Cum să curățați creveții

Curățarea și prepararea creveților brute sau fierte implică în esență aceiași pași. Indiferent de tipul de creveți pe care îl aveți pe mâini, puteți învăța să le verificați pentru prospețime și să le pregătiți indiferent de fel de mâncare de creveți Ați în minte.

Pași

  1. Imagine intitulată Creveți curat Pasul 1
1. Verificați creveții pentru prospețime. Toate creveții trebuie păstrate la frigider între 32 și 38 F. Creveții brute ar trebui consumate în 48 de ore de la cumpărare, în timp ce creveții gătite trebuie consumate în 5-7 zile. Crevetele înghețate sunt de obicei bune pentru până la 5 sau 6 luni.
  • Creveții preparate ar trebui să fie ferme, roz-alb, și nu ar trebui să aibă un miros puternic de pește. Unele creveți gătite vor avea cap, picioare, carapace și coajă, toate atașate, în timp ce altele vor avea o combinație a acestora.
  • Crevetele crude ar trebui să fie ferme, translucide și oarecum strălucitoare, fără miros vizibil. De cele mai multe ori, crevetele crude vor avea picioarele și cochilia și adesea capul atașat.
  • Creveți înghețați, gătite sau brute, ar trebui să fie dezghețată În frigider peste noapte, înainte de a încerca să-i curățați sau să le depuneți. Este, de asemenea, posibilă eliminarea numărului de creveți pe care intenționați să îl utilizați și dezghețați-le în apă rece, într-un castron, în chiuvetă. Ar trebui să dureze doar 20-30 de minute.
  • Imagine intitulată Creveți curat Pasul 2
    2. Clătiți creveții. Puneți creveți într-o colander, spălați-le cu apă rece. Inspectați-vă îndeaproape creveții pentru semne de deteriorare în timp ce le clătiți și aruncați oricare dintre cele mai slabe, decolorate sau care miroase prea mult pește.
  • Doar clătiți și dezghețați creveți în apă rece, fără temperatura camerei. Creveți de creveți foarte repede și să le conduceți prin apă caldă va duce la creveți de gummie, la cauciuc.
  • 3. Scoateți capetele. Prinde capul între degetul arătător și degetul mare, exact unde se întâlnește cu corpul și ține corpul ferm cu cealaltă mână. Strângeți și răsuciți capul, până când vine vorba de.
  • Nu toți creveții vin în cap, iar unii oameni preferă să-i părăsească în timpul gătitului, pentru a ajuta la aroma mesei. Sunt bine să mănânce, dacă un pic ciudat. Dacă gândul te face să sclițați, să le eliminați.
  • Aruncați capetele într-o pungă separată din gunoiul de uz casnic sau dintr-o pungă de stocare din plastic și scoateți rapid, sau va începe să miroasă. De asemenea, puteți salva capete pentru Efectuarea stocului de fructe de mare de casă.
  • 4. Scoateți picioarele. După ce capul a fost îndepărtat, întoarceți corpul "burtă" sus, cu care vă confruntați. Apucați toate picioarele ferm în vârful degetelor, rugându-le spre coadă și tragându-le liber. Ar trebui să se desprindă relativ ușor, dar s-ar putea să nu fiți capabili să le aduceți imediat. Du-te înapoi și trageți orice picioare încăpățânate individual.
  • 5. Scoateți coaja. În acest moment, există câteva modalități diferite de a continua, toate eficiente, în funcție de faptul dacă aveți creveți brut sau gătiți. Cea mai obișnuită modalitate de a scoate cochilia este de a începe unde au fost îndepărtate picioarele, peeling cochilia înapoi de-a lungul părților laterale ale creveților, ca și cum ați fi deschis jacheta.
  • Utilizați unghiul sau un mic cuțit de paring pentru a începe carapacele, trageți-l înapoi și de pe creveți în segmente. Dacă preferați, puteți începe, de asemenea, unde a fost îndepărtat capul, tragând coaja de pe creasta din spate a creveții. La fel de eficient.
  • Alternativ, puteți utiliza cuțitul pentru a tăia de-a lungul creastei curbate din creveți, unde va fi vena, tăind prin cochilie pentru a se separa și a-l îndepărta de-a lungul laturilor. Deoarece va trebui să eliminați oricum vena de creveți brute, este obișnuită să utilizați această metodă pentru creveții brute.
  • 6. Scoateți coada, dacă doriți. Mai des, crevetele sunt gătite cu coada, în funcție de modul în care doriți să îl gătiți. De asemenea, este bine să scoateți coada, tragându-l. Puteți utiliza un cuțit mic pentru a tăia de-a lungul inferior al coada, dacă aveți probleme să o dezactivați.
  • 7. Scoateți vena. De-a lungul creasta din spate a creveților există o venă întunecată, care este tractul intestinal al creveților. Cu un cuțit devening sau un cuțit de paring, acest lucru poate fi îndepărtat prin tăierea în creveți, drept de-a lungul acestei creste, destul de adânc pentru a ajunge la venă pentru ao scoate.
  • Nu trebuie să tăiați prea departe - până când ajungeți la venă (aproximativ la jumătatea creveții).
  • Tasează vena cu vârful cuțitului, apoi luați-l cu degetele și trageți-l înapoi spre coada creveții. Ar trebui să se desprindă ușor. Asigurați-vă că totul este eliminat.
  • 8. Stocați creveți în mod corespunzător. Clătiți creveții în apă rece pentru a îndepărta biții de coajă liberă sau gunk din interiorul creveții. Este de obicei cel mai bine să gătiți imediat creveții crude, după curățare sau le puteți păstra în frigider timp de până la 24 de ore până când doriți să le gătiți.
  • Crevetele trebuie depozitate în frigider, între 32 și 38 de grade F, în ambalajul agățat sau într-un recipient etanș.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Aruncați imediat creveți de pește de pește. Mirosurile puternice sunt un semn de deteriorare, în creveți brut sau gătiți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar