vă sprijini majoritatea vieții voastre. Deci, merită foarte mult să încercați să păstrați o relație bună cu ei. Desigur, nu relația tuturor cu familia lor este aceeași, dar făcând un efort de a ajuta și de a petrece timpul cu părinții și frații dvs. vor plăti pe termen lung, într-o multitudine de moduri.
  • Părinții vă pot ajuta cu temele, vă pot oferi sfaturi despre cum să vă ocupați de un profesor sau un coleg dificil, să vă oferiți sprijin emoțional atunci când aveți nevoie de ea și să vă ajutați să alegeți clasele potrivite și căile de carieră.
  • SIBLINGS vă pot ajuta să vă sprijini viața socială, să vă dau studiile sfaturi și, dacă sunt mai în vârstă și au mers la aceeași școală ca și dvs., vă pot lăsa chiar să știți ce să vă așteptați de la anumiți profesori.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 13
    4. Concentrați-vă pe ceea ce învățați, nu pe clasele dvs. Deși notele bune sunt o parte din a se descurca bine la școală, este important să vă amintiți să nu fiți prea prinși în clasele voastre. A "B" într-o clasă dificilă în care ați învățat multe sunt mult mai bune decât un "A+" într-o clasă ușoară, care nu vă va aduce prea mult pe termen lung.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 14
    5. Ajungeți la suportul pentru sănătate mintală dacă aveți nevoie. Școala este un mediu destul de ridicat de înaltă presiune și care poate provoca stres și anxietate care vor împiedica șansele de succes și vor reduce calitatea vieții. Cel mai important pas atunci când vine vorba de gestionarea anxietății este de a cere ajutor, de la părinții, profesorii și consilierul dvs. Ajungeți când tensiunile școlii sunt prea grele și nu încercați să le luptați singuri.
  • Cultivați mentalități pozitive pentru a ajuta la gestionarea anxietății. De exemplu, nu credeți că hârtia lucrați la fel de incompletă, ci mai degrabă o lucrare în curs. În loc să se concentreze întotdeauna asupra cât de mult trebuie să înveți, să luați ceva timp pentru a reflecta asupra cât de departe ați venit.
  • Metoda 4 din 4:
    Învățând practic sau de la distanță
    1. Imaginea intitulată face bine în partea de liceu Pasul 15
    1. Creați un spațiu de învățare organizat pentru a vă face cursurile. Dacă aveți spațiu în casa dvs., configurați un birou cu computerul, un notebook și câteva ustensile de scriere. Încercați să utilizați acest spațiu de fiecare dată când aveți clasă sau aveți nevoie să studiați pentru a obține mai mult în "modul școlar."
    • De asemenea, puteți încerca să vă aduceți laptopul într-o bibliotecă sau la o cafenea din apropiere.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 16
    2. Scapi de orice distragere, astfel încât să vă puteți concentra. Transformați telefonul pe modul Avion și ieșiți din filele distractive de pe computer. Încercați să vă concentrați ca și cum ați fi într-un mediu de clasă, astfel încât să puteți îndoi cu adevărat și faceți ceva.
  • Dacă aveți un timp dificil de limitare a utilizării internetului, încercați să utilizați un blocaj de site-ul, cum ar fi curcanul rece sau libertatea. O aplicație ca aceasta va bloca site-urile de distracție pentru o anumită perioadă de timp.
  • Unii oameni pot asculta muzică în timp ce lucrează, dar alții nu pot. Puteți decide pentru dvs. ce funcționează cel mai bine.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 17
    3. Setați limitele cu prietenii și membrii familiei. Doar pentru că sunteți acasă, nu înseamnă că sunteți liber să ieșiți. Fie ca prietenii tăi apropiați și membrii familiei să știe că vei fi ocupat în timpul orelor de clasă, așa că ar trebui să te lase să ai pace și liniște.
  • S-ar putea să trebuie, de asemenea, să-i cereți pe frații să-l păstreze în timp ce sunteți în clasă, astfel încât să puteți acorda atenție.
  • Imaginea numită face bine în etapa de liceu 18
    4. Interacționați cu profesorii și colegii de clasă online. Stilul dvs. de participare ar putea depinde de aplicația pe care profesorul dvs. îl folosește pentru clasa dvs. Asigurați-vă că vă comentați pe posturile de discuții, punând întrebări în timpul timpului de clasă și discutați cu colegii dvs. de clasă dacă vă simțiți blocați.
  • Dacă clasa dvs. se întâlnește adesea prin intermediul unui chat video, ar putea fi frumos să vă păstrați camera. În acest fel, profesorul tău poate vedea că plătiți atenția în timp ce vorbesc.
  • Imaginea intitulată face bine în partea de liceu Pasul 19
    5. Emailați-vă profesorul dacă vă luptați sau aveți întrebări. Învățarea la distanță și virtuală vine cu propriul set de provocări, cum ar fi Wi-Fi lent, actualizări de calculator și tehnologia ruptă. Dacă aveți probleme deloc, asigurați-vă că ați lăsat-o pe profesor să știe imediat.
  • Mulți profesori vor fi flexibili despre probleme precum acestea de când sunt în afara controlului dvs.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă aveți probleme în timpul unui test sau examen online.
  • Imaginea intitulată face bine în etapa de liceu 20
    6. Socializați în afara școlii. Școala online se poate simți puțin izolatoare, deoarece nu vă vedeți prietenii în fiecare zi. Dacă puteți, încercați să faceți planuri cu prietenii dvs. o dată pe săptămână pentru a vă petrece și a obține o anumită interacțiune socială.
  • Activitățile extracurriculare sunt, de asemenea, excelente pentru întâlnirea cu noi oameni! Alăturați-vă unei echipe sportive, unui club sau unui grup de tineri în zona dvs.
  • Dacă nu puteți vedea prietenii dvs. în persoană, încercați să vorbiți prin chat video sau în schimb.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar