Cum se distinge între bucătăria mexicană și spaniolă

Bucătăria spaniolă și latino diferă foarte mult între localizări. Cucerirea spaniolă a Americii a afectat foarte mult cultura multor țări din America Latină, dar aceste țări sunt, de asemenea, definite de culturile lor locale. Dacă nu sunteți familiarizați cu diferențele dintre bucătăria spaniolă și mexicană, puteți fi surprins de varietatea și stilul meselor. Este important de reținut că mâncărurile spaniole și mexicane diferă foarte mult în funcție de regiunea țării - cu toate acestea, există unele reguli generale care vă ajută să înțelegeți originea alimentelor latine. Acest articol vă va spune cum să distingeți între bucătăria mexicană și spaniolă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Staples spaniole
  1. Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 1
1. Mănâncă o tortilla în Spania și este o omletă făcută din cartofi, ouă și ceapă. Acest lucru se numește de obicei "Tortilla Española," dar poate fi denumită pur și simplu o tortilla. Această omletă este de obicei prăjită în ulei de măsline.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 2
    2. Alegeți mese pe bază de fructe de mare în sudul Spaniei. Spania este caracterizată în mare parte de rădăcinile sale mediteraneene. Se învecinează pe toate părțile, cu excepția nordului, prin apă, iar următoarele sunt preparate tipice de fructe de mare:
  • Paella este adesea menționată ca fel de mâncare națională a Spaniei, deși are influențe mauriste. Se numește Paella de mare "Paella de Marisco." Este obișnuit să găsiți "Paella de Mixto," care prezintă un amestec de fructe de mare cu pui și cârnați. Paella este făcută cu orez, legume mixte, șofran, paprika, carne sau fructe de mare. Ocazional este aromat de cerneală.
  • Pește prăjit, numit "pescaito frito" este comună de-a lungul coastei. Este de obicei un pește alb care este bătut și prăjit. Este adesea mâncat fierbinte sau rece.
  • Calamari este o masă obișnuită sau un aperitiv în Spania. A fost adus pentru prima dată de la Roma. Squidul mic sunt batjocoritoare, prăjite și servite cu un sos de scufundare. Multe alte culturi, inclusiv Statele Unite, au adoptat calmar prăjit ca aperitiv.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 3
    3. Aflați cum să recunoașteți numeroasele tipuri de carne de porc pe care le folosesc în bucătăria spaniolă în bucătăria lor. Ele sunt cunoscute pentru un tip picant de cârnați numit "Chorizo," un șuncă vindecat "Jam�n Serrano," și multe alte tipuri de carne de porc prăjită sau vindecată.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 4
    4. Identificați principalele ingrediente din bucătăria spaniolă, care diferă foarte mult de bucătăria mexicană. De exemplu, nordul Spaniei este cunoscut pentru carnea ei, cum ar fi mielul, carnea de porc, carnea de vită și iepure, în timp ce sudul Spaniei este cunoscut pentru crustacee și fructe de mare. Alte capse includ grâul (pâine), brânzeturi fine, orez, usturoi, năut, roșii, ulei de măsline și fasole.
  • Roșiile sunt cunoscute în special pentru utilizarea lor în supe rece, cum ar fi Gazpacho. De asemenea, utilizează alte legume brute pentru a crea un aperitiv răcoritor.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 5
    5. Mănâncă deserturi tradiționale spaniole care conțin orez sau migdale. Marzipan, migdalele zaharite și Nougat din migdale sunt toate deserturile tradiționale din Spania. Rice Budding, numit "arroz con leche" este, de asemenea, comun.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 6
    6. Beți vinul Rioja și Sherry pentru a participa la spiritele locale. Vinul Rioja este vinul de masă spaniol și este servit la multe mese.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 7
    7. Alegeți să mâncați mese mai târziu în Spania decât ați fi în Mexic sau în alte țări de acasă. Servirea spaniolă "Tapas," care este mâncăruri mici în baruri și restaurante din toată Spania. Tapasul și băuturile sunt servite la sfârșitul serii, iar plăcile mici sunt folosite pentru a încuraja conversația cu prietenii.
  • Metoda 2 din 2:
    Capse mexicane
    1. Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 8
    1. Observați tortilla mexicane, care sunt servite aproape ca pâinea în majoritatea părților țării. Ele sunt în mod tradițional din porumb (porumb) și sunt servite plat, deși tortilla de făină sunt făcute în nordul țării. Tortilla sunt fie folosite pentru a înfășura anumite mese, fie servite împreună cu mâncăruri ca o modalitate de a aduna și de a mânca ingrediente.
    • Tortilla poate fi presată sau prăjită, în funcție de modul în care vor fi serviți. Taco Shells sunt adesea mai mici, tortilla prăjite. Quesadillas sunt o versiune mai mare, la grătar. Tostadas sunt prăjiți la o clare și încărcată cu diferite legume și carne.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 9
    2. Alegeți să mâncați fasole sau "Frijoles," la cele mai multe mese în timpul zilei. Aceste fasole sunt adesea fierte și apoi prajite, câștigând numele "boabe de fasole prăjite" in engleza. Ele sunt servite împreună cu carne, tortilla sau în feluri de mâncare.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 10
    3. Mănâncă fructe și legume locale care dețin dieta mexicană. Acest lucru este o producție meteorologică caldă care se apropie de ecuator. Următoarele sunt diferite tipuri de produse găsite în alimentele mexicane:
  • Avocados sunt un fruct verde verde, carne, care sunt originari din America Centrală. Avocado-urile pot fi tăiate și servite pe tortilla, tacos sau alte feluri de mâncare. Este cel mai frecvent umezită împreună cu ceapă, chiliezi și coriandru (cilantro) și a servit ca o baie sau sos.
  • Chilii sunt un tip de piper care sunt folosite foarte frecvent la carnea de aromă și feluri de mâncare. În general, cu atât mai mare ardeiul, cu atât va fi mai puțin picant. Versiunile mai mari sunt adesea umplute, așa cum este cazul "Chilies Rellenos." Habaneroul este 1 dintre cele mai fierbinți și mai mici chiliezi care sunt adesea făcute în sosuri. Jalapeños sunt de asemenea deservite în mod obișnuit.
  • Salsa, adică sos, este adesea făcută cu roșii, ceapă, chilis și cilantro. Spicultatea salsa variază foarte mult.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 11
    4. Bucurați-vă de carne, cum ar fi puiul sau carnea de vită, care sunt adesea tocate în sosuri, cum ar fi mol sau salsa verde. Molul este realizat cu un tip de ciocolată nesănătoasă, chili și alte condimente. Carnea sunt adesea serviți cu spicniți și graniți împreună cu tortilla.
  • Imaginea intitulată distinge între bucătăria mexicană și spaniolă Pasul 12
    5. Beți tequila pentru a vă bucura de lichiorul local. Acest lucru este făcut din planta albastră agave și în vârstă de diferite grade. Tequila se bucură ca o lovitură sau ca ingredient în băuturi mixte, cum ar fi margaritatele.
  • Cerveza, sau bere, este, de asemenea, o băutură comună în Mexic. Există multe bere locale, cum ar fi Pacifico, Negro Modelo, Sol, DOS Equis și Corona care sunt, de asemenea, servite în alte țări.
  • Un alt tip de băutură, în mod normal servit în regiunea Oaxaca, este mescal.
  • sfaturi

    Bucătăria din regiunea Bascilor din Spania, care se învecinează cu Franța, diferă foarte mult de acele bucătării din sudul Spaniei. Retetele, cum ar fi Paella, sunt, de asemenea, modificate pentru ingrediente regionale.
  • Conchistadorii spanioli au introdus multe condimente în Mexic. Cu toate acestea, utilizarea condimentelor este încă diferită în bucătăria lor locală. Spania favorizează paprika, șofran, piper cayenne, usturoi, cuișoare, nucșoară, cimbru, rozmarin, busuioc și vanilie. Mexic favorizează pulberi de chili, cum ar fi Ancho și Chipotle, împreună cu chimenul și epazote. Ambele bucătării folosesc frecvent oregano și scorțișoară.
  • Plantele proaspete care sunt disponibile în Spania și Mexic diferă foarte mult. Spania îi stropeste adesea mâncărurile cu patrunjel, unde Mexico utilizează Cilantro.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar