Cum să sărbătorească luna patrimoniului american din asia pacific american luna

Luna patrimoniului din Asia Pacific American este de a sărbători și privi înapoi la contribuțiile și istoria pe care atât asiații, cât și insulele Pacificului au făcut-o în Statele Unite. În 1978, a fost proclamată o săptămână de o săptămână, iar în 1990 a fost adoptată în Congresul să extindă acest lucru pentru luna mai.

Pași

  1. Imagine intitulată Celebrează Pacificul american din Asia Pacific American Patrimoniu Pasul 1
1. Cercetări privind locațiile geografice. Rețineți că etnia trece de la Asia de Orientare (Coreea, Japonia, China), India și subcontinentul său (Sri Lanka, Pakistan, Nepal) și regiunile Pacificului (Samoa, Micronesia).
  • Imagine intitulată Celebrează Pacificul din Asia Pacific American Heritage Luna Pasul 2
    2. Cercetări privind ceea ce face ca o persoană să fie un american american din Asia. O persoană din Statele Unite care este americană din Asia American, are strămoșii atât din regiunea Asiatică, cât și din Pacific.
  • Utilizați site-ul cenzusului și căutați propriul oraș sau stat pentru a afla câte americanii din Asia din Asiatul au loc acolo. Generațiile multi-culturale au crescut foarte mult peste sute de decenii. Acest lucru vă poate extinde cunoștințele despre împrejurimile dvs. și vă poate oferi o perspectivă asupra acestuia.
  • Imagine intitulată Celebrează asiatic Pacific American Patrimoniu Luna Pasul 3
    3. Aflați despre religia lor. Chiar dacă nu sunteți religioși sau urmați același sistem religios, încercați să participați la o biserică sau templu american din Asia Pacific. Întrebați-vă ce sunt câteva calități care urmează sistemul dvs. sau sunt diferite decât ale dvs? Cercetări privind ceea ce sau care urmează în viață și diferitele stiluri de Rugăciunea ei au.
  • Imagine intitulată Celebrează Pacificul Pacific American Heritage Luna Pasul 4
    4. Vizitați un chinatown local. Explorați o cultură chineză care a fost înființată la nivel mondial. O mulțime de locuri s-au revoltat în jurul culturii moderne ale Americii, deci descoperiți pete ascunse în care tradițiile asiatice sunt încă menținute. Faceți fotografii cu orice statut / repere sau încercați alimente noi pe care nu le puteți vedea în supermarket-ul local.
  • Imagine intitulată Celebrează Pacificul din Asia Pacific American Patrimoniu Pasul 5
    5. Vizitați un restaurant asiatic local, dar nu mâncați doar acolo - discutați cu proprietarii. Ascultați poveștile lor și aflați cum și-au început afacerea, obstacolele cu care se confruntă și problemele locale care le afectează ca proprietari de afaceri.
  • Imagine intitulată Celebrează Pacificul din Asia Pacific American Patrimoniu Pasul 6
    6
    Interviu o persoană cu o coborâre americană din Asia din America. Veniți cu întrebări, cum ar fi dacă el / ea a fost vreodată ales în școală din cauza etnicității lor sau cum arată viața ca un american american din Asia? Ce roluri are generațiile mai în vârstă au jucat în viața lor? Încercați să intervieveze un APA care deține o afacere. Cum a creat această persoană o afacere în America și au existat obstacole pe care le-au depășit?
  • Imagine intitulată Celebrează Pacificul Pacific American Luna Pasul 7
    7. Uită-te prin orice revistă populară pentru a vedea cum sunt reprezentate metradarea Pacificului din Asia. Sunt portretile pozitive sau negative? Cum sunt portretizate femeile? Ce stereotipuri sunt descrise? Ce mesaj trimite acest lucru altor cititori?
  • Imagine intitulată Celebrează Asia Pacific American Patrimoniu Luna Pasul 8
    8. Du-te la librăria dvs. locală sau biblioteca pentru a ridica o carte de către un american american din Asia. Pentru cărțile copiilor, fostul președinte al Bibliotecii American Loriene Roy recomandă Copacul de albine de Stephen Buchman și Dana Cohn, O melodie pentru Cambodgia de către Michelle Domn, Surferul secolului: Viața lui Dean Kahanamoku de Ellie Crowe, și Călăreț de balenă de către Witri Ihimaeru.Pentru adulți, unii autori din Asia Pacific american includ Amy Tan, Ruth Ozeki și Gish Jen.
  • Imagine intitulată Celebrează Pacificul Pacific American Heritage Luna Pasul 9
    9. Ia ceva timp pentru a afla despre istoria americană din Asia Pacific American. Citiți cărți, urmăriți documentare și participați la evenimente biblioteci locale, centre comunitare și instituții academice.
  • Imagine intitulată Celebrează Pacific American Heritage Luna Pasul 10
    10. Reflectă în această lună pe tine însuți. Întrebați cât de mult dintre etnie vă afectează viața de zi cu zi. Sunteți tratați diferit decât alții? Ești fericit cu cine ești și istoria ta? Vorbiți despre el cu familia dvs. și împărtășiți opinii și o perspectivă despre ei.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar