Cum să curățați crevetele

Crevetele sunt o adăugare delicioasă la orice fel de mâncare de fructe de mare. Pentru a obține cele mai proaspete creveți, asigurați-vă că acordați atenție ambalajului, culorii și mirosului. Când vă curățați crevetele, clătiți-le în apă rece înainte de a începe dezmembrarea și devenind. Va trebui să scoateți capul, coada și picioarele înainte de gătit pentru cele mai multe rețete.

Pași

Partea 1 din 3:
Clătiți și depozitați creveți
  1. Imagine intitulată Creveți curat Pasul 1
1. Dezghețați crevetele. Dacă crevetele dvs. au fost înghețate, va trebui să le dezghețați. Goliți crevetele într-un castron mare, de preferință din sticlă. Se toarnă într-o apă rece și se amestecă în jur. Apoi scurgeți crevetele și repetați acest pas de mai multe ori. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ cincisprezece minute pentru a dezgheța complet crevetele.
  • Utilizarea cuptorului cu microunde pentru a dezgheța creveți le poate face să fie soggy sau ars.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 2
    2. Clătiți crevetele în apă rece. Puneți crevetele într-o colandere și clătiți-le în chiuvetă cu apă rece. Utilizați mâinile pentru a clăti fiecare creveți individual. Pe măsură ce clătiți, păstrați un ochi pentru orice creveți răsfățați care sunt decolorați sau subțiri. Crevetele ar trebui să apară alb sau gri înainte de gătit.
  • Nu folosiți niciodată apă care este mai caldă decât temperatura camerei, deoarece acest lucru ar putea duce la creveți soggy sau de cauciuc.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 3
    3. Gatiti crevetele in curand dupa ce a continuat. Creveți ar trebui să fie, în mod ideal, să fie gătite imediat după curățare. Cu toate acestea, dacă trebuie să le stocați mai târziu, asigurați-vă că le păstrați în frigider pentru cel mult 24 de ore. După această perioadă de timp, ei pot începe să meargă rău.
  • Pentru cele mai proaspete, cele mai bune creveți de degustare, luați în considerare curățarea și gătitul lor de îndată ce ajungeți acasă de la magazin.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 4
    4. Depozitați crevetele curățate în frigider. Crevetele trebuie depozitate într-un loc răcoros ca frigiderul. Acestea trebuie depozitate la o temperatură între 32 ° F (0 ° C) și 38 ° F (3 ° C). Păstrați-le împreună pe o tavă acoperită cu folie de plastic sau într-un recipient din plastic în timp ce se află în frigider.
  • De asemenea, puteți îngheța creveți timp de până la trei luni în congelator la -18 ° C (0 ° F), dar acest lucru poate duce la creveți mai puțin proaspeți de degustare.
  • Crevetele nu ar trebui să fie lăsate niciodată la temperatura camerei pentru mai mult de câteva minute.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătirea corpului
    1. Imagine intitulată Creveți curat Pasul 5
    1. Scoateți capul de creveți. Țineți creierul de către organism cu o mână și utilizați cealaltă mână pentru a înțelege ferm capul de creveți. Așezați degetele de la ambele mâini la intersecția capului și a corpului, unde doriți să apară pauza. Trageți înapoi cu ambele mâini și răsuciți până când capul se detașează.
    • Aruncați imediat capetele de creveți neutilizate în coșul de gunoi.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 6
    2. Trageți de pe coadă. Țineți creierul de către corp și luați coada de creveți cu cealaltă mână. Folosind o prindere fermă, trageți coada de creveți în cazul în care se conectează cu partea de carne a corpului. Aruncați coada odată ce eliminați-o.
  • Scoaterea coada înainte ca restul carcasei să facă mult mai ușor procesul de deshellizare.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 7
    3. Îndepărtați coaja și picioarele. Odată ce ați îndepărtat cochilia, ar trebui să vă îndepărtați cu ușurință restul stratului exterior al pietrei. Utilizați degetele pentru a scoate picioarele de la partea inferioară a acestuia. Apoi îndepărtați orice bucăți rămase ale cochiliei.
  • Acest lucru ar trebui să vă lase cu doar partea de carne a crevetului.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 8
    4. Devein Prawn. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia o linie mică care rulează în jos lungimea spatelui din creveți. Acest lucru ar trebui făcut în partea de sus a crevetului, partea opusă de unde erau picioarele. În interior, veți vedea o mică linie neagră. Utilizați vârful cuțitului pentru a scoate vena și aruncați-o.
  • Această venă neagră este intestinele pietrei. Eliminarea acestuia va ajuta crevetele dvs. Gustul mult mai bine.
  • După ce a devening crevetele, ar trebui să le clătiți încă o dată cu apă rece. Acest lucru vă va ajuta să asigurați complet toate restinele intestinelor.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea creveților bune
    1. Imagine intitulată Creveți curată Pasul 9
    1. Alegeți creveți neplăcut cu cochilia încă pe. Poate părea mai convenabil să alegeți creveți care au fost deja gătiți sau desfăcați, dar acest lucru va da un sacrificiu mare în gust. Creveți gustul cel mai bun după prima dată sunt gătite, deci este important să cumpărați creveți brute.
    • Scoaterea cochiliei scapă de toate uleiurile de pe creveți, deci alegeți creveți care nu au fost desfundați pentru a ajuta la menținerea aromei complete.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 10
    2. Achiziționați creveți pe gheață. Crevetele trebuie achiziționate proaspete și depozitate pe un pat de gheață în secțiunea de carne a pieței dvs. sau a magazinului de produse alimentare. Acest lucru vă permite să le inspectați pentru decolorare și miros și veți putea alege cele mai bune.
  • Cumpărarea creveților preambalate înseamnă că veți obține creveți care sunt mult mai în vârstă și nu va gusta aproape la fel de bine.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 11
    3. Uită-te la culoare. Crevetele ar trebui să fie albe sau gri în culori, cu doar carne albă. Inspectați fiecare creveți pentru pete sau zone de decolorare care indică deteriorarea. Alegeți numai creveți care sunt lumină în culori și nu au pete mai întunecate pe ele.
  • Există, de asemenea, soiuri maro de creveți care ar trebui să pară culori maro. Acestea, de asemenea, nu ar trebui să aibă locuri sau zone decolorate.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 12
    4. Observați mirosul. În timp ce toate fructele de mare miroase ușor pește, crevetele nu ar trebui să fie prea mirositoare. Dacă aceștia există un miros puternic de pește, înseamnă că probabil vor merge rău. Alegeți creveți care miroase proaspete și curate, cu doar un indiciu de miros de fructe de mare.
  • Acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să cumpărați doar creveți proaspeți în loc de cele preambalate. Dacă acestea sunt înfășurate în ambalare, nu veți putea verifica cum miros de creveți înainte de a le achiziționa.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar