Cum să crească creveți fantomă

Ghost creveți, numit și creveți de sticlă, sunt creveți mici, transparenți vândute în mod obișnuit ca animale de companie de acvariu sau alimente de pește. În timp ce mai multe specii sunt menționate cu același nume, toate pot fi îngrijite în același mod de bază. Dacă creveții sunt păstrați într-un mediu confortabil, fără prădători, ei pot să se reproducă rapid.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea unui mediu de reproducere bun
  1. Imagine intitulată de cremă Ghost Creveți Pasul 1
1. Achiziționați un rezervor mare de pește. Rezervorul de pește trebuie să dețină aproximativ 1 galon (4 L) de apă pentru fiecare creveți. Indiferent de cât de mulți aveți, creveții fantomă va fi cel mai confortabil în cel puțin 10 galoane (40 L) de apă.
  • Dacă trebuie să păstrați creveții într-un rezervor mai mic de 10 galoane (40 L), permiteți 1.5 galoane (6 l) sau mai mult pentru fiecare creveți pentru a compensa spațiul mic.
  • Imagine intitulată de rasă cremă fantomă Pasul 2
    2. Achiziționați un al doilea rezervor pentru reproducere. Cea mai grea parte a creveților fantomă de reproducere este păstrarea în viață a creveților tineri. Dacă lăsați ouăle să tragă în același rezervor ca creveții adulți, tinerii ar putea fi mâncați de adulți. Acest al doilea rezervor nu trebuie să fie la fel de mare ca și primul, dar un rezervor mai mare va da tânăr creveți cea mai bună șansă de supraviețuire.
  • Imagine intitulată Rasa de cremă Ghost Step 3
    3. Utilizați orice filtru pentru rezervorul principal și un filtru de burete pentru rezervorul de reproducere. Filtrele sunt necesare pentru a menține apa de acvariu curată. Cele mai multe filtre suge apa pentru ao curăța, dar acestea pot ucide micul creveți fantomă tineri tineri. Utilizați un filtru de burete pentru a evita această posibilitate.
  • Dacă rezervorul dvs. este mai mare de 10 galoane (37.9 l) și conține pește, precum și creveți, ar trebui să utilizați un filtru Hang-on sau Canister pentru a oferi o curățare mai bună. Nu folosiți niciodată nimic în afară de un filtru de burete pentru rezervorul de reproducere.
  • Dacă nu doriți să cumpărați un filtru de burete, puteți acoperi aportul de apă al filtrului cu un burete sau o bucată de stocare a nailonului. În mod alternativ, dacă aportul de filtru este prea slab pentru a suge în creveți adulți, puteți deconecta filtrul înaintea traperii tinere și puteți înlocui 10% din volumul apei din rezervor în fiecare zi până când tinerii sunt complet crescuți și puteți porni filtrul din nou.
  • Imagine cu titlu de rasă Cremă Ghost Pasul 4
    4. Instalați o pompă de aer în fiecare rezervor. Ca majoritatea animalelor de acvariu, crevetele fantomă au nevoie de aer pompate prin apă pentru a respira. Fără o pompă de aer, apa va ieși din oxigen, iar creveții se vor sufoca.
  • Imagine cu titlu de rasă Cremă Ghost Pasul 5
    5. Acoperiți fundul fiecărui rezervor cu nisip sau pietriș. Nisipul sau pietrișul ușor va păstra transparent creveții, în timp ce pietrișul întunecat îi va determina să dezvolte mici specite și să le facă mai vizibile. Alegeți orice culoare și tipul dvs. vă place.
  • Pentru detalii suplimentare în configurarea unui acvariu de apă dulce, consultați Acest articol.
  • Imagine intitulată de rasă Cremă Ghost Pasul 6
    6. Umpleți rezervoarele cu apă adecvată. Multe locuri tratează apă de la robinet cu clor, așa că tratați-l cu un dechlorinator sau de removersiune de cloramină pentru ao face în siguranță pentru animale. Cel puțin, lăsați-l de 24 de ore înainte de a adăuga creveții, astfel încât unele dintre clor să se evapore.
  • Imagine cu titlu de rasă de creveți fantomă Pasul 7
    7. Păstrați apa la 65-82 ° F (18-28 ° C). Aceasta este gama largă de temperaturi Ghost Creveți sunt confortabile, dar mulți oameni preferă să rămână în apropierea centrului acestei game. Puneți un termometru în rezervor pentru a verifica temperatura apei și pentru a utiliza un încălzitor al rezervorului de acvariu dacă păstrați creveții într-o cameră rece.
  • Imagine intitulată de rasă Cremă Ghost Pasul 8
    8. Adăugați plante vii și ascunderea locurilor. Ghost Creveți hrănește de pe resturile care cade din plante, dar le puteți păstra cu alimente cumpărate doar dacă ați prefera să nu vă ocupați de plante. Plantele de acvariu cu frunze fine, subțiri sunt cele mai bune de utilizat, cum ar fi Hornwort, Cabomba și Milfoil. Dacă sunt păstrate într-un rezervor cu alte pești, vasele mici de flori sau alte recipiente ar trebui să fie plasate cu susul în jos pentru a furniza locuri de ascundere numai creveții pot intra.
  • Pentru cele mai bune rezultate, oferiți plantelor dvs. aproximativ o lună pentru a stabiliza nivelurile chimice din rezervor. Schimbările bruște ale nivelurilor de azot sau alte substanțe chimice ar putea să vă omoare creveții fantomă.
  • Vedea Acest articol Pentru instrucțiuni privind plantarea plantelor de acvariu.
  • Adăugarea de plante la rezervorul de reproducere în avans este foarte recomandată, deoarece resturile de plante este una dintre puținele alimente suficient de mici pentru ca creveții să mănânce. Mulți oameni folosesc Java Moss în rezervorul de creștere a creveților, care poate prinde resturile de alimente pentru a ajuta creveții tineri să mănânce.
  • Partea 2 din 4:
    Îngrijirea creveților adulți
    1. Imagine intitulată Rasa de cremă Ghost Step 9
    1. Cumpărați creveți de înaltă calitate pentru animale de companie și creveți de alimentare dacă le reproduceți ca alimente de animale. "Creveți de alimentatoare" sunt crescute pentru a produce un număr mare de tineri, dar au tendința de a fi mai fragile și au o durată de viață mai scurtă. Crevetele fantome tratate bine ar trebui să trăiască de câțiva ani și va fi mult mai ușor de îngrijit și de rasă.
    • Vânzătorul ar trebui să știe ce tip de creveți fantomă vinde. De asemenea, puteți ghici pe baza condițiilor de viață: dacă creveții sunt păstrate într-un spațiu înghesuit fără multe plante, ele sunt probabil creveți de alimentatoare.
  • Imagine cu titlu de rasă de cremă fantomă Pasul 10
    2. Introduceți încet creveții la apa nouă. Plutiți sacul de apă cu creveții în interiorul apei rezervorului. La fiecare 20 de minute, aruncați 1/4 din apă din sac, apoi înlocuiți-o cu apă din rezervor. După ce ați făcut acest lucru de trei sau patru ori, turnați sacul în rezervor. Acest lucru le permite să se adapteze încet la temperatura și schimbarea chimică.
  • Imagine intitulată de cremă de cremă Pasul 11
    3. Hrăniți creveții cantități mici de alimente de pește. Creveții sunt agenți de curățare activi, dar în timp ce pot trăi alge și resturi de plante, dacă este necesar, ar trebui să încurajați reproducerea, oferindu-le o alocare zilnică minusculă a alimentelor de pește. O singură peletă zdrobită pe zi poate susține șase creveți adulți.
  • Dacă păstrați alți pești în rezervor, utilizați pelete scufundate, deoarece creveții nu vor putea concura pentru alimente plutitoare cu animale mai mari.
  • Imagine intitulată de rasă Ghost Creveți Pasul 12
    4
    Schimbați apa o dată pe săptămână sau două. Chiar dacă apa pare clară, substanțele chimice ar putea fi construite care împiedică creveții din înfloritoare. Schimbați 20-30% din apă în fiecare săptămână pentru cele mai bune rezultate. Asigurați-vă că temperatura apei vechea și nouă este aceeași pentru a evita sublinirea locuitorilor acvariului.
  • Schimbarea a 40-50% din apă la fiecare altă săptămână poate funcționa, mai ales dacă rezervorul nu are multe pești sau creveți pentru dimensiunea sa.
  • Imagine intitulată de cremă Ghost Creveți Pasul 13
    5. Fiți precauți cu privire la adăugarea altor pește în rezervor. Aproape orice pește mediu și mare va mânca creveți fantome, sau cel puțin speriat suficient pentru a face dificilă reproducerea. Dacă doriți un rezervor mai variat, adăugați numai melci și pești mici.
  • Dacă ați decis să nu utilizați un rezervor de reproducere, nu includeți niciun pește deloc în rezervorul unic pe care îl aveți. Creveții adulți vor mânca deja mulți dintre creveții tineri - cu prădători suplimentari, nu mulți tineri vor supraviețui la maturitate.
  • Partea 3 din 4:
    Incubarea și hrănirea creveților tineri
    1. Imagine intitulată de rasă cremă de fantome Pasul 14
    1. Verificați că aveți atât bărbați, cât și femei. Creveții fantome adulți tind să fie mult mai mare decât bărbații. Diferența de dimensiune este semnificativă, deci ar trebui să puteți spune diferența cu ușurință odată ce creveții sunt cultivate.
    • Nu aveți nevoie de un număr egal de fiecare. Un bărbat pentru fiecare două femele este o mulțime.
  • Imagine intitulată de creastă cremă Ghost Pasul 15
    2. Căutați femele care transportă ouăle. Dacă ați îngrijit în mod corespunzător creveții fantomă, femelele ar trebui să producă ouă la fiecare câteva săptămâni cel puțin. Acestea sunt ciorchini de 20-30 mici ouă gri-gri atașate la picioarele femelelor. Aceste picioare, sau "switometrets", sunt membre scurte atașate corpului inferior al femeii, așa că poate arăta ca ouăle sunt atașate la burta de sex feminin.
  • Uită-te din partea tancului pentru cea mai bună vedere și ia pe cineva cu vedere ascuțită pentru a vă ajuta dacă bebelușii sunt incubați înainte de a vedea ouăle.
  • Imagine intitulată de cremă Ghost Ghost Pasul 16
    3. După câteva zile, transferați femele care transportă ouă în rezervorul de reproducere. Dați bărbați o șansă de a fertiliza ouăle, apoi transportați femelele. Utilizați o plasă pentru a prinde femelele și a le deplasa rapid la rezervorul de reproducere pregătit fără alte creveți sau pești. Mutați rezervorul de reproducere în apropiere și transferați direct dacă posibilele femele au fost cunoscute pentru a renunța la ouăle atunci când sunt stresate, deci nu faceți transferul prelungit.
  • Imagine intitulată rasă de creveți fantomă Pasul 17
    4. Așteptați 21-24 de zile până când ouăle de ouă. Continuați să verificați femeia pentru a urmări progresul ouălor. Aproape de sfârșitul procesului, s-ar putea să vezi puncte negre mici în fiecare ou: aceștia sunt ochii de creveți ai copilului! Când ouăle în cele din urmă se trasează, femeia va înota în sus și va mișca tânărul în afara picioarelor câteva la un moment dat.
  • Nu deranjați femeia dacă o vedeți să-l scoată pe tineri, deoarece trebuie să fie depuși într-o oră pentru a se hrăni. Ea poate dura ceva timp pentru a face acest lucru, deoarece în sălbăticie Tânărul au o rată de supraviețuire mai bună dacă le depune în locuri diferite.
  • Imagine cu titlu de creastă cremă Ghost Pasul 18
    5. Transferați femeia înapoi la rezervorul principal. După ce se termină depunerea tinerilor tăcuți, mutați femeia înapoi la celălalt rezervor. Părintele nu mai este necesar în viața tânărului creveți, și, de fapt, poate încerca să-și mănânce copiii.
  • Odată ce creveții tineri sunt singuri și se mișcă pe cont propriu, poate că nici măcar nu le puteți vedea, deoarece sunt extrem de mici atunci când recent eclozat. Continuați să adăugați alimente în rezervorul de reproducere timp de trei săptămâni, chiar dacă nu le vedeți.
  • Imagine intitulată de cremă creveți fantomă Pasul 19
    6. Hrăniți-le cantități mici de alimente mici de specialitate. Pentru săptămâna viitoare sau două, aceste creveți vor pluti în jurul valorii de larve și vor avea părți extrem de mici. Rezervorul dvs. de reproducere ar trebui să aibă deja o mulțime de plante și alge pentru a oferi resturi suficient de mici pentru ca ei să mănânce, numit "infuzorii". Ar trebui să completați în continuare acest lucru cu oricare dintre următoarele tipuri de alimente, dar amintiți-vă că creveții au nevoie doar de cantități mici:
  • Stocat "Rotiferii" alimente, creveți pentru bebeluși, microundele sau algele spiruline pulverulente sunt potrivite pentru creveți fantomă tineri.
  • Poti cumpara "Fry Food" Destinat pentru tineri pești, dar asigurați-vă că selectați alimentele PHOTDED Fry Potrivit pentru "stratul de ouă" Animale de dimensiuni.
  • Tulpina bucăți mici de gălbenuș de ou printr-un filtru fin de plasă, dacă nu doriți să utilizați alimentele magazinelor.
  • Java Moss poate ajuta la capturarea alimentelor pentru creveți tineri să mănânce, dar nu adăugați sau eliminați plantele în timp ce larvele sunt în rezervor, deoarece ar putea perturba echilibrul chimic al apei.
  • Imagine intitulată de cremă Ghost Creveți Pasul 20
    7. Hrăniți-le aceleași alimente ca creveți regulați odată ce au crescut picioarele. Larvele supraviețuitoare va intra în faza minieră și va arăta la fel ca adulții miniaturali. În acest moment, pot alimenta alimentele obișnuite, deși poate doriți să zdrobiți pelete și alte produse alimentare mari pentru a le ajuta.
  • Imagine intitulată de rasă creveți fantomă Pasul 21
    8. Transferați creveți înapoi la rezervor o dată pe deplin crescut. Creveții își vor crește toate picioarele și își vor dezvolta în versiunile miniaturale ale adulților după 1 până la 2 săptămâni. După 5 săptămâni, ele vor fi cultivate pe deplin și pot fi transportate înapoi la celălalt rezervor.
  • Dacă aveți un lot mai mic de ouă sau larve în rezervorul de reproducere, mutați creveții mai mari după 3 până la 4 săptămâni.
  • Partea 4 din 4:
    Depanare
    1. Imagine intitulată rasă de creveți fantomă Pasul 22
    1. Nu transferați femelele dacă provoacă eșecul ouălor. Transferul femelelor la rezervorul de reproducere le poate accentua și pot interfera cu creșterea adultului și a ouălor. Dacă femelele aruncau ouăle sau mor după transfer, modificați rezervorul principal în loc să aveți grijă de tineri acolo:
    • Îndepărtați orice pește din rezervorul principal. Deoarece nu veți folosi rezervorul de reproducere, puteți să le mutați acolo, modificând compoziția plantelor, dacă este necesar, pentru a se potrivi cu specia.
    • Opriți sau acoperiți filtrul. Dacă filtrul dvs. are o conductă de admisie a apei, va suge și va ucide creveții tineri. Acoperiți aportul cu un burete sau o bucată de stocare a nailonului sau opriți-o și curățați manual apa înlocuind 10% din ea în fiecare zi până când tinerii sunt cultivați.
    • Acceptați că unii creveți tineri vor fi consumați de adulți. Puteți reduce șansa de a se întâmpla prin utilizarea unui rezervor spațios, dar va fi dificil de evitat.
  • Imagine intitulată de rasă Ghost creveți Pasul 23
    2. Continuați să urmăriți dacă creveții tineri nu vor mânca. Larvele plutitoare nu pot mânca mult direct după incubație. Dacă încă își ignoră mâncarea a doua zi, ar trebui să încercați imediat o mâncare diferită, deoarece pot foame rapid.
  • Imagine cu titlu de rasă de creveți fantomă Pasul 24
    3. Dacă tot creveții mor după ce le-au pus în rezervor, utilizați apă diferită sau introduceți creveții mai lent. Este posibil să fie necesar să utilizați apă de la robinet tratată cu un dechlorinator sau chiar apă îmbuteliată. Nu utilizați apă de ploaie sau apă locală, cu excepția cazului în care crevetele fantomă trăiesc în râu pe care l-ați luat.
  • Nu trebuie să vărsați niciodată sacul de apă cu creveții direct în rezervor. Vedeți îngrijirea pentru creveți adulți pentru instrucțiuni privind introducerea creveților.
  • De asemenea, este posibil să doriți să achiziționați un kit de testare a acvariului pentru a testa caracteristicile apei tale. Consultați secțiunea Sfaturi de mai jos pentru nivelurile corecte de pH, DH și chimice pentru creveți fantome.
  • sfaturi

    Cumpărați creveții de la magazinul de animale de companie. Nu le luați din habitat natural.
  • Dacă urmăriți nivelul pH-ului sau al acidității, păstrați-le între 6.3 și 7.5. DH, o măsurare a durității apei, ar trebui să fie între 3 și 10 ani.
  • Dacă urmăriți nivelul rezervorului dvs. de amoniac, nitrit și nitrați, păstrați-le cât mai aproape de zero posibil pentru o mai bună reproducere.
  • Dacă nu doriți ca creveții să se reproducă, atunci păstrați același gen de creveți în rezervor.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că creveții nu sunt în apă rece, deoarece le poate îngheța.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 2 rezervoare de acvariu sau o plasă de crescător
    • Filtru de bureți sau filtru de admisie acoperită sau doar puneți o plasă de crescător pe partea opusă a rezervorului
    • Java Moss și alte plante
    • Un fel de biți de alimente mici
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar