Cum să vă încurajați pisica să mănânce

Pisicile sunt creaturi finistice, iar ei pot merge de la mâncare atunci când sunt bolnavi sau îmbătrânesc, de exemplu. Dacă pisica dvs. încetează brusc să mănânce, ar trebui să o duci cu siguranță la veterinar pentru o verificare, deoarece poate avea o problemă fundamentală. În caz contrar, puteți lucra la pisică, mediu și mâncare pentru a vă încuraja pisica să mănânce, precum și să folosiți câteva trucuri la comutarea alimentelor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea comportamentelor pentru a ajuta pisica
  1. Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 1
1. Hrăniți numai pisica. Dacă există alte animale în casă, pisica se poate simți incomodă, deoarece încearcă să concureze pentru alimente. Dacă vă deplasați o cameră în care puteți hrăni doar pisica, poate crește șansele de a mânca pisicii.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 2
    2. Dați mese mai mici. Mesele mai mici pe tot parcursul zilei pot părea contra-intuitive, dar poate să vă încurajeze de fapt pisica să mănânce. Dacă pisica dvs. nu are un apetit mare, poate fi copleșită de un castron mare de alimente.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 3
    3. Oferă confort și atenție. Unele pisici doresc atenție atunci când mănâncă. Încercați să vă mângâiați pisica și să vorbiți în siguranță în timp ce mănâncă. De asemenea, puteți încerca un pic de mângâiere dacă pisica dvs. este aproape de castron, dar nu mănâncă. Această tactică nu va funcționa cu fiecare pisică, deci dacă pisica dvs. pare deranjată de atenția, lăsați-o singură.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 4
    4. Ștergeți nasul pisicii. Dacă pisica a fost bolnavă, este posibil să nu miroasă foarte bine. Ștergerea nasului pisicii și încercarea de a elimina descărcarea poate ajuta să miroasă mai bine. La rândul său, poate fi mai interesat de mâncare deoarece poate mirosi.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 5
    5. Mâna hrănește pisica. O pisică care nu a fost interesată de mâncare poate fi mai înclinată să mănânce dacă vă hrăniți în mână. Pentru mâncarea conservată, puteți pune puțin pe deget și oferiți-o pisicii. Pentru alimente uscate, puneți un pic în mâna voastră și țineți-o pentru ca pisica să mănânce.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând alimente mai gustoase
    1. Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 6
    1. Încălzi alimentele. O altă modalitate de a încuraja o pisică fină de mâncare este încălzindu-se doar mâncarea. Chiar și Kibble va beneficia de acest tratament. Nu vrei prea cald să mănânci, dar un pic de căldură va ajuta la eliberarea mirosului mâncării, ceea ce face o pisică mai receptivă la ideea de a mânca alimentele.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 7
    2. Încercați alimente conservate. Dacă pisica voastră a fost pe alimente uscate și părea reticentă în mâncare, trecerea la alimentele conserve poate ajuta. Conservele de mâncare eliberează mai mult miros, încurajându-vă pisica să mănânce.
  • Dacă doriți, în principal, să lipiți cu alimente uscate, puteți adăuga o mâncare puțin umedă la uscat pentru a vă încuraja pisica să o mănânce.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 8
    3. Adăugați o apă mică de ton pe partea de sus. Dacă pisica dvs. nu vrea să mănânce, creșterea mirosurilor bune ale alimentelor pot ajuta. Se toarnă puțin apă dintr-o cutie de ton ambalate în apă (nu ulei) deasupra alimentelor. Majoritatea pisicilor vor fi mai mult decât fericiți să mănânce ceva dur în apă ton.
  • Puteți încerca, de asemenea, suc de sclamă sau chiar brânză de parmezan.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 9
    4. Oferiți alimente pentru copii. Dacă nu puteți obține o pisică să mănânce deloc, în special o pisică bolnavă, puteți încerca mâncarea pentru copii pentru un timp. Lipiți de produsele din carne, deoarece pisicile nu pot avea alimente cum ar fi usturoiul sau ceapă. Puteți oferi pisica puțin pe o lingură sau pe degetul dvs. pentru a începe.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutând o băutură Fincky Cat
    1. Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 10
    1. Amestecați noul cu cel vechi. Începeți prin adăugarea unui pic de mâncare nouă la alimentele vechi. Odată cu trecerea zilelor, creșteți treptat noile alimente și scăderea alimentelor vechi până în cele din urmă doar hrăniți noul aliment.
    • Comutarea alimentelor poate ajuta, de asemenea, o pisică fină mai mult, dacă nu-i place mâncarea veche.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 11
    2. Continuă să oferiți alimente noi. Nu puteți doar să rețineți mâncarea veche până când pisica nu mănâncă mâncarea nouă, deoarece aceasta poate fi foarte periculoasă pentru o pisică. În schimb, oferiți alimente noi timp de 30 de minute. Dacă pisica nu o mănâncă, dați pisicii o cantitate mică de mâncare veche. Îndepărtați mâncarea atunci când pisica merge departe. Dacă practicați această metodă de câteva ori pe zi, pisica dvs. va lua de obicei la noua mâncare în câteva zile.
  • Când pisicile nu mănâncă, pot dezvolta o problemă cu ficatul lor, ceea ce poate duce la moarte.
  • Imagine intitulată Încurajați pisica dvs. să mănânce pasul 12
    3. Fi consecvent când este posibil. În cea mai mare parte, pisicile ca rutina. Dacă pisica ta este fericită cu o mâncare, încercați să rămâneți cu ea, deoarece schimbarea poate fi dificilă. Dacă aduceți acasă o pisică nouă, este o idee bună să întrebați ce mâncare au fost la adăpost, așa că știți ce este obișnuit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Țineți minte că dacă pisica ta are un apetit sărac, atunci probabil că nu se simte bine. Este posibil să existe o stare de bază care necesită tratament și tratarea problemei poate ajuta la stimularea apetitului pisicii. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci veterinarul dvs. poate fi capabil să prescrie un medicament pentru a stimula apetitul pisicii dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar