Cum să gătești creveți fără să se micșoreze

Dacă vă place să faceți creveți, probabil ați observat că creveții dvs. se micșorează sau curlând în sine când îl gătiți. În timp ce o ușoară schimbare de dimensiuni este normală, creveți care se micșorează foarte mult sau curling în sus poate duce la o cauciuc, o lingură de textură. Am răspuns la unele dintre întrebările dvs. cu privire la modalitățile potrivite de a găti creveți pentru a obține delicios delicat delicat de fiecare dată.

Pași

Întrebarea 1 din 11:
De ce creveți creveți când sunt gătite?
  1. Imagine intitulată Cook creveți fără ele în scădere Pasul 1
1. Partea inferioară a creveților este conectată. Data viitoare când aveți un creveți în mână, răsuciți-l și priviți-vă la zona de sus. Veți observa o grămadă de mici plăci care se îndoaie unul în celălalt unde este burta creveților. Aceste plăci fac ca crevetele să se încurce strâns pe măsură ce se gătește.
  • Unii creveți se îndoaie mai mult decât alții. Creveții mici sunt mult mai probabil să se îndoaie în sine decât creveții mai mari.
Întrebarea 2 din 11:
Cum împiedică curbarea creveților?
1. Faceți niște fante mici pe partea inferioară a fiecărui creveți. Răsturnați creveții și faceți 2 până la 3 tăieturi superficiale cu un cuțit pe curba interioară a creveților. Apăsați pe creveți pe o placă de tăiere pentru a le deschide înainte de a începe gătitul.
  • Tăieturile pe care le faceți vor deconecta partea inferioară a creveților, făcându-l mai puțin probabil să se îndoaie atât de strâns.
Întrebarea 3 din 11:
Ar trebui să clătiți creveți înainte de a găti?
1. Da, clătiți și scurgeți creveți într-o colandere. Acest lucru va elimina orice biți de coajă liberă sau a rămas în continuare pe carnea sa. Utilizați apă rece și clătiți-vă creveți bine după ce îl curățați.
  • Chiar dacă creveții dvs. este înghețată, ar trebui să o clătiți pentru a scăpa de orice cristale de gheață de la congelator.
Întrebarea 4 din 11:
Puteți găti creveți fără dezghețare?
  1. Imagine intitulată de creveți de bucătar fără ele în scădere Pasul 4
1. Da, poti. Clătiți creveții cu apă rece pentru a sparge orice gheață care sa format pe creveți. Dacă o să vă fierbeți creveții înghețați, adăugați aproximativ 1 minut în timpul de gătire. Pentru orice altă metodă de gătit, asigurați-vă că creveții devine roz și alb pentru a se asigura că se face.
  • Utilizați un termometru pentru a verifica dublu că creveții este la 145 ° F (63 ° C) înainte de ao mânca.
Întrebarea 5 din 11:
Ar trebui să creveți fluture înainte de a-l prăji?
1. Poți, dar nu trebuie. Fluturele creveți, sau tăiați-o în lungime de la cap până la coadă, poate face mai puțin probabil să se încurce și să se micșoreze. Cu toate acestea, puteți păstra, de asemenea, un ochi apropiat pe creveți ca fiind cartofi prăjiți pentru a vă asigura că nu o suprasolicitați.
  • Unele rețete apelează în mod specific pentru creveții fluture. Dacă este cazul, atunci ar trebui să-l fluture înainte de prăjire.
Întrebarea 6 din 11:
Cum gătiți creveți fără a-l depăși?
  1. Imagine intitulată Gatiu creveți fără ele în scădere Pasul 6
1. Setați un cronometru în funcție de dimensiunea creveții. Cele mai multe creveți mici au nevoie doar de 2 până la 3 minute pentru a găti până când sunt gata. Rămâi aproape de grătar, cuptor sau stovetop și fii gata să-ți iau rapid creveți de căldură.
  • Creveții Jumbo ar putea dura 7 sau 8 minute pentru a găti.
  • 2. Urmăriți creveții să transforme roz. Veți ști că creveții se termină atunci când transformă roz și se încurcă pe ei înșiși puțin ușor. Scoateți-le de pe căldură imediat pentru a evita depășirea creveții.
  • Curl ar trebui să fie blând, ca o formă "C". Dacă creveții vă bucura atât de mult încât capul atinge coada, ar putea fi overcată.
  • Întrebarea 7 din 11:
    Cum fierbeți creveți fără să o depășiți?
    1. Se fierbe o oală de apă și se adaugă 3 linguri (42 g) de sare. Puteți reduce timpul pe care creveții îl petrec în apă încălzindu-l mai întâi. Puneți-vă uimitopul la căldură mare și așteptați până când vedeți bule mari care se ridică în partea de sus a apei.
  • 2. Adăugați creveții, apoi acoperiți potul. Se toarnă cu grijă creveții în apă. Creveții reci ar putea face ca temperatura apei să coboare, dar este bine - păstrați căldura la înălțime pentru ao aduce înapoi.
  • 3. Setați un cronometru în funcție de dimensiunea creveții. Timpul de gătire depinde de dimensiunea creveților dvs. și de faptul că este înghețată sau nu. Setați un cronometru și păstrați un ochi apropiat de creveți, deoarece poate fi supraîncărcat cu ușurință.
  • Creveți proaspeți mici: 30 de secunde. Creveți mici înghețați: 1 minut.
  • Cremă proaspătă medie: 1 minut. Creveți medii înghețați: 1.5 minute.
  • Creveți proaspeți mari: 2 minute. Creveți mari de mare: 3 minute.
  • Proaspete creveți Jumbo: 3 minute. Înghețată Jumbo creveți: 4 minute.
  • 4. Scufundați creveții în apă rece pentru a opri procesul de gătit. Dacă nu vă veți mânca imediat creveții, executați rapid creveții sub apă rece sau puneți-le pe gheață pentru a le împiedica să gătească. Nu lăsați creveții să se răcească în apa caldă, așa cum le va suprasolicita și le va face greu.
  • Dacă vă veți mânca imediat creveții, scurgeți-le.
  • Întrebarea 8 din 11:
    Ce se întâmplă dacă mâncați creveți subțiri?
    1. Imagine intitulată Cook creveți fără ele în scădere Pasul 8
    1. Puteți obține otrăvire alimentară. În timp ce unele restaurante sushi servesc creveții neplăcute ca masă, majoritatea experților nu recomandă consumul de creveți brute sau necinstiți. Este posibil să aveți greață, vărsături sau diaree.
    • Cele mai multe simptome de otrăvire alimentară se îmbunătățesc în câteva zile.
  • 2. Ai putea ingera un parazit. Anumite specii de pește și creveți conțin paraziți care mor doar când sunt gătite. Chiar dacă creveții au fost înghețați, ar putea conține un parazit.
  • Dacă întâmpinați vărsături, pierderea în greutate și un apetit scăzut pentru mai mult de o săptămână după ce mâncați creveți, discutați cu medicul dumneavoastră.
  • Întrebarea 9 din 11:
    Este un creveți ciupit să mănânce?
    1. Da, dar s-ar putea să nu gustăm foarte bine. Creveții dvs. ar putea fi mușcați dacă a fost dezghețată și refuzată de câteva ori. În general, acest lucru face ca creveții să piardă textura și aroma.
    • Dacă ați cumpărat creveți "proaspeți", dar este mushy, ați putea obține o rambursare.
    Întrebarea 10 din 11:
    Cum reparați creveții de cauciuc?
    1. Imagine intitulată Cook creveți fără ele în scădere Pasul 10
    1. Creveții primește cauciuc pentru că este overcată. Dacă lăsați-o pe căldură prea lungă, creveții vor începe să vă îndoiți și să obțineți un pic dur. Acest lucru se poate întâmpla cu orice metodă de gătit, motiv pentru care este important să țineți un ochi apropiat asupra felului dvs. de mâncare.
    • Creveții se termină când se transformă în roz și alb.
  • 2. Din păcate, nu puteți repara creveții. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să păstrați un ochi mai apropiat de creveți data viitoare. Încercați să adăugați creveți suprasolicitați la un fel de mâncare pentru a introduce mai mult lichid, cum ar fi Alfredo Paste.
  • Întrebarea 11 din 11:
    Cum puteți spune dacă creveții au rămas rău?
    1. Imagine intitulată de creveți de bucătărie fără ele în scădere Pasul 11
    1. Va avea un miros de ranchidă, pește de pește. Creveții proaspeți nu ar trebui să miroasă prea mult decât să se gătească. Dacă vă pregătiți creveții și observați un miros rău, nu mâncați creveții.
    • Ar putea, de asemenea, mirosul ca amoniacul, care poate fi descris ca un miros de pisici.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați un ochi apropiat pe creveți în timp ce gătiți astfel încât să îl puteți scoate de la căldură la dreapta când se face.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar