Cum să vă simțiți bine despre acceptarea ajutorului de la alții

Sentimentul îndatorat altora poate provoca resentimente și poate pune în pericol relațiile. Cu toate acestea, totul depinde de mentalitatea pe care o aveți despre a fi ajutat. Când învățați să acceptați grațios ajutor de la alții, vă sporiți și bunăstarea proprie și a lor. Simțiți-vă bine că acceptarea ajutorului de la alții prin găsirea unor modalități mici de a primi ajutor, înțelegerea beneficiilor de a fi milostiv și de a plăti înainte.

Pași

Metoda 1 din 3:
Luând pași pentru copii
  1. Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altor persoane Pasul 1
1. Spune mulțumesc."Senzația reinstală despre a fi ajutați aduce emoții negative. Cu toate acestea, atunci când vă dați permisiunea de a vă simți bine că primirea vă ajută, la rândul său, să vă simțiți pozitivi. Cea mai simplă modalitate de a obține sentimente pozitive imediate de la a fi ajutat este să vă exprimați mulțumirile.
  • Există tone de modalități de a arăta pe cei care vă ajută să apreciați. Oferiți-le să le cumpărați în viitor. Scrieți o încălzire inimii Vă mulțumim. Exprimați-vă creativitatea prin compunerea unui cântec sau poezie sau pur și simplu transmiteți unul.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altor persoane Pasul 2
    2. Reciprocă. Unii oameni se luptă cu mândria, ceea ce ar putea fi motivul pentru care au probleme cu acceptarea ajutorului. Alți oameni se pot simți vinovați de acceptarea ajutorului, simt că persoana poate avea un motiv ulterior sau nu-i place ideea de a fi îndatorată cuiva. Nu vă simțiți prost să primiți ajutor atunci când știți că veți întoarce favoarea. Când alții vă ajută, pur și simplu găsiți o modalitate de a reciproc.
  • Să spunem că colegii tăi ia luat masa de prânz pentru tine miercuri. S-ar putea să spuneți: "Mulțumesc atât de mult pentru salată, Cindy. Voi avea grijă de masa dvs. după atelierul săptămâna viitoare."
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 3
    3. Oferta de a plăti pentru asistență. Dacă încercați să vă scufundați piciorul în iazul de receptor, puteți începe prin plata pentru ajutor. În general, oamenii tind să pună valoare asupra a ceea ce plătesc. Cumpărați o nouă rochie sau o cafea scumpă și jură că este mai bine decât unul pe care l-ai fi putut ajunge acasă. Urmați aceeași logică pentru a afla cum să fiți mai receptivi pentru a vă ajuta.
  • Gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie și găsiți o modalitate de a plăti pentru el. De exemplu, dacă vă luptați cu depresia, găsiți un consilier local al cărui servicii vă puteți permite. Trebuie să se mute? Închiriază MOVERS. Doriți să vă ajutați copilul cu matematică? Închiriați un tutore.
  • Dacă banii sunt o problemă, vedeți ce are nevoie de ajutor pe care îl puteți oferi. Servicii swap cu cineva. De exemplu, dacă tutorele pe care l-ați angajat are o peluză mare, ați putea oferi să o dezactivați pentru câteva luni pentru a plăti serviciile.
  • Unii oameni pot fi ofensați de oferta dvs. de a plăti. Dacă exprimă infracțiunea, întrebați dacă puteți cel puțin să dați o caritate în numele lor.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 4
    4. Provocați-vă să cereți ajutor. Îmbrățișați-vă vulnerabilitatea, făcând un angajament personal de a cere mai des ajutorul. Ca un mușchi pe care îl întăriți în timp, puteți construi harul și umilința care vine cu primirea ajutorului prin exercitarea frecventă.
  • Alegeți o săptămână sau o lună pentru a începe angajamentul. Apoi, provocați-vă să întrebați pe cineva pentru ajutor în fiecare zi a perioadei de provocare. Puteți începe să faceți mai multe cereri mai dificile, pe măsură ce trece timpul. De exemplu, ați putea începe prin a cere cuiva să țină ușa pentru dvs. la magazinul local de bacanie. Până la sfârșitul provocării, s-ar putea construi pentru a cere unui prieten sau unui membru al familiei pentru a vă babysit copiii.
  • Metoda 2 din 3:
    Învățați să fiți un receptor milostiv
    1. Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 5
    1. Recunoașteți că vulnerabilitatea este forța. Unul dintre principalele motive pe care mulți oameni le-au împușcat de a cere sau de a accepta ajutorul este că o văd ca pe un semn de slăbiciune. Majoritatea oamenilor găsesc mai ușor să dea ajutor, mai degrabă decât să o primească. Aceasta este o formă de judecată de sine și, de asemenea, să fiți în mod involuntar pe alții prin această atitudine. Amintiți-vă că nu există nici o modalitate de a trece prin viață fără ajutor de la cineva. La un moment dat, toată lumea va avea nevoie de ajutor și să extindă ajutorul.
    • Puteți depăși această concepție greșită, realizând că este capabil să acceptați și să cereți ajutor este doar o funcție de bază de a fi uman. Afișarea vulnerabilității vă ajută să vă simțiți mai vie. Vă permite să experimentați întregul spectru al ceea ce înseamnă a fi uman. Prin urmare, este de fapt o forță, nu o slăbiciune.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 6
    2. Afișați auto-compasiunea. Când vă vedeți negativ pentru primirea ajutorului, vă izolați de restul omenirii. Puteți contracara acest lucru prin practicarea de auto-compasiune, ceea ce înseamnă să vă tratați așa cum ați fi un prieten drag.
  • V-ați judeca un prieten apropiat pentru acceptarea ajutorului? Desigur că nu. Deci, nu ar trebui să vă judecați pe voi înșivă. În loc să fiți atenți la limba pe care o utilizați. Mai degrabă decât să vă spun că sunteți "slabi" pentru acceptarea ajutorului, amintiți-vă că sunteți "curajoși."
  • Dați-vă o îmbrățișare caldă și repetați fraze liniștitoare pentru a vă mângâia. Mângâie spatele și umerii în timp ce spuneți: "Sunteți doar om."
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 7
    3. Începe un jurnal de recunoștință. Un beneficiu uimitor de la acceptarea ajutorului de la alții se confruntă cu recunoștință. Dezvoltarea unei practici de recunoștință oferă multe avantaje, de la îmbunătățirea indicatorilor de sănătate la consolidarea obligațiunilor relaționale. În plus față de a spune "Mulțumesc", puteți cultiva recunoștința prin păstrarea unui jurnal.
  • Luați timp la sfârșitul fiecărei zile pentru a jigni câteva lucruri pe care le mulțumim. Acestea ar putea include alimente, adăpost și familie iubitoare care vă sprijină.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 8
    4. Începeți o reacție în lanț de dăruire. Recunoașteți că acceptarea și aprecierea ajutorului face mai probabil ca oamenii să vă ajute în viitor. Și acest avantaj nu beneficiază doar de tine - se răspândește ca focul sălbatic comunității și lumii în general. Cu cât mai mulți oameni se simt apreciați pentru a ajuta la maximum șansele pe care le vor ajuta pe alții să aibă nevoie.
  • Aceasta înseamnă că, prin pur și simplu primind în mod grațios asistență de la cei dragi, începeți o reacție incredibilă a lanțului de a da, care continuă, inspiratând viitorul în altele.
  • S-ar putea chiar să porniți lanțul spunând, "Ajutându-mă, m-ai inspirat să-i ajut pe alții. Există ceva ce pot face pentru tine?"
  • Metoda 3 din 3:
    Dând în schimb
    1. Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 9
    1. Voluntar. Un mod minunat de a vă simți bine despre acceptarea ajutorului este de a deveni un ajutor într-un fel. Cercetările arată că cei care se deplasează de la primirea ajutorului pentru a vă ajuta să vă simțiți mai încrezători. Revenind în comunitatea locală prin voluntariat vă oferă o oportunitate de ao plăti.
    • Amintiți-vă că orice voluntarist ar trebui să fie în legătură cu actul de a da și nu despre a fi plătit sau a fost ridicat ca urmare a acesteia.
    • Implicați-vă cu o organizație civică locală, un grup religios sau spiritual sau să vă dedicați timpul pentru a ajuta copiii, vârstnicii sau animalele din zona dvs.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 10
    2. Zâmbet. Flexându-ți mușchii faciali este o modalitate excelentă de a accepta ajutor și de a face pe alții să se simtă bine la rândul său. Zâmbetele sunt contagioase. Se mută de la o persoană la alta și pot avea un impact uluitor asupra zilei cuiva.
  • Faceți-vă afacerea dvs. să vă trimiteți bunăvoința înapoi în lume prin salutul pe care vă întâlniți cu un zâmbet. Postmanul, șeful tău, însoțitorul de traversă la școala copilului tău, toată lumea poate beneficia de un salut prietenos.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre acceptarea ajutorului din partea altora Pasul 11
    3. Donați la caritate. Dacă aveți câțiva dolari suplimentari, puteți face o diferență prin donarea unei cauze demnă de lucruri care vă contează. Prin acordarea în acest fel, puteți profita de o dispoziție mai strălucitoare, senzația de recunoștință, ajutându-i pe cei care au nevoie și de a sparge faptul că dă lanțului.
  • Dacă nu aveți banii să donați, găsiți modalități creative de a vă ajuta să vă îngrijiți. Cereți că cei dragi donează în numele dvs. pentru zilele de naștere sau absolvire. Sau, inspirați un grup de prieteni sau familia dvs. pentru a-și compila banii pentru a face o donație mare în loc să schimbe cadouri în vacanță.
  • Faceți-o o practică sezonieră de a dona oferind obiecte utilizabile organizațiilor locale mici. Fii precaut de unde donezi bani. Aflați cum organizațiile vor folosi banii și vor alege cel care va folosi banii cel mai eficient. De asemenea, puteți aduce cadouri la adăposturile locale sau oferiți pentru a vă ajuta să gătiți / satisface mese pentru adăposturile locale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar